הפוליהאוס, או בשמו המקוצר – הפולי, הוקם כבניין משרדים בשם "בית פולישוק" אי שם בשנת 1934. עוד ביום הקמתו, לפני 90 שנה, הבניין היה במרכז העיר הכי מרכזית בארץ, שמאז הלכה, גדלה והתפתחה, אך הוא המשיך להיות בסנטר של הסנטר עד עצם היום הזה.

במהלך השנים הוא עבר לא מעט גלגולים וידיים. בשנת 2015 הבניין שופץ מהיסוד תחת תקנות שימור מחמירות והפך למלון. את מלאכת עיצוב הפנים קיבל מעצב הפנים המפורסם כרים רשיד והתווסף לו רופטופ מושלם. בינואר השנה הוא עבר תחנה נוספת בגלגול חייו כשעבר לתפעול של רשת המלונות אפריקה ישראל.

המקום

לפני שבכלל נכנסים למלון, מתפעלים מהעיצוב הצבעוני או פותחים את דלת החדר, חייבים דבר ראשון לדבר על המיקום ההיסטרי שלו. הוא נמצא בצומת מגן דוד, ממנה יוצאים רחובות נחלת בנימין עם המדרחוב המפורסם, שוק הכרמל, רחוב שינקין, קינג ג'ורג' ואלנבי. בהליכה קצרה מגיעים לים מצד אחד ולכיכר דיזינגוף מצד שני. באמת שאין יותר "הסנטר של הסנטר" מזה.

פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

בזמן שהתארחנו במלון היתה לנו מטרה ברורה - להרגיש כמו תיירים בעיר הגדולה, ובכל הקשור למיקום ממש הצלחנו להרגיש כך. מחוץ לחלון החדר ראינו את הנקודה המרכזית ממנה יוצאים כל הרחובות המרכזיים, בה אנשים הולכים לכל מקום וממנה ניתן להגיע ברגע לכל מקום.

אמרנו לעצמנו שאם היינו כרגע בחופשה בברלין או פריז לגמרי היינו חוזרים לארץ ואומרים לכולם: "מצאנו את המלון עם המיקום הכי טוב בעיר", ואין ספק שבתל אביב מדובר במלון עם המיקום הכי טוב בעיר. רק עבודות הרכבת הקלה שנמצאות בסמוך, והעובדה שבלובי המלון היו אנשי כוחות הביטחון שהגיעו להתרעננות, הזכירו לנו שאנחנו נמצאים בארצנו הקטנטונת.

המלון

לא סתם העובדה שכרים רשיד עיצב את המלון הולכת לפניו. מרגע הכניסה מורגשת האסתטיות של החללים המשותפים, הצבעוניות וההרגשה שמדובר על עיצוב "מעולם אחר". החל מהביצים הוורודות, הדלפק הצהוב, המסדרונות הכחולים בקומה הראשונה והצהובים בקומה השנייה. על הנייר זה נשמע בליל של צבעים, בפועל מדובר במלאכת מחשבת מרשימה ביותר.

נקודת חוזק נוספת של המלון, שכרגע לא פעילה, היא הגג שלו, בו יש בריכה מחוממת שמשקיפה על העיר, בר, מתקני ספא וג'קוזי וחדרי טיפולים. אסף, מנהל המלון, מציין שבאפריל הקרוב, אחרי שהיה סגור מאז ה-7.10, הפאב יחזור לעבוד, ולאחר מכן יחזרו בהדרגה גם הספא והבריכה.

פוליהאוס (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי
פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

בנוסף, כחלק מהמעבר לידי התפעול של רשת אפריקה ישראל, המקום צפוי לעבור בהמשך ריענון ושפצור, הכוללים למשל הורדה של הלובי לקומת הכניסה וטיפולים קוסמטיים נדרשים בחדרים.

