2 בינואר; צילום: תומר נויברג/Flash90. שנת 2016 נפתחת בפיגוע ירי בצהרי שישי בבר ברחוב דיזנגוף בתל אביב ומרדף אחר המחבל שגורם לתושבים להסתגר בבתיהם במשך שעות, ועבור חלקם - אפילו ימים. נרות זיכרון שהוצבו במקום מזכירים את שני הצעירים שנרצחו בפיגוע, אלון בקל ושמעון רואימי.
4 בינואר; צילום: VCG/Getty Images. פסל ענק של מאו דזה-דונג בשווי חצי מיליון דולר ובגובה 36 מטר מוצב בסין ושם את פסל הזהב של ביבי בפרופורציות הנכונות.
5 בינואר; צילום: Chip Somodevilla/Getty Images. ברק אובמה מזיל דמעה בזמן דיון בבית הלבן בנושא הנפיץ של הזכות לשאת נשק ומאמציו לצמצם את מקרי הירי הרצחניים בארה"ב.
8 בינואר; צילום: MIGUEL TOVAR/LATIN CONTENT/Getty Images. ברון הסמים המקסיקני חואקין "אל צ'אפו" גוזמן, שעומד בראש קרטל סמים והיה מבוקש מאז בריחתו מהכלא ביולי 2015, נתפס ומספק חומר טוב לעונה הבאה של "נרקוס".
8 בינואר; צילום: VCG/Getty Images. 800. פחי פנדה חמודים להפליא מוצבים בסין, כחלק ממאמץ לקדם מיחזור וחלוקה נכונה של אשפה. הפחים נועדו לאיסוף בגדים למיחזור ולתרומה, כי מי יכול לסרב לפנדה?
12 בינואר; צילום: באז רטנר/Reuters. הבלורית המתוחזקת היטב של ראש הממשלה בנימין נתניהו מבצבצת מהצוללת החדשה שנרכשה מגרמניה והגיעה לנמל חיפה. ניסינו להימנע מהרפרנס המתבקש ל- Whack a Mole, אבל אי אפשר.
18 בינואר; צילום: יונתן סינדל/Flash90. משפחתה של דפנה מאיר, אם לשישה ילדים שנרצחה בעתניאל לאחר שמחבל נכנס לביתה ודקר אותה לעיני בתה בת ה-15, בהלווייתה.
19 בינואר; צילום: ILYAS AKENGIN/Getty Images. משפחה כורדית עומדת בהריסות ביתה שבעיר הכורדית סילופי שבטורקיה, שנחרב במהלך המתקפה נגד מפלגת הפועלים של כורדיסטן.
25 בינואר; צילום: Mario Tama/Getty Images. דייויד אנריקה פררה, בן חמישה חודשים, הוא אחד מאלפי תינוקות ברזילאים הנושאים את נגיף הזיקה שמשתולל במדינה.
25 בינואר; צילום: Joseph Okpako/Getty Images. מול תחנת הרכבת התחתית בריקסטון שבלונדון נערמים פרחים ומכתבים מתחת לציור ענק של דיוויד בואי שהלך לעולמו ב-10 בינואר ופתח שנה כואבת במיוחד של אבדות כבדות לעולם המוזיקה. אפילו במותו הוא היה פורץ דרך.
5 בפברואר; צילום: Carl Court/Getty Images. מייסד וויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', מסתנוור מהחופש במרפסת של שגרירות אקוודור בלונדון, המספקת לו מקלט מאז 2012. ב-5 בפברואר הוא יצא לאור השמש בהופעה פומבית נדירה על מנת להגיב להחלטת האו"ם על פיה הוא נמצא ב"מעצר שרירותי", החלטה שנדחתה על ידי הרשויות הבריטיות שלא ביטלו את צו המעצר נגדו ושלחו אותו חזרה לשגרירות המוצלת.
5 בפברואר; צילום: JOSEPH EID/AFP/Getty Images. חומס, לשעבר העיר השלישית בגודלה בסוריה, הופצצה והוחרבה עד שלא נותר ממנה כמעט כלום. הזוג שבתמונה, נאדה מרחי בת ה-18 וחסן יוסף בן ה-27, החליטו שתמונות החתונה שלהם יצולמו על רקע הריסות העיר.
6 בפברואר; צילום: Vaughn Ridley/Getty Images. שחקני הוקי צופים במשחק באונטריו, קנדה, וזוכים לרגלי תינוקות שמנמנים באדיבות כרזת פרסום. נראה אתכם אומרים עכשיו שהוקי זה לא ספורט גברי.
7 בפברואר; צילום: מוטי מילרוד/Flash90. ארבעה ימים לאחר שפורסמו נגדו תלונות על הטרדות מיניות, משה איבגי מגיב לראשונה לפרשה בסיום ההצגה "שלא תתעורר הילדה" של תיאטרון חיפה בבית ציוני אמריקה. "הפרסומים הפכו לי את החיים", אמר איבגי, "אני רוצה להגיד שיש לי כבוד לכל אדם. מעולם לא ניסיתי במכוון לפגוע באיש". במאי הודיעה המשטרה כי היא ממליצה להעמיד את השחקן לדין. נכון לדצמבר 2016, הפרקליטות טרם קיבלה הכרעה בנושא.
