כשחושבים על עסק בדרך כלל עולים לראש הדברים היותר סטנדרטיים כמו חנות פלאפל או מעבדה לסמארטפונים אבל כמעט כל רעיון או כישרון יכול להפוך למשהו שיכניס לכם כסף. הנה 5 רעיונות של אנשים יצירתיים שהפכו לעסק.

הרוצח ממש ממול: מסיבת תעלומות

ההוא שמחייך אליכם מהבר או ההיא עם המיני השחור והצמוד מסתירים סוד אפל שאתם חייבים לדעת. ענת שניר ובן הזוג שלה עידן לקחו את קונספט חדרי הבריחה עוד צעד ויצרו משחק תעלומת רצח בשם "באסטד" בו כל המשתתפים הם בעצם חשודים. זירת הפשע היא בדרך כלל מועדון בתל אביב אבל יכולה להיות בכל לוקיישן שתבחרו. במשחק שנמשך כ-3 שעות צריך כמובן למצוא את הרוצח דרך ראיות שמושתלות מראש בזירה ובשיחה עם המשתתפים האחרים.

איך עלה לכם הרעיון?
"עשינו חנוכת דירה ורצינו לעשות ערב מעניין. נזכרנו שראינו איזה סיטקום עם מישהו שאירח ערב שהוקדשש לתעלומת רצח. החלטנו לעשות אדפטציה של זה לעולם תוכן שקרוב לליבנו של טיפול בבעלי חיים. הסיפור הוא על משפחת פשע אבל מכאן אסור עוד לגלות מה קורה".

וכך נולד הצבע הוורוד: חנות ללא זהות מגדרית

כשנכנסים לחנות למוצרי תינוקות מגלים בדרך כלל שצבע כחול זה לבנים והצבע הוורוד זה לבנות אבל גל צייכנר, מעצבת גרפית ואימא, החליטה שלבן שלה היא רוצה דווקא ורוד. באוגוסט האחרון היא הקימה את האתר "Pink is for boys" ובו היא מציעה בגדים, כובעים וגם מוצרי נייר ששוברים את תפיסת המגדריות. את ההכשרה הגרפית שלה היא מנצלת לעיצוב המוצרים השונים שנמכרים גם בחנויות והמוצר הכי פופולרי באתר היא חולצה שכתוב עליה שבנים כן בוכים (ולא רק בלילה).

גל צייכנר, מיסדת חנות Pink (צילום: יחסי ציבור)
גל צייכנר, מיסדת חנות Pink | צילום: יחסי ציבור

באיזה תגובות נתקלת?
"אנשים לא מאמינים שאני מלבישה את הבן שלי בוורוד, הם ממש מזועזעים מזה לפעמים אבל זה מעורר אצלם דיון. כשהוצאתי את הבן החדש שלי מבית החולים אז הוא לבש אוברול ורוד והאחות שמשחררת מהתינוקייה התעקשה לבדוק שהוא באמת בן".

מכונת הזמן: עיצוב שעוני קיר

כשמיה צ'נטאי פתחה סטודיו לעיצוב גרפי היא גילתה שההוצאות כבדות מדי ואז נזכרה שיש לה תחביב שאפשר לעשות ממנו קצת כסף. שעון הקיר שהיא עיצבה הפך להיות הראשון מתוך סדרה של שעונים אותם היא הציגה בירידים והכינה לפי הזמנה מראש. במקביל לכישרון בעיצוב שעוני הקיר היא למדה להכין יצירות בחיתוך לייזר ואימון אישי כדי להביא את העולם היצירתי שלה גם לשם.

מה נותן לך השראה?
"אני משתמשת במה שאני רואה בטבע כמו חלוקי נחל חבלים וגם אבנים משתלבות. הטבע מחבר אותי לאמנות והאמנות מחברת אותי לטבע, זה חלק ממני".

תמיד עולה המנגינה: מוזיקה בקרני לייזר

מפגש מקרי במסיבת סילבסטר בין די ג'יי לעולה חדש מדרום אמריקה התגלגל לעסק בשם "פלייזר", נגינת מוזיקה על קרני לייזר. תחשבו על קרניים ירוקות המתפקדות כמיתרים לכל דבר וכל נגיעה מפיקה צליל. מי שעומד מאחורי הקרניים המוזיקליות הוא אופיר בן יוסף שהקים את העסק לפני כארבע וחצי שנים ועורך הפקות מוזיקליות באירועים. חוץ מהנגינה יש גם רובוטים רוקדים בחליפות לד ועוד אפקטים.

איך זה עובד?
"הקרניים יוצאות מהקרקע לכיוון למעלה ובכל פעם שאתה חוסם קרן זה יוצר תו. בעצם הקרניים הם כמו תאי זיכרון ואתה יכול להחליט איזה צלילים יהיו בהם".

חנות חברתית לשמלות כלה (צילום: יוסף כהן)
חנות "יוצאות מהארון" | צילום: יוסף כהן

הכלות שיוצאות מהארון: חנות חברתית לשמלות חתונה

לרותם היה סטודיו של שמלות כלה בשוהם אבל היא אף פעם לא הרגישה בנוח עם המחירים הגבוהים שהכלות משלמות רק כדי להיות בתוך שמלה לבנה לכמה שעות. היא פגשה את שרון שניסתה למכור את שמלת הכלה של אחותה ויחד הם החליטו להקים את "יוצאות מהארון", חנות חברתית בתל אביב בה נמכרות שמלות חתונה יד שנייה והתשלום מועבר לבעלת השמלה. העברת שמלת החתונה לחנות היא בתשלום סמלי וחד פעמי.

יש שמלות כלה שלא תכניסו לחנות?
"בוודאי. חשוב לנו שהסגנון יהיה תואם לבנות ולקונספט. בנות שהזמינו מחו"ל וקיבלו שמלה שלא נראית טוב אנחנו לא נקבל. הכל פה מטופח, שמלות שנראות טוב, יש פה מגוון של מידות וגזרות וכל אחת יכולה למצוא את עצמה פה".