אם במקרה לא הייתם מחוברים למה שקורה סביבכם בשלוש השנים האחרונות, ולא הכרתם את טרנד ה"גלמפינג" - Glamping (glamorous camping), הגיע הזמן ליישר קו. מדובר באוהלי יוקרה המשלבים את הרגשת הלינה באוהל בטבע, לצד תנאים נוחים כמו מיטה, שקעי חשמל והכי חשוב - מזגן.

הזינוק המטאורי של הטרנד בארץ התרחש בזמן הקורונה, תקופה בה אנשים רצו לצאת לנופש מחוץ לבית, אך במקומות פתוחים, מבודדים, לא עמוסים ועם תנאים טובים. הגלמפינג ענה בדיוק על הצורך הזה ומאז הוא לא עוצר. מתחמי הגלמפינג ממשיכים לצוץ בקצב מסחרר, במיוחד בדרום, אזור בו לא חסרים מרחבים ומקומות להתבודד בהם. אחד מהמתחמים הללו - Noor Glamping, נפתח לפני כשנה בסמוך לחוות אל היען המפורסמת בנחל הבשור.

המיקום של NOOR מושלם לגלמפינג. בלב המדבר, באמצע שום מקום, כשמסביב יש רק מרחבים ושקט. במתחם יש בסך הכל 10 אוהלים, מה שמאפשר לכל אוהל לקבל את הפינה הראויה לו ולקונספט.

View this post on Instagram

A post shared by mako travel מאקו חופש (@mako.traveling)

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

דבר שחשוב לשים אליו דגש במתחמי הגלמפינג הם האזורים המשותפים. היות ומדובר באוהלים, ברובם לא תמצאו שירותים ומקלחות אישיים (בסוויטות הם כן פרטיים) ומסביב אין מסעדות בשפע. זאת בדיוק הסיבה שיש חשיבות רבה למתקנים שנמצאים כאן לטובת הכלל: המטבח המשותף להכנת האוכל, מתחמי המקלחות והשירותים, אזור המדורות ומעל לכל אלה - השיכשוכיות המרכזיות שמסמנות את לב המקום. כל אחד מאלה מתוחזקים בצורה מעולה, מרווחת והכי חושב - נקייה. ניכר שהצוות כאן ממש דואג שהסטנדרט של הסדר והניקיון יהיה ברמה גובהה.

בנוסף לאלה, המקום מקבל לא מעט נקודות בונוס הודות ללאונג' המרכזי - חלל משותף בו ניתן לאכול, לרבוץ ובמקרה שלנו לזרוק את הילדים שישחקו במזגן (בזמן שלא טבלו בשיכשוכית). בלאונג' תמצאו מכונת קפה ועוגיות חופשי, ספרים ומשחקים לילדים ולגדולים ופופים לרביצה.

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
הלאונג' | צילום: אילן ארנון

ודבר אחרון ששווה להתעכב עליו ולשבח אותו: אירוח במתחם גלמפינג יכול לקום וליפול על האורחים שנמצאים בו. בגלמפינג אין אפשרות להסתגר בחדר, או לפרוש לפינה משלך בבריכה. כאן שומעים הכל מבעד לבד של האוהל, חולקים את הכיור כדי לשטוף כלים, או יושבים ביחד באותה השיכשוכית. בדיוק בגלל זה, חשוב לציין שמי שהתארח במקום בסופ"ש בו אנחנו היינו, אנשים רנדומליים בסגנונות שונים, תרמו לאווירה הנעימה של המקום. היינו היחידים עם ילדים באותו הסופ"ש והתקבלנו בברכה על ידי שאר האורחים בדיוק כמו הזוגות שהגיעו לסופ"ש רומנטי, קבוצת האמריקאים וחבורת הבנות שחגגה מסיבת אירוסין.

ב-NOOR יש כאמור 10 אוהלים בסך הכל, המחולקים לשלוש רמות שונות: שלושה אוהלי סטנדרט צמודים שניתן גם לפתוח ולהפוך אותם לאוהל אחד גדול במידת הצורך; 4 אוהלי דלוקס שלכל אחד פינה משלו; ועוד 3 אוהלי סוויטה בהם יש גם שיכשוכיות פרטיות ונמצאים בקצה המתחם, עם נוף ישיר למדבר אינסופי.