8 בפברואר; צילום: REUTERS/Brian Snyder. הילרי וביל קלינטון לוקחים רגע של מנוחה מהקמפיין כדי לאכול ארוחת בוקר עצובה למדי בניו המפשיר, תשעה חודשים שלמים לפני שיגלו שלהילרי יהיה עוד המון זמן פנוי לארוחות בוקר רומנטיות.
8 בפברואר; צילום: REUTERS/Mike Blake. פייטון מאנינג, אחד מהקוורטרבקים הגדולים בתולדות הפוטבול, אוחז בגביע הסופרבול האמריקאי כחודש לפני שהוא מודיע על פרישה.
9 בפברואר; צילום: Brian Ach/Getty Images. חמש עשרה שנה לאחר הסרט הראשון, ולאחר מסע יחסי ציבור מושקע במיוחד, "זולנדר 2" סוף סוף עולה לאקרנים, מסיבה מסוימת. בתמונה צועדים על המסלול בן סטילר, אוון ווילסון, וויל פרל ופנלופה קרוז בבכורת הסרט העולמית בניו יורק.
10 בפברואר; צילום: נועם מוסקוביץ/Flash90. תיקי אולמרט מגיעים לסיומם בבית המשפט, וראש הממשלה לשעבר נשלח לרצות 18 חודשי מאסר בבית הכלא מעשיהו, והופך בכך לראש הממשלה הראשון והיחיד בתולדות המדינה המורשע בפלילים.
16 בפברואר; צילום: תומר נויברג/Flash90. זמן לא רב אחרי אולמרט מגיע לכלא (הפעם איילון) גם הרב יאשיהו פינטו, מהרבנים הבולטים בישראל המקורב לפוליטיקאים ולאנשי עסקים רבים, המרצה שנת מאסר בגין עבירות שוחד.
21 בפברואר; צילום: REUTERS/Albert Gea. הדגמים החדשים של מכשירי הסמסונג גלקסי מושקים עם ערכת VR צמודה, ומספקים לדור ה-Y עוד פלטפורמה כדי להתנתק לחלוטין מהמציאות.
5 במרץ; צילום: Sebnem Coskun/Anadolu Agency/Getty Images. דוגמנית טורקייה משתתפת במיצג תת-מימי באיסטנבול לכבוד יום האישה הבינלאומי, שקורא לעצור את האלימות נגד נשים.
6 במרץ; צילום: Buda Mendes/Getty Images. רגע במשחק ראגבי נשים בין ונצואלה לאורוגוואי רומז ששיער ארוך הוא לא הבחירה האידיאלית עבור ספורטאית מקצועית.
8 במרץ; צילום: OLIVIER MORIN/AFP/GETTY IMAGES. סמור לבן רץ בשלג ומספק רגע אסתטי מושלם באיי לופוטן שבאוקיינוס האטלנטי. אלא אם כן הוא בעצם נמלט מהמהלכים הלבנים, מה שמשנה את התמונה.
9 במרץ; צילום: STRINGER/AFP/Getty Images. אמה של נערה הודית שנאנסה ולאחר מכן הוצתה זועקת לשמיים בהלווייתה.
20 במרץ; צילום: עמית אלקיים/דובר צה"ל. שלוש גופות ההרוגים הישראלים בפיגוע ההתאבדות באיסטנבול מובאות לקבורה בישראל.
21 במרץ; צילום: REUTERS/Alberto Reyes. האייר פורס 1, ובו ברק ומישל אובמה, נוחת בהוואנה שבקובה בביקור היסטורי. אובמה הוא הנשיא האמריקאי הראשון שמבקר בקובה מאז 1928, לאחר שהגיעו לסיומם יחסים עוינים של יותר מחמישים שנה בין שתי המדינות. לתושבי עוטף נמל התעופה טרוטי העיניים שלום.
22 במרץ; צילום: KETEVAN KARDAVA/GETTY IMAGES. שתי נשים פצועות, רגעים לאחר הפיגוע בשדה התעופה בבריסל בו התפוצצו שני מטעני חבלה וגרמו למותם של 31 בני אדם ולפציעתם של למעלה מ-2,500.
22 במרץ; צילום: Hugh Peterswald/Pacific Press/LightRocket via Getty Images. אמן הרחוב סקוט מארש מציג ציור ענק בסידני שתופס באופן מושלם את אהבתו חסרת הפשרות וחסרת התנאים של קניה ווסט ליצור שהוא הכי נמשך אליו בעולם - הוא עצמו.
24 במרץ; צילום: ROBIN VAN LONKHUIJSEN/AFP/Getty Images. הרודן הבוסני-סרבי רדובן קראדיץ' מחכה לשמוע את גזר דינו בבית המשפט בהאג, לאחר שהורשע ברצח עם, פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות.
31 במרץ; צילום: DIBYANGSHU SARKAR/AFP/GETTY IMAGES. צוותי חילוץ ומתנדבים מפנים הריסות גשר שהתמוטט בהודו בניסיון לחלץ פצועים.
14 באפריל; צילום: AP Photo/Francois Mori. מסמכי פנמה, שפורסמו בכ-100 כלי תקשורת בעולם באפריל, חשפו ראיות לפעילותם הפיננסית המפוקפקת של פוליטיקאים ובעלי הון ברחבי העולם. בין השמו שהוזכרו במסמכים: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ראש ממשלת איסלנד סיגמונדור דויד גונלאוגסון (שהתפטר), הבמאי הספרדי פדרו אלמודובר, שחקן הקולנוע ההונג-קונגי ג'קי צ'אן, הכדורגלן הארגנטינאי לאו מסי ועוד. בתמונה: מפגין צרפתי מוחה נגד השחיתות.