החדר

במלון יש בסך הכל 40 חדרים, מתוכם 4 סוויטות גדולות יותר שפונות לחזית כיכר מגן דוד. שאר החדרים, שקטנים יותר בגודלם, פונים לרחוב נחלת בנימים מצד אחד ולרחוב אלנבי מצד שני. בימים אלה מומלץ לבקש, אם ניתן, לישון לכיוון נחלת בנימין.

פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

פוליהאוס (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

הנוף מהחלון בסוויטה שבה ישנו, היה מהמם, ותודה למזג האוויר השימשי שפקד אותנו לכמה שעות, בתוך שבוע גשום במיוחד. בחדר מיטת קינג סייז, טלוויזיה, ספה ורודה, מיני בר, שולחן, מקלחת גדולה עם דוש ואמבטיה ועיצוב מוקפד כיאה למלון בעיצובו של אושיית עיצוב.

מה עושים?

הסעיף הזה מתחלק לרוב לשניים: מה עושים במלון ומה עושים מחוץ למלון. בימים "רגילים", או לפני ה-7 באוקטובר, האורחים במלון יכלו ליהנות מהגג המעולה שלו, שכרגע, כאמור, פתוח לישיבה או לשימוש בג'קוזי בלבד, אך לא מעבר. בקרוב, כשהמתקנים יתחילו לפעול מחדש, המלון ישדרג עצמו משמעותית.

מזל שהמלון ממוקם איפה שהוא ממוקם וכל יציאה מדלת הכניסה תוביל אתכם ישר ללב העניינים התל אביביים. ההמלצה הבסיסית לתיירים היא פשוט לצאת לשוטט בשוק הסמוך או ברחוב נחלת בנימין, גם בחלק שמעבר למדרחוב, לפנות לרגע לים, לחזור דרך אלנבי, לקפוץ לקינג ג'ורג' ופשוט "ללכת לאיבוד". המלצה לתיירים המתקדמים – קפצו לסיור מודרך ברחבי העיר והרחיקו בשיטוט עד שוק לוינסקי או יפו. אגב, המלון מעמיד לרשות אורחיו אופניים וניתן להגיע לכל המקומות הללו גם ברכיבה.

פוליהאוס (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

מה אוכלים?

למלון הקטן והאינטימי אין חדר אוכל משלו, מה שלדעתי משרת בדיוק את האופי שלו: כל אורח מקבל שובר לארוחת בוקר באחד משלושה בתי קפה באזור. כך, גם חוויית ארוחת הבוקר הגנרית של בופה או ישיבה בלובי המלון, מקבלת טוויסט מעולה על ידי ישיבה ואכילה אותנטית במקום כלשהו בעיר.

אנחנו בחרנו לאכול את ארוחת הבוקר המוצלחת שלנו בעלמה - בית קפה קטן וחמוד שנמצא ממש קרוב, רגע לפני שעשינו צ'ק אאוט וחזרנו לביתנו שנמצא הרחק ממרכז העניינים.

פוליהאוס (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

ומה אוכלים בערב? תצאו מהמלון, תבחרו כיוון אקראי, וכבר תגיעו למקום שניתן לשבת בו.

כמה עולה?

מחיר ללילה באמצע שבוע, בחדר קלאסיק, כולל ארוחת בוקר: 578 שקלים. סופ"ש: 982 שקלים ללילה כולל ארוחת בוקר.

בשורה התחתונה

בימים הלא פשוטים בהם אנחנו נמצאים, תמיד מעודד לצאת לחופשת התאווררות ולדמיין לרגע שאנחנו נמצאים בכלל ביקום מקביל. אין ספק שהמיקום של הפולי והעיצוב שלו הופכים אותו למלון מעולה למשימה הזו. בקרוב, אחרי שיפתחו כל המתקנים שלו הוא גם יהיה מושלם.

פוליהאוס, נחלת בנימין 1, תל אביב. לפרטים והזמנות: 03-7105000 או באתר

*הכתב היה אורח המלון