להוריד הילוך ולקחת נשימה: כשהרמוניה זה שם המשחק, מלון "מצפה הימים" הממוקם על קו התפר בין צפת וראש פינה, משחק אותו היטב. בעוד מרוץ החיים נותן בנו את אותותיו, מלונות רבים מתיימרים לנהל דיאלוג אותנטי עם הטבע, אך "מצפה הימים" לא מתיימר, להפך, הוא מכתיב את הדיאלוג ומייצר בועה פסטורלית ושלווה שהייתי שמחה לא להתפנות ממנה לעולם.

> המלונות הכי טובים באזור הצפון

בדיוק כשמזג האוויר התחיל לשנות פאזה, עלינו על הסעה מתל אביב ויצאנו לצפון. למרות החששות משעות השיא בכבישים, הנסיעה הלכה חלקה ובמהרה הגענו למה שיכול להיות מכונה בקלות "גן עדן" - מבני אבן ירושלמית מרהיבים המתמזגים בצורה מופתית עם הטבע המקיף אותם בשל מיקומם הייחודי מעל למושבה ראש פינה.

מהסוף להתחלה

בעוד שהקירות שומרים על שתיקה, מאחורי המלון השורשי עומדת היסטוריה מפוארת. שישה עשורים עברו מאז שד"ר ירוס (אריך יעקב ירוסלבסקי) הקים בית הבראה המבוסס על תפיסות חדשניות, אותן חלקם מהתושבים לא ידעו כיצד לעכל באותם בימים. הוא האמין כי כל מי שיגיע למקום, יושפע מהנוף המרהיב והאווירה הפסטורלית השוררת במקום - והוא לא טעה.

לא עבר הרבה זמן, עד ששמו נישא למרחקים, ואורחים רבים החלו לעלות ל"מצפה הימים" על מנת למצוא מקור ריפוי לגוף ונפש. שנים קדימה, המלון עבר לבעלות פרטית, ולבסוף נרכש על ידי רשת ישרוטל ששמה לעצמה למטרה להפוך את מצפה הימים למופתי ומבריק. 80 מיליון שקלים הושקעו בשיפוץ היסודי, והיום מדובר באחד המלונות הטובים ביותר בישראל. 

150 דונם של מבנה מוקפד ומדויק, טבע פראי, שדות תבלינים, משק חי, מחלבה וחווה אורגנית הפכו לפאר יצירה תוך כדי שמירה כמעט פדנטית על הקווים המנחים עליהם התבסס חזונו של ד"ר ירוס. כיום המקום אינו בית הבראה, אלא מלון המשתייך לקבוצת Isrotel Exclusive Collection - וזה אומר הכל. 

מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
צילום: אביטל סבט

מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
צילום: אביטל סבט

 דיוק מופתי 

היצירה המשובחת מכילה 115 חדרים וסוויטות המתכתבים בדיוק מופתי עם הטבע המקיף אותה. בעוד שהתפאורה הטובה ביותר אמורה להיות הנוף, ברוב החדרים המעוצבים למשעי, ישנן מרפסות הפונות אל גינות פנימיות וחלק אל הנוף הפתוח של עמק החולה והגליל- ומעניקות רובד נוסף לניחוח האותנטי הגלילי.

ברגע שכף רגלי פסעה במלון, נעתקה נשמתי לנוכח העיצוב המרהיב והמשחק העדין בין העתיק למודרני. בדרך למעליות הבחנתי בקיר צמחים שמעבר לכך שהוא מנהל דיאלוג עם הסביבה החיצונית, הוא מכניס את הטבע באלגנטיות מופתית למבנה המפואר ואף ניתן להשקיף עליו מהמעלית השקופה המובילה לחדרים הממוקמים בקומות גבוהות יותר.

