המשבר הכלכלי בתקופה הנוכחית פגע בכל שכבות האוכלוסייה, אך השכבה הנפגעת ביותר היא אוכלוסיית הצעירים. לכן, דווקא עכשיו, זה בדיוק הזמן להכיר את התוכנית שמסייעת לאותם צעירים לרכוש השכלה ומלווה אותם בתהליך פיתוח הקריירה שלהם - "בונים קריירה" של עמותת אחריי בשיתוף מפעל הפיס ובנק לאומי. העמותה מזוהה בעיקר בהכנה של נערים ונערות בשנות התיכון - לשירות הצבאי, אך חשוב לציין שהיא מסייעת להם גם בשלבים מאוחרים יותר כמו למידה לבגרויות, פסיכומטרי, לימודים אקדמאיים ועוד.

הכירו את 18 הצעירים והצעירות שכבר פיתחו קריירה בעזרתה של העמותה: 

 אביאל אליהו, בוגר אחריי, מרכז צעירים רחובות

גויס בגיוס חירום למערך הקורונה בפיקוד העורף והחודש החל כמהנדס רפואי בצה"ל.

אביאל אליהו (צילום: באדיבות המצולם)
אביאל אליהו | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"בעקבות בן דוד שלי. ראיתי את התשוקה והאנרגיות שיש לו בסוף כל אימון והסתקרנתי, והוא הציע לי להצטרף לאימונים ולחוות את 'אחריי' בעצמי".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"אחרי שנתיים ב'אחריי' הרגשתי שאני רוצה להמשיך עם העמותה. משם הגעתי למכינה הקדם צבאית של 'אחריי' ומרכז מעשה בעכו, מכינת גל. מכינת גל לקחה את הערכים והכלים שלמדתי ב'אחריי' והכריחה אותי להשתמש בהם עם אוכלוסייה שלא הכרתי. אחרי המכינה התחלתי ללמוד הנדסה רפואית במכללת אפקה, כחלק מתוכנית העתודה של צה"ל. למרות שהייתי מהצעירים בתואר, הקושי והבעיות שהתמודדתי איתם ב'אחריי' ובמכינת גל עזרו לי להתמודד גם עם בעיות אקדמיות, ואפילו עזרו לי להיות בין היוזמים של הכיתה. למרות שכולם ידעו שאני צעיר, הם התייחסו אליי כאל אחד מהם".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"העמותה לא רק סיפקה לי כלים וערכים שהם מאוד חשובים להמשך החיים, אלא גם סיפקה פלטפורמה שבה אני יכול להתנסות בכלים הללו. אני הייתי בתוכנית שנקראת 'אחריי לצה"ל', שבה הפעילויות התמקדו בעיקר בפעילות גופנית ובכושר קרבי. דרכה למדתי ערכים רבים. למדתי את המשמעות האמיתית של קבוצה ועזרה אחד לשני. לא רק שנוח לי אלא גם כשקשה, לקחת אחריות על עצמי ועל הסובבים אותי. להיות יוזם. זו תכונה שבבית הספר לא מלמדים".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"לא לפחד להתנסות בדברים חדשים. לפעמים אנחנו רק רוצים להישאר באזור הנוח שלנו ומצפים שיקרה נס. אם לא ניקח את החיים שלנו בידיים וננסה להתקדם ולאתגר את עצמנו, לא נגיע לשום מקום".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית 'אחריי בונים קריירה' ניתן להירשם לקורסי רפואת חרום בשיתוף מד"א ואף מתקיים סיוע בהשמה מיידית כרשמי ובודקי דגימות קורונה (הצטרפות למאגר העובדים ברפואת חירום).

 אברהם אסבן, בוגר אחריי, מרכז צעירים מגדל העמק

מנכ"ל חברה העוסקת ביזמות במרחב הציבורי ומרצה באוניברסיטה בתחומי יזמות, מדיניות ציבורית.

אברהם אסבן (צילום: באדיבות המצולם)
אברהם אסבן | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"באופן די אקראי. נתקלתי במודעה במתנ"ס במגדל העמק בתחילת כיתה י"א והרמתי טלפון. הקבוצה הייתה בנהלל, ופגשתי שם חברים שגרו באזור. נהיינו חבורה כזאת - המשכנו שם שנתיים, הייתה תקופה יפה מאוד".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"לקחתי חלק בגרעין הנח"ל הראשון של 'אחריי', זו הייתה תקופה מאוד מעצבת עבורי. בנוסף, הכרתי בגרעין את החבר הכי טוב שלי. עברו 20 שנה, יש לנו ילדים ומשפחות, אבל אנחנו עדיין בקשר. הייתי ב'אחריי' בתקופה שהתנועה הייתה מאוד קטנה, בערך 150 חניכים בכל הארץ. הכרתי את המנכ"ל והסמנכ"ל, עופר אוגש ושימי בודג, באופן אישי והייתי מאוד קרוב אליהם. מבחינתי הם היו מנטורים שלי, כמו אחים גדולים. שניהם אנשים מאוד מיוחדים ועם הרבה נחישות ואומץ, ולמדתי הרבה מהם על מנהיגות ויזמות. התקופה הזאת עיצבה אותי ועודדה אותי מאוד לקפוץ למים עמוקים וללכת לאזורים שהם לא מוכרים, להעז לעשות דברים חדשים, לסמן גבוה. כך, הלכתי לתוכנית צוערים באוניברסיטה, ועבדתי בתפקידי ניהול במגזר הציבורי ובעמותות, הקמתי חברה. הדברים שעשיתי בחיים מושפעים מהתקופה הזאת".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"הדבר המשמעותי שהוא מאוד רלוונטי לשוק העבודה זה להיות פרואקטיבי - לא לחכות שמישהו יציע לך עבודה או קידום. להיות עם חושים חדים, להסתכל מסביב, לזהות הזדמנויות ולהסתער עליהן. אף פעם לא לשקוט על השמרים".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"במיוחד במשבר הקורונה, אנשים בשוק העבודה, המתחדש והמשתנה, חייבים להיות יזמים. יזם הוא אדם שהוא ערני לשינויים, מחפש הזדמנויות ויודע לתרגם הזדמנות למעשה. גם אנשים שהם שכירים בארגונים צריכים להיות בתפיסה יזמית - לחשוב איך אני לומד מיומנויות חדשות, איך מביא ערך לארגון שאני עובד בו, איך אני מייצר שיתופי פעולה עם ארגונים אחרים. החברה שלי, DNAidea, מתעסקת ביזמות במרחב הציבורי, אנחנו עובדים עם משרדי ממשלה, רשויות מקומיות ועמותות. כשאני מחפש היום עובדים, אני מחפש אנשים שלא צריך להגיד להם מה לעשות, אלא פשוט הם מזיזים את עצמם. זה שוק עבודה אכזרי, ומי שלא יהיה כזה – פשוט ייעלם".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית "בונים קריירה" תוכלו לקבל ליווי של מנטורים בפתיחת עסק חדש.

