הם גורמים לנפיחות בבטן, לתחושת אי נחות ושקט ולעיתים רבות גם למבוכה. היווצרות גזים בבטן קשורה במידה רבה להרגלי התזונה שלנו, לכמויות האוכל ולדרך בה אנו אוכלים; לרגל פתיחת עונת החמין, קבלו שלוש שיטות טבעיות להקלה על גזים ולמניעתם משלושה מומחים מתחום הרפואה המשלימה:
הרפואה הסינית: ללעוס הל וקינמון
אוֹרי אלישר, מטפל בכיר ברפואה סינית:
ריבוי גזים מעיד לרוב על תזונה שאינה תואמת את יכולת העיכול של הגוף. לכן, רצוי להתייחס לגזים מרובים כאל איתות של הגוף לכך שמוטל עליו עומס יתר, ובהתאם לאזן את התזונה, להימנע ממוצרי חלב, אם ידועה רגישות ללקטוז, ולהפחית צריכת מזונות שמייצרים גזים כמו כרוב, צנון, קטניות וכו'.
סיבה נוספת לריבוי גזים היא אכילה לא נכונה המחדירה כמויות גדולות של אוויר למערכת העיכול, כמו דיבור בזמן הסעודה, אכילה מהירה, לעיסה חלקית ושתייה בלגימות גדולות. אי לכך, מומלץ מאוד לאכול לאט וברוגע.
שתיית תה ירוק ולעיסת תבלינים כמו קינמון, אניס והל יכולים להקל על הופעת גזים מרובים.
שתו הרבה מים פושרים וחליטות תה צמחים
שרה לזרוביץ', מרפאה בשיטת פלדנקרייז, רפלקסולוגיה שיאצו ורייקי:
להקלה מיידית ולשחרור הגזים מהמערכת באופן המהיר ביותר כדאי להרבות בשתיית מים פושרים או תה צמחים- תה קמומיל או חליטה מגרגרי שומר תשפר פלאים את ההרגשה.
אם אתם לא מרגישים כבדים מדי, כדאי לבצע פעילות גופנית זריזה, כמו הליכה. בהמשך, רצוי להסיר מהתפריט מרכיבים ומזונות שמעודדים גזים, ביניהם קטניות (שעועית, אפונה, חומוס וכדומה).
נטורפתיה: פחות סוכר יותר פרוביוטיקה
הילה אפללו, נטורפתית:
גזים יכולים להיווצר בין היתר מאכילה של מאכל מקולקל, צריכת פירות עשירים בסוכר כמו ענבים ואבטיח אחרי ארוחה, או מאי סבילות למזונות שאנו צורכים באופן קבוע ובתדירות גבוהה. במצבים קיצוניים מומלץ ליטול תוסף פרוביוטיקה במינון טיפולי, לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. בתקופת הטיפול ועד לשיפור המיוחל, מומלץ מאוד לאכול מוצרים נטולי סוכר.
במצבים של אי סבילות למזון, שתסמיניו הם גזים, נפיחות, אי-נוחות בבטן ואפילו כאבי בטן, הנמשכים לאורך זמן (לפעמים אפילו שנים) - ניתן לפנות לטיפול נטורופתי, בו מנסים לזהות את המאכלים הבעייתיים, ולהוציאם מהתפריט היומי.
לאלו שסובלים מגזים אחרי אכילת קטניות, מומלץ לשפוך את המים בהם מבשלים את הקטניות אחרי הרתיחה. לשטוף את הקטניות היטב במסננת ולהחזיר לסיר עם מים נקיים. רצוי לבשל מאכלים אלו עם תבלינים קרמינטיביים (סופחי גזים) כמו כמון, קימל שומר ודומיהם.
למשולש הקודם: איך לחזק ציפורניים שבירות?
>>לכל הכתבות במדור המשולש