18 באפריל; צילום: PATRICK HAMILTON/AFP/Getty Images. ג'וני דפ ואמבר הרד מגיעים לבית המשפט באוסטרליה לאחר שניסו להכניס למדינה באופן לא חוקי את שני כלביהם. זוהי רק תחילתה של תקופה מסויטת עבור הרד, שחודש לאחר מכן מגישה בקשה לגירושים מדפ וצו הרחקה, בעקבות התעללות פיזית ומילולית. מה שכנראה מסביר למה הוא לא מחייך, גם רטרואקטיבית.
18 באפריל; צילום: Muammar Awad/Anadolu Agency/Getty Images. מה שנותר מהאוטובוס לאחר פיגוע חבלה בקו 12 של אגד בקרבת ירושלים. בפיגוע נפצעו 20 איש והמחבל המתאבד מת מפצעיו יומיים לאחר מכן בבית החולים.
20 באפריל; צילום: Flash90. השחקנית ואייקון האופנה והפמיניזם רונית אלקבץ הולכת לעולמה בגיל 51 לאחר מאבק במחלת הסרטן.
21 באפריל; צילום: JOHN STILLWELL/AFP/Getty Images. המלכה אליזבת יוצאת לטיול שמשי ומברכת את נתיניה המעריצים שחוגגים את יום הולדתה ה-90. בפנים היא עדיין בזה לכולם.
22 באפריל; צילום: Pete Souza/The White House via Getty Images. מישל וברק אובמה מבקרים את משפחת המלוכה הבריטית, אבל הנסיך ג'ורג' גונב את ההצגה בפיג'מה וחלוק שמרמזים שירש את חוש הסטייל של אמו.
22 באפריל; צילום: MARK RALSTON/AFP/Getty Images. מעריצים נאספים מחוץ לביתו של פרינס במיניאפוליס בתדהמה ובכאב לאחר שהמוזיקאי מת בגיל 57 כתוצאה ממנת יתר של משככי כאבים.
25 באפריל; צילום: Royal Hashemite Court via Getty Images. המלכה ראניה בביקור פוטוגני באי לסבוס, באחד המחנות בהם מרוכזים פליטים סורים שנמלטו לאירופה.
25 באפריל; צילום: Halil Fidan/Anadolu Agency/Getty Images. רועה טורקי מטעין את הטלפון הנייד שלו באמצעות קולטים סולאריים שנושא חמור על גבו. סטארטאפיסטים, הם בכל מקום.
28 באפריל; צילום: SCOTT E BARBOUR/GETTY IMAGES. ג'ון קני האוסטרלי מצטלם בביתו שבמלבורן ומראה את הקעקועים שמכסים לחלוטין את גופו. קני בן ה-60 החל להתקעקע בגיל 18. הוא נדבק בצהבת ממחט לא נקייה, הפך למכור לסמים ומדבר היום בבתי ספר על הסכנות שבהתמכרות לסמים והתמכרות לקעקועים. ומה עם התמכרות לצבעים?
1 במאי; צילום: Dan Kitwood/Getty Images. אחד מ-33 אריות קרקס שהוטסו מדרום אמריקה לדרום אפריקה ושוחררו לטבע מוכיח שחתול תמיד יישאר חתול.
1 במאי; צילום: VCG/Getty Images. אם סינית גאה מציגה את תינוקה בן השלושה חודשים, שנולד עם 15 אצבעות בידיים ו-16 אצבעות בכפות הרגליים. בטח מבאס לקנות לו נעליים.
2 במאי; צילום: TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Image. ליידי גאגא על השטיח האדום של המט גאלה, אירוע האופנה החשוב של השנה במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק, אותו מארחת עורכת "ווג" אנה ווינטור. השנה, נושא הגאלה והתערוכה היה "אדם מול מכונה". למרות זאת, ווינטור אסרה להשתמש בסמארטפונים במהלך הערב האקסקלוסיבי, כי ככה זה בדיקטטורה.
4 במאי; צילום: AP Photo/Gregorio Borgia. ילדים במחנה פליטים בגבול יוון משחקים ומטילים צל על אוהל שעליו רוססה בקשת רחמים בגרפיטי.
10 במאי; צילום: Sara D. Davis/Getty Images. מלון בצפון קרוליינה מציב שלטי כניסה לשירותים שמבהירים את עמדתו על רקע מאבקם של טרנסג'נדרים בארה"ב להשתמש בשירותים ציבוריים התואמים את המגדר שלהם.
12 במאי; צילום: Mario Tama/Getty Images. דילמה רוסף מקבלת את הבשורה על השעייתה מנשיאות ברזיל ופתיחה בתהליך הדחה, לאחר שהואשמה בניהול לא תקין של כספי הממשלה.
14 במאי; צילום: KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images. אם אפילו בישראל התחילו לדבר על לגליזציה של מריחואנה כעל אופציה לא דמיונית, לא מפתיע שבשאר העולם מתחילים ללחוץ יותר ויותר. בתמונה: ספיידרמן מפגין למען לגליזציה בצרפת ושואף את גודל הכוח והאחריות.
21 במאי; צילום: דני מירון/Flash90. אחרי לא פחות מארבעים שנה, הפועל באר שבע סוף סוף מצליחה לאחוז שוב בגביע אלופת המדינה בכדורגל. הפרחים לאלונה ברקת.
