1. מלון הבוטיק הכי טוב: אפנדי

משהו בנסיעה הקסומה לאורך החוף, ואחריה ההזדחלות האיטית בסמטאות עכו העתיקה, כבר מכין אותך לקראת החוויה באפנדי – מלון הבוטיק שפתח המסעדן אורי בורי, שכל כולו מסע לארץ פנטזיה. במבנה עתיק ומאחורי דלת עץ כבדה מסתתרים 12 חדרים מעוצבים בעלי תקרות גבוהות, ומסביב פינות ישיבה, גג עם נוף עוצר נשימה, מרתף שהוא בר יין והרבה מאוד קסם עכואי. כיאה למעמד ולמחיר הגבוה (החל ב-2,250 שקל ללילה עם ארוחת בוקר וטיפול זוגי, ועד 3,600), ההשקעה כאן ניכרת בכל פינה – מהעוגיות בחדר, דרך מוצרי הטואלטיקה המפנקים ועד לחלונות המשוחזרים וארוחת הבוקר המרגשת. רוצים לנוח קצת מכל הטוב הזה? לכו על החמאם הטורקי או על ארוחת טעימות במסעדת אורי בורי הקרובה, ותרגישו חו"ל לפחות לכמה שעות. אל דאגה, המציאות תכה בכם בפקקים חזרה על כביש החוף.
איפה: רחוב לואי התשיעי, עכו. 074-7299799.

סוויטות, מלון אפנדי, אמבטיה (צילום: אסף פינצ'וק)
מלון אפנדי | צילום: אסף פינצ'וק

2. המעדנייה הכי טובה: דליקטסן

כמיטב המסורת של מתי ורותי ברודו, גם דליקטסן, המעדנייה שפתחו לפני שנתיים ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, היא מקום רב קסם, מסוגנן, יעיל ומתוקתק. מקור ההשראה: הבלו בירד – מעדנייה לונדונית. הקונספט: מסעדנייה – מעדנייה שאפשר לסעוד בה וגם לקנות אוכל מוכן הביתה. האוכל הנמכר אינו מורכב מדי, מסובך מדי או הרפתקני מדי, אבל עשוי כהלכה ומספק נחמה מוכרת של בית. אנחנו מדברים על כבד קצוץ (30 שקל ל-350 גרם), ממולאים (14.80 לחתיכה), קרפלעך בשר (60 שקל לחצי קילו) רוסטביף סינטה (42 שקל למנה), וכמובן הלחמים, העוגות והקינוחים המפורסמים של הבייקרי . לצד אלה יש ממרחים וגבינות ונקניקים, וגם פרחים לקחת הביתה ואווירה כללית של מקום רחוק. מה שבטוח הוא שתצאו מכאן עם הרבה יותר ממה שהתכוונתם לקנות.
איפה: יהודה הלוי 79-81 תל אביב, טל 03-9681010.

דליקטסן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
דליקטסן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

3. הקניון הכי טוב: קניון רמת אביב

כל מי שדרך כאן בטעות יודע בדיוק על מה אנחנו מדברים: קניון שהוא הכי רחוק מקניון. קחו את מראות הזוועה המוכרים של מדרגות נעות צפופות, אינסוף ילדים צורחים ומבחר מותגים קבוע ומשעמם, והחליפו אותם בחלל מואר ומאוורר, גברות מהודרות ואלגנטיות ומבחר מסחרר של מותגים ישראלים קלאסיים לצד שמות בינלאומיים מפתים דוגמת לואי ויטון, קרולינה הררה, מארק ג'ייקובס ולונגשאמפ. אפילו הפוד קורט המקומי בקניון הזה שקט ומסודר, ומציג נוף לסניף המעוצב של זארה. אז נכון, את רבים מהבגדים כאן אף אחד מאיתנו לא באמת יכול להרשות לעצמו – אבל ביום שרב מהביל, לא תמצאו חלל מוזג שיקי יותר להצטנן בו.
איפה: איינשטיין 40, תל אביב.