תוך הקפדה על תו האיכות שישרוטל כה מתהדרת בו, בייחוד בקבוצת Exclusive Collection, החדרים גדושים בפסיליטיז יוצאי דופן שמעניקים חווית אירוח חסרת פשרות. במשחק עדין בין העתיק למודרני, החדרים מכילים פיסים מרהיבים - הן מבחינת העיצוב והן מבחינת הנוחות. מכורסאות וינטג', דרך ריהוט מודרני, מיטת קינג' סייז נוחה להפליא, מכונת אספרסו, פינת אוכל קטנה, חדר רחצה מפואר השופע בכל טוב ועד למצעי כותנה שהקשו עליי עד מאוד לקום מהמיטה.

חדר מצפה הימים (צילום: לינוי ודרור סטיילינג, יחצ)
צילום: לינוי ודרור סטיילינג, יחצ
חדר מצפה הימים (צילום: לינוי ודרור סטיילינג, יחצ)
צילום: לינוי ודרור סטיילינג, יחצ

מצפה הימים (צילום: לינוי דרור)
צילום: לינוי דרור

הקולינריה - שורשית, גלילית ובעיקר אותנטית

במשך שנים "מצפה הימים" נתפס בעיקר כמקום לקחת בו רגע ממרוץ החיים ולרפא את הגוף והנפש. כל זה נכון, אבל לצד התפיסה הזו הוא הפך לפנינה קולינרית גלילית המעניקה לאורחים את כל הטוב שיש לטבע המקומי להציע. הגישה הקולינרית של המלון היא Farm To Table, וככזו כל חומרי הגלם הטבעיים והאורגניים מגיעים מהחווה ומהמשק החי שבשטח המלון. 

מסעדת המלון החלבית והכשרה, גדושה באינסוף מטעמים צמחוניים הכוללים גם דגים, שחלקם נעשים בטאבון גדול הממדים המוצב במסעדה. מוצרי החלב, ביניהן גבינות רכות וקשות טעימות להפליא, מגיעים הישר מהמחלבה הצמודה והמאפים האלוהיים המוגשים בבופה, מיוצרים במאפייה ובקונדטוריה הממוקמת בשטח המלון גם היא.

אם נפשכם חשקה בבשר, במרחק פסיעה מהלובי ממוקמת מסעדת "גריל עץ" בהובלתו של השף ארז קומרובסקי, עליה מנצח בפועל השף רונן ולדמן. אהיה כנה, כבר תקופה שמאסתי באוכל מסעדות, הרגשתי שאין יותר איך להפתיע ולשדרג, אבל ברגע שנגסתי בסמבוסק בשר שהוגש במרכז השולחן עולם שלם של טעמים נגלה בפני.

התפריט מדויק, ובין המנות תוכלו למצוא סיגרים טלה, סמבסוק בשר, שקדי עגל וקבבים ברוטב אלוהי המסווים תחת כיפת לחם שספגה לתוכה את כלל הטעמים. לאלו שמעדיפים את הסטייק שלהם, כמובן שיש נתחי אנטרקוט ופילה עגל מצוינים לא פחות, אך ממליצה לפתוח את הראש ולטעום את שלל המטעמים הגליליים שיש למסעדה הזו להציע. 

גם אם אתם לא אורחי המלון, ניתן להגיע למסעדה, אשר כשרה אך פתוחה בימי שבת ולחוות חוויה גלילית, שורשית ובעיקר אותנטית. המנות גדולות, נדיבות, ובינינו? זו חוויה מופלאה לסעוד בלוקשיין כזה מרהיב המשקיף לנוף היפייפה עם חלונות ענק ועיצוב מדויק. 

מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
רונן ולדמן. מנצח על התזמורת | צילום: אביטל סבט
מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
צילום: אביטל סבט

מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
הסמבוסק שנגעה בו יד האלוהים | צילום: אביטל סבט

מאסטר פיס

נתחיל מהסוף: וואו. זוכה עונת העשור של "מאסטר שף", הלל גרדי, כבש יעד נוסף וחבר למצפה הימים ל-6 ארוחות חד פעמיות. לאורך העונה, גרדי הבריק עם מנות מופתיות, כאלו שלא יוצאות מהקופסה, אלא שמפרקות ובונות אותה מחדש וכיום הוא מציע אותן בארוחה חד פעמית לכל הדעות. סגננו של רועה הצאן והמטפל באמצעות העיזים, מתכתב היטב עם אופיו של המלון ולכן מדובר בחיבור מבריק ומתוחכם ביותר.

