עולם האירועים והחתונות הוא אחד הנפגעים העיקריים של מגפת הקורונה. במשך תקופה ארוכה אולמות האירועים, הגנים וכל יתר הספקים שעובדים בתחום היו סגורים ומובטלים והחתונות עברו טרנספורמציה לאירועי גינה מצומצמים. עם פתיחת המשק שבו האירועים לסדרם, אך עם חשש כבד בלב מגל תחלואה נוסף שיותיר את האולמות מיותמים מחוגגים. כך, האירועים אולי התחדשו – אבל עם תשומת לב יתרה להשפעות של מגפת הקורונה. גם עכשיו, בימים אלו ממש, לא לגמרי ברור איפה עומדים הדברים נוכח העלייה במספר המאומתים היומי שהוביל לתו שמח ואחריו לתו ירוק. אם אתם בשלבים שונים של תכנון חתונה, כדאי שתהיו עם אצבע על הדופק בכל הקשור לקיום אירוע בימי קורונה. ריכזנו לכם חמישה דברים שחשוב לשים לב אליהם כדי להיות מוכנים ככל הניתן.

1. קראו היטב את החוזים

כשאתם חותמים חוזה עם כל ספק שלא יהיה – מהגדול ביותר כמו האולם או הגן שבו מתקיים האירוע ועד הקטנים יותר כמו איפור, שיער, צלם או נהג הסעות – עליכם לבדוק שיש בחוזה סעיף שמגן עליכם משינויים שחלים בשל התפשטות המגיפה. מה קורה במקרה של סגר? מה עושים אם עליכם לצמצם את מספר האורחים? מה אם מחייבים אתכם לאירוע קפסולה? ומה קורה אם הכלה חלילה נדבקה בקורונה? עליכם להיות ערוכים לכל תרחיש – ולעגן את זה בחוזה. ודאו שיש אפשרות לביטול או שינוי תאריך בגלל אילוצי קורונה, וכל זה ללא עלות, כדי שלא תפסידו את המקדמות ששילמתם. חשבו על כל האפשרויות ואל תסכמו שום דבר בעל פה, תמיד בכתב.

2. בדקו שהספקים נוקטים משנה זהירות

יש לא מעט ספקים ביום החתונה או לפניה שעלולים, בלי כוונה רעה כמובן, להיות חלק מהפצת הנגיף. למשל, קייטרינג, איפור ואפילו המקווה. כל אלה מודעים לסכנות המקצוע שלהם בתקופה זו ולרוב נוקטים משנה זהירות עם הקפדה יתרה על היגיינה. אך עם זאת, בימים אלו כולם מודעים לרגישות הדבר ולכן זו לא תהיה חוצפה לשאול, להתעניין ולוודא שאכן כך הדבר. שהצוות שומר על היגיינה, שהמקום מקפיד על תחזוקה ראויה, שכל מברשות האיפור עוברות ניקוי וחיטוי, שאנשי הצוות עוטים מסיכות פנים. עבדו עם אנשים שאתם סומכים עליהם ושאלו את כל השאלות מראש. זה לגיטימי.

3. ודאו שהאורחים יודעים את הנהלים

הנחיות משרד הבריאות נוטות להשתנות בקצב די גבוה בהתאם להתפשטות או האטת התפרצות המחלה. לכן, כדאי מאוד לוודא שהאורחים שלהם יודעים מה הנהלים ביום החתונה. אפשר לכתוב על ההזמנה "האירוע יתקיים בהתאם להנחיות משרד הבריאות", ובכך להטיל את אחריות וידוא הנהלים על האורחים, אך למי מכם שמעוניין להיות יותר ספציפי (ולא להשאיר זיכרון של קורונה על ההזמנה שזוכה להיות מצולמת ושמורה באלבום התמונות), אפשר גם להוסיף את ההנחיות הרלוונטיות בסמס או בטלפון של אישורי ההגעה. בימים אלו ההנחיות דורשות מהאורחים להגיע עם תעודת מתחסן או מחלים או בדיקה שלילית בתוקף, במידה ואין להם את אחת התעודות הנדרשות. כמו כן, על האורחים להגיע עם מסכה ומרבית המקומות אף מוודאים את זה בכניסה. 

חתונה קורונה (צילום: shutterstock by Donenko Oleksii)
מסיכות פנים ואלכוג'ל הם סמל התקופה | צילום: shutterstock by Donenko Oleksii

4. אמצו אקססוריז נגד נגיפים

אין מה לעשות, מסיכות פנים ואלכוג'ל הם סמל התקופה. נכון, לחלקנו בא להקיא מהם והם מעוררים בנו מחשבות רעות על חולי וסגרים, אבל אי אפשר להתכחש שהם חלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו. אפשר במקרה הזה לעשות מהלימון לימונדה ולחלק לאורחים ערכת קורונה מבדרת עם אלכוג'ל ממותג ומסיכת פנים מעוצבת. ככה גם תבטיחו שהאורחים שלהם יהיו ממוגנים וגם תשאירו עליהם חותם שמתכתב עם רוח התקופה. כמו כן, אפשר לדאוג שגם לכם יהיו מסיכות פנים תואמות לשמלה ולחליפה, שישתלבו בצורה יפה עם לוק החתן-כלה.

5. היו מוכנים לשינויים

נכון, היה לכם בראש תמונה של חתונת חלומות, אבל צריך להבין שהמציאות חזקה יותר מכל התכנונים. היו מוכנים לכך שעשויים להיות שינויים. התאריך שרציתם יכול להשתנות, מספר האורחים יכול להצטמצם, האורחים עשויים להיות עם מסיכות פנים בקבלת הפנים, הצלם שהכי רציתם עלול להיכנס לבידוד יום לפני האירוע ותצטרכו לאתר לו מחליף בדקה ה-90, וילדים לא יוכלו להיכנס בלי בדיקה שלילית בתוקף למקום, מה שימנע מחלק מהם להגיע. יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשתבש בדרך בגלל המגפה ששינתה את חיינו וצריך לקחת את זה בחשבון ולא לאבד עשתונות אם משהו מהם אכן קורה בסוף. בשורה התחתונה, אל תשכחו שהדבר הכי חשוב הוא שאתם מתחתנים עם אהבת חייכם. הערב הזה הוא רק ערב אחד מתוך שארית חייכם המשותפים והאוהבים, וזה הכי חשוב.

מזל טוב! באפליקציית איזי עשו לכם סדר בכל הספקים והמידע לקראת החתונה.