הדוקטורנטיות באוניברסיטה העברית שמחו לקבל לאחרונה מייל המציע להם להגיש מועמדות לקבלת מלגה בסך 6,000 שקל. בסך הכל ניתנות 8-6 מלגות בשנה בכל תחום אקדמי. על פי ההודעה, שפירסמה עמותה בשם איגוד נשים אקדמאיות בישראל, סניף ירושלים, המענק יינתן ללא הגבלת גיל (עם דגש על הנושא הזה) לדוקטורנטיות שנמצאות בשלב ב' של המחקר, שלב מעט יותר מתקדם, ועל פי החלטת ועדת הקרן.

עד כאן הכל טוב ויפה, אלא שדוקטורנטיות שניסו להגיש את הבקשה למלגה נתקלו בטופס בסעיף הקובע כי כדי להגיש את מועמדותן הם נדרשות להירשם לעמותה וכן לשלם 150 שקל, דמי חברות לאיגוד. הצ'ק צריך להירשם לפקודת "איגוד נשים אקדמאיות בישראל" ויושאר, יחד עם המסמכים האקדמיים, במעטפה סגורה, במשרד דיקן הסטודנטים באוניברסיטה העברית.

בשיטה הזו מחייבת העמותה כל מועמדת להפוך לחברה בה, וכמובן לשלם דמי חברות, בין אם היא רוצה או לא. "קבלה וכרטיס חברות באיגוד",נכתב בטופס ההרשמה "יישלחו אלייך בדואר".

"אני הרבה זמן באקדמיה ועוד לא נתקלתי בבקשה כזו", מספרת דוקטורנטית, "מעולם לא ביקשו ממני לשלם כסף עבור התמודדות על מלגה. לעיתים צריך להירשם לעמותה שנותנת את המלגה, אבל לא לשלם לה".

באיגוד נשים אקדמיות אישרו כי הן מבקשות מן הדוקטורנטיות לשלם עבור הצטרפות לעמותה. הן מדגישות כי הן עובדות בהתנדבות, וכי המלגות מגיעות מתרומות של אנשים פרטיים בלבד. "הארגון שאנחנו מסונפים אליו הוא ארגון בינלאומי שהוקם בז'נבה ויש לו שלוחות בהרבה מקומות בעולם, ואלה הם כלליו", אומרות המתנדבות, "כל המלגות שניתנו עד היום ניתנו בשיטה הזו. אנחנו מחייבות את המבקשות להצטרף רק לשנה הראשונה, לא מעבר, פשוט כי הארגון מחייב אותנו שמגישת הבקשה תהיה חברה בארגון. מהניסיון בנות שקיבלו מלגה המשיכו את החברות והמליצו לחברות אחרות".

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
מדד הגלישה של נטפליקס: מי הספקית המהירה בישראל
היום שבו נהפכתי מאישה מנומסת לפרא אדם