מה המתנה הכי גדולה שאפשר לקבל? להפסיק לקבל מתנות, ולהתחיל לקחת אחריות. סיון רהב-מאיר בשיעורה השבועי על פרשת "תרומה" ועל דברים שאפשר ללמוד מהמסע במדבר על חיינו, כאן ועכשיו
השיעור השבועי עם סיון רהב מאיר | | פורסם 03/02/2216:11
אחרי עלילה מרתקת במהלך ספר בראשית ובתחילת ספר שמות, פרשת השבוע עוסקת לראשונה בנושא אחר, מורכב יותר – הקמת המשכן במדבר. היא מתארת בפירוט איך מקימים את המשכן שילווה את העם במהלך המסע.
פרשנינו מסבירים כי עד עכשיו בני ישראל קיבלו מתנות ושפע של דברים (קריעת ים סוף, עשרת הדברות, עשר המכות ועוד). עכשיו לראשונה אלוקים לא רק נותן להם, אלא גם דורש ומבקש מהם. הם הופכים מפסיבים לאקטיביים, ועוברים מילדות לבגרות. בגרות אמיתית זה לא לקבל מתנות כי המתנה הכי גדולה היא לקחת אחריות על עצמך.
בריאת העולם מתוארת בתורה בערך ב-30 פסוקים. הקמת המשכן – ב-450 פסוקים. ההבדל הגדול הזה מלמד אותנו דבר חשוב: התורה לא מתארת את הקוסמוס כולו, אלא את מה שהאדם צריך לעשות בעולם. היא לא מתמקדת בבריאת העולם המרתקת והמלהיבה, אלא במשימת חייו של האדם, בשליחות שלו ובפעילות שלו בעולם, אחרי שנברא.
המשכן היה מרכז רוחני שליווה את העם ארבעים שנה, עד לכניסה לארץ. עם הכניסה לארץ הם קיבלו ציווי להקים מרכז רוחני אחר, לא נודד אלא קבוע ויציב בירושלים – המקדש.
השבוע בימים שלישי ורביעי צויין ראש חודש אדר א'. משנכנס אדר מרבים בשמחה, והוא נכנס השבוע. השנה היא שנה מעוברת, אחרי אדר א' יגיע אדר ב', ובו חגיגות הפורים, כך שיש לנו השנה שישים ימים של שמחה. חודש שמח, ושבת שלום.