פארק ירושלים הוא לגמרי מקום שתרצו לנסוע לטייל בו עם הילדים בסופ"ש הקרוב. 15,000 דונם של גבעות מלאות עצים מוריקים, נחלים ודרכי עפר להולכי רגל, אופניים ורכבים - כל זאת בלי שתצטרכו להתרחק יותר מדי, בטח שלא לנסוע כמה שעות עד הצפון הרחוק. 

הפארק, שכולל בשטחו את עמק הארזים, עמק רפאים, עמק מוצא ונחל צופים, מהווה למעשה חלק מפרויקט גדול יותר הנוגע לפארקים מטרופולינים, ונועד להגדיל את היצע השטחים הפתוחים בירושלים ומחוצה לה. המטרה של הפרויקט, בסופו של דבר, היא להעלות את איכות החיים של תושבי העיר. כך, למשל, בעמק הארזים הוקמו מתקני משחק ייחודיים לילדים, ובפארק רפאים פותחה מבואת הכניסה לפארק, שוקם אפיק הנחל, נסללו שביל אופניים וטיילת הולכי רגל - וזו רק רשימה חלקית.

עמק הארזים (צילום: יחסי ציבור)
עמק הארזים | צילום: יחסי ציבור

את חלקה השני של משוואת הפרקים, מרכיב מיזם הפארקים הרובעיים המהווה חלק מתכנית המתאר החדשה של משרד ירושלים ומורשת. התכנית למעשה ייעדה לכל אזור שטח פתוח שאמור להפוך לפארק רובעי; שטחו, כך לפי התכנית, יהיה לפחות חמישים דונם. הפארקים מוקמו במקומות מרכזיים, כך שהגישה אליהם תהיה נוחה לתושבים; זאת, בניסיון ליצור מצב שבו כל תושב יכול להגיע לפארק במרחק עשר דקות נסיעה. בין הפארקים בתכנית, תמצאו את פארק גוננים (פרויקט שהסתיים) ואת פארק הסנהדרין ופארק רוקפלר (שניהם בפיתוח ועתידים להיפתח בקרוב).

מוזיאונים וטיילות מתחדשות 

במקביל, עובדים בירושלים על שני מיזמים שנמצאים כרגע בתהליך, ונועדו לעודד תיירות בבירה. הראשון, הוא מתחם קריית המוזיאונים, מרחב ציבורי שעתיד לחבר בין המוסדות הממשלתיים, התרבותיים והאקדמיים הפזורים בגבעת רם ובקריית הלאום. המרחב אמור להתעצב כמתחם תיירותי חדשני ונגיש, שיציע מגוון אפשרויות בילוי, כאמור, במטרה לקדם את חוויית התיירות בירושלים ולהביא לגידול לינות התיירים בעיר.

למעשה, המרחב צפוי לכלול שלושה מוקדים מרכזיים. המוקד הראשון, יקשר בין כיכר המוזיאונים והספרייה הלאומית; במוקד השני, שיימצא מול שערי משרדי הממשלה, המבקרים יוכלו ליהנות מבתי אוכל ומאזור פעילות גדול לילדים; והמוקד השלישי, יהווה כניסה חדשה למוזיאון המדע.

אין תמונה
מוזיאון המדע בירושלים

המיזם השני, גם הוא נמצא כרגע בתהליך, הוא טיילת יער-השלום. בימים עברו, חלקכם אולי זוכרים, היווה המתחם נקודת משיכה לקהל הירושלמי - דבר שכמעט ולא נותר לו זכר היום, כשהטיילת עומדת שוממת. אבל, בתוך חמש שנים - צפוי האזור להפוך לאחד המרחבים המתויירים ביותר בעיר. 

כך, מול מתחם הטיילת, במתחם הרכס, עתידה לקום בשנים הקרובות קבוצת בתי מלון, ובה מעל 1,300 חדרי אירוח. בתוך כך, צפוי המרחב להפוך לאחד ממוקדי הביקור, התרבות הפנאי והבילוי הגדולים בירושלים. בין הפרויקטים שמרכיבים את המיזם, נמצאות תכניות לשדרוג הטיילות והנגישות אליהן, הקמת מרכז למוסיקה עכשווית, שירותי מסחר והסעדה ועוד.