קריית מלאכי (צילום: Amos Meron, ויקיפדיה)
צילום: Amos Meron, ויקיפדיה
הכתבה בקצרה: קריית מלאכי עוברת מהפך ובעיר רוצים שתבואו לבקר בה. תמצאו בה את נחל האלה, מרכז ספורט חדש, מרכז קניות ביג, מסילת רכבת היסטורית מהתקופה העות'מאנית ומאכלי עדות מגוונים.

קריית מלאכי נמצאת בימים באלו בצמיחה, עם פארק נופש חדש שכולל בריכות, מתחמי ספורט וספא, פארק הייטק ואפילו מוזיאונים. בגזרה הקולינרית היא מציעה מאכלי עדות, מסעדה איטלקית של סבתא אסתריקה ועוד. יצאנו לסיבוב.

מה הדבר הראשון שחייבים לעשות ברגע שמגיעים לקריית מלאכי? 

נחל האלה חוצץ בין קריית מלאכי ומושב כפר אחים ולאחרונה החלו עבודות לשיקום תוואי הנחל והקמת פארק ענק בעלות של 9 מיליון שקלים. תוואי הנחל נושק לקריית מלאכי ולמועצה האזורית באר טוביה וחולש על פני שטח ענק וירוק. בפארק תוכלו ליהנות מפינות ישיבה, מסלולי אופניים, פינות פיקניק עם ספסלים למשפחות, נוף פתוח אל מרחבי הדרום לצד מים זורמים בעונת הגשמים. לספורטיביים שמבינכם, בפארק מתקיים מדי שנה "מרוץ קריית מלאכי" שפותח את עונת מרוצי הסתיו של הדרום ופתוח לבכירי הרצים מכל קצוות הארץ.

קריית מלאכי (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

מה הדבר שחייבים לראות בקריית מלאכי?

לפני כשבועיים נפתח מרכז הספורט והנופש מהמתקדמים בישראל -ספורט קלאב קריית מלאכי. המרכז החדש החליף באופן סופי את הבריכה העירונית שנחשבה למיושנת, אך גם הייתה אחד מסמלי העיר ופינתה את מקומה לצורך הקמת מרכז ספורט ופנאי מפואר ומתקדם. מרכז הספורט והנופש החדש של אזור הדרום בנוי על שטח של כ-10 דונם וכולל שלוש בריכות מסוגים שונים, חדר כושר ענק שיעשה לכם קוביות בבטן, מתחם ספא עם סאונה ובריכות זרמים, ואולם כדורסל מקצועי המכיל מאות מקומות ישיבה, בו יקודמו פעילויות ספורט תחרותיות מקצועיות ואירוח גופי ספורט שונים.

קריית מלאכי (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

באיזו מסעדה חייבים לאכול בקריית מלאכי?

תמרה היא אחת המסעדות הפופולריות והמבוקשות בעיר, שם מוכנים מדי יום בעבודת יד מגוון מטעמים מהמטבח הבוכרי, כיסונים ממולאים משגעים, האושפאלו הקלאסי של בוכרה, בחש, וגם אוכל ישראלי כמו שווארמה טעימה במיוחד, מעורב ירושלמי ועוד. כשר למהדרין.

הקוסקוס של רחלי. אם טעמתם קוסקוס אמיתי תדעו להעריך את הפינה הקטנה של רחלי ואם לא, הגיע הזמן. הקוסקוס של רחלי נחשב לאותנטי, מקורי טרי וטעים, בנוסח טוניסאי. תוכלו להזמין עם מפרום, עוף או קציצות.

אסתריקה היא מסעדה איטלקית שקרויה על שם סבתא אסתר, מהקונדיטוריות הראשונות של קריית מלאכי, שהעבירה את כשרונה ואהבתה לאפייה לאורך הדורות, ובעקבותיה נסע בנה ללימודי אפייה והשתלמויות באיטליה, שם למד את רזי המקצוע, ועם חזרתו לארץ פיתח את בצק הפיצה המורכב משמונה סוגי קמח חיטה שונים. מלבד הפיצות המעולות, באסתריקה ישמחו להגיש לכם גם מגוון סוגי פסטות (הפטוצ'יני ארטישוק מעולה), לחמי פרנה תוצרת בית, סלטים ופוקצ'ות. כשר למהדרין חלבי.

קריית מלאכי (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

המקום ששווה לצאת אליו בערב

קריית מלאכי נחשבת למקום שקט יותר, לכן מרבית חיי הלילה נמצאים במרחק נסיעה קצר לאזור המועצה האזורית באר טוביה. לאלו שלא רוצים לנהוג מציעה העיר את בר ה-Ghost Bar ברחבת מרכז הצעירים ברחוב רש"י, שם תוכלו ליהנות ממשקאות אלכוהוליים ומההמבורגר המפורסם, לרעבים שביניכם. סגור בשישי בערב.

החלטתם לצאת מהעיר? תוכלו למצוא את בר הצ'ארליז במושב ניר בנים במרחק של כ-10 דקות נסיעה (לקחת נהג תורן, כן?). הצ'ארליז הוא מקום לחגוג, לשתות, ליהנות ולאכול טוב. על כביש 40, ממש בכניסה למושב ניר בנים תוכלו לשבת על הבר או בחצר וליהנות מאלכוהול, קוקטיילים, תפריט בר מגוון, ולפעמים תזכו גם להופעה חיה במקום. סגור בשישי בערב.

קריית מלאכי (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

הרחוב שחייבים ללכת בו

בכניסה לקריית מלאכי שוכן מרכז הקניות הענק "ביג קסטינה", מרכז קניות פתוח המכיל 11,000 מ"ר שטחי מסחר ומשתרע על פני 30 דונם. המרכז מציע כ- 30 חנויות, בתמהיל מגוון ורחב הכולל רשתות אופנה, חשמל, פארם, סופרמרקט מהגדולים בעיר, מוצרים לבית, מסעדות, מזון מהיר ובתי קפה. מרכז ביג קסטינה כולל 650 מקומות חניה חינם ללקוחות המתחם ופתוח בשבת.

קריית מלאכי (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

התמונה שאתם חייבים לצלם למזכרת

גשר הרכבת הטורקי בנחל האלה נבנה בשנת 1917 על ידי מהנדסים מגרמניה עבור הצבא העות'מאני ושימש את הטורקים במלחמת העולם הראשונה. זהו אחד השרידים האחרונים של המסילה המזרחית של הרכבת העות'מאנית בארץ ישראל, ששימשה לשליחת כוחות לחזית המלחמה מול הבריטים במלחמת העולם הראשונה.

הגשר נמצא צפונית לקריית מלאכי, בסמוך לאזור התעשייה, ודרומית לכפר אחים. הגישה למקום הגישה למקום אפשרית דרך כביש 3 לפני קריית מלאכי בחציית נחל האלה, כ-200 מטר מזרחית לגשר.

קריית מלאכי (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

הנתון הנוסף: מה אתם לא יודעים על קריית מלאכי?

קריית מלאכי הוקמה בחופזה בשנת 1950 במסגרת פיזור אוכלוסין של עולים שהתמקמו בשני מחנות עולים. העולים שהגיעו ארצה מחוסרי כל, מנותקים משורשיהם ואינם דוברים את שפת המקום, נשים, ילדים, וקשישים. במציאות הקשה, היה עליהם לבנות את חייהם מחדש במקום זר ובכוחות עצמם. הקהילה היהודית בלוס אנג'לס נרתמה לעזרת העולים ותרמה כספים רבים על מנת לסייע בהתאקלמות במדינה החדשה ועל שמה נקבע שם העיר "קריית מלאכי".