בואו נסגור משהו אחת ולתמיד - אין כזה מונח "חופשה עם ילדים". ברגע שציוותם ילד לתכנון שלכם לנפוש איפשהו המילה חופש על כל הטיותיה מתבטלת אוטומטית. זה מתחיל מרילוקיישן של הבית לתוך האוטו, ממשיך למאתיים עצירות בדרך של "אמא אני רעב/צמא/צריך לשירותים/נמאס לי לשבת" ומסתיים בעובדה שאתם מוצאים את עצמכם רצים מאטרקציה לאטרקציה כדי שהילדים לא ישתעממו.

המלון

עייפים ורצוצים הגענו למלון כפר גלעדי ששוכן בקיבוץ כפר גלעדי (נכון שלא צפיתם לזה?) בפאתי קריית שמונה. אני שייכת לאסכולת "אם ילדים לא משקיעים" שדוגלת בעובדה שאם כבר נסעתם לרילוקיישן הזמינו את המינימום הנדרש כי אתם ממילא לא תיהנו מהפינוקים שיש למלון להציע. לכן הופתעתי ממש שהמלון הוא אחד ממלונות הפרו-ילדים הגדולים ביותר שנתקלתי בהם (כולל מועדון פעילות מצויד היטב ופינת יצירה שנראתה כאילו שדדו בשבילה חנות פנאי לכל הפחות), שגם מציע שלל פינוקים לזוגות שהצליחו לברוח לחופשה רומנטית או שעדיין לא הביאו לעולם את היצורים הברוכים הללו.

מלון כפר גלעדי (צילום: דרור מילר, יחסי ציבור)
המלון מבחוץ | צילום: דרור מילר, יחסי ציבור



במלון יש 630 חדרים המחולקים לפי רמות והם ממוקמים במבנים בני שתי קומות מסביב למבנה מרכזי הכולל 2 חדרי אוכל, אולם אירועים, אולמות כנסים, בית כנסת, בריכה מקורה ומחוממת (שחינו ונהנינו), בריכת שחייה חיצונית, סאונה וחדרי טיפולים. בין המבנים נפרשות מדשאות גדולות שבקיץ מאפשרות לילדים לשחק בחוץ או ליהנות ממקום מפגש למשפחות גדולות. העיצוב כפרי אבל מודרני עם קריצה לעבר בדמות התמונות המעטרות כל פינה במלון המורכבות מצילומים או מציורים של חברי הקיבוץ.

האווירה

המלון שוכן על צלע ההר המשקיף אל העמק מה שלגמרי נותן תחושה חו"לית. תוסיפו את ריח הגשם ושוקו חם בבר המלון וקיבלתם שוויץ. בכפר עצמו גילינו המון פינות חמד, חוות סוסים, רפת, מבנים משוחזרים, חנויות לממכר יצירות ועוד.

סוויטת הפרימיום של מלון כפר גלעדי (צילום: דרור מילר, יחסי ציבור)
סוויטת הפרימיום | צילום: דרור מילר, יחסי ציבור

החדר

אנחנו קיבלנו את הסוויטה שכללה חדר גדול מחולק לשני אגפים: באחד סלון עם שתי ספות נפתחות, שידת איפור, ארון, מקרר וטלוויזיה ובצד השני של הקיר מיטה רחבה וטלוויזיה נוספת. מהחדר שלנו הייתה יציאה למרפסת תחומה בצמחייה על מנת לשמור על הפרטיות. גולת הכותרת הייתה חדר אמבטיה מרווח עם מקלחת גדולה ואמבטיה לבנה פרי סטנדינג שגררה קריאות התלהבות ותכנונים רומנטיים להמשך הערב לפני שנזכרנו שאנחנו עם הילדים. חופשה כבר אמרנו?

מה אוכלים?

אחת האהבות הגדולות של בן זוגי היא ארוחות בוקר (וערב וצהריים) בבתי מלון. הוא יכול לבלות שם שעות, לטעום את כל המנות ואז לחזור לסיבוב נוסף עם מה שהיה לו טעים. ובתור חובב ארוחות כאלו, אפילו הוא אמר שהמבחר היה מרשים ביותר: בר סלטים עשיר, חמישה סוגי בשרים ולפחות עמדה אחת אקטיבית. בעצם, כל אותם דברים שבזכותם כולנו כל כך אוהבים ארוחות בוקר מפנקות בבתי מלון. הצוות דאג למלא כל בקשה ואף שמר על הילדים בעת הצורך כדי לאפשר להורים להגניב משהו לתוך פיהם בלי לשמוע את המילים "אמא מה זה? אני רוצה לטעום! תביאי לי את זה!"

הבריכה הפנימית של מלון כפר גלעדי (צילום: דרור מילר, יחסי ציבור)
הבריכה המקורה של המלון | צילום: דרור מילר, יחסי ציבור

מה יש לעשות באזור

כאן מגיעה גולת הכותרת של הנסיעה והיא מיקום המלון שקרוב לכל האטרקציות שגדלנו עליהן. נחל הבניאס, נחל דן, קייקי הגושרים וכפר בלום, קיבוץ דפנה ומפל סער, צוק מנרה וכמובן אתר החרמון. המלון מעמיד לרשות האורחים בקבלת הפנים מדריך טיולים שממליץ ומסביר על מסלולי טיולים באזור ועל אטרקציות מיוחדות וחורפיות לאורחי המלון.

