1. שמורת טוף כרם מהר"ל

    במורדות הכרמל, תוכלו לטייל בשמורה יפהפייה ופחות מוכרת "שמורת טוף כרם מהר"ל". בשמורה תיחשפו לתופעה גיאולוגית יוצאת דופן, לוע הר געש שהתפרץ מתחת לפני הים לפני אלפי שנים והיום ניתן למצוא מאובנים במקום ותכסית שונה, משאר השמורה והר הכרמל. זהו מסלול נפלא, שמתאים גם למשפחות עם ילדים, הוא מיוחד, אינו ארוך, ניתן לרוץ ולשחק באזור "הלוע", לחפש מאובנים – להסתכל וללמוד, אסור לקחת הביתה, לעבור במסלול המעגלי שמייצר גם נקודת תצפית נפלאה על השמורה כולה ועל חוף הכרמל.
    להשלמת החוויה, תוכלו לעצור לפיקניק קטן או קפה, ליד עץ החרוב המרשים שמשקיף על כל האזור.
    דרכי הגעה : הכניסה הרשמית היא מעט לפני הכניסה לכרם מהר"ל, ניתן לראות שילוט של רשות הטבע והגנים ל "שמורת טוף כרם מהר"ל", ניתן להיכנס עם הרכב ולנסוע עד כמה שאפשר, לאחר מכן יש ללכת ברגל עד לגשר ירוק וקטן שיוביל אתכם אל השמורה. בתחילה סימון שבילים כחול שיביא ל"פינה של אורי" – פינת זכרון מטופחת ומשם לסימון שבילים ירוק ומעגלי, לטיול בשמורה. אופציה נוספת היא להיכנס ליישוב כרם מהר"ל, רחוב הצברים, לנסוע עד קצה הרחוב וגם משם יש כניסה למסלול הירוק. איך שלא תבחרו, תגיעו לאותו מסלול מעגלי מיוחד.
  2. מסלול טיול נחל מורן ונחל נריה – שמורת הר מירון

    מסלול מעגלי מארץ האגדות, ניתן לעשות את כולו ב 4 שעות פחות או יותר, תלוי בכמה נקודות עוצרים בדרך ולכמה זמן. המסלול יכול להתחיל מנחל נריה או מנחל מורן, בכל מקרה משאירים את הרכב באחת מנקודות ההתחלה וההליכה ביניהן מאוד קצרה. ההמלצה שלי היא, להתחיל מנחל נריה המיוחד, ירידה בתוך חורש ירוק, פריחת רקפות ופרחי חורף ואביב, עצי קטלב יוצאי דופן, פרות חמודות שלעיתים עוברות גם הן במסלול ובעיקר שקט ויופי מושלם. שימו לב לסימון שבילים אדום בנחל נריה, עד לחיבור עם נחל מורן ועינות נריה בסימון שבילים ירוק. אם תרצו לקצר את המסלול, תמיד ניתן ללכת הלוך-חזור.
    דרכי הגעה: יש לכתוב בוייז "חורבת חממה" ( חומימה) לא רחוק מבית ספר שדה הר מירון. ישנה חניית עפר מסודרת ויציאה למספר שבילים. יש במקום הרבה מאוד שולחנות פיקניק, כך שניתן להתחיל או לסיים בארוחה. עליכם לחצות את הכביש בזהירות רבה לצד השני לסימון האדום של נחל נריה.
  3. פארק הקישון החדש