 אילן משה יעקב, בוגר אחריי, מרכז צעירים תל אביב

סטודנט לתואר הראשון שסגר מעגל כשחזר לשכונת ילדותו – התקווה כרכז נוער בבית דני.

אילן משה יעקב (צילום: באדיבות המצולם)
אילן משה יעקב | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"רציתי תמיד להתגייס לקרבי, וחבר שלי אמר שיש דבר כזה שנקרא 'אחריי' בשכונת התקווה, השכונה שבה גדלנו. אמרתי, נשמע מעולה. זה היה בכיתה י"א, ומאז השאר היסטוריה".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"בכיתה י"ב היה לי יום סיירות, ואחריו עברתי גיבוש ליחידה מובחרת ולא התקבלתי. מישהי מ'אחריי' סיפרה לי שיש אפשרות לעשות שנת שירות בעמותה, להתנדב שנה, ואז יש סיכוי טוב לקבל מהצבא שוב יום סיירות וגיבוש נוסף. אמרתי שאנסה, ובמקרה הרע, אתחיל ואז אפרוש. התחלתי את שנת השירות, וזה היה וואו, השנה הכי טובה שהייתה לי בחיים. גרתי שנה בשכונת בית אליעזר, בחדרה ועבדתי עם נוער ועם ילדים. זה באמת שינה לי את החיים לי מקצה לקצה, הפכתי מילד שהיה די בעייתי לבן אדם שעוזר ומקבל הרבה ומרגיש מאוד שייך, אחראי ועם יכולות. השנה הזאת גרמה לי להאמין בעצמי ביותר, שיש לאן לשאוף. אחרי שנת השירות, קיבלתי שוב זימון לגיבוש והתגייסתי לדובדבן. שנת השירות נתנה לי את הבוסט לחיים. באזורים שגדלתי, נוער לא כל כך חושב על האחר, לא כזה אכפת לו, אלא מסתכל על עצמו. בשנת השירות נפתחתי לעולם של ההתנדבות והעזרה חשוב לי להשקיע בנוער ולחזק את הפריפריה בשכונה בה גדלתי וליצור חיי קהילה משמעותיים לצעירים. היום אני עובד כרכז נוער בשכונת התקווה בתל אביב, במקום בו גדלתי, לומד לתואר ראשון במסגרת תכנית המסלול להשפעה ציבורית- מסלול אקדמי ייעודי לבוגרי 'אחריי' בשיתוף אוניברסיטת חיפה, שמטרתה להכין אותנו לקריירה משמעותית במגזר הציבורי. הבגרות שלי לא הייתה טובה, ושום מוסד לא קיבל אותי ללימודים לאור הפסיכומטרי. עכשיו אני לומד יומיים בשבוע, מדעי המדינה והיסטוריה של עם ישראל. התוכנית מעניקה מעטפת של מנטורים, התמחויות, מלגות ועוד".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"ערך הרעות, כמה שזה נשמע קלישאתי. אופטימיות, כוח רצון, מסוגלות".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"תאמינו בעצמכם ובעיקר תהיו אופטימיים. אני מאוד מאמין במה שאנחנו מכניסים לנו לראש. אם נכניס לעצמנו לראש שאנחנו חזקים ויכולים, אפשר יהיה להשיג כל דבר. זה שריר שצריך לעבוד עליו".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית תוכלו להצטרף לתכנית אקדמית -מסלול להשפעה ציבורית המשותפת לעמותת "אחריי" ואוניברסיטת חיפה.

 אליזבת מכלין, בוגרת אחריי, מרכז צעירים אשקלון

הידרוטרפיסטית ובעלת בריכה טיפולית לכל הגילאים, שלא מרימה ידיים גם כשקשה בתקופת הקורונה.