למי שבוחר לתקוע יתד ולא להיכנס לאוטו עד סוף החופשה מציע המלון שפע של סדנאות יצירה, סיורי חליבה ברפת הקיבוץ, סדנאות מאסטר שף לילדים עם שף המלון אריק ז'ינו, זומבה ילדים, סדנאות סלסה לכל המשפחה, סדנאות תיפוף ומעגלי מתופפים, הקרנות סרטי ילדים בבריכה המקורה והמחוממת, משחקי חפש את המטמון נושאי פרסים ברחבי הקיבוץ ושחייה לילית עם הפעלות בבריכה המקורה והמחוממת.

אין צורך להתאמץ אלא רק לשים את האצבע ולהחליט מה רוצים לעשות לפי מצב הרוח או גיל הילדים. בקיצור, את צמד המילים "משעמם לי" לא תשמעו כאן.

מוזיאון השומר כפר גלעדי (צילום: דרור מילר, יחסי ציבור)
מוזיאון השומר בכפר גלעדי | צילום: דרור מילר, יחסי ציבור

אתר החרמון

בניגוד לדעה הרווחת טירונות לא עוברים לראשונה בגיל 18 בצבא אלא ביום בו אמא שלכם העירה אתכם בשלוש לפנות בוקר, עטפה אתכם בארבע שכבות של בגדים, דחפה אתכם לאוטו ואל מסלול של ארבע שעות לחרמון. אומנם לוקח להגיע לאתר רק שעתיים וחצי אבל אין ילד שלא זוכר את העמידה בפקקים מהרגע שעברתם את שער הכניסה לאתר עד שאשכרה הגעתם לאיש השלג הנכסף בכניסה.

הגענו בדיוק ביום שבו האתר נפתח למטיילים. בתנאים אופטימליים לוקח חצי שעה להגיע מהמלון לחרמון אבל בדיקה מהירה בווייז גילתה שלוקח 45 דקות להגיע מהמלון לאתר עצמו. מה רבה הייתה ההפתעה שמשהו במדינה הזו התייעל במרוצת השנים - את הפקק בכניסה החליפו שאטלים שמעלים אתכם מהחניון עד לכניסה לאתר. נבנו שלושה רכבלים לרווחת הגולשים, הורחבו מסלולי הגלישה במזחלות הפלסטיק ונוספו אטרקציות כמו מגלשת האקסטרים ואבובי שלג. ההפתעה היותר גדולה היא רמת המחירים. כניסה לאתר עולה 39 שקלים למבוגר ו-34 שקלים לילד מגיל 3 עד 12, עלייה ברכבל עולה 43 שקלים למבוגר ו-38 שקלים לילד, השכרת מזחלת פלסטיק 25 שקלים, מגלשות האקסטרים 30 שקלים למבוגר ו-25 שקלים לילד וחבילת סקי עולה 660 שקלים ליומיים. בחרמון מודים שהם לא יכולים להתחרות באתרי הסקי הגדולים באירופה מצד אחד אבל הם מסבירים שהם כאן בשביל החוויה הראשונית וההתלמדות.

בילינו באתר חמש שעות עם הילדים ולמרות שלא הספקנו לעלות על הרכבל (חיכינו שיתבהר) הרגשנו שהחוויה מוצתה ואפשר לסמן וי עד הפעם הבאה.

סה"כ העלות למשפחה בת ארבע נפשות (שני מבוגרים, בן 3 ותינוקת) שבאה לחוות קצת שלג מסתכמת ב-273 שקלים, כולל נסיעה ברכבל (שכאמור לא עלינו עליו) ולא כולל ארוחות שמתומחרות בדיוק כמו בתי קפה במרכז. תורידו 112 שקלים עבור כניסה שקיבלתם בחינם מהמלון ותקבלו מחיר משתלם למדי לפעילות שלוקחת יום שלם לכל המשפחה.

מלון כפר גלעדי (צילום: דרור מילר, יחסי ציבור)
השטחים הציבוריים | צילום: דרור מילר, יחסי ציבור

מחירים

בחודשי החורף המלון מציע מבצעים הכוללים כניסה חופשית לחרמון, לדוגמה: מזמינים 2 לילות באמצע השבוע ומקבלים כרטיס חינם לחרמון (החל מ-670 שקלים לחדר); או 2 לילות וארוחת בוקר בסופ"ש ואטרקציה לבחירה (כרטיס לחרמון או אטרקציה אזורית אחרת) - החל מ725 שקלים לחדר. חבילת חורף נוספת לסופ"ש: המזמינים לינה לזוג+2 ילדים מקבלים כרטיס חינם לחרמון או לבחירה אחת מהאטרקציות באזור (החל מ-1390 שקלים לחדר).

* הכתבת הייתה אורחת המלון