4. אתר הצפרות הכי טוב: אגמון החולה

זה לא סוד שישראל מצויה על אחד מצירי נדידת הציפורים החשובים בעולם. אנחנו יודעים זאת, וגם הציפורים יודעות זאת, ומקפידות לחלוף כאן מדי סתיו ואביב בלהקות ענק מיליונים בדרך מאפריקה לאירופה ובחזרה. ואיפה המקום הכי טוב לתפוס אותן עושות פוזות למצלמה שלכם? אגמון החולה, ללא ספק. גם אגמים ותעלות מים, גם רכיבה על אופניים משפחתיים (או רכב חשמלי ששוכרים פה + משקפת), גם עמדות תצפית מושקעות ויפות לעבר שקנאים, חסידות, אווזים, ברווזים והמון ציפורי שיר, ובעיקר – אווירה של חוצלארץ. עופו על זה.
איפה: כביש 90, צפונית לצומת מחניים. הכניסה בתשלום סמלי של חמישה שקלים לאדם (תרומה לטובת פרויקט העגורים). השכרת משקפת: 20 שקל, אופניים משפחתיים: 150 שקל, רכבי גולף: מ-149 שקל.

המלצות סופש, אגמון החולה 2 (צילום: נועה לוי)
אגמון החולה | צילום: נועה לוי

5. הקבב הכי טוב: קבב שעב

אתם מכירים את הרגע הזה, בו תוקפים אתכם געגועים עזים ליום העצמאות ויש רק דבר אחד שאתם מסוגלים לחשוב עליו: קבב. שבמקרה כזה – אין מקום טוב יותר ללכת אליו מאשר שוק הבשמים בעיר העתיקה בירושלים, שם מתחבא קבב שעב. "יש מעט מאוד בתי אוכל בארץ ששומרים על בלעדיות למאכל שבשמו הם מתהדרים", מבטיח עמית אהרנסון, עיתונאי אוכל, מבקר מסעדות והאיש שמאחורי הבלוג "מדבר מהבטן". "בדוכני פלאפל יש תמיד גם סביח, בשווארמות תמצאו לפעמים שקשוקה או עיג'ה. בקבב שעב כל מה שיש זה שיפודי מתכת ועליהם תערובת מתובלת בדיוק מושלם של בשר טחון. כי אמרנו קבב, לא? על תקן תוספת – קצת ירקות מהגריל, פיתה, וגביע של יוגורט צונן מהמקרר. זול עד כדי גיחוך (ארבעה שקלים לחתיכה) וטעים ברמות אחרות".
איפה: שוק הבשמים, בירידה מכיוון הוויה דלרוזה. העיר העתיקה, ירושלים.

6. הזריחה הכי טובה: מצדה

אינספור מטיילים לא טועים: הזריחה ממרומי המצדה היא הדבר הכי טוב שתעשו לנשמה שלכם. למה? בגלל הנוף המדברי הנושק לים המלח, שמשתלב באופן מושלם עם קרני האור הראשונות הצצות מעל ההרים במזרח, אי שם בממלכת ירדן. תזמון טוב של יקיצה, הליכה של כחצי שעה במעלה שביל הנחש – ואתם מסודרים. את הירידה תוכלו כבר לעשות בעזרת הרכבל, הרי מגיע לכם להתפנק אחרי ההתעוררות המוקדמת.
איפה: כביש 90, לצד ים המלח, דרומית לעין גדי. מומלץ ללון בחניון הלילה "מצדה מערב" (הגעה מערד בלבד).

הזריחה הכי טובה - הזריחה במצדה (צילום: אבינועם מיכאלי מתוך אתר פיקיוויקי)
הזריחה במצדה | צילום: אבינועם מיכאלי מתוך אתר פיקיוויקי

7. המעיין הכי טוב: עין מבוע

להכריז "המעיין הכי שווה הוא..." זה גרוע יותר מלהסתבך עם המאפיה. למה? כי רודפי מעיינות אדוקים לא יסלחו על בגידה בפייבוריט שלהם. אז נלך (או נטבול) על העדפה אישית ופשוט נכריז על עין מבוע כמעיין הכי שווה בסביבה. כאן, מרחק צעקה מהכביש היורד מירושלים לים המלח (כן, אנחנו בשטחים), ממתין המעיין, חלק בלתי נפרד מנחל פרת (ואדי קלט). זהו מעיין פועם – מימיו מתרוקנים ומתמלאים תדיר הודות למבנה גיאולוגי ייחודי של מקור נביעתו. הוא נשפך לבריכת טורקיז קרה עד אימה, ומשם ממשיך במפל פוטוגני אל ערוץ הנחל, המתחתר בלב המדבר. סט מופלא ליום של שכשוך או לתה של אחר צהריים. ובמקום השני? עין מודע, בלב "עמק המעיינות". יאללה, תתחילו להתווכח.
איפה: מכביש 1 לכביש 458, סמוך לאלון ולכפר אדומים.