אליזבת מכלין  (צילום: באדיבות המצולם)
אליזבת מכלין | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"הגיע אלינו מדריך מ'אחריי' לבית הספר, כדי לגייס חניכים והציג לנו את הפרויקט. זה נשמע לי מגניב, אז הצטרפתי".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"בזכות 'אחריי' הפכתי מנערה בתקופה מופרעת - לנערה מלאת ביטחון עצמי עם מטרות ושאיפות גדולות. בצבא הייתי מדריכת כושר קרבי בגדוד תבור. בזכות המדריך ב'אחריי', שעזר לי לקבץ מכתבי המלצה ממנו, מהמורה לספורט ומנהלת בית הספר ונלחם כדי שיתנו לי לעשות שוב את המבדקים. בסופו של דבר, קיבלתי הזדמנות שנייה ועברתי אותם. אחרי הצבא הדרכתי שלוש שנים ב"אחריי לבית ספר", הייתי חלק מקבוצת הבוגרים של 'אחריי' באשקלון, 'אחרייניקים', ועזרנו אחד לשני – לחבר'ה שהיו עדיין בצבא, שחיפשו הכוונה אקדמית ועוד. היינו נפגשים פעם או פעמיים בשבוע. משם צמחנו לקהילה עירונית בשם "אג'נדה", שפעילה עד היום. עשינו ניסים ונפלאות בעיר - הבאנו לפה פואטרי סלאם- הרצאות על הבר והרמנו ערבי קהילה, ערבי סרט, ערב סליחה על השאלה ועוד. והכל התחיל מקבוצה של חבר'ה בוגרי 'אחריי' וצמח למשהו ענק. היום אני בת 25 ויש לי עסק עובד ומכלכל, שפתחתי ביולי השנה, בין הסגרים של הקורונה. אני מדריכת שחייה והידרותרפיסטית, ויש לי בריכה טיפולית, שמציעה טיפולי וואטסו, שחיית פעוטות ועוד, ואני כבר מעסיקה עובדים. למדתי תואר ראשון במנהל עסקים במכללת רופין ויש לי תעודה של הידרותרפיסטית, מדריכת שחייה ומדריכת וואטסו".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"מה שלמדתי ב'אחריי', אני מקבילה היום להתמודדות עם העסק שלי  – גם אם אין לי מספיק הכנסה בתקופת הקורונה, אני לא אוותר לעצמי. אני לא אסגור את העסק, אלא אעבוד יותר חזק על פרסום, למשל. עוד משהו שלמדתי ב'אחריי' זה לחלום ולשאוף בגדול. למה להיות מדריכת שחייה שכירה אם אפשר לפתוח עסק ולהביא משהו משלי? בנוסף, כל השנים שהדרכתי בעמותה עזרו לי מאוד בפרזנטציות בתואר – למדתי שם מה זה לעמוד מול קהל ולהרצות".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"תמיד לשאוף גבוה ולא לוותר. יהיה קשה, אבל קשה זה כיף. אם תיפלו תתחילו לחלום מחדש. תאמינו בעצמכם, ואם אתם לא מאמינים בעצמכם – תמצאו מישהו שיעשה את זה במקומכם ויידע לדחוף אתכם אל המקומות הנכונים".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 בילאל סואעד, בוגר אחריי, מרכז צעירים כפר חוסנייה

מכפר בדואי קטן במועצה מקומית משגב - לעתודאי להנדסת מכונות באוניברסיטת אריאל.

בילאל סואעד (צילום: באדיבות המצולם)
בילאל סואעד | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"דרך בן דוד שלי ששירת במחווה אלון וסיפר לי שיש מכינה לעתודה צבאית לנוער בדואי ב'אחריי'".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"הייתי שמונה חודשים במכינה בכפר איבים, ליד שדרות. אחריה התחלתי ללמוד כעתודאי הנדסת מכונות באוניברסיטת אריאל. זאת השנה השנייה שלי ללימודים. בסופה אתגייס לצבא, ותוך כדי הגיוס אמשיך את הלימודים שלי לתואר. במכינה עשינו פסיכומטרי, למדנו מתמטיקה ואנגלית והכרתי אנשים חדשים. עד אז לא הכרתי אנשים מחוץ לכפר שלי, ובמכינה הכרתי אנשים מכל הארץ. זה השפיע עליי, למדתי איך לנהל שיחה עם אנשים שאני לא מכיר".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"לא משנה מי הבן אדם שעומד מולך, אם תהיה טוב אליו – הוא יתנהג אלייך טוב. כשהתחלתי ב'אחריי', לא הכרתי שם אנשים, חוץ מאדם אחד, שגר כפר לידי. גרנו ביחד חמישה אנשים בדירה. בהתחלה זה היה קשה, אבל למדתי להתנהל איתם והיום אנחנו חברים טובים".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"לא לפחד מהעתיד. לקבל כל דבר שמגיע בשמחה - בין אם הוא רע או טוב. תהיו שמחים בחיים שלכם, וככה תצליחו בקריירה שלכם. תקבעו לכם יעדים ותפעלו כדי להגשים אותם".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 הילה לוי, בוגרת אחריי, מרכז צעירים קריית מוצקין

מסלול שהחל כשנתיים לפני גיוס ועד לפיתוח קריירה בצה"ל כקב"נית.

הילה לוי (צילום: באדיבות המצולם)
הילה לוי | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"אימא של חברה שלי עבדה בבנק לאומי ושמענו על זה ממנה. רצינו ללכת לגוף מתחרה, שעלה המון כסף, וגילינו ש'אחריי' נגיש מבחינה כלכלית, ושזה בעצם עונה על כל הצרכים שלנו. הגענו והתאהבנו. הייתי שנתיים ב'אחריי לצבא' בקרית ים, והמשכתי לעוד שנה של שנת שירות בבת ים".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"העמותה נתנה לי תחושת מסוגלות והמון אמונה בעצמי. באתי ל'אחריי' כי רציתי להיות לוחמת. התאמנתי לא מעט ובסוף נפצעתי. התגייסתי לגרעין נחל של 'אחריי', ומשם יצאתי לפיקוד והייתי מפקדת בחוות השומר. אחר כך יצאתי לקצונה ועשיתי מגוון תפקידים, ביניהם מפקדת אזור - כאחראית על הקשר בין צבא וקהילה. בזכותם הבנתי שלא באים ל'אחריי' בשביל להיות לוחמים, אלא באים בשביל המטרה – הכשרת מנהיגות צעירה ותחושת מסוגלות. הצטרפתי לתכנית הפסיכומטרי ללא עלות של 'אחריי' בתמורה להתנדבות, לא תכננתי ללמוד ובסוף עשיתי את זה. בזכות הפסיכומטרי נרשמתי ללימודים, למדתי באילת עבודה סוציאלית ושם עבדתי בבתי ספר, וליוויתי קבוצות שירות לאומי ושנת שירות. אחרי שש וחצי שנים חזרתי לצבא, והיום אני קב"נית בזכות הערכים שקיבלתי - לתת תחושת מסוגלות, לא למהר לוותר ועוד".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"להאמין בעצמי יותר, לדעת את הדרך ולכוון אליה למטרה. שהכול בראש. רעות וקבלת האחר".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

“מותר להתלבט, אבל העצה הכי גדולה שאני יכולה לתת היא לא להשתהות עם כל האופציות הקיימות. תאמינו ביכולות שלכם ואל תחכו שהדברים יגיעו אליכם, תלכו ותטרפו אותם".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית קורסי השלמת בגרויות ופסיכומטרי מסובסדים בשיתוף עם HighQ וליווי אישי עד השתלבות באקדמיה.

