המדד השנה מצביע שוב על חוסר האמון המטריד במוסדות השלטון. בתחתית רשימת המוסדות, ממוקמים המוסדות הפוליטיים: אמון הציבור בכנסת עומד רק על 25.5%, האמון בממשלה עומד על 29% ואילו האמון במפלגות עומד על 15% בלבד. גם במוסדות נוספים שנבדקו אמון הציבור נמוך יחסית: האמון במשטרה עומד על 40%, האמון בבית המשפט העליון עומד על 56%, האמון בנשיא המדינה עומד על 65% ובתקשורת מאמינים 28% בלבד. המוסד היחיד השומר על רמת האמון הגבוהה בקרב הציבור, הוא צה"ל שזוכה לאמון בקרב 88% מהציבור היהודי ו-81% בציבור הכללי.
למרות חוסר האמון במוסדות, הערכת רוב אזרחי המדינה כלפי מצבה של ישראל הוא טוב בסך הכל: 86% חושבים שישראל היא מקום טוב לחיות בו; 48% סבורים שמצבה של ישראל הוא טוב ורק 9.5% חושבים שהוא רע. בנוסף, 77% מהיהודים ו-56% מהערבים סבורים שמצבם האישי טוב ושני שליש מאזרחי המדינה אופטימיים בקשר לעתידה.
אפשר גם להיות מעודדים במעט מההתבוננות בדמוקרטיה הישראלית לעומת מדינות אחרות בעולם. מדד הדמוקרטיה בחן ומצא שביחס למדינות אחרות, ישראל נמצאת ברבעון העליון בהיבטים הקשורים להשתתפות פוליטית ובמקום פחות מעודד באמצע במדדים הקשורים לזכויות אדם.
תוצאות המדד המלא התפרסמו הבוקר באתר המכון הישראלי לדמוקרטיה. מדד הדמוקרטיה הישראלית נערך זו השנה ה-15 ומבוסס על סקר דעת קהל רחב היקף שבוצע בתאריכים9-29.5.17, על ידי מכוני המחקר רפי סמית (בעברית) וסטאטנט (בערבית). בסקר השתתפו 864 יהודים ואחרים ו-160 ערבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הישראלית הבוגרת.
גם עשרות אלפי גולשי mako לקחו חלק בפרויקט "מדד הדמוקרטיה הישראלית". אם עוד לא השתתפתם, אתם מוזמנים לענות על 10 שאלות שיגלו לכם איפה אתם ביחס למדד.