תבשיל בקר בפול וארטישוק

 4-5 מנות, בשרי, 20 דקות עבודה, 3 שעות זמן כולל

 מצרכים

1 חבילה (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות של סנפרוסט, מופשרות

800 גרם בשר לתבשיל (מנתחים כמו צוואר, צלעות, זרוע, כתף), חתוך לקוביות

2-4 כפות שמן זית

2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות

3-5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

כפית מלח גס

1/2 שקית (300 גרם) פול ירוק מוקפא ללא קליפה, מופשר

מעט עלי פטרוזיליה טריים, להגשה

תבשיל בקר עם פול וארטישוק (צילום: עז תלם)
תבשיל בקר עם פול וארטישוק | צילום: עז תלם

אופן הכנה

פורסים דק את לבבות הארטישוק.

מחממים 1/2 משמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת.

מוסיפים את שאר השמן לסיר. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות, עד ריכוך. מוסיפים את שיני השום ופרוסות הארטישוק ומטגנים יחד 2-3 דקות, עד שהשום מתרכך מעט.

מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והסוכר. מערבבים היטב. מחזירים את הבשר הצרוב (יחד עם נוזלים שנגרו ממנו.

מוסיפים מים, עד 3/4 מגובה הבשר ואת הכורכום.

מביאים לרתיחה, טועמים ומתבלים בעוד מלח, סוכר או מיץ לימון, לפי הטעם.

מבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח ומתפרק בקלות. עד שלב זה ניתן להכין 4 ימים מראש.

לפני שמוכנים להגיש, מביאים את הסיר לרתיחה. מוסיפים את הפול הירוק ומבשלים 1-2 דקות, רק שהפול יתחמם.

מגישים בעיטור עלי פטרוזיליה.

מגוון מתכונים לראש השנה