מיטה מתכווננת מאפשרת לבחור באופן עצמאי את תנוחת השינה הרצויה לנו. בזכות פיתוחים טכנולוגיים מתקדמים, ניתן כיום לשלוט על כל אחד מחלקי המיטה בשלט רחוק ולקבוע את זווית השינה ותנוחת השינה שלנו. החלקים הניתנים לכוונון עשויים להשתנות על פי הדגם הספציפי, אבל ברמה הכללית מדובר בדרך כלל בראש, בצוואר, בגב וברגליים.

מיטה מתכווננת טובה יותר לבריאות שלכם

אחת מהסיבות שהמיטות המתכווננות כבשו את העולם בסערה בשנים האחרונות, היא היתרונות הבריאותיים שמיוחסים להן. השינה על מיטה מתכווננת עשויה לסייע ליציבה משופרת, תחושת נוחות מוגברת, הפחתת נחירות, הקלה בכאבי גב, שיפור זרימת הדם והפחתת נפיחות בגוף. אנשים הסובלים מדלקות מפרקים, סוכרת, צרבות, דליות ואסטמה ועוד, מדווחים לא פעם שהמיטה המתכווננת שיפרה משמעותית את איכות השינה שלהם.

המיטות המתכווננות מותאמות לקווי המתאר של הגוף ולכן תומכות בעמוד השדרה ומונעות מצב של לכידת הגיד בסמוך לבסיס עמוד השדרה. אצל אנשים הסובלים מדום נשימה ומנחירה נוצר לחץ של קנה הנשימה על משקל הצוואר. הישענות בצורה זקופה, באמצעות המיטה, עשויה לשנות את כיוון כוח הכבידה ולהביא לכך שלא תהיה הפרעה לקנה הנשימה. התוצאה היא צמצום הנחירות, הקטנת הסיכויים לדום נשימה בשינה ושיפור טיב השינה.

לכל אלה ניתן להוסיף את ההשפעה החיובית של מיטות מתכווננות על אנשים שתפקודם הפיזי נפגע באזורים שונים בגוף וכן אנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול. המיטה המתכווננת מספקת תחליף נוח ויציב יותר גם לעזרי שינה כמו כריות המונחות מתחת לאיברים כואבים במטרה ליצור הגבהה מלאכותית. כידוע, במקרה הנפוץ של נפיחות ברגליים, מומחים רבים ימליצו על מיקום כריות מתחת לברך במטרה להאיץ את זרימת הדם, להקטין את הצטברות הנוזלים ולהקל על הכאב. המיטה המתכווננת תעשה זאת בצורה פשוטה ויציבה יותר, כך שההשפעה על הגוף עשויה להיות משמעותית פי כמה וכמה.

המיטה חשובה כמו המזרן: הפחיתו 80 אחוז מהלחץ על הגוף עם מיטה מתכווננת

כדי להבין את היתרונות של מיטות מתכווננות, רצוי להסביר מה קורה לגוף במהלך השינה ומה עלול להתרחש בשינה על מזרן סטנדרטי.  מזרן שטוח אינו תומך בעקמומיות הטבעית של הגוף, מה שמסביר מדוע אנשים רבים חשים כאבים ואי נוחות כללית כאשר הם מתעוררים לאחר שנת הלילה. מנגד, העובדות מראות שכ-80 אחוזים מהלחץ על הגוף מופחת כאשר ישנים על מיטה מתכווננת.

תרבות השינה האירופית מייחסת חשיבות רבה גם למשטח השינה עליו מונח המזרן .בעשרות מחקרים שנערכו במרוצת השנים, נמצא כי פני משטח השינה עליו מונח המזרן משפיע באופן ישיר על איכות השינה של המשתמש. על פי הנתונים, שינה על משטח אורתופדי משפרת במקרים רבים את איכות השינה בלמעלה מ - 30 אחוזים.

כדי שמשטח שינה יהיה ראוי להגדרה "אורתופדי" צריכים להתקיים בו התנאים הבאים: על המשטח להיות מאופיין באזורי קושי שונים בהתאם למבנה האנטומי של גוף האדם. עליו להיות בעל רמת אלסטיות המאפשרת בלימת זעזועים. המשטח חייב לאפשר התאמה אינדיבידואלית לכל משתמש. ובנוסף, על המשטח לאפשר רמת אוורור גבוהה של המזרן. משטח השינה במיטה המתכווננת בהחלט עונה על כל התנאים.

למי מתאימה מיטה מתכווננת?

מיטה מתכווננת משפרת את איכות השינה, ולכן היא יכולה להתאים לכל גיל וכל אדם. פונקציית הכוונון של המיטה מאפשרת הרבה יותר משכיבה ושינה כך שאם אתם נהנים לצפות בטלוויזיה בערב או לקרוא ספר לפני השינה, תוכלו לעשות זאת בקלות על המיטה המתכווננת - להרים את הראש למעלה, להעלות מעט את הרגליים ולהפחית את הלחץ על הגב. 

יחד עם זאת,  ישנן אוכלוסיות עבורן המיטה הזו היא הכרחית ולא פחות ממשנה חיים. לדוגמה: בעלי מוגבלויות פיזיות ובני גיל הזהב יכולים להקל על המעבר שלהם ממצב שכיבה ולשינה, ולהיפך, באמצעות כוונון נכון של המיטה שלהם. שימו לב שאפשרות הכוונון משפיעה לא רק על השינה בפועל, אלא גם על פעולות אחרות שנהוג לעשות במיטה. אנשים שקוראים ספר או אפילו עובדים על המיטה יכולים לכוון אותה לכדי ישיבה, בצורה שתהיה הנוחה והבריאה ביותר עבורם, בניגוד לשימוש בכריות מאולתרות על מנת למצוא תנוחה סבירה.

זו  גם אחת הסיבות לכך שמיטה מתכווננת יכולה להתאים כמו כפפה ליד גם לבני נוער, אשר אורח החיים שלהם כולל המון  פעולות שנעשות על ומתוך המיטה.

טיפים לבחירת מיטה מתכווננת:

כיאה למוצר שהביקוש לו נמצא בעלייה מתמדת, בשוק ניתן למצוא כיום סוגים שונים של מיטות מתכווננות, כשההבדלים באופן התפעול שלהן אינם משמעותיים. איך בכל זאת תדעו מהי המיטה המתכווננת המתאימה לכם? הנה כמה טיפים מעולים שיעזרו לכם להתחיל:

  • אם אתם מתכננים להשתמש במיטה לבד, סביר להניח שתעדיפו מיטת יחיד או מיטה זוגית הנעה כיחידה אחת.

  • עבור אלו מכם שמתכננים לחלוק את המיטה עם בן/בת זוג, לכו על מיטה זוגית הפועלת כשתי יחידות נפרדות. כל צד יכול לשלוט עם שלט נפרד על הזוויות בחלק שלו במיטה. ותנוחת השינה של אדם אחד לא משפיעה על האדם שישן לצידו.

  • שימו לב שהמיטות המתכוננות מגיעות ברוחב סטנדרטי של 180 ס"מ ואף יותר. היות ולמיטות מתכווננות יש נטייה קלילה לדחוף מעט את המשתמש במורד המזרון תוך כדי התאמתן, מומלץ לשים לב שהמיטה ארוכה בכ-15 ס"מ מגובה המשתמש הגבוה ביותר.

  • כדי לוודא שהמיטה תתאים לחדר השינה שלכם, הקפידו להשאיר כ-40 ס"מ לפחות מרווח בין דפנות המיטה לבין הקירות או הרהיט המאסיבי הקרוב ביותר למיטה.