במנות אשר מגיש לאורחי המלון, גרדי משלב חומרי גלם מהחווה האורגנית והמחלבה של המלון, יחד עם עשבי בר עונתיים ומייצר ארבע מנות מופתיות: לחם טאבון, סלסלת עגבניות, ציטרה ופטה, קובנייה מוסר ים על יוגורט, זרעי עגבנייה וקרקר סומק, סלט ניצנים ועונת מסיק הלוא היא מנת קונפי לברק היסטרי בטאבון. במידה ואינכם אורחי המלון, גם כאן ניתנת האפשרות להגיע לארוחה בתיאום מראש בעלות של 220 ש"ח לאדם. 

בנוסף, גרדי משיק סדנה "בעקבות העדר" המתקיימת בעין כמונים, כמרחק של 15 דקות נסיעה מהמלון, המבוססת על ערכים של כבוד וקדושה לאוכל. בתור אדם שאוהב את הטבע, אך לחלוטין לא חי אותו, ליקוט זה לא היה הדבר הראשון שהייתי חולמת עליו. אבל זה מה שהלל כנראה עושה, הוא פותח את הראש וגורם לך להתפעל גם מהזרעון הקטן ביותר. האהבה שלו לאדמה מורגשת היטב ומועברת בצורה אותנטית בין המשתתפים. 

התחלנו את הסדנה עם הליכה בטבע, השקפנו על הנופים המרהיבים ונשמנו את האוויר הצח שיש לגליל להציע. לעיתים עצרנו והלל הראה לנו את פרי האדמה, פשוט כך. טעמתי דברים שמעולם לא חשבתי שאטעם, ונפתחתי לדברים חדשים. לאחר מכן הגענו לנקודה שחיכתה לנו מראש, טעמנו בורקס ציידים מופלא, שתינו תה ואפילו חיזקנו את ההנאה עם יין שהייתי שמחה לקחת אותו כצידה לדרך. 

גולת הכותרת הייתה הארוחה הסופית הממוקמת במיקום היסטרי לכל הדעות. שולחן ארון המתין לנו ועליו ניצבו נקניקים מעשה ידיו וסלט מרהיב. אחרי שטעמנו מהמטעמים, גרדי הגיש לנו מנת בשר אשר בושלה בתוך האדמה - וקצרה אינספור מחמאות נרגשות, בזכות, לגמרי לא בחסד. ממליצה לקום מהמיטה הנוחה מדי במלון, ולצאת למסע אחר רועה הצאן, הנאה מובטחת (וגם בטן מלאה בכל טוב).  

הלל גרדי 1 (צילום: יגאל פרידמן, יחצ)
צילום: יגאל פרידמן, יחצ
הלל גרדי 2 (צילום: יגאל פרידמן, יחצ)
לחם טאבון, סלסת עגבניות, ציטרה ופטה מהחווה שרופה בטאבון | צילום: יגאל פרידמן, יחצ
הלל גרדי 3 (צילום: יגאל פרידמן, יחצ)
קובנייה מוסר ים על יוגורט, זרעי עגבניה וקרקר סומק | צילום: יגאל פרידמן, יחצ
הלל גרדי 4 (צילום: יגאל פרידמן, יחצ)
סלט ניצנים | צילום: יגאל פרידמן, יחצ
הלל גרדי 5 (צילום: יגאל פרידמן, יחצ)
עונת מסיק | צילום: יגאל פרידמן, יחצ
מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
עצירה בסיור - טועמים בורקס ציידים מופלא | צילום: אביטל סבט
הלל גרדי (צילום: אביטל סבט)
נקניק עבודת יד | צילום: אביטל סבט

