כשאתם מגיעים לעבודה, אתם פותחים את המייל, הפייסבוק ואתר קניות? זוכרים את מספר כרטיס האשראי שלכם בע"פ כולל שלוש הספרות בגב הכרטיס? ה'וויש-ליסט' שלכם באתרי הקניות מפוצצים במוצרים? אם עניתם 'כן' על שלוש השאלות הללו, סימן שהגזמתם עם הקניות באינטרנט. לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם לחזור למוטב.

לעולם אל תשמרו את פרטי האשראי שלכם באתרי הקניות

נכון, האתר שהרגע קניתם ממנו מנורת שולחן בצורת קקטוס מציע לכם באדיבות לשמור את פרטי האשראי שלכם. כל מה שאתם צריכים לעשות כדי להמנע מכל המסע המפרך הכולל לקום, ללכת אל התיק, להוציא את הארנק, להתיישב חזרה ולהקליד את כללל המספרים הללו – הוא לסמן וי קטן... אל תעשו את זה! זה מפתה, אבל המסע הזה נותן לכם עוד כמה שניות לחשוב על הקנייה שעמדתם לבצע והאם היא באמת נחוצה לכם. כעת, קחו כמה דקות ומחקו את הפרטים ששמרתם באתרים השונים.

בדקו וחקרו

את כמות השקלים שתכננתם להשקיע בפריט שאתם רוצים לרכוש המירו למספר הדקות שתבלו בחקר על המוצר. למשל, אם זו מקלדת שעולה 60 שקלים, השקיעו 60 דקות בחיפוש מידע. (בנוסף, קחו את העצה הזאת בערבון מוגבל - אתם בהחלט לא צריכים להשקיע 25 שעות במחקר על טלוויזיה שעולה 1,500 שקלים).
קראו ביקורות של לקוחות ומומחים, חפשו מוצרים דומים ברשת ובדקו עם חברים אם יש להם ניסיון כלשהו עם המוצר או אתר האינטרנט ממנו אתם מתכוונים לרכוש. השתמשו בשירותיהם של אתרי השוואות מחירים ומנועי חיפוש אחרים כדי לברר אם עכשיו הוא הזמן הטוב ביותר לרכוש את הפריט ואם יש מחיר טוב יותר שם בחוץ. עשו זאת בכל קניה של כל מוצר. מחולצה ועד סמארטפון. כל דבר. עד שתסיימו לעשות זאת, ודאי תמצאו מחיר זול יותר, מוצר טוב יותר, או תבינו שאתם כבר לא רוצים את המוצר הזה.

אין תמונה
לעולם אל תשמרו את פרטי האשראי שלכם באתרי הקניות

בטלו את המנויים לרשימות תפוצה ודילים יומיים

אתרי הקניות יעשו הכל כדי לגרום לכם להרגיש שעכשיו זו ההזדמנות היחידה שלכם אי פעם לקבל מחיר טוב על פריט מסוים. החלק העצוב הוא שאנחנו נופלים בזה לעתים קרובות. למה? כי הפרסומות הללו יוצרות בנו חשקים למוצרים שאף פעם לא חשבנו בכלל לרכוש בכך שהן גורמות לנו להרגיש כאילו נפספס משהו אם לא נרכוש אותם. היות ואנחנו מודעים לכך שקשה לעמוד בפיתוי, אנחנו ממליצים להימנע מהמצבים האלו מלכתחילה על ידי ביטול הרישום לכל רשימות התפוצה אליהן אתם רשומים.

לעוד מידע בנושא הכנסו לאתר "משחקים באחריות" >>

מדבקת "לא לקנות"

זוכרים איך פעם היינו שומרים מספרים של אקסים תחת השם "לא להתקשר" ומספרים של קריפים תחת השם "לא לענות"?למה שלא נעשה אותו הדבר עם כרטיס האשראי שלנו? הדביקו פוסט-איט על האשראי שאומר "לא לקנות" או כל דבר אחר שמתאים לכם. זהו טיפ קטן ופרקטי שיזכיר לכם לחשוב פעמיים רגע לפני שאתם מקלידים שוב את הספרות.

מחקו אפליקציות קניות מהסמארטפון

יישומי קניות מסוכנים עבור כל מי שנוטה להגזים עם שופינג. האפליקציות האלה מעודדות את ההגזמה – מאוד נוח לבזבז כסף תוך שימוש בהן ולעתים קרובות צריך רק קליק אחד או שנייים כדי להשלים את הרכישה. אז מחקו את כל יישומי הקניות שלכם מהמכשירים הניידים כדי להמנע מקניות מיותרות, והכנסו לאתרי קניות באופן מבוקר דרך הדפדפן – רק כאשר אתם באמת צריכים לרכוש משהו חשוב.