 יהודה לוין, בוגר אחריי, מרכז צעירים ירושלים

מישיבה חרדית לשירות צבאי בחטיבת אגוז ומשם לעבודה מסודרת בתעשייה ביטחונית.

יהודה לוין (צילום: באדיבות המצולם)
יהודה לוין | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"הייתי במסגרת ישיבתית חרדית, בשלב מסוים עזבתי את הישיבה, וחיפשתי מסגרות אחרות. שמעתי על הקבוצה שנקראת 'אחריי אמונה', שהיא בעצם שלוחה של 'אחריי', שמותאמת לנוער חרדי ואופי הפעילות בה שונה. התחלתי להתאמן בקבוצה, ומשם האירועים התגלגלו – הצטרפתי לעצמונה, מכינה דתית-לאומית, ומשם התגייסתי ליחידת אגוז. כשהשתחררתי, הייתי מדריך בארגון שבו הייתי חניך, אחריי אמונה".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"הגעתי לשם כשהייתי במקום קצת אבוד בחיים, פחות מצאתי את עצמי במסגרת הישיבתית הקלאסית, ובמקום הזה מצאתי את 'אחריי'. בזכות המדריך, החוויות שעברתי עם האנשים שהיו שם כדי לעזור לי, הצלחתי להגיע למכינה קדם צבאית. בהמשך גם עזרו לי עם המיונים בצבא. כשנהייתי מדריך זאת הייתה סגירת מעגל עבורי. זה נתן לי תעצומות נפש, לעזור לבני נוער בשלבים קריטיים בחיים. הרבה מהנוער החרדי שמגיע ל'אחריי אמונה' הם חבר'ה שנשרו ממסגרות, מחפשים בית חם, מקום שיעזור, לא בהכרח הכנה לגיוס. לא כל החניכים שלי התגייסו לצה"ל".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"'אחריי אמונה' נתנה לי את כל סל הכלים שיש לי. בזכותה נותבתי למקומות טובים. לשירות הצבאי והמכינה צבאית, שנתנו לי המון כלים. ספציפית באחריי אמונה, הכרתי מדריך שעזר לי ברמה האישית כשהגעתי כצעיר חרדי, ועד היום אני שומר איתו על קשר. מבחינת כושר, עברתי אימוני ספורט וסדרות שטח - למדתי לצאת מאזור הנוחות, לעבור חוויות קשות, שאני יודע שיתעצמו בשירות הצבאי".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"אני חושב שצריך לאזור אומץ, לצאת מאזור הנוחות ולא לפחד מדברים שאנחנו רוצים לעשות. כל מה שרוצים משיגים. ברמה האישית לי היו מלחמות נגד הצבא, הגעתי בלי פרופיל, בלי צו ראשון, רק כדי לעבור גיבוש ולהגיע ליחידה מובחרת".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית קורסים בתעשייה היצרנית במכללת ארז ומכללת במבי.

 יוסף דיגורקר, בוגר אחריי, מרכז צעירים לוד

עובד בבורסה ליהלומים, מסיים תואר ראשון ומרצה בתכנית היל"ה.

יוסף דיגורקר (צילום: באדיבות המצולם)
יוסף דיגורקר | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"דרך המחלקה לקידום נוער בתוכנית 'היל"ה' בעיריית לוד. זה בעצם מקום שנותן לנערים שלא סיימו בית ספר או נשרו מהמסגרות הלימודיות להשלים 12 שנות לימוד עם בגרויות. נשרתי מהתיכון בתחילת כיתה י' ומשם הפנו אותי ל'אחריי'. מנער שלא רצה להתגייס בכלל, 'אחריי' גרמה לי להבין כמה פוטנציאל טמון בי והכינה אותי בצורה ערכית ופיזית לשירות. הייתי בין הראשונים להקים את הקבוצה בעיר. אחר כך הלכתי לשנת שירות ב'אחריי', עמדו לגייס אותי לתפקיד שאינו קרבי, להיות נער מכ"ם, אבל בזכות זה שהלכתי לשנת שירות דחו לי את הגיוס בשנה ובמהלכה נלחמתי להתגייס לקרבי. ב'אחריי' היה פרויקט בשם 'אחריי לגבעתי', שמכין נערים מכל הארץ לגיבושים של גבעתי ולסיירות. בשנת השירות, שעשיתי בשכונת התקווה בתל אביב, נפתח הפרויקט של 'אחריי לגבעתי'. עזרתי למדריך של הפרויקט לגייס נערים, ליצור איתם קשר, והייתי גם בעצמי חניך בפרויקט, וזה מה שעזר לי להתגייס לגבעתי. היום אני מרצה לנערים בתכנית 'היל"ה', ובימים אלה מקים ארגון בוגרים של קידום נוער".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"כשנשרתי מבית הספר, הייתי במצב נפשי לא קל, המערכת החינוכית ויתרה עליי. כשהפנו אותי ל'אחריי', התחברתי לנערים ולמדריך בעיר, הבנתי את היכולות הפיזיות שלי - לרוץ, לעבור מסעות, לפעול בשטח, זה הראה לי את הצדדים המנהיגותיים שלי. זה עזר לי גם להבין איך להנהיג אנשים, להוביל אותם ולראות את הצדדים החיוביים שלי. ההתפתחות האישית שלי גרמה לי לתרום עוד ועוד ולקחת כל מה שמציעים לי מהעמותה".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"אחריות אישית וקהילתית, עזרה לזולת, התנדבות גם בקהילות שהן לא בסביבה הקרובה שלך. בנוסף, התוכנית העניקה לי ערכים של ערבות הדדית, אהבת הארץ, ציונות ועמידה במטרה".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"אני מרצה לנערים לפני צבא ובמסגרת הזו יצא לי קצת לחקור את העניין של נוער בסיכון. לכל נער ונערה יש פוטנציאל שטמון בהם, רק צריך להוציא אותו החוצה ולממש אותו, אם זה בכוחות עצמם או בעזרת אנשים שסביבם. כל עזרה שהם מקבלים מעמותה, ארגון או ממחלקות של מערכת החינוך, היא עוד דרך להעלות את רמת החיים שלהם ואת הערך העצמי שלהם. אני הייתי בעצמי מה שמוגדר 'נער בסיכון', והייתי רוצה לשנות את ההגדרה המעט מעליבה הזאת. בהרצאות שאני עושה לנערים שמוגדרים כך, אני מסביר להם שזה לא שהם מסוכנים או נמצאים בסכנה, אלא הפוטנציאל שלהם נמצא בסכנה של אי מימוש. כיום אני מנהל תפעול בחברה בבורסה ברמת גן, הקמתי ארגון בוגרים של המחלקה לקידום נוער בתוכנית 'היל"ה' ואני מרצה לנערים בסיכון לפני גיוס כדי לעודד אותם לעשות שירות משמעותי. אני רוצה לגרום להם להבין שבשביל לקבל סיפוק מדברים שאתה עושה, חשוב לתת לחברה, אפילו אם זה מעט. זה יכול להיות בקהילה שלך בשכונה, בעמותות שמחפשות מתנדבים, במשלוחים בחגים למשפחות נזקקות. אפילו דבר אחד קטן עושה כל כך הרבה טוב על הלב, בכל גיל, בכל רמה".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 יניב יצחק, בוגר אחריי, מרכז צעירים ירושלים