הלל גרדי (צילום: אביטל סבט)
הגראנד פינאלה | צילום: אביטל סבט

 גוף ונפש

המלון מתהדר במתחם ספא יוקרתי, הכולל בריכת שחייה חצי אולימפית מקורה ומחוממת, סאונה רטובה ויבשה, חדר כושר, חדר מנוחה והירגעות, 20 חדרי טיפול ותפריט טיפולים עשיר הכולל תכשירי טיפול אורגניים. לצד כל זה, מבחינתי השוס שבדבר היה הג'קוזי החיצוני המשקיף על רקע נוף הגליל, מה שמקפיץ את החוויה כמה וכמה שלבים למעלה.

בריכת שחייה מצפה הימים (צילום: לינוי ודרור סטיילינג, יחצ)
צילום: לינוי ודרור סטיילינג, יחצ

מצפה הימים (צילום: לינוי ודרור)
צילום: לינוי ודרור

במקרה וחשקה נפשכם לצאת מהמיטה

קמתם בבוקר, אכלתם ארוחה מופלאה בבופה ואתם חושבים מה לעשות? צאו לטיול ברחבי המלון. מעבר לעובדה שבחללים הציבוריים פזורות יצירות אמנות מרהיבות, ממוקמת במתחם גלריה המציגה יצירות אמנות של אמנים ישראלים עכשוויים ופורצי דרך. שם, ניתן להביט במיצגים ואף לרכוש תכשיטים, יצירות ופיסים מיוחדים שיגרמו לכל אחד לעצור ולשאול: "איפה קנית את זה?". 

מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
צילום: אביטל סבט

מצפה ימים (צילום: אביטל סבט)
האיש וצמחי המרפא - אברהם דהאן | צילום: אביטל סבט

לצד הגלריה והחנות הממוקמת במתחם הספא, בה ניתן לרכוש מגוון פסיליטיז, ישנה במלון חנות משק פתוחה לרווחה הן לאורחים והן לקהל הרחב, בה ניתן לרכוש מוצרים טריים המיוצרים מדי יום במקום. אם בחווה האורגנית, אם במשק ואם בקונדיטוריה. 

כמו כן, אני ממליצה לנעול נעליים נוחות ולצאת לסיור רגלי ברחבי החווה האורגנית והמשק החי. במהלך ההליכה  שלנו בשטח, נתקלנו באברהם דהאן, חוקר אתנו בוטני, אשר הוציא לאור את אנציקלופדיית תלמוד הצמחים הראשונה בעולם לדבריו. מדובר באיש מרתק, שהעביר אותנו מסע אל צמחי המרפא והתבלינים, שאינם נועדו לקולינריה בלבד. 

בעוד שמדובר בפנינה קולינרית לכל דבר ועניין, נראה כי המלון עומד להשיק בקרוב סדנאות בישול פנומנליות אשר ישובצו בדרך קבע בתוכנית הפעילות של המלון ויהוו אטרקציה נוספת בדבר המופלא ששמו "מצפה הימים". 

מחירים ותאריכים

מחיר ללילה החל מ-1,463 שקלים על בסיס אירוח של חצי פנסיון.

התאריכים הבאים בהם ניתן לבוא לטעם ממעשה ידיו של הלל גרדי: 23/11, 28/11, 11/12, 13/12, 18/12.

בשורה התחתונה

תמצאו כאן נחת, שלווה ומטעמים קולינריים שיפתחו לכם את החך ויגרמו לכם לצלול עמוק למיטה. אם חשקה נפשכם במעט שקט ורוגע - זה לגמרי המקום בשבילכם. ועוד דבר חשוב: כנראה לא תתקלו בילדים רצים, היות שהאירוח במלון מתאפשר לילדים מגיל 10 ומעלה. יותר מזה?

* הכתבת הייתה אורחת המלון