24 במאי; צילום: William Thomas Cain/Getty Images. ביל קוסבי עוזב את בית המשפט לאחר שימוע, בו נקבע כי נאספו מספיק ראיות נגדו על מנת להמשיך בהליך משפטי באשמת אונס ותקיפה מינית.
30 במאי; צילום: AP Photo/Carley Petesch. שליט צ'אד לשעבר היסן הברה בבית המשפט לאחר שנגזר עליו מאסר עולם בגין פשעים נגד האנושות.
8 ביוני; צילום: ליאור מזרחי/Getty Images. עובד זק"א לאחר פיגוע הירי מחוץ למסעדת מקס ברנר במתחם שרונה בתל אביב, בו נהרגו ארבעה אנשים.
10 ביוני; צילום: Ty Wright/Getty Images. לא רק אגדות מוזיקליות הלכו לעולמן השנה. גם מוחמד עלי החזיר את נשמתו לבורא בגיל 74 ולאחר מאבק של 30 שנה במחלת הפרקינסון. בתמונה: כפפות איגרוף מונחות לאחר טקס לזכרו של עלי בעיר הולדתו לואיוויל שבקנטקי.
12 ביוני; צילום: Nicolas Datiche/Anadolu Agency/Getty Images. בעוד אנחנו עדיין מייחלים לקפה החתולים הראשון בישראל, היפנים כבר מזמן התקדמו לחיות אקזוטיות יותר, כפי שמוכיח המפהק הקטן הזה בבית קפה חדש המוקדש כולו לקיפודים.
15 ביוני; צילום: Siphiwe Sibeko - Pool/Getty Images. האצן הפראלימפי הדרום-אפריקאי אוסקר פיסטוריוס משאיר את הפרוטזות מאחוריו כשהוא ניגש לשמוע את גזר דינו בבית המשפט, כחצי שנה לאחר שהורשע ברצח בת זוגו.
24 ביוני; צילום: Mary Turner/Getty Images. זוג צעיר צבוע בצבעי דגל האיחוד האירופי מפגין מחוץ לבית ראש הממשלה בדאונינג 10 נגד ההחלטה של בריטניה לפרוש מהאיחוד. במונחים בריטים מדובר בפגנה סוערת ודרמטית.
26 ביוני; צילום: Eric Thayer/Getty Images. ב-12 ביוני נכנס עומר סדיק מאטין למועדון לילה להט"בי באורלנדו, פתח בירי מרובה סער והביא למותם של 49 בני אדם באירוע הירי ההמוני הקטלני ביותר שהיה בארה"ב. בתמונה: זוג רגליו של אחד הצועדים במצעד הגאווה לזכר הקרבנות.
27 ביוני; צילום: REUTERS/Danny Moloshok. ביונסה מופיעה עם קנדריק לאמאר בטקס פרסי ה-BET (טלוויזיית הבידור השחורה) בלוס אנג'לס. באפריל הוציאה ביונסה את התקליט "Lemonade", שקודם עם סרט קצר ששודר ב-HBO וזכה להצלחה אדירה. הוא תפס מיד את המקום הראשון במצעד הבילבורד האמריקאי והפך את ביונסה לזמרת הראשונה אי פעם להציב 6 אלבומים ברצף בפסגת המצעד, ולראשונה להכניס 12 שירים (כל שירי האלבום ל"בילבורד הוט 100"). הקליפים זיכו את ביונסה בעוד 8 פרסים בטקס ה-VMA והפכו אותה לשיאנית הזכיות בתולדות הטקס (244 אנד קאונטינג).
30 ביוני; צילום: יונתן סינדל/Flash90. קרובי משפחתה של הלל יפה אריאל בת ה-13 מתחבקים בחדר השינה שלה בקריית ארבע, בו נרצחה בעודה במיטתה על ידי מחבל בן 17.
16 ביוני; צילום: Flash90. אלאור אזריה ומשפחתו בבית המשפט, שלושה חודשים לאחר פרשת הירי שהפכה אותו לחייל המפורסם ביותר מאז גלעד שליט, שבכדור אחד לראשו של מחבל פער לרווחה את הקרע האידאולוגי בין הימין לשמאל בישראל.
11 ביוני; צילום: STUART C. WILSON/GETTY IMAGES. יש אנשים שהסיוט הגרוע ביותר שלהם הוא לא להיות עירומים מול כיתה, אלא להתעלף בזמן העבודה. סביר להניח שחייל משמר המלכה שנפל בטקס לציון יום הולדת ה-90 בחיים לא ישכח את היום הזה. מובן שאף אחד לא ניגש לעזור לו, כי דיסטנס לא שוברים לעולם.
8 ביולי; צילום: AP Photo/Mary Altaffer. מעריצים מוותרים על מיטב שעות השינה שלהם בשביל להשיג כרטיסים למחזמר הלהיט "המילטון" בברודוויי, ניו יורק, כי ראפ על דמות פוליטית שולית בהיסטוריה האמריקאית זה לא משעמם כמו שזה נשמע.
9 ביולי; צילום: Mark Wallheiser/Getty Images. מפגינים אפרו-אמריקאים מרימים אגרופים בלואיזיאנה, ימים לאחר שאלטון סטרלינג נורה למוות בבאטון רוז' על ידי המשטרה המקומית. על רקע מערכת הבחירות מלאת המתחים הגזעיים בארה"ב, שנת 2016 עוררה את מלחמתם של השחורים האמריקאים על שוויון הזכויות, ובעיקר הזכות לחיות, וניסו להבהיר לכוחות המשטרה ש"Black Lives Matter".
