1. מיליונים בארץ ובעולם יישבו בליל שבת, שישי בערב, לשולחן החג. בכל סקר שנערך מתברר שרוב ככל היהודים בישראל מציינים את ליל הסדר ואת חג הפסח, וחיים בכל שנה מחדש את סיפור יציאת מצרים.

  2. ההגדה של פסח היא טקסט עתיק, שיש בו נוסחים ושינויים קלים, אבל בכל העדות והסגנונות הלב של ההגדה זהה – סיפורו של עם שיוצא מעבדות לחירות ומבשר לעולם כולו בשורה של גאולה ומשמעות.

  3.  שימו לב שהשם של משה רבנו לא מוזכר בהגדה כגיבור. המטרה היא לא להשתעבד לדמות של מנהיג, חשוב ככל שיהיה, ולהבין שהסיפור הוא לא עליו אלא עלינו, על יציאה לעבדות מחירות שלנו, בדורנו, כי המסרים הם רלבנטיים מאוד גם היום. גם אנחנו עדיין משועבדים לדברים שונים.

  4. הרב פרופ' יונתן זקס אמר שהמטרה של ליל הסדר היא להפוך את ההיסטוריה – לביוגרפיה. לקחת את הסיפור הלאומי ולהתחבר אליו מבחינה אישית. לאורך הלילה משתמשים באינספור שיטות כדי לחבר את כל הגילאים לסיפור הגדול: שירים, חידות, החבאת האפיקומן, שאלות ותשובות, יין, מצה, סימנים שונים, ראשי תיבות ועוד ועוד.

  5. למי שלא מספיק מסיבה מסויימת לערוך את כל ליל הסדר, שלב אחרי שלב (אדם מאושפז, נמצא במשמרת וכדומה) – המצוות המרכזיות בלילה הזה הן לספר את סיפור יציאת מצרים, לאכול מצה, מרור ולשתות ארבע כוסות. חג שמח!

   >> כניסת שבת, זמני יציאת שבת ומועדי הדלקת נרות