סלט בטטות עם עדשים

המצרכים:
3 בטטות עם הקליפה
מלח גס
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות כ-20 דקות ומסוננות
300 גרם עלים ירוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
4 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי בזיליקום חתוכים גס
חצי כוס קליפות תפוז מסוכרות קצוצות

לרוטב:
6 כפות שמן זית
3 כפות דבש
3 כפות חומץ אגוזים
חצי כפית צ'ילי יבש גרוס 
קורט מלח
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו

2. מפזרים מלח גס על תבנית ומניחים עליו את הבטטות. צולים כ-40 דקות עד שהבטטות מתרככות

3. מוציאים את הבטטות מהתנור, מנקים את המלח וקוצצים לנתחים גדולים

4. מערבבים את כל חומרי הרוטב

5. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ומגישים

סלט כרוב צלוי בסילאן, שעועית לבנה ותמרים

לכרוב הצלוי:
חצי כרוב אדום פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
חצי כרוב לבן פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
צרור ענפי טימין טרי

לסלט:
חצי כרוב לבן קצוץ
חצי כרוב אדום קצוץ
8 תמרי מג'הול חתוכים לרצועות
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
4 יחידות בצל ירוק קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
כוס מקלות שקדים קלויים או כוס גרעיני חמניה קלויים קלופים

לרוטב:
5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ שרי או חומץ יין אדום
1 שן שום כתושה
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפות סילאן

להגשה:
טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מעבירים את הכרוב לתבנית תנור, מערבבים עם שמן הזית וצולים כ-20 דקות

3. מברישים את הכרוב בסילאן, מפזרים טימין ומחזירים לצלייה נוספת של 10 דקות

4. מוציאים מהתנור וקוצצים לחתיכות גדולות

5. מערבבים את כל חומרי הרוטב של הסלט

6. מערבבים את כל חומרי הסלט עם הרוטב

7. מזלפים טחינה מלמעלה ומגישים

>> הירשמו למועדון ידידי קק"ל והצטרפו לפעילות לשיקום יערות ישראל
>> לפרטים על אירועי ט"ו בשבט של קק"ל