יזם והקים את מרחב ראשון מסוגו לתרבות, יזמות, קהילה, חינוך והתיישבות בירוחם.

יניב יצחק (צילום: באדיבות המצולם)
יניב יצחק | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"דרך הזמנה של המדריך בבית הספר בשכונה שבה גדלתי, קטמונים בירושלים. זו הייתה שנה מאוד משמעותית עבורי, נקודת מפנה לקראת השירות צבאי ובחירה לעסוק בחינוך ותיקון חברתי".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"גדלתי בבית חם ומשפחתי, אבל כירושלמי וכמי שהתחנך במוסדות ללא פריבילגיה, אני וחבריי לא היינו חשופים לאלמנט של שירות צבאי משמעותי. הרבה דברים לא היו בהירים לנו - איך למנף את עצמנו בחיים וכמה ולמה חשוב ללכת לצורך העניין לתנועת נוער. הכרתי רק את תנועת הצופים ופתאום נפתח הפתח של 'אחריי'. זו הייתה חבורה אחרת, שיח אחר וערכים אחרים שעולים לדיון. מצאנו את עצמנו מתנדבים ועושים סדרות שטח, כל מיני דברים שמשפיעים עלייך בצורה יותר משמעותית מאשר רק הכנה לצבא. לאחר השרות הצבאי כקצין במגלן עברתי לגור בירוחם, וזכיתי לסגור מעגל ולהדריך את קבוצת ירוחם במשך שנתיים כולל ריכוז הכנה לשרות משמעותי בעיר. כשהשתחררתי מהצבא, חזרתי לרכז את קבוצת 'אחריי' בירוחם במשך שנתיים, וניהלתי מכינה קדם צבאית. היום אני מנהל קמפוס לחינוך שהקמתי שנקרא 'כולנא' - מרחב לתרבות, יזמות, קהילה, חינוך והתיישבות בירוחם. זה מיזם פורץ גבולות וחדשני מסוגו, אפיק קריירה מהמם שלא חשבתי להגיע אליו, אבל הדברים התגלגלו בצורה כזאת".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"להיתמך, לעזור, לעבור יחד עם חברים את השנים של הצבא והשנים שאחרי. בנוסף, המדריך הראשי היה מבחינתי דמות בוגרת שתמכה בי. היה אפשר להישען עליו, לקבל וללמוד ממנו. זה דבר שמהדהד בך אחר כך שנים, גם היום המדריכים נמצאים בי במובנים כאלה ואחרים".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"אני חושב שהאלמנט הזהותי של כל אחד מתחבר להקשרים המקצועיים. אם אני יודע לספר סיפור על עצמי במובן הכי רחב – על המשפחה שגדלתי בה, הזהות של הקהילה שלי, אז אני אוכל גם לקשר את זה ליכולות שלי, ולפתח את היכולות האישיות שלי ולהעניק אותן לעולם, אז גם הקריירה שלי תתפתח מזה וגם אני".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 לביא אברבוך, בוגר אחריי, מרכז צעירים באר שבע

מנהל פרויקטים במחלקה האסטרטגית של בנק לאומי.

לביא אברבוך (צילום: באדיבות המצולם)
לביא אברבוך | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"דרך חברים, כשגרתי בבאר שבע והייתי בכיתה י"ב".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"העמותה בעיקר עזרה לי להבין לקראת מה אני הולך בצבא - איזה אופציות עומדות בפני, איזה מסלולים ואיזה קידומים. ברמה האישית, היא לימדה אותי יותר להילחם על דברים, להתעקש ולא לוותר. הייתי בקורס טיס, ואחר כך הייתי בקר טיסה. השתחררתי בדרגת סרן. לאחר השחרור למדתי באוניברסיטת בן גוריון תואר ראשון בכלכלה ופסיכולוגיה ותואר שני בכלכלה. כיום אני מנהל פרויקטים במחלקה האסטרטגית של בנק לאומי, מקום עבודה שהתחלתי בו בתור אנליסט".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"בעיקר לא להירתע מקשיים. לא לוותר, גם אם בפעם הראשונה זה לא הולך".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"להציב כל פעם מטרות ל-4-5 שנים קדימה ולהחליט מה הם צריכים לעשות בשביל להשיג את המטרות. ככה אני עשיתי. אם אתה לא יודע לאן הולך, אתה לא תגיע לשם. אבל חשוב, לא להסתכל יותר מדי רחוק. לא 15 שנה קדימה, כי זה לא ריאלי".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית קורס דטה אנליסט מסובסדים של elevation.

 לורי פסמניק, בוגרת אחריי, מרכז צעירים גבעתיים

מתמחה בפירמה מובילה לראיית חשבון.