    פארק נחל הקישון שופץ והוכשר עבור המטיילים, על ידי רשות נחל הקישון שהוקמה על ידי המשרד להגנת הסביבה. המטרה היא שיקום הנחל ויובליו, נחל גדורה ומורד נחל ציפורי, לטובת השימור על הצומח והחי והיכולת של מטיילים לבוא לבקר ולהנות מהמתחם הגדול של הפארק, שעתיד להשתרע על כ 900 דונם ממפרץ העיר חיפה, בסמוך למעיין הדיג, הקריות, מלחת הקישון, פארק העמקים , קריית חרושת וטבעון ועוד נקודות ציון.
    תוכלו לבחור את הנקודה אליה תרצו להגיע, ניתן לטייל במסלולים, או לשבת לפיקניק ולהנות מהפארקים המטופחים והמסודרים עם שבילי הליכה והסברים.
    אחת ההמלצות שלי, היא פארק העמקים שהינו חלק מפארק הקישון. בלב הפארק גשר רכבת העמק משנת 1905 ובסמוך לו עץ אקליפטוס ענק, במקום הוסדרו שבילי הליכה ואופניים, תוכלו להנות מזרימת הקישון החזקה, בעיקר לאחר גשמים חזקים, מצמחייה ובעלי חיים שנהנים שוב מהמסדרון האקולוגי מרכס הכרמל לגבעות שפרעם. 
    דרכי הגעה: תוכלו להיכנס לאתר של פארק נחל הקישון ולבחור את המסלול בו תהיו מעוניינים וכך לנווט בוייז. לפארק העמקים, באזור קריית טבעון, תוכלו להגיע בנוחות מהכביש הראשי ולהיכנס לחניית עפר גדולה. ניתן להגיע גם עם כסאות גלגלים לתצפית על הנחל וגשר הרכבת ולשבת על ספסלים שהוצבו לאורך הדרך מהחנייה לפארק. 
  4. שלולית החורף עין שריד – לב השרון

    בריכת החורף לב השרון הינה בריכה מלאכותית ( במקום הייתה פעם מזבלה) והיא מהווה חלק ממסדרון אקולוגי, בשולי השטחים החקלאיים של מועצה אזורית לב השרון בסמיכות לישובים עין שריד, עין וורד וישובים נוספים. במהלך החורף, ניתן להנות בעיקר משלולית החורף ומחוויית הבוץ והמגפיים, במידה ותגיעו בסוף החורף ולקראת האביב, תוכלו למצוא מקום פורח בשפע רב ועשיר של צמחייה ופרחים. תוכלו למצוא בפארק שלולית החורף, שלטי הסבר על הפרחים ובעלי החיים במקום, ללכת עם הילדים, להנות מהצבעוניות וריחות הפריחה וגם לזהות את שמות הפרחים. מסלול קליל מתאים לכל המשפחה, קרוב למרכז ועדיין פחות מוכר.
    דרכי הגעה: לפארק בריכת החורף לב השרון בעין שריד מגיעים מצומת דרור, משם פונים לכביש 553 מזרחה, לפי השילוט נפנה לעין שריד – רח' הברבור ואחרי כ 250 מ' נראה מצד ימין את רחבת החניה של בריכת החורף לב השרון שליד עין שריד. 
    מסלולי פסח סודיים נחל נריה 8 קטלבים (צילום: מירב טלמור-קשי)
    נחל נריה - קטלבים | צילום: מירב טלמור-קשי
  5. אתר מורשת לאומי עין קשתות ומחלבת נטור - דרום רמת הגולן

    בזמן שרבים נוסעים לטייל בגליל העליון וצפון רמת הגולן, רציתי להמליץ על אזור קסום בעונה זו של השנה, דרום רמת הגולן. מרחבים עצומים מכוסים כולם בירוק, בהם משולבים פרחי העונה, בסגול, בצהוב, באדום ובכתום, שלל פרחים, מאגרי מים, פרות חומות וסוסים אציליים. כל זה יוצר מראות יוצאי דופן המופיעים עכשיו בעונת האביב ומכיוון שפחות עמוס בדרום הרמה, ממש ממליצה להגיע. 
    אתר מורשת לאומי עין קשתות  מאפשר לחזות בכפר יהודי מתקופת המשנה והתלמוד, מעיין והיכלית ארון הקודש שהשתמרה כמעט במלואה. מיותר לציין, שזהו מקום מיוחד ששווה להגיע אליו ולחזות בפלא ההיסטורי וגם להנות מסביבה קסומה במיוחד בעונה כזו. ממש קרוב שוכנת לה מחלבת נטור, מחלבה שמאפשרת ישיבה בחוץ בשולחנות בריחוק חברתי בתוך מרחבי הטבע. המחלבה מייצרת גבינות כבשים טעימות להפליא ואם תשאלו אותי, פשוט תבקשו מגש גבינות , כי כולן טובות מאוד.
    דרכי הגעה : רשמו בוויז עין קשתות מתחם חנייה מסודר, או מחלבת נטור. 
    בריכת חורף לב השרון  (צילום: מירב טלמור-קשי)
    בריכת חורף לב השרון | צילום: מירב טלמור-קשי
  6. גן לאומי ניצנה ( תל ניצנה) וחמוקי ניצנה – טיולים ברמת הנגב, המדבר הקסום והפחות מוכר למטיילים.