9 ביולי; צילום: Julian Finney/Getty Images. סרינה וויליאמס חוגגת את הזכייה בווימבלדון, בטורניר בו השוותה את שיא תארי הגרנד סלאם של שטפי גראף. או שמא סתם מעתיקה מג'וקוביץ'.
10 ביולי; צילום: Rex Features via AP Images. כאילו לא מספיק שפציעה בברכו גרמה לו לפרוש מהמשחק באמצע גמר היורו, כריסטיאנו רונאלדו נאלץ להתמודד גם עם עש עקשן שהתיישב על עינו ברגעים הקשים ביותר. לפחות זה נגמר עם הגביע.
16 ביולי; צילום: Stringer/Getty Images. ניסיון הפיכה צבאי בטורקיה מסתיים בתוך כיממה עם לפחות 300 הרוגים ויותר מאלפיים פצועים. אלפי חיילים ושופטים נעצרו בעקבות ההפיכה, ועשרות אלפי מורים הושעו מלימוד בבתי הספר. בתמונה: ציוד וכלי נשק של כוחות ההפיכה מפוזרים על הכביש.
17 ביולי; צילום: VALERY HACHE/AFP/GETTY IMAGES. טקס זיכרון ל-84 ההרוגים באירוע הטרור בניס שבצרפת ביום הבסטיליה, בו מחבל הוביל משאית של 199 טון לתוך קהל אנשים הומה ודרס אותם למוות.
17 ביולי; צילום: DONDI TAWATAO/GETTY IMAGES. סוחר סמים צעיר שוכב מת בפיליפינים לאחר עימות קטלני עם המשטרה. כחלק ממלחמתו של נשיא המדינה בסחר הסמים, למעלה מ-4,500 בני אדם נהרגים במהלך פשיטות משטרתיות במדינה מדי שנה.
23 ביולי; צילום: SAMEER AL-DOUMY/AFP/GETTY IMAGES. פוקימון חוזר לחיינו עם "פוקימון גו", משחק לסמארטפון שאמנם מעודד אותנו לצאת מהבית אבל גם מייצר סיטואציות אבסורדיות לחלוטין כמו לכידת פוקימון שמסתתר לו בין הריסות בתים בסוריה.
26 ביולי; צילום: The Asahi Shimbun via Getty Images. הר הגעש סקורג'ימה שביפן מתפרץ באופן מרהיב במיוחד.
27 ביולי; צילום: Joe Raedle/Getty Images. ברק אובמה והילרי קלינטון ברגע מלא תקווה בוועידת המפלגה הדמוקרטית, בימים בהם הם עוד קיוו שקלינטון תהפוך לנשיאה הראשונה של ארה"ב.
6 באוגוסט; צילום: Mikeal Bakaldin/Anadolu Agency/Getty Images. פליטה סורית בשוודיה משתתפת בפרויקט קישוט בית בקרושה צבעוני. פרויקט הבית הוורוד הוא יוזמה של אמנית שרצתה להעסיק את הנשים הסוריות וללמדן מלאכת יד, אבל גם להזכיר את האופטימיות שבציפייה לבית משלהן בעתיד.
14 באוגוסט; צילום: Cameron Spencer/Getty Images. יוסיין בולט זוכה במדליית זהב בריצת 100 מטר באולימפיאדת ריו, ומצליח גם להגניב מבט למצלמה תוך כדי ריצה. ככה נראה גיבור-על בלי פילטר.
16 באוגוסט; צילום: Simon Bruty /Sports Illustrated/Getty Images. ניקי המבלין הניו זילנדית עוזרת לאבי ד׳אגוסטינו האמריקאית לקום לאחר שהשתיים התנגשו זו בזו במהלך ריצה באולימפיאדת ריו. במקום להמשיך ולנסות לנצח, השתיים סיימו את המירוץ יחד ברגע שיא של סיסטרהוד. ככה נראות גיבורות-על.
17 באוגוסט; צילום: עמית שבי/Flash90. אורי ששון וירדן ג'רבי חוזרים עם המדליות מאולימפיאדת ריו היישר לזרועותיהם הגאות של בנימין נתניהו, שרה נתניהו ומירי רגב, וזוכים לסלפי הממלכתי המחייב. את הסלפי הממלכתי הפחות מחייב אפשר למצוא בעמוד הפייסבוק של רגב.
17 באוגוסט; צילום: MAHMUD RSLAN/ANADOLU AGENCY/GETTY IMAGES. ילד בן חמש מחאלב, סוריה, הופך לפנים של הזוועות שעוברים תושביה, בתמונה שלא נשכח עוד הרבה זמן.
18 באוגוסט; צילום: Gabriel Olsen/Getty Images. פסל בדמותו של טראמפ בשם "לקיסר אין ביצים" מופיע בלוס אנג'לס לשמחתם של המקומיים.
21 באוגוסט; צילום: ILYAS AKENGIN/AFP/Getty Images. הלוויית הרוגים בפיגוע התאבדות בטורקיה שהתרחש בזמן חתונה והסתיים עם יותר מ-50 הרוגים.
