"סטריט פודי" היא קהילת אוכל הרחוב הגדולה בישראל. הקהילה הוקמה על ידי שרון רז, במטרה ליצור מקום בו חובבי אוכל רחוב נפגשים ומשתפים במקומות קסומים הנמצאים בשכונות או במקומות נידחים, כאלו שהתקשורת לא מגיעה אליהם ושעוברים רק מפה לאוזן. בשנים האחרונות, אוכל הרחוב קיבל הכרה רחבה בתקשורת והפך לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית שלנו.

ההצבעה

מידי שנה, קהילת אוכל הרחוב "סטריט פודי" עורכת סיכום שנה במקומות האוכל רחוב שעשו לחברי הקהילה את השנה. השנה, הסקר התרחב ונערך יחד עם אתר החיפוש המקומי "easy". קבלו את עשרת הנבחרים: 

GDB

מזללת המבורגרים מובילה של הקצב ג'ורג' אבדו והשף ארתור קושניר שכבשה את זירת ההמבורגריות. את ההוכחה לפופלריות של המקום ניתן למצוא בתורי הענק שמאפיינים אותו. הייחודיות של המקום היא בקציצה רכה שנמסה בפה ובכיפת השום שחור המעטרת את לחמנייה הבריוש.

בנץ ברדרס

בית המלאכה להמבורגרים וותיק של האחים בן ומתן בזילר שהחלו את דרכם בשכונת פלורנטין והתרחבו לסניף נוסף באבן גבירול. ההמבורגריה מציעה תפריט מגוון הכולל תוספות מיוחדות להמבורגר הבית וגם אלטרנטיבות ללא בשר הכוללות המבורגר צמחוני מגבינת חלומי והמבורגר טבעוני של רידפיין. בנוסף ניתן לעשות התאמות מיוחדות של מנות ללא גלוטן.

פנדה פיתה

דוכן אוכל רחוב הממוקם בשוק הכרמל בהובלתו של עידן (פנדה) פיינבורג שהגדיר מחדש את מנת הסביח. בפנדה מגישים פיתות בשרניות ממולאות במנות גורמה בפיתה. אל תפספסו את מנת "חציל בענן" עם חציל מאודה, צ'אטני סלק, ביצה וירקות.  

פנדה פיתה (צילום: שרון רז )
פנדה פיתה | צילום: שרון רז

לצפייה ברשימה המלאה של דוכני אוכל הרחוב >>

ג'סמינו

דוכן גריל המתמחה בקבב מיוחד הנצלה על גריל פחמים ונכנס לתוך פיתה עם עגבניות ובצל צלויים, טחינה ועמבה. מנת הקבב שנחשבת כטובה בת"א.

הבוריקה בשוק הכרמל

דוכן בוריקה שמח של קובי שמואל המוכר כ"קובי בוריקה". מהראשונים שהעזו להכניס בוריקה לתוך פיתה, מה שהתגלה כמנה מעולה ומשביעה.

שווארמה אליאס

שווארמה אליאס נחשבת לאחת מהשווארמיות המוצלחות בתל אביב. אבי אליאס משווארמה אליאס מגיש שווארמה העשויה מטלה ועגלה ומאופיינת בהמון שומן.

ישתבח

דוכן המתמחה ב"סנדוויץ' יום שישי" (שניצל, חציל ומטבוחה בחלה) מעשה ידו של יוסי פריינטי שהתמודד בתוכנית הראליטי משחקי השף. 

סון רון

עסק משפחתי המחבר בין אוכל הרחוב הישראלי להודי עם טאץ' צרפתי של השף אופיר גוטמן. מנות הדגל של המקום הן פיתות נאן הממולאות בעוף, קבב וירקות.  

קבב ואחיו 

מזללת קבבים משפחתית וקטנה המתחה במנות בשרים על גריל פחמים (קבב, עראייס, סטייק ופרגית וספיישל מתחלף), כשמנת הדגל שאסור לפספס היא ה"חלהבת", הכוללת קבב בסגנון ערבי במתכון סודי שרקח איתי בר והוכנס לתוך חלה מתוקה יחד עם ירקות שנצלו על הגריל, טחינה, עמבה ולימון כבוש ביתי.

 

 
קבב ואחיו  (צילום: עדי חזן סידון )
קבב ואחיו | צילום: עדי חזן סידון

חומוס אבו שאקר

מוסד ותיק שהוקם בשנת 1936 ונחשב על ידי רבים לחומוס הטוב בחיפה. החומוס של אבו שאקר מגיע במרקם חלק ואוורירי עם חמיצות מאוזנת ותיבול עדין שעושה כבוד לקטניה הממכרת ושם אותה במרכז.

 

הסקר נערך עבור אפליקצית easy, פלטפורמת החיפוש המובילה בישראל, המאפשרת למשתמשים למצוא מידע על עסקים, אירועים ונקודות עניין שנמצאים סביבם. בeasy ניתן לחפש אוכל רחוב ולסנן לפי סוג המנה, העדפות קולינריות, סוג כשרות, רמת מחיר, נגישות ועוד.

להורדת אפליקצית easy - כל מה שקרוב, כל מה שטוב >>