מנהיג הזרם החרדי-ליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב, שוכב עדיין במצב קריטי בבית החולים שערי צדק בירושלים, אבל המאבק על הירושה כבר הוכרע הלילה, לא לפני ששני המחנות הליטאים התקוטטו במערכת העיתון "יתד נאמן" בבני ברק.
אחרי שלושים שנות בעלות של מחנה הרב אלישיב על העיתון שעל פיו יישק דבר בזרם הליטאי, אחזו בשבועיים האחרונים אנשי המחנה המתון יותר, בראשות הרב אהרן שטיינמן, במושכות הנהלת "יתד נאמן". אבל מחלוקת בשאלה מי יירש את כסאו של הרב אלישיב הביאה הלילה למאבק שכונה באתרים החרדים "דרמה מורטת עצבים", וכלל מריבה בין המאבטחים עמם התייצבו נציגי שני המחנות. המאבק סבב סביב פרסום מודעה בעמוד הראשון של העיתון, המבשרת על מינויו של הרב שטיינמן למנהיג החדש, והסתיים רק עם הגעתן של ניידות משטרה למקום, אז הכריעו השוטרים לטובת אנשי שטיינמן, בימים אלה בעלי השליטה בעיתון.
המודעה שנפרסה על שער העיתון בישרה על מינויו של "גדול הדור", מנהיג הזרם הליטאי החדש, הרב שטיינמן בן ה-98. המנהיג החדש נחשב לבחירה המתבקשת לרשת את כסאו של אלישיב, אך נתפס עד לאחרונה כמתון מדי כדי להמשיך את דרכה של "דגל התורה".
ניתן לומר שהמינוי של שטיינמן הוא סגירת מעגל שנפתח לפני יותר מעשור. עם מותו של הרב שך, מקים המפלגה ומי שכונה "גדול הדור", הסתמנו שני מועמדים בולטים לתפקיד: אלישיב ושטיינמן. הרב אלישיב, המשתייך לזרם הממסדי הירושלמי, נמנע לרוב מלעסוק בחיים הציבורים והתמקד בלימוד התורה, אך סומן על-ידי הרב שך כיורשו. הרב אהרן שטיינמן לעומתו, מהזרם הליטאי בבני-ברק, היה פעיל במיוחד בתחום החינוך וגיוס הכספים, אך לא התאים לתפיסותיה הקיצוניות יותר של המפלגה. לאחר פטירתו של הרב שך, כשאלישיב מונה כמנהיג, הרב שטיינמן הוריד פרופיל ונמנע מלעסוק בנושאים פוליטיים. במחנה בני-ברק טענו כי "יתד נאמן" משתמש בכוחו כדי להשליט את מרותו של מחנה אלישיב ודוחק את מחנה שטיינמן החוצה.
לאחר התדרדרות במצבו של הרב אלישיב, הוגדרו שני ממשיכים פוטנציאלים לדרכו של אלישיב. מול הרב שטיינמן הוצב הרב שמואל אוירבך, מועמד צעיר (יחסית; גם הוא כבר עבר את גיל 80), שנחשב לבן טיפוחיו של אלישיב. אנשיו של שטיינמן החליטו שלא לוותר בשנית על ההזדמנות להכתירו כמנהיג, ובשבועות האחרונים פעלו בקדחתנות כדי לבסס את מעמדו. לפני כשבועיים החליף העיתון בעלות ועבר לידיו של שמעון גליק, איש עסקים אמריקאי המשתייך למחנהו של שטיינמן. גליק פיטר כמה מחברי המחנה הנגדי, ביניהם עורך העיתון, הרב נתן זאב גרוסמן. אחרים מהמחנה המתחרה, כמו המנכ"ל יעקב לבין, נותרו בתפקידם אך התבקשו להישמע למרות ההנהלה.
קטטה בחדר העריכה
ישראל כהן, עיתונאי האתר החרדי "כיכר השבת", הגיע הלילה למערכת "יתד נאמן" ומעיד על המחלוקת שפרצה והכריעה את הכף: "כשהגעתי למקום בסביבות השעה חצות, ניצבו מחוץ למערכת שלוש ניידות משטרה. אנשי שני הצדדים החלו להתקוטט בחדר העריכה וצעקו על הגרפיקאיות שלא ידעו אם לפרסם את המודעה של מחנה שטיינמן או לא. בינתיים, עשרות צעירים שהתעניינו בתקרית התגודדו מסביב". כהן מציין כי "במובן מסוים המאבק הוכרע. אם לפני שבועיים הרב שטיינמן התחיל לכבוש את היעד, היום בבוקר הוא ואנשיו הציבו את הדגל וקבעו ששטיינמן הוא מנהיג הדור".
הבוקר הפך הנושא לשיחת היום במגזר החרדי. "יתד נאמן" מחולק בימי שלישי בחינם ולכן זכתה הבשורה לתפוצה רחבה הרבה יותר. במחנה אוירבך (גם מחנהו של הרב אלישיב) סירבו לקבל את המינוי החדש ופנו היום במכתב למשטרת מרחב דן בו נטען כי "נערך ניסיון השתלטות בלתי חוקי על עיתון 'יתד נאמן'". במכתב תיאר עורך דינם של מנכ"ל העיתון לבין ושל אנשי אוירבך "אלימות פיזית ומילולית" שננקטה כלשונו נגד המנכ"ל ופנה למשטרה בבקשה שלא תעמוד מנגד. עותק מהמכתב נשלח גם למפכ"ל המשטרה, יוחנן דנינו.
"מבחינה חוקית עוד לא נאמרה המילה האחרונה", אומר כהן, "הרצון של אנשי אלישיב להימנע מלפנות למשפט בערכאה חילונית כנגד מנהיג הדור שטיינמן הוא הדבר היחיד שעשוי למנוע מלחמה משפטית".