כל אישה בישראל יודעת שהדרך למפגש המרגש מתחת לחופה עוברת במפגש אחר. כלה המעוניינת להתחתן כדת משה חייבת ללמוד את "הוראות הצרכן" שיצר הקדוש ברוך הוא. הכוונה היא כמובן לדיני טהרת המשפחה, שקובעים באילו ימים מותר לזוג נשוי לקיים יחסי אישות, ובאילו אסור.
"הורייך קנו לך מכונת כביסה משוכללת, לא תעזי לפתוח אותה עד שתקראי את החוברת המדויקת שנלווית לה", מסבירה מדריכת הכלות מטעם הרבנות. תפקידה הוא ללמד את הכלות על הדינים, והיא רק שלב אחד מתחנות החובה בשרשרת החיול של הרבנות, שרק בסופה תזכי לתעודת הנישואין הנכספת. "ומי יצר את האדם? הקדוש ברוך הוא. והוא היחיד שיודע מה טוב למכונה הזאת ומה לא טוב לה".
"המצווה עצמה מגנה עלייך", מסבירה הרבנית. "כל בדיקה שאת עושה, את צוברת לך מלאך שמלווה אותך באותו יום ושומר עלייך". המדריכות לא חסכו מהכלות הצעירות את העונשים המאיימים שקובעת ההלכה למי שעוברת על דיני הטהרה.
"עבירה על איסור נידה זה כמו בגידה"
"כתוב: על שלוש עבירות נשים מתות בשעת לידתן, על שלוש עברות, על חלה, הדלקת הנר ונידה. לפעמים אומרים: איך הוא ניצל? כולם, בתחנה היה פיגוע, וכולם... והוא ניצל. זה לא היה מזל,
זה לא מקרה. איסור נידה זהה לאיסור עריות, כמו גילוי עריות, זה איסור שכמוהו כבגידה, כמו כן, כמו אכילה ביום כיפור".
אבל יש גם אופציה אחרת. ישנן כלות הבוחרות לעבור את ההדרכה באמצעות ארגון "צוהר", גוף שנחשב ליברלי יותר ומסביר פנים, אבל עדיין מורשה חתימה מבחינת הרבנות. "אלו הלכות רומנטיקה, כיצד לשמר את הזוגיות" מסבירה שרון קייזר, מדריכת כלות מטען הארגון.
עברת על האיסור? צפי לעונש חמור
"ההלכה אומרת שאסור לקיים יחסי אישות בזמנים מסוימים. לכאורה, מי שעוברת על האיסור צפויה לעונש ממש ממש חמור", מסבירות המדריכות בכל הארגונים. הן לא חוסכות מהכלות הצעירות את העונשים המאיימים שקובעת ההלכה למי שעוברת על דיני הטהרה.
אבל, עם כל הכבוד, בשביל לקיים דיני טהרה צריך שניים. לצורך כך קמו בתי-ספר להורות ומשפחה כמו "שלימותא" למשל. "אנחנו מלמדים גם אתה גברים מהי ההשקפה של הבית היהודי", אומר הרב שמעון בן טוב, מנכ"ל הארגון. בהדרכת החתן מסבירים את אותם הדברים, רק מהכיוון ההפוך. "בן אדם שמתקרב לאישה שהיא עדיין לא טבלה מטומאתה, השכינה גורמת לו שתברח מהבית שלו", נאמר שם.
יש לך שאלה? התקשרי ל"טהרה פון"
בית הספר אף רתם את הקידמה להפצת המסרים האלה. המדריכות ב"טהרה פון" עונות על כל שאלה שמתעוררת עקב קיום המצוות, ומנסות לשכנע נשים נוספות לבחור באורח החיים הזה, כמעט בכל דרך אפשרית. "בני אדם נורמאליים לא מתנהגים כמו בהמות ולא חיים ביחד בזמן של מחזור", הם מסבירות.
ויש גם מי שכבר הפך את הרתיעה מהתהליך הזה לעסק. ב"בעברייה - מקווה ספא" התהליך הרבה יותר נעים. בין סידורי השיער, האיפור והמניקור טובלים במקווה יוקרתי ועוברים הדרכה אישית שמוכרת על-ידי הרבנות.
הצענו לרבנות הראשית להגיב או להתראיין לכתבה, אולם הם בחרו שלא להתייחס כלל לנושא.