היער הוא אחד המקומות היפים לפיקניק. מפה משובצת באדום ולבן, אוכל טעים, שוקולד ותותים ואתם בעניינים. רק שביער כמו ביער, צריך לדעת לאן הולכים, ממה צריך להיזהר ולמה אין קליטה בדיוק כשמעלים את התמונה לפייס. אספנו לכם כמה כללים חשובים, ככה שתדעו.

שביל באמצע שביל בצד

הדרכים והשבילים ביערות בארץ מסומנים ומסודרים כדי שתעברו בהם ברגל או ברכב, בלי להגיע למקומות שלא תכננתם להיות בהם. לכן חשוב לקרוא את השלטים וללכת או לנסוע רק לפי מה שכתוב. גם אם אתם אלופים בניווטים, זה לא המקום להוכיח את זה.

רגע נבדוק אם זה עמוק

אחד מהדברים הכי טיפשיים שתוכלו לעשות, חוץ מלשים את הראש על דיונה של טרמיטים רעבים, הוא לקפוץ לבור או להיכנס למערה כדי לבדוק מה יש שם. ברוב מוחלט של המקרים לא תמצאו אוצר אלא דברים הרבה פחות סימפטיים.

תזרוק לי את החבל

מקום גבוה שווה נוף הרבה יותר יפה. אבל זה לא אומר שחייבים להגיע אליו, במיוחד אם צריך לטפס על סלע או צוק תלול. ברוב המקרים לא תוכלו לדעת אם הסלע יציב וחבל שתגלו את זה בדיוק כשתניחו את הרגל. חוץ מזה אל תשכחו שלא מספיק רק לעלות, צריך גם לרדת.

יער בלפור (צילום: סוכנות ג'יני)
אוספים אחריכם את הלכלוך ומכבים את האש באחריות | צילום: סוכנות ג'יני

זה מי גשם

המעיין שמצאתם עם המים השקופים ובטח הבור עם המים הירוקים נראה מגניב או סתם דוחה אבל אל תשתו ממנו, בדיוק בשביל זה הבאתם בקבוקי מים מהבית. השתייה ממקורות המים שמצאתם ביער ושאין לכם מושג מה יש בהם, יכולה להביא לכם במקרה הטוב כאבי בטן וזיהומים. כמו כן, אם החלטתם לטבול במים זכרו – אין מציל בסביבה והאחריות היא כולה שלכם.

כיבוי אורות

אל תביאו פנסים או שקי שינה לפיקניק שלכם ביער כי בלילה אין לכם מה לחפש שם (אלא אם אתם ינשופים). פיקניק ביער מיועד לשעות היום, רצוי בין הערביים כשמזג האוויר נעים והשמש לא חזקה מדי. אז גם אפשר ליהנות מרומנטיקה או מסתם זמן איכות משפחתי.

אוטו זבל

ביער אין אוטו זבל וכל שקית של חטיפים שעפה ברוח גם תישאר תקועה לעוד הרבה זמן בשיחים. זה אולי נשמע מובן מאליו אבל כידוע זה לא. נקו אחריכם, אל תשאירו נקניקיות לשועלים חמודים או חתיכות לחם לציפורים, פשוט תאספו את זה.

יער ישראלי (צילום: מלכה ברקאי)
בואו נשאיר את היערות שלנו יפים | צילום: מלכה ברקאי

זה הטבע

אתם לא בבית, אתם בלב הטבע וזה אומר שצריך להיות רגישים. גם אם אין עוד אנשים בסביבה, לא חייבים להדליק מוזיקה בפול ווליום ובטח לא לצאת במרדף אחרי הקיפוד המסכן שבדיוק עבר בין העצים ממול. שמרו על הטבע וכבדו אותו, הוא לגמרי של כולנו.

איזה חום פה

כשממש חם, זה לא בדיוק רעיון טוב לעשות על האש ביער גם אם אתם יושבים בצל. מזג אוויר חם ויבש הוא בדיוק המתכון לשריפות שקשה מאוד להשתלט עליהם. אם אתם לא יכולים בלי שיפודי פרגיות או כנפיים, המרפסת בבית או המסעדה ממול יכולים להיות פתרון בטוח יותר.

הבית של המנגל

ברוב היערות בארץ תמצאו מתקן מנגל חביב בשם "מצלה" שמיועד לישראלים חובבי הנפנופים. לפני שאתם מניחים עליו את הרשת, בדקו שאין רוח חזקה מדי, נקו את האזור מזרדים יבשים ורק אחר כך תניחו עליו את כל הנקניקיות והמרשמלו.

האש תכבה לבד

זהו שלא. גם לא מספיק לשפוך עליה מים או את המיץ של הסלט. קודם מכבים במים ואז מכסים את האזור בעפר והופכים את כל מה שנשאר כדי לוודא שלא נשארו גחלים או משהו שיכול להידלק שוב.

לשאלות ופרטים: מוקד "קו ליער"- 1-800-350-550. למידע על יערות ופארקים ניתן להיכנס לאתר הטיולים של קק"ל אי ירוק

>> הירשמו למועדון ידידי קק"ל והצטרפו לפעילות לשיקום יערות ישראל
>> לפרטים על אירועי ט"ו בשבט של קק"ל