אחד האתגרים הגדולים בחיים הוא למצוא באיזה תחום אנחנו רוצים לעבוד ולהתפרנס. מצד אחד, בעידן המודרני יש לנו שפע עצום של אפשרויות, שמאפשרות לנו לבטא את הכישרונות שלנו בדרכים רבות. מצד שני, השפע הגדול עשוי לבלבל ולהקשות, בעיקר על מי שאינו מחובר לקול הפנימי שלו.

אין תמונה
איזה רגש מעורר בכם כל צבע?

לנישה הזו בדיוק נכנסת שוש אופיר, המכנה את עצמה "צבעולוגית". אשת חינוך בעבר ומאמנת אישית בהווה, אופיר למדה לפני מספר שנים את תחום האבחון בצבע הקרוי "ראי הנפש" לפי שיטתה של ענת מאירסון. היא שילבה זאת באופן ייחודי בעבודתה כמאמנת, ונעזרת בצבעים כדי לעזור לנו להגשים את המטרות שלנו בחיים. Creative Life Coaching היא קוראת לזה, ומגדירה את תפקידה "לעורר באנשים את האינטואיציה הנכונה שלהם, וכך למצוא לבד - עם מעט עזרה - את הכיוון הנכון להם".

איזה צבע מעודד יצירתיות ואיזה תורם לריכוז?

הרעיון, היא מסבירה, אומר שצבעים הם ביטוי לאנרגיות שבתוכנו. "לכל רצון, מחשבה, עשייה, יש עוצמה צבעונית. לכל התנהגות שלנו יש מניעים נסתרים. לכן כדאי להגיע לאותם מניעים, לזהות אותם ולהעצים אותם". בפגישות איתה היא מאבחנת מהם הצבעים העיקריים המשפיעים על האדם, ונעזרת במידע כדי לעזור לאדם להגשים את חלומותיו.

"לאחרונה הבנתי שבעיות תקשורת בין אנשים נובעות הרבה פעמים מסביבה לא נכונה. זה אומר שצביעה של הסביבה - למשל הבית או החלל שבו אתה עובד - יכולה לתת כוח נוסף לתהליך שאתה מעוניין בו. למשל, מישהו סיפר לי שהוא שולח המון קורות חיים לעבודה, והוא כועס כי הוא אף פעם לא מתקבל. על סמך האבחון, המלצתי לו לשנות את הצבעים בסביבת העבודה בה הוא כותב ושולח קורות חיים".

המורכבות שבשיטה נובעת מהמורכבות שלנו, בני האדם. במילים אחרות, צבע אחד יעשה טוב לאדם אחד ורע לאדם שני, ולכן כשאני מבקש מאופיר לתת דוגמאות היא מדגישה שהדרך היחידה לדעת אילו צבעים טובים מתאימים לכל אחד היא בעזרת אבחון יסודי, ולא על סמך כתבה עיתונאית.

"קח לדוגמא חברה לניהול אירועים, או מקום עבודה כלשהו שבו היצירתיות, החדווה, שמחת החיים והאנרגיה החושית צריכות לבוא לידי ביטוי. במקום כזה צבע כתום יכול להוציא מחלק מהעובדים הצבע את התפוקה הרצויה. עם זאת את חלקם זה יוציא מהריכוז ויהפוך אותם לנרגנים.

"צבע יכול להפריע ויכול גם לעזור, כי הוא מעביר תדרים, והתדרים מעוררים רגשות. הצבע הכחול למשל, מתאים לסביבת עבודה שצריכים להיות בה תקשורת, שקט, ריכוז, ופחות ביטוי אישי ורגשי. אנשים שיש להם את חדוות החיים והרצון היצירתי לפרוץ קצת אחרת, ירגישו בסביבה כזו נעולים ולא ממומשים".

יותר טוב מריטלין

אופיר מסבירה שהאבחון בצבע יכול גם לפתור לא מעט קונפליקטים בחיים. לדוגמא, משפחה שגמרה לעצב בית ורוצה לצבוע את חדר המשפחה. "הם עשויים להתווכח - זה מושך לכיוון בהיר, אחר רוצה יותר כהה. אנשים יוצרים פלונטרים דרכם יוצאים כל הכעסים, והם לא מבינים שכל אחד הגיב שונה לפיגמנטים שיש באותו צבע, לתדר שהוא משדר". במקרה כזה, היא אומרת, "אבחון קצר של בני המשפחה יכול לתת להם מענה. אולי לצבוע קיר בירוק זית, אולי דווקא בוורוד, אולי שטיח בגוון מסוים הוא שירכז את כולם לסביבה נעימה שכיף להם לשבת בה".

לטובת הורים לילדים עם הפרעות שונות בהתנהגות, היא אומרת שאבחון נכון של צבעים יכול לעזור רבות. "כאשר הורים משנים את הצבעוניות של חדר הילד – אפילו רק בעזרת מצעים – הם יכולים להרגיע או לעורר את מה שאנו רוצים בילד. לדוגמא, פינת משחקים בבית תהיה בצבע אחד כדי לעודד יצירתיות, אבל פינת עבודה לשיעורי בית צריכה להיות בצבע אחר. כך משיגים אפקט חיובי בלי כדורים וטיפול שהילד מתנגד לו".

"סביבה צבעונית נכונה מאפשרת התעוררות ונותנת טעם לחיים. הצבעים יכולים לעזור לכל אחד לתת כיוון ולמצוא כוחות חדשים למימוש והגשמה", היא מסכמת.

>> מחקר חדש מאשר: מה שלא הורג, מחשל
כך תכינו את עצמכם לזוגיות