25 באוגוסט; צילום: Giuseppe Bellini/Getty Images. רעידת אדמה בעוצמת 6.2 בסולם ריכטר מכה באיטליה ומותירה אחריה מאות הרוגים ואלפי פצועים.
29 באוגוסט; צילום: Dasril Roszandi/Anadolu Agency/Getty Images. מבה גותו האינדונזי הוא האדם המבוגר בעולם. בגיל 146, לטענתו, הוא רק מחכה שיגיע גם זמנו וכבר דאג לעצמו לחלקת קבר. שנאחל עד מאה וחמישים?
29 באוגוסט; צילום: AP Photo/Emilio Morenatti. יותר מ-20 ספינות פליטים מאריתריאה מגיעות לים התיכון ומקבלות סיוע הומניטרי. 2016 רשמה שיא במספר הפליטים שטבעו בים התיכון, כאשר יותר מ-5,000 מצאו את מותם במהלך השנה.
4 בספטמבר; צילום: Riccardo De Luca/Anadolu Agency/Getty Images. תשע עשרה שנה לאחר מותה, האפיפיור מכריז על אמא תרזה כעל קדושה, מול הקהל הנרגש בככר פטרוס הקדוש. תודה באמת.
5 בספטמבר; צילום: Sabir Mazhar/Anadolu Agency/Getty Images. מרביע פקיסטני עובר דירה ואיתו גם בהמותיו. בגלל צפיפות האוכלוסין ומיעוט השטחים החקלאיים, חלק מהחקלאים הפקיסטנים מגדלים חיות על גגות בתיהם, מה שמסביר את הצורך במנוף על מנת להעבירן בביטחה אל הקרקע.
5 בספטמבר; צילום: דובר צה"ל. חניון תת-קרקעי בן ארבע קומות קורס ברמת החייל וגובה מניין הרוגים של שישה ו-244 פצועים. המשטרה עדיין חוקרת את הנסיבות שהובילו לאסון.
9 בספטמבר; צילום: Jordan Pix/Getty Images. אנג'לינה ג'ולי, שגרירה של רצון טוב מטעם האו"ם, נושאת נאום במחנה פליטים סורי בירדן שהגיעה לבקר ב-9 בספטמבר. עשרה ימים לאחר מכן היא מבקשת להתגרש מבן זוגה בראד פיט והעולם מבכה את סוף הרומן הכי פוטוגני של ימינו.
11 בספטמבר; צילום: AMEER ALHALBI/AFP/Getty Images. שלושה חודשים לפני שסלבריטאי הוליווד מתחילים להציף את הרשתות החברתיות בקריאה לעזור לתושבי העיר חאלב שבסוריה, אבות נושאים פעוטות בין הריסות העיר המופצצת.
14 בספטמבר; צילום: YOUSSEF KARWASHAN/AFP/Getty Images. סעיד, בבון בן 22, מקבל מבקרים בגן החיות בחאלב במהלך הפסקת אש. סעיד הוא החיה האחרונה שנותרה בגן החיות. מעניין אם הוא יודע לכבות אור.
19 בספטמבר; צילום: ALEXANDER KOERNER/GETTY IMAGES. אליסטר בראונלי עוזר לאחיו ג'ונתן שהתייבש במהלך טריאתלון בקוזמל, מקסיקו, תוך שהוא מוותר על הסיכוי לנצח בו.
22 בספטמבר; צילום: יותם רונן/וואלה!NEWS. טקס פרסי אופיר לקולנוע מחולל סערה כשבמהלכו הראפר הערבי-ישראלי תאמר נפאר והשחקן יוסי צברי מניפים אגרוף במהלך ביצוע שיר המשלב את שירו של המשורר הפלסטיני מחמוד דרוויש. רגב עזבה את האולם במחאה בעת ביצוע השיר, וזכתה לקריאות בוז כשעלתה לנאום בסיום הטקס. השחקן רועי אסף קרא לקהל לנטוש את האולם, ואחת משחקניות הסרט הזוכה "סופת חול" סירבה לעלות לבמה עם רגב. במסיבת עיתונאים שערכה לאחר הטקס טענה שרת התרבות שהשימוש בשירו של דרוויש הוסתר ממנה, אף שהדבר פורסם עוד קודם לכן, ואף שהצילום שלה עוזבת את האולם נעשה על ידי דוברת השרה במהלך שנראה מתוכנן.
30 בספטמבר; צילום: Catwalking/Getty Images. מריה גרציה קיורי, שעברה מבית האופנה ולנטינו להיות המנהלת הקריאייטיבית האישה הראשונה של דיור, מציגה את הקולקציה הראשונה שלה בשבוע האופנה בפריז ונותנת לבגדים להעביר את המסרים הפמיניסטיים.
30 בספטמבר; צילום: זיו קורן. בסוף ספטמבר קרה מה שכבר לא האמנו שיקרה: המוות השיג גם את שמעון פרס, אחרון אבות האומה, שהלך לעולמו בגיל 93. בתמונה: ארי, נינו של פרס, בהלוויה בהר הרצל, מזכיר את התמונה האיקונית ההיא של ג'ון קנדי ג'וניור בהלוויית אביו, הנשיא האמריקאי ג'ון קנדי. מה שבטוח הוא שבאותו מעמד הרגשנו כמוהו: יתומים.
3 באוקטובר; צילום: Getty Images/NurPhoto. נשות פולין מפגינות בכל המדינה ולובשות שחור במחאה נגד הצעת חוק הקוראת לאסור על הפלות.
