סדנאות בישול (צילום: גל בן זאב)
אוכל כייפי ומנחם | צילום: גל בן זאב
הצצה קצרה בעמוד הפייסבוק של מירי הבר, בון מירי בשבילכם, תכניס אתכם מיד לאווירה אביבית קסומה. צבעונית, רעננה ומלאת אור, מבשלת מירי מנות בריאות וטעימות מחומרי גלם טריים שאך נקטפו מהשדה. השם "בון מירי" דרך אגב, מגיע משיטת הבישול "בן מרי" בו מניחים קערה מעל סיר מלא במים רותחים. הבר, 37, אמא לשני בנים (מהממים), עורכת סדנאות לבישול בריא וטרי, ומצליחה לבלוט בנוף סדנאות הקולינריה הישראליות, בשל השילוב המנצח בין חומרי גלם מצוינים, סקרנות ויצירתיות. "יש לי משק חקלאי ברשפון בו אני מגדלת ירקות, תבלינים ופירות אורגניים", היא מספרת, "והתפריטים נבנים בהתאם לעונות השנה ולמרכיבים המתאימים לכל תקופה. אני קוטפת את הירקות מהאדמה מול המשתתפים. אין יותר טרי מזה".

היא מלמדת מאות נשים וגברים כבר יותר משבע שנים איך לבשל בריא וטעים, ומעניקה למשתתפים חוויה כפרית וירוקה, שמותירה אותם עם כישורים חדשים וכמובן עם לא מעט מתכונים. "הבישול אצלי הוא בגובה העיניים. אין כאן אוכל מתחנף, מסובך או מקושט מידי. הכל נראה מאוד אסתטי וצבעוני, למרות שאני לא מקפידה על צילחות מדויק עד לרמת העלה. המיקוד שלי אחר; אני מתעסקת בחומרי גלם טריים, איכותיים וזמינים, בשילובים מעניינים ומקוריים ובמנות שאנשים יכולים להכין בקלות בבית".

אוכל בריא יכול להיות גם טעים?

"בטח! האוכל שאני מכינה הוא לא אוכל של נזירים, לא אוכל סגפני או אוכל עצוב. מדובר באוכל כייפי ומנחם. פשוט – אבל במובן הטוב. אני לא מעמיסה יותר מידי תבלינים ורטבים ומנסה לשמור על המרכיבים כמה שיותר קרובים לצורתם המקורית. אני מאמינה שאוכל חייב להיות פשוט, טבעי, צבעוני, קל לעיכול ושיהיו לו שילובים מעניינים. כאלה שיעשו לנו חשק לבשל לעצמנו וגם שיהיה לנו קל וכייף לארח בבית".

וזה לא מסובך?

"ממש לא. אחרי הסדנאות שלי, אנשים שאין להם מושג באוכל פשוט נגנבים. פתאום זה קל, מדליק, מוצא חן בעיניהם. זה מה שאני עושה בעצם. גורמת לאנשים לרצות לשנות את אורח החיים שלהם, אבל בלי להיכנס לספירת קלוריות או למתכונים מסובכים שגוזלים הרבה זמן. אני אוהבת לעבוד מהאינטואיציה, קוראת וחוקרת, אבל לא מעמיסה מידע".

סדנאות בישול (צילום: מעיין דיסקין)
"המתכונים פשוטים וקלים, המרכיבים נמצאים בכל סופר ושיטות הבישול קצרות" | צילום: מעיין דיסקין

אז אני יכולה ליהנות למרות שאני לא אוהבת ירקות.

"לגמרי. אני מבטיחה לך שתתחילי לחשוב אחרת על כרוביות ועגבניות. המתכונים פשוטים וקלים, המרכיבים נמצאים בכל סופר ושיטות הבישול קצרות. ולא הכל מתבסס על ירקות כמובן, אלא גם על דגים, קטניות והשראות מהמטבח האסיאתי שאני מאוד אוהבת. תראי, אני לא מטיפה לשינוי כולל של החיים, אלא בראש ובראשונה למודעות. שנדע לטעום מהכל – אבל במינונים שנכונים לנו. באופן אישי אני יכולה להתחיל את הבוקר שלי עם מיץ עשב חיטה, אבל כשאני במסעדה אזמין לצד המנה קולה. הכל עניין של איזונים".