המעיין הכי טוב - עין מבוע (צילום: איל שפירא)
עין מבוע | צילום: איל שפירא

8. ארוחת הבוקר הכי טובה: מסעדת "חמש"

אתם יודעים כבר למה לצפות: חביתה/מקושקשת/עין, סלט ירקות חתוך גס, מיני פנכות עם מטבלים, לחם דגנים, קפה ומיץ תפוזים – והנה לכם ארוחת בוקר ישראלית גנרית, כפי שהיא מוגשת בדיוק באותה צורה באינסוף בתי קפה בארצנו. אלא שאפשר גם אחרת, ולראייה, "חמש", המסעדה החדשה של רפי כהן, שטרפה את כל הקלפים ממקום מושבה בבית מלון קטן בתל אביב. השקשוקה מוגשת על קרם עגבניות, הירקות הם גזרים צלויים בשלל צבעים, הלבנה מעקצצת בשמן זית איכותי ופלפל חריף והכל מוגש במסגרת בופה עשיר שמגדיר מחדש את המונח "איכות". החיסרון: יש רשימת המתנה עד חום יולי-אוגוסט, וגם המחיר הגבוה (75 שקל) אפילו לא כולל שתייה. עם זאת, שלמות.
איפה: המלון ברחוב מנדלי, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב, 03-5202701‬.

מסעדת חמש, רפי כהן, סינייה (צילום: ירון ברנר)
מסעדת "חמש" | צילום: ירון ברנר

9. הפיקניק הכי טוב: פארק בריטניה

כאשר המוני אדם גודשים את יער בן שמן ופארק קנדה בחיפושם אחר מקום לפרוש בו מפת פיקניק משובצת באדום-לבן סטייל המאה הי"ט – נותר הקולגה, פארק בריטניה שבשפלה, מבודד יחסית ולא צפוף באנשים. וזה בדיוק סוד קסמו. הפארק הגדול – כ-40 אלף דונמים – מקבל את כולם בברכה ומאפשר לכל אחד למצוא בו את הבידוד, אם רק ירצה בכך. בין שבילי טיול נהדרים החולפים על פני גבעות ואתרים ארכיאולוגיים פזורים אתרי פיקניק יפים, קטנים, גדולים, המוניים ואינטימיים. רק תבחרו ותביאו מאפים טעימים. רוצים טיול טוב אחרי או לפני: שביל הבארות ושביל האלות יעשו את העבודה.
איפה: הגעה מכביש 38 או 353.

10. דרך הנוף הכי טובה: דרך הרי נפתלי (כביש 886)

לאמריקאים יש את דרך מספר 1 והאיטלקים מכורים לכביש החוף שבין פוזיטנו לאמלפי, אבל מה הכביש הכי יפה בישראל? הבחירה שלנו: כביש 886 בדרך הרי נפתלי, המסלול שיגרום לכם להסתכל לכל מקום חוץ מלאספלט שלפניכם (זהירות!). המומחים של אתר "טיולי" מבטיחים שכל עונה פה טומנת בחובה הפתעות מסוג אחר: שלגים בחורף, שלכת בסתיו ופריחות ממש עכשיו באביב. הנסיעה המסלול מתפתל בגובה של 500 עד 750 מטר והוא מלא בנופים ירוקים, מרחבים של שדות מעובדים, פרות ונקודות תצפית. הנסיעה מתחילה בצומת ישע (מומלץ לבקר במסלול של מצודת "כח" ונחל קדש) וממשיכה צפונה לכיוון משגב עם, או דרומה בכיוון כרם בן זמרה ושאר יישובי הגליל. כמו שרכבת ישראל אומרת: פשוט ליהנות מהדרך.
איפה: כביש 886.

דרך הנוף הכי טובה - דרך הרי נפתלי בכביש 886 (צילום: דובי זכאי באדיבות אתר טיולי מקבוצת למטייל www.tiuli.com)
דרך הרי נפתלי | צילום: דובי זכאי באדיבות אתר טיולי מקבוצת למטייל www.tiuli.com

