בגיל 23, הפכה המתעמלת האמריקאית, קייטלין אוהשי, לאחת מהספורטאיות החשובות והמצליחות בעולם, ולא פחות חשוב מכך – גם ללהיט ויראלי. מעל 125 מיליון צופים כבר ראו את הסרטון של תרגיל ההתעמלות שלה שכבש את הרשת, ואוהשי, כוכבת ליגת המכללות של ארצות הברית, השיגה בחיוך ענק הישג נוסף ומרשים בקריירה שלה בתור הפנים והרוח של טויוטה יאריס החדשה. אם הספורטאים המוכרים ביותר בעולם הם לרוב כדורגלנים, כמו רונאלדו או מסי, או לחילופין כדורסלנים כמו מייקל ג'ורדן ושאקיל אוניל, אוהשי מייצגת זן אחר של ספורטאים וספורטאיות, בעיקר כשמדובר על אתלטים ואתלטיות. אם בעבר המתעמלות רובן ככולן היו רזות מאוד, שלא לומר שדופות, תחת משמעת קשוחה ואימתנית והלחצים ניכרו בפניהן, אוהשי מייצגת משהו אחר, בעלת תנועות קלילות, אנרגיה חיובית והנאה גדולה הניכרת בכל תנועה והבעה שלה, הפכה לכוכבת רשת וכל הופעה שלה הופכת ל- Show גדול.

עוד לפני אוהשי הייתה זו סימון ביילס, המתעמלת האולימפית שמחזיקה בלא פחות מ-25 מדליות מאליפויות העולם (ביניהן 4 מדליות זהב מאולימפיאדת ריו דה ז'ניירו ומדליית ארד אחד) שסללה את דרכן של המתעמלות לפסגה. מעניין לגלות, אבל אוהשי ניצחה את ביילס בגביע אמריקה כבר בשנת 2013. אוהשי נכנסה לעולם הספורט כבר בגיל 3. בראיון לרשת "ESPN" שנערך לפני כשנה, סיפרה: "אמא שלי נהגה לומר שעשיתי 'גלגלונים' כבר בבטן. הייתי מציבה מיני-רמפות מאחורי הספות בבית וקופצת מעליהן. זה היה כל כך כיף" היא שיתפה. היעד הסופי אליו כיוונה אוהשי את הקריירה שלה הוא האולימפיאדה, אך לדבריה זה גרם לה לתסכול ולקשיים רבים. "המאמנים שלי המשיכו לדחוף אותי לכיוון הזה והרגשתי שאסור לי לוותר כי המשפחה שלי כבר הקריבה כל כך הרבה קורבנות. נעשיתי אומללה, הקול שלי היה מדוכא. אהבתי את הספורט, אבל השמחה שלי פחתה. האמנתי שהמדליות שוות יותר ממני".

קייטלין טויוטה 1 (צילום: יח"צ טויוטה יאריס )
צילום: יח"צ טויוטה יאריס

"את הערך העצמי שאבתי רק מהמדליות"

בראיונות נוהגת אוהשי להאיר גם את הצדדים הפחות זוהרים של המקצוע שלה, ובפרט על ההערות הפוגעניות ששמעה לאורך השנים ועל מערכת היחסים הבעייתית עם הדימוי העצמי שלה. "כשהייתי בת 14, התחלתי לשמוע הערות על המשקל שלי: 'את נראית כאילו בלעת פיל', 'את נראית כמו חזיר', 'את מזכירה לי ציפור גדולה מדי בשביל לעוף'. אנשים שהערכתי את הדעות שלהם אמרו לי את זה וכמובן גם התגובות ברשת. אני וחבריי ניסינו לאכול 500 קלוריות או פחות בזמן שאנחנו מתאמנים שבע שעות ביום. במסיבות היינו הולכים לשירותים ומנסים להקיא את האוכל".

עוד סיפרה אוהשי: "ניהלתי קשר נורא עם אוכל ולא הבנתי למה אני אמורה לשנוא את זה. זה היה כל כך נורמלי עבורי כי כל הבנות סביבי, החברים הכי טובים שלי, עשו את אותו דבר". לדבריה של אוהשי, את הערך העצמי שלה היא שאבה אך ורק מהמדליות – וההגדרה העצמית שלה התבססה רק על ההתעמלות. נקודת המפנה הגיעה בגיל 16, אז היא התחילה לסבול מבעיות גב. "אמא שלי שאלה אותי: 'האם את לא מאושרת?', ועניתי: 'לא, אני שבורה'. נפשית, פיזית ורגשית. החוליות שלי פגעו זו בזו ואמרו לי שאולי לא אחזור עוד להתאמן. כשחזרתי כשנה לאחר מכן קרעתי את הכתף ונאלצתי לעבור ניתוח".

אוהשי כבר שקלה לעזוב את התחום ולא להתקרב לספורט יותר לעולם, אבל הגעגועים החזירו אותה הביתה. היא החליטה לזנוח את חלום האולימפיאדה בצד, הלכה ללמוד ב-UCLA, אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס ושם התחרתה בליגת המכללות ואף זכתה בה באליפות ובציון 10 הנדיר! בכך, סימנה אוהשי את הניצחון האישי שלה בתרגיל עליו קיבלה מהשופטים את הציון 10 המושלם והוכיחה שמעבר לכוח הפיזי, יש לה כוח נפשי עצום שהצליח להביא אותה לפסגה ולהפוך אותה למודל לחיקוי והשראה עבור נשים צעירות רבות מסביב לעולם. התרגיל זכה לאהדה רבה והפך לסופר וויראלי ברשת. היא הייתה אורחת מבוקשת בתקשורת מכל העולם ושם היא סיפרה שגם אחרי ההישג הפנומנלי של ציון 10, היא לא עוצרת ויש לה אנרגיה להמשיך ולהשתפר ולשובר עוד ועוד שיאים. אין ספק שהאופי הייחודי של אוהשי, השובבות, האנרגיה המתפרצת והעוצמה הנשית, גרמו לתרגיל שלה  להיות הרבה מעבר לתרגיל התעמלות קרקע רגיל. בתרגיל אוהשי זזה ורוקדת בצורה משוחררת, הרבה מעבר לביצוע התרגיל- היא לגמרי באה ליהנות.

"ציון 10 לא מספיק במקרה הזה"

ההנאה של אוהשי מכל מה שהיא עושה, בייחוד לאחר כל המכשולים שהיא עברה לאורך הקריירה שלה, באה לידי ביטוי גם בתרגיל 10 המושלם. אבל מה עושים אחרי שמקבלים ציון עגול ומושלם? לא עוצרים. "אחרי 10 מושלם אחד, את רוצה להמשיך לקבל אותן עשיריות מושלמות. אני חושבת שתמיד אני יכולה להגיע ליותר, אני חושבת שאנחנו כבני אדם תמיד יכולים להשתפר, אז אם את משפרת את עצמך כל יום ויום, מה עוד אפשר להשיג?", היא אומרת בקמפיין של טויוטה יאריס החדשה, "הכל אפשרי אם יש לך מוטיבציה. אני אוהבת לאתגר את עצמי, זה מלהיב לדעת שיש לי עוד משהו לתת, להגיע לעוד יותר אנשים".

 

 

הסיפור של אוהשי יוצא דופן ואפשר ללמוד ממנו הרבה, האנרגיה המתפרצת שלה מדבקת ואם גם אתם מרגישים שיש בכם אנרגיה כזו להמשיך הלאה, תשאלו את עצמכם בפעם הבאה: למה לעצור?