לורי פסמניק (צילום: באדיבות המצולם)
לורי פסמניק | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"הגעתי לקבוצת 'אחריי' כפר שלם, דרך חברות טובות שלי שהתאמנו שם שנה לפניי והמליצו לי להצטרף".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"למדתי להאמין בעצמי וביכולות שלי יותר ולשאוף כמה שיותר גבוה. בנוסף, כשהיו לי נקודות שבירה בשנים האחרונות, נזכרתי ברגעים שלי ב'אחריי' שבהם הרגשתי שהגעתי לקצה גבול היכולת, ולמרות הכול התעליתי על עצמי והגעתי לרף חדש. נזכרתי בטיפים חכמים שקיבלתי מהמדריכים שלי וזה ממש עזר לי לדחוף את עצמי קדימה ולא לוותר בשום מצב. כיום, אני מתחילה התמחות בראיית חשבון במשרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"הכול בראש. הכוונה היא שלא משנה איזה מכשול יעמוד לפניי אני יודעת שאם אני לא אוותר לעצמי ואתן 120 אחוז מעצמי, אני יכולה לעבור כל מכשול".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"קודם כל להיות מוביל ולא מובל. הכוונה היא שאתם צריכים לקחת את המושכות לידיים שלכם ולא לחכות שמישהו אחר יקדם אתכם. לנסות לשפר את מה שאתם עושים כדי להיות הכי טובים, לא לחכות להוראות כדי לפעול אלא להגדיל ראש ולחשוב לבד כמה צעדים קדימה".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 מידן בוכטרגר, בוגר אחריי, מרכז צעירים חיפה

פיתח עסק לטיפול באמצעות אומניות לחימה, לצד מנכ"ל חברת סטארט אפ לקראת השקה.  

מידן בוכטרגר (צילום: באדיבות המצולם)
מידן בוכטרגר | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"כשהייתי בן 15, חברים סיפרו לי שיש קבוצה בחוף הים שעושים שם ספורט ומכינים לצבא, וזה מצא חן בעיניי. גדלתי בשכונת הדר בחיפה, שנחשבת לשכונה קצת קשה, וזו הייתה ההזדמנות שלי להיכנס למסגרת כזו. הייתי ב'אחריי' עד שהתגייסתי ואז שירתי בחילוץ והצלה ובהמשך קודמתי למדריך קרב מגע וכושר של קורס מ"כים והכנה לקצונה. הספקתי לזכות במקום שני באליפות צה"ל לקרב מגע כמתחרה ולאחר מכן, מקום ראשון  כמדריך קרב מגע. לאחר השחרור למדתי בווינגייט וחזרתי להדריך ב'אחריי'".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"העמותה מלמדת אותך סט ערכים, שלא לומדים בבית ספר. להגיד לילד תהיה נדיב, נחמד ורחום – זה לא אומר לו כלום. ב'אחריי' לא מלמדים את הדברים תיאורטית, אלא פשוט עושים אותם. לדוגמה, התנדבנו במסגרת של ילדים נכים בגילנו שלא יכולים לעשות ספורט. הם רק רצו שנשב איתם ושניתן להם קצת טעימה מה זה להיות ילד ללא מגבלות. זה נותן משמעות. היו לנו הרבה התנדבויות דרך העמותה, כמו איסוף מזון וחלוקה שלו לנזקקים'".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"יש לי שני עסקים: אחד בתחום הטיפולי – מדריך אמנותיות לחימה טיפוליות להפרעות קשב וריכוז, והשני הוא פלטפורמה שפיתחתי, שדרכה אפשר להשיג כל מוצר במהירות של שבוע, על ידי חיבור בינך לבין מטיילים ברחבי העולם. אחד הערכים החשובים שלמדתי ב'אחריי' הוא עבודת צוות. אם אתה יודע להקשיב לדעות של אחרים, לשים את האגו בצד, לנסות ללמוד מהם – אז אנשים ירצו לשתף איתך פעולה. צריך לזכור שאתה לא לבד בצוות".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"לפתוח מחברת או קובץ במחשב - ופשוט לזרוק שם את כל הרעיונות שעולים לכם לראש. כששמים אותם מול הפנים שלכם, הם מקבלים משמעות אחרת. טיפ נוסף הוא להיות מסוגלים לשמוע דעה או עצה מכל אחד ואז להחליט. גם ילד בן 4 יכול ללמד אותנו משהו חדש".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 נילי רובין, בוגרת אחריי, מרכז צעירים דימונה

החליטה להגשים את החלום בגיל 32 והפכה לסטודנטית לרפואה.

נילי רובין (צילום: באדיבות המצולם)
נילי רובין | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"הגעתי לאחריי בעקבות אח שלי, הוא סיפר לי שיש קבוצת ריצה במתנ"ס והלכנו יחד. אחרי כך המשכתי לשנת שירות".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"הכרתי ב'אחריי' אנשים מדהימים שמלווים אותי עד היום, כמו מדריכת הקומונה שלי שמלווה אותי בהרבה צמתים חשובים בחיים. בגיל 32 החלטתי שאני מנסה להתקבל ללימודי רפואה. אני אחות במקצועי ולמרות שאני מאוד אוהבת את העבודה שלי החלטתי להגשים את החלום. אני נמצאת בשלבי מיונים קשים ומפרכים, ולא ידוע בכלל אם אתקבל, אבל הרוח של 'אחריי' מלווה אותי ואומרת לי להמשיך לרוץ גם כשקשה".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"למדתי בעמותה להסתגל לשינויים. הגעתי לשנת שירות בירושלים מדימונה, עיר קטנה וחמה בדרום שכולם מכירים אחד את השנייה ואין צורך בתחבורה ציבורית כי הכול כל כך קרוב. זה היה נראה לי עולם אחר. הייתי מופתעת שכדי להגיע למקום מסוים בתוך העיר, צריך לנסוע שעה וחצי בתחבורה ציבורית. במהלך השנה הזאת הקמנו מלא פרויקטים שכונתיים לילדי השכונה, ובמהלך ההתנדבויות השונות היינו צריכים לגייס תרומות, אנשי מקצוע וכדומה, וכך למדתי על משא ומתן ואיך להניע דברים שחשובים לי".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"הטיפ שלי הוא לנסות. גם כשלא ידוע מה יוליד הדבר. הרבה יותר קשה להיות בתחושה שאפילו לא ניסיתם. מקסימום תצליחו".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 סיואר גריפאת, בוגרת אחריי, מרכז צעירים זרזיר

לא מוותרת על החלום ובדרך להגשמת לימודי סיעוד.