11. גן החיות הכי טוב: התנ"כי בירושלים

לאכלס גן חיות בחיות – ובכן, זו אולי לא חוכמה גדולה. החוכמה הגדולה היא כנראה לבחור לו את הלוקיישן הנכון ואת האווירה הייחודית שהיא רק שלו, ובסעיפים האלה גן החיות התנ"כי בירושלים יכול בגאווה לסמן "וי". כאן, לצד ואדי ציורי מוקף הרים וגדוש בצמחייה, שוכנת תיבת נוח מודרנית, יפה ומטופחת, שגם ביקור עשירי יחשוף בה צדדים חדשים ופינות נסתרות. 250 הדונמים של המקום מאכלסים כ-1,000 מינים של בעלי חיים – מנמרים ופלמינגו ועד פילים ופינגווינים – והכל לצד אגמים קטנים שמשמשים למנוחה. עוד יתרון: אפשר להגיע ברכבת עד לשערי גן החיות, הישר מאזור המרכז. נח בעצמו לא היה מתכנן את זה טוב יותר.
איפה: דרך אהרון שולוב 1, פארק מנחת, ירושלים. כניסה: 40 שקל לילד, 50 למבוגר.

גן החיות הכי טוב - גן החיות התנכי (צילום: איל שפירא)
גן החיות התנכ"י | צילום: איל שפירא

12. המסעדה האיטלקית הכי טובה: טופולינו

עם יד על הלב, כנראה שהאוכל האיטלקי שאתם צורכים הכי הרבה הוא פיצה/ במקרה הטוב היא מגיעה מדומינוס, ובמקרה הרע מהפריזר שלכם. אלא שכולנו יודעים שהמטבח האיטלקי מציע כל כך הרבה יותר, ואם מחפשים לחוות אותו בדרך חדשה ולא שחוקה, שווה לקפוץ לטופולינו. בלב ירושלים, מרחק טירמיסו אחד משוק מחנה יהודה, שוכנת המסעדה הביתית הזאת – שהיא גם איטלקיה, גם כשרה, וגם מפתיעה במיוחד. "טופולינו היא מסעדה פשוטה ושמחה, שמוכיחה שאפשר להכין אוכל איטלקי גם בלי בשר ובעיקר בלי הקלישאות השחוקות והמוכרות", אומר עמית אהרונסון, בעל הבלוג מדבר מהבטן. "בתפריט שלל מנות שלא תמצאו בשום מקום אחר, כמו קציצות לוקוס במרק חסה, ברבוניות ממולאות, ניוקי אה-לה רומאנה וקנולי סיציליאני אלוהי". הבחירה שלנו: כיכר גבינה אפויה בדבש ובשום. עזבו, תודו לנו אחר כך.
איפה: רחוב אגריפס 62, ירושלים.

ניוקי א לה רומנה של מסעדת טופולינו, ירושלים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ניוקי א-לה רומנה בטופולינו | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

13. האורחן המדברי הכי טוב: כפר הנוקדים

אין הרבה מקומות שמציפים אותך בתחושה של "הגעת הביתה" כפי שעושה זאת כפר הנוקדים – אורחן מטופח וגדוש באווירת סיני השוכן בדרום מדבר יהודה, באמצע הדרך בין ערד למצדה. זהו נווה מדבר אמיתי, מוקף בטבע פראי ובמסלולי טיול שווים (אל תוותרו על ברכת צפירה בנחל צאלים), שמציע את הפתרון המושלם לסוף שבוע של בריחה. יש פה בתי אבן חמודים, סוכות לינה כיפיות ומאהלים משותפים – וכולם חיים בשלום ובהרמוניה אלו עם אלו. ארוחות הבוקר והערב מצוינות, הסדנאות האקולוגיות מדליקות וטיולי הגמלים ישמחו את הקטנים. לא נאשים אתכם אם תחזרו מבואסים לעיר.
איפה: כביש 3199, בין ערד למצדה. טווח המחירים מגוון ומשתנה בהתאם לסוג הלינה ואופי חבילת האירוח, 08-9950097.

מסביב, טיול כפר הנוקדים, קרדיט אתר כפר הנוקדים (צילום: אתר כפר הנוקדים)
כפר הנוקדים | צילום: אתר כפר הנוקדים

14. החוף הכי טוב: פלמחים

חופים הם לפעמים. ולפעמים לא. אבל יש כאלה שהם תמיד, פלמחים למשל. הרצועה הבתולית הזאת כוללת לא רק חוף מוכרז אלא גם פיסות שטח פראיות, המשמשות בית גידול לשפע של בעלי חיים – מזוחלים ועד יונקים. החוף, שהוכרז כגן לאומי של רשות הטבע והגנים במטרה להגן עליו מכרישי נדל"ן, מציע אינסוף פינות חמד וגם שביל טיול קצרצר שייקח אתכם אל תל יבנה-ים, שרידי עיר עתיקה מהתקופה הכנענית. מה נגיד, התנ"כיים האלה ידעו להתמקם מול הגלים הכי שווים.
איפה: כביש 4311, דרומית לקיבוץ פלמחים. מחיר כניסה: 25 שקל לרכב. החוף נפתח רשמית ב-10 באפריל.

