במסוף הגבול בטאבה משמיעים ברמקולים שוב ושוב את ההודעה הזאת: "הודעה חשובה לנוסעים למצרים. המטה ללוחמה בטרור פרסם אזהרות מסע בה ממליץ לישראלים לא לצאת לסיני ולמצרים, תודה". ולמרות הכל נדמה שהישראלים מתייחסים להודעה הזאת כלא יותר מאשר זמזום טורדני.
על פי נתוני רשות שדות התעופה, מיום רביעי, תחילת חג הסוכות ועד אתמול עברו מישראל לסיני קרוב ל-16 אלף איש. בישראל צופים כי השנה יחצו את הגבול יותר ישראלים מאשר בשנה שעברה - אז עמד מספר החוצים את הגבול על מיליון ומאה וארבעים אלף ישראלים.
ואולי אנחנו יודעים למה: ח"כ יואל חסון, שכיהן כסגן ראש השב"כ לשעבר, אומר כי למצרים יש אינטרס עליון לשמור על סיני, משום שהמקום הפך להיות יעד תיירות ראשון במעלה. רק בשרם א-שייח' הקטנה מאילת, יש 50 אלף חדרי מלון - ולשם השוואה, בישראל כולה יש 47 אלף חדרים.
תחליף ל"הכל-כלול" הטורקי
אם אכן מתקיימת פעילות ביטחונית חריגה כלשהי בחצי האי סיני, אזי כאן ברצועת בתי המלון של טאבה היא כלל לא מורגשת. הדבר שהכי בולט הוא מספרם הרב של התיירים מאירופה, בעיקר ממזרחה, שהפכו בשנים האחרונות את סיני ליעד מועדף עבורם.
בלי ששמנו לב חצי האי סיני מסתמן בחלופה ל"הכל-כלול" הטורקי. כשזה המצב, לא פלא שבמטה ללוחמה בטרור מודאגים.
בשבועות האחרונות דווח מספר פעמים על כך שכוחות הביטחון המצריים העלו את הכוננות הביטחונית לאורך הגבול עם רצועת עזה. זאת, בעקבות התרעות לפיהן פעילי פעילי טרור פלסטיניים מתכוונים להסתנן למצרים ולהבריח רקטות על מנת לשגרן לכיוון ישראל. התרעות אחרות על פעולות טרור באזור התקבלו על רקע האיומים בארצות הברית לשרוף את ספרי הקוראן.
החשש: השהות הישראלית תגביר המוטיבציה לפיגועים
בסוף אוגוסט פרסם המטה ללוחמה בטרור אזהרת מסע חמורה מאוד מפני געה של מטיילים ישראלים לחופי סיני, במסגרת אזהרת המסע החצי-שנתית לקראת החגים. אזהרת המסע לסיני נמצאת בראש רשימת היעדים המסוכנים לנסיעה ומגדירה את רמת האיום "קונקרטי וגבוהה מאוד".
"יותר מתמיד אנחנו מעריכים כי אסור לישראלים להגיע לסיני מחשש שארגוני טרור או שליחים מטעם חמאס יבצעו נגדם פיגועי טרור", אמר בחודש שעבר גורם ביטחוני בכיר. "שיגור הרקטות לעבר מפרץ אילת בחודש יולי מוכיח כי חמאס עושה בסיני כבשלו".