חלקת הניו אייג' הקטנה שלו
מצד אחד, הגבר הניו אייג'י לגמרי נגד חומריות ולא צריך כלום בחיים חוץ מאור ואהבה. מצד שני, כשהוא שומע על בית פרטי שאפשר לרכוש באחד מישובי הארץ, הוא ממהר לרוץ לבנק עם עט ביד ועיניים גדולות. הא? הגבר הניו אייג'י
נכון, מגעיל פה, נורא קשה להרוויח כסף, המצב הביטחוני מזעזע והממשלה על הפנים. אבל בכל זאת, כולם רוצים פה פינה משלהם ובזה, לפחות, הגבר הניו-אייג' לא שונה מכל גבר אחר: מזרח או מערב, רוחני או חומרי - כולנו בסופו של דבר רוצים להפסיק לנדוד. אם כבר להמשיך לנדוד, אז לפחות שיהיה לאן לחזור.
אבל הניו-אייג'י לא מחפש עוד בית רגיל, ארבע קירות סתמיים, מרפסת שמש ומקום למלונה בחוץ. בשונה מהוריו, הוא לא הולך על דירת גובה בחולון אלא שמח לוותר על הנוחות החומרית בתמורה לפראי והשורשי. במילים אחרות, גבר הניו-אייג' מחפש 'זולה'.
'זולה', כפי שישמחו להסביר לכם מתווכי הנדל"ן בפרדס חנה, היא חלקת אדמה עם בית ישן שממומקמת הרחק מכביש ראשי וגובלת, אם אפשר, בשטח פתוח. למה דווקא? כי ל'זולה' יש אופי. ב'זולה' יש עצים וותיקים. ה'זולה' עושה כבוד למתברגן הטרי ומעניקה לו אשליה מנחמת של של ללכת עם ולהרגיש בלי.
כי גבר הניו-אייג' הוא מפריח השממה. הוא אזוטרי, פורץ גבולות ובעיקר מאד לא אקולוגי או צנוע. הוא רוצה הרבה שטח, המון נוף ורצוי בלי שכנים בכלל. אז בית ב'כליל', נגיד, הולך מצוין. אפשר גם שלושה דונם במושב 'עופר', אבל רצוי עם נוף לים, ובמקרה קיצוני במיוחד, חצי דונם ב'כרכור' גם בא בחשבון, וכמובן שיש גם את אלה שעוברים לגולן, לערבה או למדבר כדי להרגיש קרובים אל הטבע.
הצילו, יש לי סרפדים במקרר
|
מים ניו איג'יים חודרים עמוק
אבל האובססיה האמיתי של גבר הניו-אייג' היא הגינה. בין אם מדובר בבר מזל שכבש חמישה דונם או בביש גדא שזכה בדירה עם חצר, כולם יתחילו לחפור, לשתול ולזרוע כאילו היו מכורים לט"ו בשבט. קודם ינבטו צמחי תבלין, כי אוי לו לניו-אייג'י שאין לו שיח לואיזה בחצר.
כשאנחנו עברנו לביתנו הנוכחי, גם הניו-אייג' שלי, שמתהדר בתואר קיבוצניק לשעבר, שתל מיד פיקוסים, מטפסים ועצי פרי. מיד לאחר שגזם את כל הראוי גיזום באופן גברי, הוא החל להסתובב מדי יום בחצר ולחפש דרכים להתחבר לאמא אדמה. הוא תכנן בריכות דגים, פינת ישיבה וערימת גזם, הוא החל לבנות לול תרנגולות וזרע גינת ירק, ובשבתות אפשר לראות אותו מעשב בפראות עשבים שוטים ומתכנן בריכת אגירת מי גשם.
למה, בדיוק? מי באמת יודע. אולי זה באמת נעים לעבוד בחצר. אולי זה מזכיר לו לשכוח שעכשיו הוא כבול לנצח למשכנתא, והרי בכלא כמו בכלא צריך למצוא איזושהיא תעסוקה. ואולי זה בכלל קטע קולינרי. תבואו בשבת, אגב, ב' למד להכין קציצות סרפדים מצוינות.







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















