כשחושבים על זה, מה שהופך עסק למיוחד זה הסיפור שמאחוריו. אנשים שעזבו הכול והלכו בעקבות החלום עד הסוף וכאלו שהיו אמיצים מספיק כדי להצליח למרות הכול. קחו כמה סיפורים קטנים אבל מעוררי השראה.

המלצרית שהפכה למנכ"לית

אוראל שקד הייתה בת 23 כשאבא שלה מת בפתאומיות מדום לב והשאיר אחריו משפחה וגם מפעל קטן לייבוא וייצוא בענף המתכת והפלסטיק. באותה התקופה היא עבדה כמלצרית ולמדה עיצוב טקסטיל בשנקר. "בשבעה הבנתי שהמשפחה והחברה של אבא שלי יפשטו את הרגל אלא אם אני לוקחת את החברה הזו ומצליחה". יום אחרי השבעה אוראל כבר התייצבה במשרד והתחילה לנהל את המפעל והעובדים. מי שעזר לה בידע המקצועי היו הסבא והסבתא וגם האימא ובני משפחה נוספים שהחליפו אותה גם בזמן שהלכה ללמוד.

איך מתחילים בכלל לנהל מפעל כזה?
"הייתה לי ההבנה שאני לא מתעמקת במה אני מוכרת אלא פשוט מוכרת את זה. הלקוח היה מגיע והייתי מבקשת מהמחסנאי שיארוז לו וזהו. לא ירדתי לפרטים שאני לא צריכה והתמקדתי בלייצב את העסק. בעצם, אחרי חמישה חודשים כבר הגעתי למחזור המכירות של אבא שלי".

אחרי כשלוש שנים מוצלחות המשפחה החליטה למכור את המפעל והיא הייתה חייבת לחפש אתגר חדש. "שמעתי הרצאה של ארגון חברתי לאסירות משוחררות והבנתי שאחרי משהו כזה שעשיתי אני חייבת לעבוד במקום עם ערכים ומשמעות". אוראל ניהלה במשך כשנתיים את מפעל ההדפסה של הארגון וליוותה את האסירות בתהליך השיקום. כשהיא סיימה את התפקיד היא הפכה להיות יועצת עסקית ומקדמת פרויקטים לנשים יזמיות ולעמותות. "היום אני לוקחת את כל הידע שצברתי, את כל הניסיון בשיווק ובניהול של עסק ועוזרת לאנשים אחרים".

אוראל שקד (צילום: אלבום פרטי)
אוראל שקד | צילום: אלבום פרטי

מפעל השוקולד הטבעוני

בקצה ירושלים יש מקום מיוחד בו אפשר להריח שוקולד, ולא סתם שוקולד אלא מתוק וטבעוני. מי שעומד מאחורי שוקולד "פנדה" הם בני הזוג דניאל ועדי שכבעלי אורח חיים טבעוני רצו להגשים חלום ולהכין שוקולד שמותר להם לאכול. אחרי שנתיים של ניסויים הם מצאו מתכון שיצא טעים ויצרו קמפיין הדסטארט עם בקשה צנועה לגיוס של 30 אלף ש"ח לצורך הקמת עסק ביתי. "הקמפיין הצליח הרבה מעבר למה שציפינו" הוא אומר. "בעצם, מדובר באחד הקמפיינים הכי מוצלחים בתולדות האתר. סיימנו אותו עם 210 אלף והחלטנו לקחת עוד הלוואה קטנה ולהקים מפעל". אחרי תהליך בירוקרטי די מייגע, כל האישורים הנכונים התקבלו והם התחילו לייצר שוקולד טבעוני וגם כשר.

מה מיוחד בשוקולד שיצרתם?
"יש מותגים בעולם שעושים את זה, לא הרבה והאמת היא שרובם לא ממש מוצלחים. בטעם לא מספיק טוב ולחלק מהם יש גם טעם לוואי. יש מעט מאוד שוקולדים שתוטעם אותם ותגיד שהטעם קרוב לשוקולד חלב אמיתי. זה מה שמיוחד בשוקולד שלנו". את השוקולד הטבעוני אפשר למצוא בחנויות טבע וגם באתר של פנדה. בין הטעמים שהם מייצרים במפעל יש את המתכון הקלאסי וגם שוקולדים בטעם קרם בוטנים, קרם נוגט ואפילו בטעם קרמל ומלח גס.

דורית שלום ורונן חייט (צילום: תומר גילת,  יחסי ציבור )
דורית שלום ורונן חייט | צילום: תומר גילת, יחסי ציבור

טנגו: סיפור אהבה

דורית שלום זוכרת את עצמה כבר מגיל 4 כילדה שאוהבת לרקוד. מיד אחרי שסיימה את הצבא בו היא שירתה בחיל החינוך היא החליטה להגשים את החלום וללמוד מחול בסמינר הקיבוצים, עד כאן זה יכול להיות סיפור של מאות רקדניות שעושות את זה בשביל הכיף, אבל כאן הסיפור שלה רק מתחיל. דורית למדה טנגו אצל רונן חייט שניהל בית ספר לריקוד יחד עם זוגתו ושותף נוסף. אחרי הלימודים היא התחילה לעבוד שם כרקדנית במשך כ-8 שנים. כשהזוגיות של רונן התפרקה ובית הספר נסגר, לקח לו כמה שבועות להבין שאהובתו האמיתית תמיד הייתה שם רוקדת ממש מולו והוא בא לספר לה את זה. מאז האהבה פורחת והם פתחו יחד את WeTango, בית ספר ללימוד טנגו ארגנטינאי שפועל בסטודיו במרכז תל אביב עם קבוצות של עשרות משתתפים שמדי ערב לומדים צעד צעד, איך לרקוד נכון.

למה דווקא טנגו?
 "מה שמיוחד בטנגו הוא שמדובר בריקוד שמחבקים בו את בן הזוג שלך, חיבוק אמיתי מכל הלב". היא אומרת. "למרות התדמית שמדובר בסגנון ריקוד לאנשים מבוגרים, יש בשנים האחרונות מגמה של רקדנים בגילאים צעירים יותר".

ואיך זה ללמד ריקוד עם בן הזוג?
"קורה שלשנינו יש יום לא טוב ועדיין צריך לרקוד ביחד, אבל מצליחים להשאיר את המתח בחוץ ולהתמסר לריקוד".

>> יש לכם עסק קטן? בואו לזכות בגדול