לווייטנאם יש מטבח מגוון מאוד. כולם היו שם - הסינים 1,000 שנים, המונגולים, ההודים, הצרפתים, האמריקאים, נוסעים וסוחרים שונים מאירופה, הספרדים ועוד - והשאירו טעמים והשפעות שונות. אז מזון מפתיע – יש פה בשפע. קבלו את המטעמים המיוחדים שהקיבה שלכם תשמח להכיר.

טוקיו, יפן (צילום: mako)
כזה, רק פחות טעים | צילום: mako

הכי בסיסי: תחנה ראשונה בדרך להכרת המטבח היא הספרינג רול המטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם רוטב דגים, עלי חסה ושאר תבלינים. יש ספרינג רול כמעט לכל אזור בווייטנאם, מאודים, עשויים ביד, מטוגנים, מלווים במאכלי ים וצמחוניים.

הכי מפורסם: המאכל המפורסם ביותר בווייטנאם הוא הפו. הוא עשוי מאטריות אורז מבושלות עם חתיכות בקר, עוף או חזיר, ומוגש חם בקערות עמוקות עם ירקות ופלפלים אדומים.

מוזרים וטעימים: בתואר זה זוכים הצלופח הממולא, החזיר חמוץ מתוק, האורז השבור עם ביצה מלוחה, והבשר בגריל עם אטריות מאודות או תולעי משי בגריל .

המאתגרים: אם אתם אמיצים לכו על צלי זנב שור עם טופו בסגנון סצ'ואן או צפרדע עם שורשי במבוק ומרק דים סם. אפשר גם סתם רגלי צפרדעים מבושלות היטב, רכות ופריכות.

הפירות: פירות יש לווייטנאם מכאן ועד הודעה חדשה. בגלל אורכה של המדינה החקלאית המעולה הזו היא מלאה בירקות ופירות מסוגים שונים. הליכה רגילה לשוק תוביל לסל מלא ירקות טעימים ואמיתיים, לא מנופחים ולא מוזרים אלא בודל ובטעם הנכון. הפרי האהוב עליי הוא פרי הדרקון - פיטאיה: צבעו סגול ובשרו הלבן מנוקד בזרעים שחורים, וטעמו מזכיר מעט את טעם הקיווי.

במקום מסטיק: אם חשקה נפשכם בלעיסה - אגוזי ביטל הם לא אוכל, ואם תבלעו אותם תצטערו.
אגוזי הביטל גדלים על מעין דקל גבוה ובעצם הזרעים של הפירות נועדו ללעיסה. את הזרעים מערבבים עם תמצית לימון, ועוטפים בעלה. כמו הטבק, בתחילה החומר חזק מאוד, אך בהמשך מתמכרים לזה. בפעם הראשונה שלועסים ביטל נאט מרגישים הרגשת חום, והלועס חייב לירוק מיד וכל הזמן. הרוק צבעו חום, שרואים אותו כל הזמן בצדי רחובות ובפינות.

קפה ותה: הווייטנאמים מגדלים ושותים הרבה תה וקפה. התה הירוק שלהם מצפון המדינה טעים מאוד, מריר וריחו נעים. הווייטנאמים שותים הרבה מאוד תה, יותר מדי. הקפה הוא מושא להערצה – הווייטנאמי שותה קפה פילטר בכוסות קטנות עם פילטר מעליהן, שאט-אט מבעבע ונוטף אל הכוס פנימה. הם יזמינו אותך לשתות עמם בכל הזדמנות על כיסאות קטנים ונמוכים ליד שולחנות זעירים. או אז תרגישו כמו במסיבת סיום של הבן בגן הילדים.

מהאהובים עליי: אחד המאכלים האהובים עליי הוא "פרחי דיונון", שזה מעדן טבול בחמאה, מטוגן ומוגש עם רוטב צ'ילי וירקות.