במהלך הסיור בעיר העתיקה מצאנו את דרכנו אל שולחן קטן, לידו ישבו שלושה שוטרי מג"ב משועשעים למראה. כשהשלושה ראו אותנו השעשוע נגוז והם החלו לזעוק: "go back!" שוב ושוב ולנופף בידיהם. באיחור אלגנטי הבנו את הסיבה: המקום היפה שנגלה מאחוריהם הוא הר הבית. חשבנו על דרכים מקוריות לעבור את השוטרים, אבל החלטנו שהיציבות הביטחונית במזרח התיכון חשובה יותר מתיירות. מנגד, בביקור האחרון בירושלים הצלחנו להגיע אל מקום אחד שבו חשבנו שלא נהיה מעולם: מלון מצודת דוד. השילוב בין שדרות ממילא משמאל, לבתי ההיפר-יוקרה של תושבי החוץ מימין, והעיר העתיקה שנשקפה ממול הפכו את המבנה למקום בלתי נגיש מטעמי יוקר המחיה. אלא שגם יוקר המחיה איבד מזוהרו בזמן האחרון, וכך מצאנו את עצמנו משקיפים אל החומות ממרומי הקומה העשירית. בלובי פגשנו חבר טוב, מדריך תיירים ותיק, שחייך ואמר: "זה המלון הטוב בירושלים". ספוילר: המלון עמד ברף הגבוה שהציב החבר.

המקום: מלון מצודת דוד נחשב צעיר יחסית. שעריו נפתחו ב-1998, וכבר הוא נמצא בתהליך של חידוש המלון, כדי לעדכן את הסטנדרט של החדרים למילה האחרונה בעיצוב ובפינוק. התהליך כולו יימשך שלוש שנים, כדי לא לפגוע בפעילות המלון, אבל לא מעט חדרים משודרגים כבר מוצעים לקהל הרחב. את האישורים ליוקרה שלו מספקים המחירים, אבל גם שורה האורחים הקבועים. ג'ון קרי, למשל, נוהג להשקיף על ירושלים מהסוויטה המלכותית של המלון. בכל זאת, הממשל האמריקאי משקיע בעובדיו. המלון מלא בכל מה שדרוש: מאולם לאירועים, דרך חדרים לפגישות ולכנסים, ספא, מספרה, חדר כושר, לאונג' עסקים (שם קוד לחדר שבו אפשר לאכול, לשתות ולבלות במשך כל היום). חוויה מומלצת, מרפסת מפנקת וחנות מתבקשת של ה. שטרן. למרות כל זאת, המבנה לא נראה גדול. קשה לומר שהוא משדר תחושה אינטימית, אבל הלובי משדר תחושת חמימות קלה. ברקע, נשמעות השפות הטיפוסיות של אורחי המלון: אנגלית של התיירים האמריקאים וצרפתית של אורחי שבת החתן שנחגגה במקום. שמח.

מלון מצודת דוד (צילום: עמית גירון)
ברוכים הבאים למלון מצודת דוד | צילום: עמית גירון

מלון מצודת דוד (צילום: עמית גירון)
עבודות הנגרות נעשו באיטליה | צילום: עמית גירון

החדרים: מבחוץ עוד אפשר לשמוע את מלאכת חידוש החדרים, אבל אצלנו בחדר העבודה הסתיימה. כל עבודות העץ נעשו על ידי נגרים מאיטליה. אני מודה שבהתחלה זלזלתי קצת בייחוס הזה, עד שבדיקה מקרוב הוכיחה שאיכות כזו לא ראיתי עדיין. בעצם, אפשר להמשיך עוד ועוד ולציין מאיפה כל חלק בחדר, אבל אתמצת את הכל במילים ספורות: זה נוח וזה מפואר. במלון בחרו בחירה נועזת, אבל נכונה, לשים את הנוף במרכז. כלומר, המיטות (רחבות הידיים עד כאב), פונה אל החלון שמשקיף אל העיר העתיקה, ולא אל הטלוויזיה. זו נמצאת מהצד, בזווית מעט מוזרה, מלאה בערוצי הוט, אבל ללא יכולת להביא תכנים מהבית. מה זה פה, צימר? בכל מקרה, הנוף עדיף. מכונת הקפה שבחדר, אגב, עוזרת להשכיח כל אכזבה. הילדים יזכו לישון על ספות נפתחות, שגם הן נוחות מהרגיל. במקלחת מחכות שתי אטרקציות: טלוויזיה מובנית בתוך המראה ושורת מוצרים של L'occitane. בשביל 50 אחוז מאיתנו, זו הייתה הוכחה ניצחת לעליונותו של המלון על מקומות אחרים.

