בשנה האחרונה נפתחו יקבים רבים ברחבי הארץ, ואין ספק שאלו חדשות שלא הגיעו לכולם בעומס האירועים של השנה שחלפה. חלק מהיקבים חדשים ויוצאים בבציר ראשון וחלקם ותיקים שהחליטו לפתוח מרכז מבקרים או לעבור למקום חדש. עשינו סדר במקומות שאתם חייבים להכיר, להגיע אליהם ולהרים לחיים לחיי שנה טובה יותר:
יקב אולו
גבעת ישעיהו
היקב הוקם בשנה האחרונה על ידי בני הזוג הילה ואמיר אולו, אשר במהלך השנים לא עסקו ביין כמקצוע אלא כתחביב. אמיר שירת בצבא הקבע והילה בעולם הניהול והשיווק. הזוג עבר לגבעת ישעיהו, שם הקימו את יקב אולו. היקב נבנה ברמת עיצוב גבוהה ומרשימה על מול נוף עוצר נשימה, ומרפסת לנוף ייחודי ומרשים.
יקב אולו הוא יקב בוטיק המייצר כ-14,000 בקבוקים בשנה, היינות עשויים מכרמי האזור, בשיטות ייצור הנשענות על תרבות היין הישראלית המתחדשת, לצד מסורות וותיקות ממחוזות היין של העולם הישן. החוויה במרכז המבקרים מאוד מיוחדת. ניתן לרכוש יינות מכל העולם מתוך פירגון ליצרנים אחרים, ותיהנו מאוכל מצוין בגישת Farm2Table בדגש על טריות רעננה.
מסלול טעימות עולה 120 שקלים וכולל 3 יינות: רוזה , שרדונה וקברנה סוביניון. ההמלצה שלי היא לבוא רעבים, לתאם מראש מקום במרפסת ולנסות את כל היינות של היקב. רק יקב שבטוח בעשייה המדויקת והאיכותית שלו מציע גם מגוון יינות של יצרנים אחרים. לקינוח, במקום גם חוות סוסים, הילדים יגידו לכם תודה בזמן שאתם שותים יין.
יקב לוינסון
פתח תקווה
השאלה ששואלים אותי הכי הרבה היא: "האם יש יקב במרכז/קרוב לת"א"? ותמיד אמרתי "לא, רוב היקבים רחוקים מעט מהמרכז וצריך לנסוע". כל זה הולך להשתנות. יקב לוינסון הוקם בשנת 2007 ע"י עידו לוינסון יחד עם אביו אמנון. עידו הוא Master of Wine, אחד התארים הגבוהים בתחום היין (יש רק כ-100 כאלו בעולם).
היקב החל את הפעילות במוסך המשפחתי עם ארבע חביות, ומשם גדל והגיע לכמות של 40,000 בקבוקים בשנה. עם הגדילה הזו לא יכל היקב להישאר במוסך המשפחתי אלא החל פעילותו בפתח תקווה, שם נפתח היקב בשילוב מרכז מבקרים ובר יין לילי.
יינות היקב נקראים על שם המוסך ששם הכל התחיל: גראז' דה פאפא. ליקב 3 יינות: אדום, רוזה, לבן ובשנים מיוחדות מצטרף אדום נוסף: אשכולות שלמים. הסגנון של עידו מיוחד עם חתימה אישית שלו שניתן להבחין בה למרחוק, הלבן קליל אך מורכב, חומצי אך מלא, מרענן אלגנטי ואחר. הרוזה מענבי קלדוק עדין וארומטי. האדום בלנד של סירה ופטיט סירה אלגנטי, נעים ובעל סיומת ארוכה של פלפל שחור.
היקב מארח למסלול טעימות וגבינות במחיר של 140 שקלים לאדם. בנוסף בשעות הערב המקום הופך לבר יין שבו ניתן לרכוש מגוון יינות מעבר ליינות היקב, אך גם בשעות אלו קיימת אופציה של מסלולי טעימות.