המגורים מעל השוק בפריז עשו את שלהם

כמו כל סיפור טוב, גם זה של הבר התחיל ממש במקרה. "הכל קרה בלי לתכנן. נסעתי עם חברה טובה לפריז לפני הצבא, כדי להגשים חלום משותף והוא ללמוד צרפתית בעיר הכי רומנטית בעולם", היא מספרת בחיוך, "אבל אחרי כמה ימים הבנתי שהשפה לא מתגלגלת לי על הלשון. בכלל". החברה נשארה ללמוד והבר החליטה להתגלגל למקום אחר, אל השוק, ששכן מתחת לדירתן. "חברתי המשיכה ללמוד צרפתית ואני הייתי קונה חומרי גלם ומכינה לשתינו ארוחה טרייה בכל צהריים. נמשכתי לשפע, לצבע ולטריות".

בישלת בלי ניסיון?

"כן. לא היה לי הרבה ידע, אבל אני מאוד סקרנית וזורמת ופשוט ניסית כל מיני שילובים. הבנתי אז שזה נורא מדליק אותי. יש לי הפרעות קשב ואני לא הטיפוס הכי מאורגן, אבל בבישול הצלחתי למצוא הרבה שקט וסדר".

רוצים גם אתם ללמוד לבשל עם מירי? לחצו כאן >>

הבר חזרה לישראל, ולאחר הצבא למדה בבית הספר "בישולים" ביפו. "אחר כך המשכתי לעוד שנה בה למדתי מסעדנות באנגליה, והתחלתי להעביר סדנאות בישול אחרי שעברתי לגור באבן-יהודה, כי היה לי מטבח שאפשר לי לארח. הבנתי שאני מאוד טובה עם אוכל, אנשים ויין. כל השילוב הזה ביחד הרגיש לי מאוד נכון. את הסדנאות הראשונות העברתי בבית, וכשהמקום כבר לא הספיק – עברתי לרשפון, שם אני נמצאת עד היום".

למי הסדנאות מתאימות?

"לכולם. גם לאלה שמכורים לתכניות בישול וקונים כל ספר מתכונים שיוצא לאור וגם למי שמחשיבים את עצמם ככישלון במטבח ונושאים עימם חוויות של אוכל תפל ולא מוצלח. אני אומרת לכולם - הכל בסדר. פה אני נכנסת לתמונה, כדי להפוך אותה להרבה יותר צבעונית, פשוטה וקלילה. אני עורכת סדנאות לאנשים פרטיים, לחברות, לוועדי עובדים, למסיבות רווקות, לקבוצות חברים ועוד".

סדנאות בישול (צילום: תמר טל)
ירקות, תבלינים ופירות אורגניים | צילום: תמר טל

אורך הסדנאות שלוש שעות שעוברות ביעף, במטבח מאובזר ומפנק. "ביחד אנחנו מגלים שהרעיונות למתכונים אינסופיים ואני גם מוודאת שכל אחת ואחת מהמשתתפים מבין מה קורה. זה לא מסובך, אין אצלי הרבה הוראות הפעלה וטקסים, אלא פשטות קסומה, כמה טוויסטים שעושים את ההבדל ואבקת פיות".

לפרטים נוספים: 054-3455763, כתובת: הרימון 3, מושב רישפון

ולפני סיום, קבלו מתכון אביבי, בריא וטעים לכבוד פסח, שירענן לכם את שולחן החג:

סלט סלק חי עם נענע, ג'ינג'ר ומייפל

2 סלקים חיים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ קטן

חצי כוס נענע טרייה קצוצה

שליש כוס שמן זית

חצי לימון טרי סחוט

מלח,פלפל שחור

כף וחצי מייפל אורגני טהור

אופן ההכנה:

חותכים את הסלקים לקוביות קטנות, מערבבים את הסלק, ג'ינג'ר, נענע ומתבלים ומגישים. בתאבון!

סדנאות בישול (צילום: מעיין דיסקין)
בתאבון! | צילום: מעיין דיסקין