במסגרת הביקור קיבלנו הצצה אל חיי האלפיון העליון ואל הסוויטה הנשיאותית. מספת העור היוקרתית, דרך פינת העבודה הקלאסית ועד למרפסת הענקית, לא הפסקנו לקנא. באופן משעשע, אין בסוויטה העצומה מקום לילדים. מי שיש לו כסף לסוויטה כזו, יש לו כסף לסוויטה נפרדת לילדים. פער המעמדות מעולם לא היה ברור כל כך.

מה אוכלים: המסעדה של המלון סגורה בשבתות, אבל האוכל "הסטנדרטי" של המלון עמד יפה במשימה. בניגוד לשלל הפסטות והבצקים שמוגשים בדרך כלל במלונות, כאן הפחמימות פינו את מקומם לסלטים מגוונים וטעימים להפליא, שלל נקניקים, בשרים מעושנים וסתם בשרים טובים. פרט לשומר מאכזב ולבשר מעט יבש (ככה זה כשמגיעים חמש דקות לפני שהארוחה נגמרת), הארוחות נרשמו כמוצלחות. גם הצד הטבעוני וגם הצד הקרניבורי במשפחה יצאו מרוצים. הצוות, להוט להשביע את רצוננו, התאכזב לשמוע שלא נישאר גם באמצע השבוע. אז, הם הבטיחו, יש פלאים בארוחת הבוקר. אולי בפעם הבאה. השמועות מספרות שיש לא מעט מסעדות בירושלים, כך שהאופציות רבות מספור.

מלון מצודת דוד (צילום: עמית גירון)
המיטה פונה אל הנוף וזה דבר טוב | צילום: עמית גירון

מה עושים: זו באמת שאלה בירושלים? ובכל זאת, המלון נמצא במיקום מנצח מבחינת קירבה למקומות הכי טובים בירושלים. מדרחוב ממילא הממוסחר עד בלי די מוביל בתוך 10 דקות אל העיר העתיקה ושלל הממתקים שלה (בחומוס אבו כאמל, כבר אכלתם?). מהכיוון השני, המדרחוב הירושלמי וכל אתריו נמצאים גם הם במרחק הליכה. לא חסרים יעדים בעיר, אבל הצלחנו להעביר סוף שבוע שלם בלי להוציא את האוטו מהחנייה. במלון עצמו אפשר ליהנות מטרקלין העסקים, שמציע באופן נוח למדי אוכל ושתייה במהלך כל שעות היום. מקום נעים להירגע בו, שמבטל את הלחץ מסיומה הבלתי נמנע של ארוחת הבוקר. בנוסף מציע המלון לאורחים בריכה חיצונית מחוממת, חדר כושר ומרכז בריאותי. הספא מציע לא מעט טיפולים, במחירים לא זולים במיוחד. מודה שהייתי מרוצה למדי מחדר המנוחה שמחכה למי שיוצא מהטיפול. למה לוותר על הרוגע?

מדד השכנים: מדי פעם שמענו ילדים נלהבים במסדרונות, ורעש עבודות קל מהקומות שתחתינו, אבל ככלל, החדר היה שקט. צלצול הכנסייה בבוקר שבת היה ייחודי למדי, למי שהתרגל להתעורר עם המואזין במקום מולדתו בצפון.

מלון מצודת דוד (צילום: עמית גירון)
שקט ורגוע בחדר | צילום: עמית גירון

מלון מצודת דוד (צילום: עמית גירון)
כדאי לפתוח את הווילון | צילום: עמית גירון

כמה זה עולה: מחיר ללילה בכל אחד מהחדרים המחודשים: חדר סופריור פרמיום - 2,180 שקל (זוג+ ילד), חדר דלקס פרמיום - 2,530 שקל (זוג+ילד), מיני סוויטה פרמיום – 2,630 שקל (זוג +2 ילדים), חדר אלקוב דלקס פרמיום – 2,700 שקל (זוג+2 ילדים). סוויטה נשיאותית - 15,842 שקל. כל המחירים כוללים מע"מ וארוחת בוקר. חשוב לציין שהמחירים עצמם משתנים מעת לעת.

שורה תחתונה: מדריך הטיולים צדק. אם כסף הוא לא בעיה עבורכם, ובילוי במלון מדבר אליכם, מצודת דוד היא אופציה מפנקת במיוחד לבילוי בירושלים. זוגות של תיירים ומשפחות מצאו את מקומן במלון זו לצד זו, כך שמדובר באופציה טובה לכל הרכב. רק תיזהרו לא לקנא יותר מדי במי שנמצא בסוויטה הנשיאותית.