היות ואנחנו הגענו עם שני זאטוטים, התארחנו באוהלי הדלוקס. בכל אוהל יש מיטה זוגית במרכז, מיטת יחיד נוספת וניתן להכניס גם לול לפי הצורך, שקעי חשמל, מזגן, שתי שידות, עמדת תלייה, מגבות אישיות (גם למקלחת, גם לפנים וגם לשיכשוכית) ואפילו כיסוי עיניים. מחוץ לאוהל יש מרפסת גדולה, שולחן קק"ל, שמשייה וזוג כסאות.

נור גלמפינג (צילום: באדיבות נור גלמפינג)
הסוויטה הזוגית | צילום: באדיבות נור גלמפינג
נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

בסופו של דבר, במהלך השהות במקום לא מבלים יותר מדי באוהל, אלא באזורים שמחוץ לו, אך הוא מקום מפלט נעים ומצויד כשהולכים רגע לנוח, לישון או סתם להתבודד, במיוחד באוהלי הסוויטה.

היות ומדובר על חופשה בלב מדבר, הקלישאה מחייבת קודם כל להתנתק מהכל. ואז מומלץ להיכנס לשיכשוכית, להכין משהו לאכול, לצאת לטיול קצר באזור, ולהיפגש עם אנשים אחרים במתחם בזמן הרביצה בלאונג', השיכשוכית או המטבח המשותף.

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

בנוסף, המקום צמוד לחוות אל היען, אז מומלץ גם לבקר את היענים, החמורים, הסוסים והתרנגולות שבמקום. זו חוויה מהנה אם מגיעים עם ילדים קטנים וגם אם לא.

כאמור, אין כאן וולט או מסעדות בשפע. את האוכל תוכלו להביא מהבית ולבשל בעצמכם, לקנות מצרכים בתחנת הדלק או המכולת הקרובה, במרחק של 5 דקות נסיעה, או להיעזר באוכל שיש למקום להציע.

איזה אוכל יש למקום להציע? לארוחת ערב ניתן להזמין ארוחת פויקה במהלכה מקבלים סיר, את כל המצרכים (מקולפים ומחולקים לפי הכמות הנכונה) והוראות הכנה. אפילו את המדורה בה הסיר מתבשל מדליקים מראש. כל מה שצריך לעשות זה לעקוב אחרי ההוראות, ליהנות מארוחת ערב מעולה בשטח ולהרגיש שאתם הכנתם אותה. כמו הגלמפינג, כך גם הפויקה: מבשלים בטבע, אבל בתנאים הכי נוחים שיש. החוויה מומלצת והתוצאה טעימה מאוד. מחיר: 180 שקלים לזוג.

נור גלמפינג (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

בבוקר ניתן להזמין ארוחת בוקר שמגיעה במגש למרפסת האוהל. הכל מוכן כאן מחומרי גלם שיש במקום, כך שניתן גם לבקש דברים ספציפיים. הבסיס כולל סלט ירקות, סלט ביצים, מטבוחה, מוזלי, גבינות, לחמים, מיץ תפוזים, רוגעלך, ממרחים ועוד. מחיר: 90 שקלים לאדם. וגם: פלטת גבינות ויין עולה 210 שקלים לזוג.

אוהל סטנדרט באמצע שבוע- 740₪ | סטנדרט בסוף שבוע- 820₪

אוהל דלוקס באמצע שבוע- 890₪ | דלוקס בסוף שבוע- 980₪

סוויטה באמצע שבוע- 1,120₪ | סוויטה בסוף שבוע- 1,280₪

נור גלמפינג (צילום: באדיבות נור גלמפינג)
צילום: באדיבות נור גלמפינג

זו לא חוכמה להצטרף לֶטרנד, גלמפינג במקרה שלנו, אלא צריך לדעת לעשות את זה כמו שצריך. ב-NOOR הכל נעשה כמו שצריך: האווירה, הפסיליטיז באוהלים, המתחמים המשותפים, הניקיון, האוכל ואפילו האורחים שסביב, כולם עושים כבוד לקונספט ה-glamorous camping. אם עדיין לא התנסיתם בחוויה (וגם אם כן כמובן) NOOR זה מקום מצוין להגיע להתארח בו.


נור גלמפינג, חוות אל היען, עין הבשור. לפרטים והזמנות: באתר

* הכתב היה אורח המקום