סיואר גריפאת (צילום: באדיבות המצולם)
סיואר גריפאת | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"בתיכון התקשתי במתמטיקה, ושמעתי דרך החברים בבית הספר שיש דבר כזה, 'אחריי לבגרות', ושהם עוזרים בנושאים שמתקשים בהם".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"בזכות 'אחריי', סיימתי את הבגרות במתמטיקה בהצלחה. אחרי כך, עשיתי שנת שירות בבית הספר היסודי בזרזיר, ואז התחלתי ללמוד. נכנסתי למכינה במכללת עמק יזרעאל, ובסיומה עשיתי תואר ראשון בניהול מערכות בריאות. עכשיו אני מגשימה את החלום שלי – ונמצאת במהלך לימודי הסבה לסיעוד בבית הספר לאחיות בני ציון, ובקרוב אגש למבחן הממשלתי".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"לפני 'אחריי' לא הייתי כל כך פתוחה לאנשים שלא הכרתי. בעמותה הכרתי חברים חדשים, ועד היום אני בקשר עם חלק מהם".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"אם אתם נתקלים במכשולים – אל תעצרו, תמשיכו ואל תוותרו. אני מלכתחילה רציתי ללמוד סיעוד, ולא קיבלתי ציון פסיכומטרי מספיק טוב, אז הלכתי למכינה בשביל להתקבל. גם במכינה היה לי קצת קשה ולא קיבלתי את הציון שמספיק להתקבל ללימודי סיעוד, לכן חיפשתי דרך עקיפה ועשיתי תואר בניהול מערכות בריאות. לא ויתרתי, ועוד מעט אני מסיימת את לימודי ההסבה לסיעוד. זה היה קצת קשה, ללמוד תוך כדי הקורונה וגם הייתי בהריון, אבל תודה לאל, עברתי את זה".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 עדי צברי, בוגרת אחריי, מרכז צעירים קריית שמונה

מנהלת פרויקטים בחברה הכלכלית לפיתוח אור יהודה.

עדי צברי (צילום: באדיבות המצולם)
עדי צברי | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"ביריד מכינות ושנות שירות שנערך אצלנו בבית ספר בקריית שמונה, התוודעתי למכינה קדם צבאית 'גל' של 'אחריי' ו'מרכז מעשה', ובחרתי ללכת אליה. שם קיבלתי ערכים שמלווים אותי עד היום. לימים המשכתי לעבוד בעמותה כשהייתי סטודנטית ב'אחריי לבתי ספר', נשארתי בקשר עם המכינה והמשכתי להדריך מדי פעם".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"צברתי הון חברתי - מעגל של אנשים מתחומים שונים, שנמצאים לצדי גם ברמה הרגשית וגם ברמה המקצועית. אנשים שידעו לעזור לי, לנתב הליכים בחיי ועזרו לי להתקדם ולהתפתח ולתת לי מניסיון החיים שלהם. 'אחריי' הוא מקום שבו אני פוגשת אנשים שהשאיפות, הערכים והחלומות שלהם מתכתבים עם שלי וביחד ניתן לייצר חיבורים אישיים ומקצועיים".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"למדתי באופן הכי פרקטי שיש - התמדה, אורך רוח, סיבולת, דחיפה אישית ויכולת הסתגלות. למדתי להכיר את הגוף שלי ואיך הקשר בין המוח לנפש עובד ויכול לקדם אותי".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"להקשיב ללב, למה שמעניין אותנו ונותן תשוקה וסיפוק. להתייעץ עם אנשים מתחומים שונים, לקחת את הזמן ולחשוב ולעיתים 'ללכת לאיבוד'. לנסות דברים חדשים ולדעת לקום וללכת כשדברים לא מתאימים".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 עוז אוסטפלד, בוגר אחריי, מרכז צעירים חדרה

שותף במיזמים, יזם בעל חברה ביטחונית וסוגר מעגל בעמותה כרכז תחום היזמות.

עוז אוסטפלד (צילום: באדיבות המצולם)
עוז אוסטפלד | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"לקראת סוף הלימודים בתיכון והגיוס לצה"ל ומשום שהיה לי חשוב לתרום ולשרת ביחידה קרבית, התחלתי להתאמן באופן ייעודי וממוקד יותר. חיפשתי קבוצת הכנה לצבא בעיר מגוריי ודרך חברים, לשמחתי, הגעתי לקבוצה של 'אחריי'. במהלך 8 שנים, שירתי כלוחם וקצין ביחידות מיוחדות ושם זיהיתי צורך בפיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשניות כמענה לפערים מבצעיים שקיימים בשטח. בעקבות זאת, הקמתי את החברה הראשונה שלי ולאחר מכן התפתחתי למיזמים נוספים".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"ב'אחריי' קיבלתי כלים רבים לקראת שירות משמעותי כלוחם וקצין בצה"ל. מעבר לכך, קיבלתי כלים משמעותיים להמשך החיים, בעיקר בגלל סוג האנשים שנמצאים בעמותה והרצון האמיתי שלהם להשפיע על הפרט והחברה. בנוסף, כיום אני זוכה להוביל את תחום היזמות ולקחת חלק בפעילות החשובה של העמותה. ברמה האישית, אני ממשיך ללמוד כל יום".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"רכשתי כישורים רבים שעוזרים או עשויים לתרום בבניית קריירה, כגון התמדה, נחישות, עזרה הדדית, חשיבה יצירתית, הצבת יעדים, דבקות במשימה, פשטות, צניעות והחשוב מכולם לדעתי, דוגמה אישית".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"הצבת יעדים מדידים והגדרת מטרות ברורות. הדרך להצלחה רצופה בעליות ומורדות, תאמינו בעצמכם, למדו ותיהנו מהדרך. בנוסף, ליווי מקצועי אישי וקבלת כלים פרקטיים מאנשים בעלי ניסיון יסייעו מאוד בכל שלבי הקמת ופיתוח המיזם".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 רועי רז, בוגר אחריי, מרכז צעירים נתניה

יזם זוכה הפרס הראשון לתכנית היזמות של "אחריי" שאוהב להדריך.