6 באוקטובר; צילום: AP Photo/Dieu Nalio Chery. צמד ילדות אוחזות ידיים בהאיטי, לאחר שהוריקן מת'יו עובר וזורע הרס באזור. כאלף בני אדם נהרגו באי כתוצאה מהסופה.
9 באוקטובר; צילום: PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images. דונלד טראמפ שולח מבטי שטנה אל עבר יריבתו הילרי קלינטון בעימות הנשיאותי השני, יומיים לאחר שדלפה ההקלטה המפורסמת בה סיפר שהוא "תופס נשים בכוס". במהלך העימות איים טראמפ שיכניס את קלינטון לכלא, ובעימות שלאחר מכן רמז שאולי לא יקבל את תוצאות הבחירות. מזל שהוא ניצח.
11 באוקטובר; צילום: Samir Hussein/WireImage. קייט מידלטון מבקרת בהולנד ועונדת עגילי פנינה ששאלה במיוחד מהמלכה אליזבת' כדי לחזות בציור המקורי של "נערה עם עגיל פנינה". מעניין אם היא החזירה אותם.
14 באוקטובר; צילום: AP Photo/Wason Wanichakorn. תושבי תאילנד פורצים בבכי רגעים לאחר ההודעה שמלכם האהוב מזה שבעה עשורים, בהומיבול אדוליאדג', מת בגיל 88.
19 באוקטובר; צילום: Issam Rimawi /Anadolu Agency/Getty Images. כעשרת אלפים נשים ישראליות ופלסטיניות מפגינות מטעם ארגון "נשים עושות שלום" בדרישה לקידום הסכם שלום מקומי.
21 באוקטובר; צילום: CARL COURT/GETTY IMAGES. ילד רוכב על אופניו על רקע הלחימה במוסול, שהותקפה באכזריות על ידי לוחמי דאע"ש, שהציתו שדות נפט בעיר והוציאו להורג את האזרחים שסירבו לשתף איתם פעולה. המבצע לשחרור מוסול שהחל באוקטובר טרם הסתיים.
24 באוקטובר; צילום: AP Photo/Hatem Moussa. ארבעה פלסטינים שאיבדו רגליים בלחימה מול ישראל מתייצבים לתמונה מצמררת משותפת בנמל עזה.
31 באוקטובר; צילום: Scott Olson/Getty Images. הלווייתם של תאומים בני 17, תלמידי תיכון שנהרגו במהלך סוף שבוע קטלני במיוחד בשיקגו. 17 בני אדם נהרגו ועוד 400 נפצעו באירועי הירי בעיר. אלפי בני אדם נורו ומאות נהרגו בתקריות ירי בשיקגו במהלך השנה האחרונה, והמשטרה - המשטרה העירונית בשנייה בגודלה בארה"ב - נראית חסרת אונים.
31 באוקטובר; צילום: MIKE COPPOLA/GETTY IMAGES. היידי קלום מדהימה שוב במסיבת ההאלווין השנתית שלה, הפעם עם חמש דוגמניות בדמותה. בכל שנה מארחת הדוגמנית ומנחת "פרויקט מסלול" מסיבת ליל כל הקדושים שבה התחפושת שלה היא גולת הכותרת.
2 בנובמבר; צילום: Ezra Shaw/Getty Images. השחקן ביל מאריי חוגג את ניצחונה ההיסטורי של קבוצת הבייסבול שיקגו קאבס באליפות העולם אחרי 108 שנות בצורת.
5 בנובמבר; צילום: עמוד הפייסבוק של בנימין נתניהו. הם היו האוהבים הצעירים: ראש הממשלה חולק רגע אינטימי בעמוד הפייסבוק שלו על מנת לאחל יום הולדת שמח לרעייתו שרה.
8 בנובמבר; צילום: Drew Angerer/Getty Images. קבוצה של נשים במטה הבחירות של הילרי קלינטון בניו יורק מקבלות את הבשורה על כך שדונלד טראמפ נבחר לנשיא ארה"ב.
10 בנובמבר; צילום: WIN MCNAMEE/GETTY IMAGES. ברק אובמה לוחץ את ידו של נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, במה שנראה כמו המצב הכי לא נוח שנמצא בו מאז תחילת כהונתו. אפילו הנשיא עם הכי הרבה חן שהתגורר בבית הלבן לא מצליח להסתיר את חוסר שביעות רצונו מהבחירה של העם האמריקאי. טראמפ, לעומת זאת, נראה כמו מישהו שמתחיל להבין מה הוא עולל לעצמו.
12 בנובמבר; צילום: LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images. כאילו דיוויד בואי ופרינס לא היו אבדות מונומנטליות מספיק לעולם המוזיקה, בא נובמבר ולקח גם את לאונרד כהן. בתמונה: נרות ופרחים לזכר כהן בכניסה לבית הקיץ שלו באי הידרה שביוון.
14 בנובמבר; צילום: PAUL KANE/GETTY IMAGES. אוסטרלים מתקהלים לצפות בסופר מון, הירח הגדול והבהיר ביותר שנצפה מזה 688 שנים. אבל האם הוא זרח כמו יהלום?
18 בנובמבר; צילום: REUTERS/Abdalrhman Ismail. שני ילדים בוכים לאחר הפגזת בית חולים שדה השייך לכוחות המורדים בחאלב שבסוריה.