    רמת הנגב, באזור פתחת ניצנה, היא אחד האזורים המדבריים היפים והפחות מוכרים למטיילים. רוב המטיילים מגיעים לאזור המכתשים, אזור שדה בוקר ואילת וכמעט שאינם נעצרים בתחומי רמת הנגב, ניצנה – עזוז – שבטה והאזור. 
    גן לאומי ניצנה ( תל ניצנה) השייך להתיישבות הנבטית בנגב, חושף תל מרשים מאוד, עם גרם מדרגות מפואר, המוביל ממרגלות הגבעה אל ראשה. ההשערה שהיו כ 103 מדרגות והוא מתוארך לתקופה ההלינסטית – רומית קדומה ( מאה 2 לפנה"ס – מאה 1 לספירה). מומלץ מאוד לעלות אל התל לתצפית מרהיבה על כל האזור, כולל אנדרטה הממוקמת מתחת לתל לנופלי חטיבה 8 במלחמת העצמאות ( זחל משוריין משנת תש"ח), שרידי עוג'ה אל חפיר – מגדל המים הבולט שסייע לפעילות הרכבת שנבנתה על ידי הטורקים והגרמנים בראשית המאה ה 20 ונתיב השלום, פסל סביבתי של האמן דני קרווואן, העשוי ממאה עמודי אבן מלאכותיים שבראש כל אחד מהם רשומה המילה שלום בשפה אחרת. מתחיל בתל ניצנה ומגיע עד מסוף ניצנה והגבול עם מצריים.
    חמוקי ניצנה – אחד המקומות המיוחדים והקסומים שתוכלו למצוא במדבר, שווה ממש להגיע ורצוי בשעות הנעימות יותר של היום, בבוקר או לקראת בין ערביים, בשקיעה בכלל תרוויחו חוויה משגעת. המתחם כולו עשוי מסלעי קרטון טבעי ( סלע גיר רך), שנוצרו על ידי בלייה טבעית של מים ורוח, המקום נראה כאילו הגעתם לירח, חמוקיים מעוגלים, מפותלים, לבנים ומזמינים להצטלם, להתרווח עליהם בשמש, להתגלש ולהתמלא באבק לבן של סלע הגיר. מובטח ביקור שלא תשכחו.
  7. יער מסריק מול קיבוץ שריד

    אם תרצו טיול בעמק יזרעאל שכולו עכשיו פנינת טבע וחן אמיתית, שדות ירוקים ומרבדים של פריחות : כלניות, רקפות, פרחי אביב, שקדיות ועוד, הנה לכם המלצה פחות מוכרת, לא רחוקה מידיי מהמרכז ונוחה מאוד לטיול לכל המשפחה.
    מול הכניסה לקיבוץ שריד, נמצא "יער מסריק" על שם טומאש מסריק שהיה נשיא צ'כוסלובקיה הראשון וידיד ישראל, יער קק"ל של אורן ירושלמי, אשר עובר בשנים האחרונות תהליך של שיקום, נטיעות של עצים נוספים ואפילו תוכלו להנות כעת מפריחת השקד.
    זיוה רענן, הגרה בעמק ומוציאה סיורים הנקראים "ממגדל העמק למגדל הגמל - טיולים חווייתיים בעמק יזרעאל", ממליצה לטייל ביער מסריק בין מוקדי הפריחה של רקפות, כלניות ופריחה ססגונית של מינים רבים של פרחים, חשוב ללכת רק בשביל המסומן בכדי לא לדרוך על מרבדי הפריחה. תוכלו גם להנות מפינת פיקניק חמודה ולשלב טיול על גבעה לא גדולה, אבל פורחת ומזמינה, ממש בעונה הזו ובפסח. 
    מסלולי פסח סודיים מחלבת נטור 3 (צילום: מירב טלמור-קשי)
    מחלבת נטור | צילום: מירב טלמור-קשי