קופסא קטנה עם נוזל למבערים (צילום: עודד קרני)
שמנים ריחניים. 3-6 טיפות - ויש לכם אומץ | צילום: עודד קרני

זה קורה דווקא ברגעים החשובים ביותר: דקה לפני שאתם מציעים נישואים, מבקשים העלאת שכר מהבוס או עומדים למבחן בעל-פה - בדיוק אז מתחילות לשקשק לכם הרגליים, ואז הידיים, והבטן, ואפילו השיניים מתחילות לנקוש מאליהן. 

פחד קהל לא חייב לקרות על במה. מספיק שאדם חשוב אחד יתבונן בנו בציפייה וכבר מגיעים בסערה הבלק אאוט והזיעה הקרה. שלושה מטפלים אלטרנטיביים מציעים לכם שיטות בדוקות להתמודדות עם החרדה, החל משמנים ארומתרפים, המשך בתמציות פרחי באך וכלה בצמחי מרפא סיניים.

ארומתרפיה

גרי קלברג מבהיר: שמנים ריחניים מרגיעים את הנפש

שימוש בשמנים עשוי להקל על החרדה ולסייע בהתמודדות עם פחד קהל:
תמצית ברגמוט - מרוממת את הנפש ועוזרת להתמודד עם חוסר ביטחון עצמי. בנוסף, היא טובה לטיפול במצבי דיכאון, חרדה, מתח ודאגנות יתר.
תמצית לבונה - מרגיעה מאד, מפחיתה מתחים ומסדירה את הנשימה, מסייעת בהשבת ביטחון עצמי והתגברות על חרדה.
תמצית מיורן - מחזקת את מערכת העצבים ואת מחזור הדם ומרגיעה את הנפש.
תמצית לבנדר - מחזקת את מערכת העצבים, מרגיעה התכווצויות ועוויתות, מטפלת בחוסר איזון נפשי, מתח, היסטריה וכפייתיות.
תמצית נרולי - מעוררת ותומכת במערכת העצבים, מסייעת במצבי דיכאון, חרדה, הלם והיסטריה ומטפלת בנוקשות שרירים, עוויתות בטן וגלי חום.
תמצית מליסה - נגד דיכאון וחרדה, מעורת את מערכת העצבים ומטפלת בסחרחורת והלם.

איך כדאי להשתמש בהן:
באמבט - הוסיפו 6 טיפות מהתמצית הרצויה.
במבער שמנים – הוסיפו 3-6 טיפות.
בעיסוי - השתמשו ב- 2% שמנים אתריים על כל 100% שמן בסיס (כגון: שמן שקדים, שמן שומשום ועוד). לדוגמא: ל- 100 CC שמן בסיס יש להוסיף 2 CC שמן אתרי.


רפואה סינית

דודי פרלה מציע: דיקור, צמחי מרפא סיניים ותה מרגיע

שעועית ירוקה מבושלת בקלוז אפ (צילום: יונית נפתלי)
שעועית ירוקה. מרגיעה את הקיבה | צילום: יונית נפתלי

הרפואה סינית מטפלת בפחד קהל בעזרת צמחי מרפא ודיקור, המותאמים לחוסר האיזון הנפשי הקיים וכוללים בדרך כלל צמחים המחזקים את הכליות ומרגיעים את הנפש. מומלץ לשתות שלוש פעמים ביום תה מצמח הכריזנטמה הסינית, ובמיוחד לפני אירועים חשובים.

גם נטילה יומיומית של חומצות שומן לא רוויות כמו שמן דגים (אומגה שלוש) או זרעי פשתן תורמת לירידה במתח הנפשי ולהתמודדות טובה יותר במצבי לחץ. רצוי להימנע מצריכה מרובה של קפה, שלפי הרפואה הסינית יוצר חוסר שקט נפשי, ובמקום זאת לשתות תה ירוק או תה קמומיל ולשלב זאת עם מזונות מרגיעים כמו: חיטה, חיטה מונבטת, שעועית, טופו, שעועית ירוקה, דוחן ותרד.

מומלץ להשתמש גם בפורמולת צמחים סיניים בשם GUI PI TANG, בצורת מישרה לשתיה או בטבליות פעמיים ביום. הרכב צמחים זה מחזק ומרגיע את הנפש ונמצא בשימוש נרחב ברפואה הסינית בכל הקשור להרגעה.


טיפול בפרחי באך

גלית בן-שלום ממליצה: תמציות צפצפה ולרש מתחת ללשון

תמציות פרחי בך מצוינות לטיפול בבעיות רגשיות שונות כגון: מתח, חרדה, דיכאון, פחד, התרגשות וחוסר ביטחון. הנחת היסוד של השיטה היא שכל מחלה, כאב או הפרעה פיזית נובעת מקושי נפשי, ולכן יהיה נכון יותר לטפל בנפש לפני שאנו נוטלים תרופה כימית.

כדי להתגבר על פחד קהל, מומלץ ליטול במשך שבוע תמצית צפצפה (ASPEN), המצוינת לטיפול בפחדים ובחרדות, ואחרי שבוע לעבור לתמצית "לרש" (LARCH) המסייעת במצבים של חוסר ביטחון ופחד מכישלון.

איך נוטלים תמציות של פרחי באך? 4 טיפות מתחת ללשון 4 פעמים ביום, ללא תוספת אוכל או שתיה.

למשולש הקודם: שיטות טבעיות לטיפול בכפות רגליים כואבות
>> לכל המשולשים במדור