יקב מוניץ'
מושב שקף
יקב מוניץ' הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2015 על ידי איתי מוניץ'. העשייה ביקב מבטאת את החיבור לאדמה, אהבת הארץ והתשוקה ליין. את איתי מלווה כשותף אחיו, שראל מוניץ', ד"ר למדעי הצמח המתמחה בגידול גפנים ליין ואחראי על איתור כרמים ועל העבודה הייננית.
האחים מוניץ' כיכבו בחדשות על כך ששניהם היו במילואים בעזה מעל ל-100 ימים תוך ניסיון לשמירה על הפעילות השוטפת. ממש לאחרונה נפתח את חדר הטעימות החדש שממוקם בקומת גלריה יפהפייה מעל ליקב. הביקור כולל סיור והסבר על תהליך ייצור היין. שעות פעילות : ימי שישי מ 9:30 עד 15 בהרשמה מראש, במרכז המבקרים ניתן לקיים גם אירועים פרטיים, תוכלו למצוא מסלולי טעימה בין 3 יינות בעלות של 50 שקלים או 5 יינות בעלות של 75 שקלים.
יקב פינטו
ירוחם
אחרי שלושה בצירים מוצלחים, יקב פינטו תוכנן לצאת להשקה רשמית ב-19 לאוקטובר במרכז המבקרים החדש בירוחם. החזון של משפחת פינטו הוא להקים יקב מדברי בנגב שישים את ירוחם על מפת היין בארץ. פעילות היקב הייתה אמורה להביא חובבי יין לעיר הדרומית.
באוקטובר פרצה המלחמה ואיתה נדחתה ההשקה הרשמית, כמות המבקרים בדרום קטנה ואף בעלי היקב דוד פינטו גויס למילואים. חזון היקב היה להקים בשיתוף עם כורמים מקומיים כרם ענבים גדול בסמוך לעיר, ובו זני ענבים ים תיכוניים מותאמים לטרואר המקומי המדברי.
כרם ירוחם המרהיב השוכן על אפיק נחל שועלים שואף לבטא את יתרונותיו וייחודו של איזור גידול זה. מרכז המבקרים יפתח באופן רשמי בימים הקרובים. מומלץ לשמור עימם על קשר ולהגיע לבקר ולתמוך באזור.
יקב גוהר
ראש פינה
בחצר הבית של משפחת גוהר, שולבו להם תחביב ועיסוק וכך נוצר יקב גוהר. ענת ואלי גבאי מכינים יין בביתם (כ-3,000 בקבוקים) והחלו לארח משנה שעברה בחצרם בסופי שבוע בין השעות 11:00-16:00 כדי שיוכלו לטעום את היינות הנפלאים.
אלי קיבל את האהבה ליין מאביה של ענת, זוהי אהבה בנוסח ארגנטינאי שכוללת המון תשוקה וקצב. הענבים מגיעים מכרמים מובחרים באזור: בן זמרה, ספסופה, אורטל וכפר שמאי, בנוסף יש כרם בחצר הבית. גוהר הוא יקב משפחתי גלילי, צעיר ומתפתח ומסע ייצור היין נעשה באינטימיות ובאהבה עם בני המשפחה והחברים. זוגות יכולים להגיע בסופ"ש גם בספונטניות , אך לגבי קבוצות יש לתאם מראש,.עלות טעימות 70 שקלים ל-4 יינות.
אין ספק שזה לא קל להיות בעלים של עסק בתקופה האחרונה, אז על אחת כמה וכמה שמדובר בעסק חדש ללא גב כלכלי של מספר שנים. אני מבטיח לכם שכל המקומות בכתבה עושים יין מדהים, עם סיפור מעולה וישמחו לארח אתכם.
נתי נעים הוא מנהל קבוצת יין יקבים ומה שביניהם ובעל חברת היין MyYain. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק והאינסטגרם