בימים אלה מבקרת בארץ אחת הסלבריטאיות החשובות בעולם הרוח: דאדי גולזאר. גולזאר נחשבת כמורה רוחנית בינלאומית ואחת ממייסדות הארגון העולמי של ה'ברהמא קומאריס' - ארגון שנוסד ב-1936 בהודו על ידי ברהמא באבא, איש עסקים עשיר שהקדיש את חייו ליצירת עולם טוב יותר. ברהמא בבה חזה קהילה שבה אנשים מכל התרבויות, הדתות והמעמדות מתאחדים על מנת לפתח מימד רוחני בחייהם. ואיך לדעתו עושים את זה? באמצעות מדיטציה.
המדיטציה שנלמדת בברהמה קומאריס נקראת "ראג'ה יוגה" - לא מתרגלים בה אסאנות מסובכות, אלא מדיטציה בעיניים פקוחות. "הראג'ה יוגה משלבת מדיטציה ופילוסופיה והיא מתבססת בעיקר על החיבור עם האלוהים", אומרת גולזאר. "יוגה עם הראג'ה משמעה יוגה עם המלך, העם העליון והאלוהי. בראג'ה יוגה עיקר התרגול עניינו בחיבור עם האלוהי ואיחוד איתו".
אל מהות התרגול הגיע ברהמא בבה בסדרה של התגלויות רוחניות וכיום, מהות ארגון ה'ברהמה קומאריס' היא להפיץ את השיטה ולאפשר לכולנו להתחבר אל האלוהי וללמוד לחיות ולהגיב מתוך שקט וחיבור אל העולם הכאוטי שבחוץ.
"הקושי העיקרי בעולם כיום הוא החיפוש אחר השלווה", מסבירה גולזאר, "כולם רוצים לחוות שקט, לחוות שלווה, אבל לא יודעים כיצד. הראג'ה יוגה מאפשרת לנו להבין את התודעה ולמקד אותה. מטבעה, התודעה משוטטת, לא רגועה וכשהמוח מתוח גם הגוף לא יכול להרגע. הראג'ה יוגה מאפשרת שליטה במחשבות ומאפשרת לתודעה להירגע ובכך לחוות שקט, ממנו נפתח החיבור אל האלוהי - אל השלווה האמיתית".
חווה את הזוהמה - אבל לא נוגעת בה
המדיטציה שארגון הברהמה קומאריס דוגל בה נעשית כאמור בעיניים פקוחות, מתוך כוונה לא להתנתק מן המציאות, אלא ללמוד לחיות ולפעול מתוך השקט והשלווה שבתוכנו. כל אדם יכול ללמוד את השיטה ולתרגל אותה בכל מצב, ומה שנפלא עוד יותר הוא שהיא נלמדת ללא תשלום, כשכל הפועלים במרכזים עושים זאת בהתנדבות מלאה.
דאדי גולזאר היא לא גורו מאחר והברהמה קומאריס הוא אוניברסיטה ולא אשראם ועדיין, הנוכחות שלה מהדהדת במקומות שרק אנשי רוח גדולים יכולים לגעת בהם. בתשובה לשאלה איך היא, באופן אישי חווה את התרגול של הראג'ה יוגה, היא עונה: "הייתי בת 9 כשהארגון הוקם ואני מודטת מגיל צעיר מאד. במפגש עם אנשים אני רואה כמה קושי הם חווים מול בעיות אבל בשבילי זה שונה - כי אני יכולה לחוש בתוכי את כוחו של האלוהי. אני מרגישה מוגנת ונטולת בעיות, ממש כמו צמח הלוטוס: נמצאת במים המלוכלכים, אבל מעליהם. בביקור שלי במערב אני רואה את הסבל הרב שיש, אבל כמו הלוטוס, אני חווה את הזוהמה ולא נוגעת בה".
הברהמא קומאריס פתח את מרכזו הראשון בישראל בעיר תל אביב ב-1997, וכיום הוא מונה 7 מרכזים ברחבי הארץ, בהם מתקיימות פעילויות שונות כשירות לקהילה, במסגרת פעילותו כעמותה ללא מטרות רווח. גולזאר, שהגיעה במיוחד לבקשת קהילת המודטים בארץ, תשהה כאן עד ה- 6.6, כשבמהלך ביקורה, יערך מפגש פתוח לקהל בבית החייל בתל אביב ביום שישי, ה- 5.6 בשעה 11:00.
לפרטים נוספים: מרכז 'ברהאמה קומאריס' בר"ג: 03-5322192
גם אנחנו הותרנו חותם על עולם הרוח: תורות ושיטות רוחניות שפיתח המוח היהודי
מה זה סבל? שש תובנות רוחניות על כאב ואובדן ועל הדרכים להתמודד עמם