25 בנובמבר; צילום: אמיר כהן/REUTERS. סלון בית מגורים שעלה באש בחיפה במהלך גל השריפות של נובמבר. יותר מ-1,700 שריפות פרצו ברחבי הארץ וכילו שטחים של למעלה מ-41 קמ"ר.
30 בנובמבר; צילום: Buda Mendes/Getty Images. צעירות ברזילאיות מתאבלות על אסון התרסקות מטוס LaMia Airlines בקולומביה. בהתרסקות נספו 71 בני אדם, בהם 19 אנשי קבוצת הכדורגל שאפקואנסה, שהיו בדרכם למשחק גמר גביע סודאמריקנה, לצד כ-20 עיתונאים שליוו את הקבוצה. בברזיל הוכרז אבל לאומי בעקבות האסון, וקבוצות רבות נרתמו למאמצים לשיקום המועדון.
30 בנובמבר; צילום: CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES. ב-25 בנובמבר, בגיל 90, הלך לעולמו פידל קסטרו - מנהיג קובה מאז 1959 ועד 2008, ואחת הדמויות האיקוניות בהיסטוריה. בתמונה: ארונו של קסטרו עובר ברחובות הוואנה על מנת שהתושבים יוכלו לחלוק לו כבוד אחרון לפני הלווייתו.
1 בדצמבר; צילום: Chris Jackson - Pool/Getty Images. הנסיך הארי מצטרף לריהאנה בארץ הולדתה ברבדוס לבדיקת HIV במסגרת קמפיין להעלאת מודעות ועידוד תושבי האי להיבדק.
6 בדצמבר; צילום: מרים אלסטר/Flash 90. פסל הזהב של נתניהו, שהוצב באישון לילה בכיכר רבין על ידי האמן איתי זלאיט, מופל לאחר שהודבקה עליו התראה לפני קנס על ידי העירייה ודרישה לפנותו.
9 בדצמבר: Nicholas Hunt/Getty Images. מדונה מקבלת פרס מפעל חיים בטקס הנשים של בילבורד ונושאת נאום על הקשיים שלה כאישה בתעשיית המוזיקה. מדונה קראה לעצמה בנאום "פמיניסטית רעה" וסיפרה בכאב על היחס המיזוגני שספגה מהתקשורת, מהקהל ומאמנים אחרים.
12 בדצמבר; צילום: REUTERS/Abdalrhman Ismail. הזוועות בחאלב ממשיכות. בדצמבר הודיע צבא אסד כי השלים את כיבוש העיר ושיחרר אותה מידי המורדים. על פי הדיווחים, כוחות אסד וחיזבאללה טבחו במאות בני אדם במהלך הקרבות על העיר, ממנה נמלטו במהלך מלחמת האזרחים בסוריה עשרות אלפי בני אדם.
12 בדצמבר; צילום: אמיר סולטן/REUTERS. בבסיס נבטים ממתינים לנחיתת מטוסי האדיר (F-35) שמצטרפים לשורות חיל האוויר. אחרי שש שעות הם גם הגיעו.
14 בדצמבר; צילום: יונתן סינדל/Flash 90. לאחר שמספר עוזרות פרלמנטריות עוכבו בכניסה לכנסת בשל הופעתן בחצאית, נקטו העוזרות במחאה והתייצבו יחדיו בחצאיות במשכן. במחאה השתתף בין השאר גם חבר הכנסת מנואל טרכטנברג מהמחנה הציוני, שפשט את בגדיו ונשאר בגופייה. בעקבות המחאה החליט יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין להקים צוות הידברות שיבחן מחדש את קוד הלבוש.
15 בדצמבר; צילום: יונתן סינדל/Flash 90. בצל המגעים עם הממשלה ובקשות הדחייה בבית המשפט העליון, תושבי עמונה מתכוננים לפינוי ומרגישים כנראה ממש כמו ביבי ביום שסולק מבית ראש הממשלה לשרתון פלאזה.
19 בדצמבר; צילום: AP Photo/Burhan Ozbilici. השגריר הרוסי בטורקיה, אנדריי קרלוב, נורה למוות באירוע אמנות בגלריה באנקרה על ידי השוטר הטורקי מבלוט מרט בן ה-22, שצועק למצלמות לאחר הרצח "אתם תשלמו על חאלב".
20 בדצמבר; צילום: REUTERS/Hannibal Hanschke. חמישה חודשים לאחר פיגוע המשאית ביום הבסטיליה בניס, אירוע טרור דומה מתרחש בשוק חג המולד בברלין, כאשר משאית דוהרת לתוכו ומשאירה אחריה הרוגים ופצועים. מניין ההרוגים (נכון לכתיבת שורות אלה) עומד על 12 בני אדם, בהם דליה אלייקים, ישראלית בת 66 מהרצליה שביקרה בעיר. בעלה רמי נפגע אף הוא בפיגוע באורח קשה, ונותר באשפוז בבית החולים בגרמניה כשנערכה הלווייתה של רעייתו.
21 בדצמבר; צילום: הדס פרוש/Flash90. באותו יום שבו נדחית בקשת החנינה של יונתן היילו, הצעיר האתיופי שרצח את האיש שאנס אותו, הנשיא לשעבר משה קצב שהורשע בעבירות אונס, מעשה מגונה והטרדה מינית משתחרר לאחר חמש שנים (מתוך שבע השנים שנגזרו עליו) וחוזר לחיק משפחתו ואוהדיו.