במסכת אבות נכתב "בן 18 לחופה", אבל מסתבר שלא רק בציבור החילוני - גם במגזר הדתי-לאומי זה כבר מזמן לא כך. עד לפני 15 שנה היה מקובל שכל בחור ובחורה שהגיעו לגילאי ה-20 המוקדמים מאוד כבר היו עמוק בתוך תהליך הנישואים. אז מה קרה מאז ועד היום? יצאנו למעוז "הביצה" הדתית-לאומית הירושלמית, השוכנת בשכונת נחלאות, והופתענו לקבל תשובות והשקפת עולם שהיו משאירים אפילו את ג'ואי, הרווק המושבע מהסדרה "חברים", פעור פה.
בבית הכנסת של משה גרמי, רווק בן 30, כבר מתחילים להציק. "'יאללה מה קורה איתך? אנחנו רעבים", זה שואל, זה זורק הערה. אני אומר להם 'צריך ללכת בדרכי אבות. יצחק אבינו באיזה גיל התחתן?'".
בית הכנסת - או פיק אפ בר
"רוב החברות שלי שהתחתנו בגיל 19 נשארו במקום הקטן שלהם, של החיים שלהם", מספרת יהודית ליטנברג, רווקה בת 28. "אני הספקתי לעשות הרבה דברים בחיים. טיילתי, ראיתי עולם, עובדת בעבודות שלא הייתי עושה ככה".
אמירם כהן בן ה-30 מעיד על עצמו שהוא לא בחר להיות רווק. "כמעט אף אחד מהרווקים פה באזור לא קם ואמר 'גיל 30 זה עדיין מוקדם מדי להתחתן. כולם חשבו שבגיל 25 הם יהיו כבר עם ילד".
כהן גם יודע, לטענתו, מה בדיוק השתבש. "הגבר לא יודע את התפקיד שלו, האישה לא יודעת מה התפקיד שלה. מבחינת היהדות, זה ידוע שהגבר הוא המשפיע והאישה היא המושפעת".
בית הכנסת בשביל הרווקים הללו הוא ה"פיק אפ האולטימטיבי". "זה לא בית תפילה, זה בית כנסת. כי זה הייעוד שלו - לכנס את האנשים. וגם בעניין הזה זה ככה", מספר גרמי.
תחליטו - אתם עם הדת או עם המדע? הספקן חושב שאתם חייבים לבחור צד