- יום כיפור הוא יום סליחה ומחילה וכפרה, יום של התחלה מחדש. בספר ויקרא מסופר על יום כיפור: "כִּי בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם, מִכֹּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי ה' תִּטְהָרוּ". יום כיפור תשפ"ד מתחיל ביום ראשון בסביבות שש, ומסתיים ביום שני בערב בסביבות שבע ועשרה. 25 שעות ללא אכילה ושתייה, ללא נעלי עור, ללא מסחר ומכוניות, אבל עם הרבה חשבון-נפש, מחשבה ותפילה.
- בכל רחבי העולם היהודי זהו יום שיא של נוכחות והשתתפות בתפילות, החל מ"כל נדרי" שפותחת את הצום ועד תפילת הנעילה, קריאת "שמע ישראל" ותקיעת השופר בסופו. מבתי כלא ועד בסיסים צבאיים ומרכזים רפואיים, וכמובן בבתי הכנסת וברחבי הערים, ניתן לראות מעורבות של אנשים מכל המגזרים והגילאים.
- הדלקת הנרות בכניסת יום הכיפורים היא מיוחדת, ומברכים בה שתי ברכות: "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְווֹתָיו וְצִוָּנוּ לְהַדְלִיק נֵר שֶׁל יוֹם הַכִּפּוּרִים". "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם שֶׁהֶחֱיָינוּ וְקִיַּמְנוּ וְהִגִּיעָנוּ לַזְּמַן הַזֶּה".
- בערב יום כיפור אוכלים סעודה מפסקת, ישנה ברכה שההורים מברכים את ילדיהם ("ברכת הבנים"), יש הנוהגים ללבוש בגדים לבנים. אצל יוצאי אשכנז, יום כיפור הוא אחד מארבע הפעמים בשנה שבהן קוראים תפילות יזכור על הורים שהלכו לעולמם.
- רק ביום כיפור יש חמש תפילות ביום: ערבית, שחרית, מוסף, מנחה ונעילה. ובמוצאי יום כיפור נוהגים להתחיל לדבר על בניית הסוכה ואפילו לבנות אותה בפועל, הכנה לחג הבא.
צום קל ומועיל, יום כיפור משמעותי וגמר חתימה טובה.