רועי רז (צילום: באדיבות המצולם)
רועי רז | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"בכיתה י"א, כשגרתי בחיפה, הגיע לבית הספר שלנו מדריך של 'אחריי'. הוא סיפר מה העמותה עושה והזמין אותנו להצטרף. זה היה הטריגר שלי להצטרף"

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"בהרבה תחומים. האמת שההשפעה יותר גדלה דווקא כאשר הדרכתי בעמותה. העמותה עזרה להגיע לשירות הצבאי מוכן ובשל יותר. הייתי לוחם בסיירת גבעתי, וזה עזר לי להגיע עם מוכנות נפשית ובגרות. למשל, כשמגיעים לקצה במסלול, יש תשובות יותר ברורות לשאלות מה אתה עושה, למה אתה שם ולמה חשוב שתהיה שם. במהלך התואר הראשון בהנדסה, תעשייה וניהול הצטרפתי לעמותה כמדריך. זה היה די במקרה. עצרתי טרמפים על כביש החוף, וחבר מהיחידה סיפר לי שהוא מדריך שם. אמרתי שאני זוכר את התקופה הזו ממש לטובה, והצטרפתי כמדריך בשכונת דורה בנתניה. זו הייתה הפעם הראשונה שהבנתי עד כמה אני אוהב להעביר תהליכים חינוכיים לאנשים, להעביר שינויים תפיסתיים אצל אנשים ובני נוער בפרט. הייתי מדריך במשך שנתיים מאוד מספקות ומרגשות. לאחר מכן, הייתי עוד שנתיים רכז, ניהלתי מחוז שבו יש בו תשע קבוצות באזורים שונים בארץ".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"איך לנהל אנשים ולהוביל בני נוער. בסופו של דבר צריך לגרום להם ללכת אחרייך, לבנות אמון בעצמם, בי ולפעמים גם במערכת. לא מעט מהם הגיעו בלי אמון בכלום. היום אני מנכ"ל חברה OVIVO games ומנהל צוות. חשוב לי שהעובדים שלי יעשו את הדברים שהם עושים על הצד הטוב ביותר, ואני יודע שזה לא יעבוד אם לא אתן להם דוגמה אישית. בנוסף, באחריי הייתה הפעם הראשונה שלקחו אותי לקצה הפיזי והנפשי. אתגרו אותי בדברים שבחיים לא התמודדתי איתם, וחוויתי בפעם הראשונה חווית הצלחה".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"לא להתבייש ולהיעזר במנטורים. תבינו מה אתם רוצים לעשות בקריירה שלכם, ותנסו להגיע לאנשים שהצליחו לעשות את מה שאתם רוצים. תשבו, תדברו איתם. ב-99 אחוז מהמקרים לא תקבלו לא. כמעט תמיד, אותו בן אדם שהייתם רוצים ללמוד ממנו, ישמח לעזור. בנוסף, כיזמים, אתם צריכים להיות מאוד מודעים לזה שאתם הולכים להתרסק. זאת רכבת הרים, וזה לא בנוי לכל אחד".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

 רותם גואטה ויאטר, בוגרת אחריי, מרכז צעירים כפר סבא

ליצנית רפואית המומחית לבדיקות תוכנה, שהבינה שיש בה כוחות להצליח.

רותם גואטה (צילום: באדיבות המצולם)
רותם גואטה | צילום: באדיבות המצולם

איך הגעת לעמותת "אחריי"?

"השאיפה של כולם מסביבי בירושלים הייתה להתגייס לצבא ולעשות שירות משמעותי. הייתה תקופה שחשבתי שאני רוצה להיות לוחמת, אבל אז קיבלו אותי לתפקיד ב-8200 שממש רציתי. עדיין רציתי לחוות משהו דומה לשירות קרבי ולהיות בכושר. היה לי בן זוג באותה תקופה שהתגייס לצנחנים, סיפר לי שעשה הכנה לצבא ב'אחריי' והציע שאלך גם. כך הגעתי ל'אחריי קריית מנחם', למדריך בשם צחי. הייתי שם כשנתיים ולמדתי בין היתר, לעשות ניווטים, לקרוא כוכבים ולהתאמן".

איך "אחריי" השפיעה על ההתפתחות האישית שלך?

"נורא נהניתי להרגיש שייכת ל'אחריי' ולחוות דברים שידעתי שבשירות ב-8200 לא אחווה, כמו ניווטים, אלונקות ומסעות. הדברים האלו מלמדים אותך שלא משנה מה, הכול אפשרי, גם כשהגוף שלך בקיצון, כשצריך להחליף חבר שגם נמצא בנקודה קיצון, אתה תיתן עוד קצת. בסיום התיכון, לפני הגיוס, שמעתי שיש תוכנית המשך ל'אחריי' - מכינה קדם צבאית. הלכתי לסמינר מיון בגבעת חביבה והתקבלתי לשנת מנהיגות במכינת 'גל' המכינה המשותפת של 'אחריי' ו'מרכז מעשה'. בהמשך נשארתי לשמש בתור אחות בוגרת, במסלול המשך של המכינה. זו הייתה שנה מאוד משמעותית בחיים שלי, וקיבלתי כלים שפיתחו אותי אישית בדגש על לקיחת אחריות ולקיחת יוזמה. בשנה שעברה הייתי אחראית על ארגון ערב התרמה לישראל פרידלנדר, בוגר המכינה, שאביו נספה בשרפה שפרצה בביתו, והכסף שימש לתיקון הנזקים הרבים. היום אני בודקת תוכנה בחברת סטארט אפ, יזמית וליצנית רפואית".

אילו כישורים ומיומנויות רכשת בתכנית שסייעו לך בבניית הקריירה?

"לא לוותר לעצמך. בהרבה רגעים קשים גיליתי על עצמי שיש לי את הכוחות להתגבר עליהם ולהצליח".

מה הטיפ שלך לאנשים שרוצים לקחת את הקריירה שלהם צעד אחד קדימה?

"לנסות דברים חדשים ולנצל את ההזדמנות להיפתח לעולמות תוכן שונים ומגוונים".

להרשמה לתכנית אחריי בונים קריירה

*בתכנית קורסי תכנות במכללת itc וקורסי סייבר במכללת int.