החוף הכי טוב - חוף פלמחים (צילום: רשות הטבע והגנים)
חוף פלמחים | צילום: רשות הטבע והגנים

15. הפלאפליה הכי טובה: אוסול

לפני שתתחילו נבהיר: כן, זה עניין של טעם. אנחנו יודעים שאתם אוהבים את שלכם מלא בעמבה, וגם ברור לנו שאחותכם חייבת בשלה ימבה טחינה שמוכרים רק במקום ספציפי ליד הבית, ובכל זאת – יש לנו מנצח. חומרי הגלם הטריים, התערובת ייחודית, הפיתות האיכותיות ובעיקר האהבה לעשות פלאפל, כל אלה מכתירים את פלאפל אוסול כפלאפל הכי טוב במדינה. איל לביא, השף של רוקח 73, רוקח שוק ורוקח ים מוכן להגן על הבחירה: "הפיתה טרייה, מדהימה ובשרנית והקציצה מצוינת. אני אוהב את המקור הזה ולא את התחכומים, כי כשאתה משדרג מנה כמו פלאפל – הטעם יכול להיות נפלא, אבל אתה מאבד את הדבר האמיתי, וזה כבר לא פלאפל. אני ממליץ לאנשים להזמין פלאפל באוסול ולשים קצת מהרוטב של השקשוקה בפנים. עם הטחינה והחריף נוצרת יצירת אמנות".
איפה: שני סניפים יש לקסם הזה: בכיכר ליד תחנת משטרת ראש פינה, ובאבן גבירול 54, תל אביב.

16. קציצת הפלאפל הכי טובה: יהלומה ביסטרון

לא חשבתם שהמאכל הלאומי יסתפק כאן בקטגוריה אחת, נכון? אז אחרי שבחרנו את מנת הפלאפל הכי טובה, נתמקד קצת ונגיש לכם הצעה מרעננת למקום שמציע את קציצת הפלאפל הכי טובה. או במילים אחרות: רק כדורים משובחים, בלי כל המסביב. קוראים לזה יהלומה ביסטרון, מקום קטנטן בשוק לוינסקי בו יהלומה לוי מבשלת אוכל ביתי מתפצח מטריות, והמוסד התל אביבי הזה מנצח בגדול כשמגיעים לדבר האמיתי. השף איל לביא מסביר: "אני לא יודע באיזה תיבול היא משתמשת אבל זה פשוט מדהים: הפלאפל כאן עשוי מפול ולא מחומוס ויש לו תכונה שחשובה מאוד בפלאפל – איזון מושלם בין הפריכות החיצונית לעסיסיות הפנימית של הקציצה. הרבה מקומות נופלים בזה, אבל כאן זה פשוט מושלם".
איפה: זבולון 5, תל אביב. 4 קציצות בצלחת, מוגשות עם רוקט, טחינה, עגבנייה וחריף עולות 36 שקל.

קציצת הפלאפל הכי טובה - יהלומה ביסטרון בלוינסקי (צילום: אייל טואג באדיבות אתר מפה)
יהלומה בלווינסקי | צילום: אייל טואג באדיבות אתר מפה

17. השקיעה הכי טובה: אכזיב

"אכזיב", במקרה זה, הוא שם קוד לכל נקודה על רצועת החוף הנמתחת מגן לאומי אכזיב ועד למרגלות ראש הנקרה. מפרצונים קטנים ויפים, ים כחול-אדום, המון מקומות להתבודד בהם ואווירה של סוף העולם, או לפחות סוף הארץ. כאשר הכתום הגדול שבאופק ייגע בים תבינו על מה אנחנו מדברים – ועד אז, צאו לשיטוט על רצועת החוף ותפגשו דייגים שניצבים במים, סרטנים זעירים, מלפפוני ים ואולי גם תמנון קטן. כי אם כבר לסגור את היום, אז רק ככה.
איפה: כביש 4, צפונית לנהריה.

18. המערה הכי טובה: מערת הנטיפים

הכל החל במקרה: סוף שנות השישים, פיצוץ מבוקר במחצבה סמוכה, בור שנפער בצלע הר, פועל שנכנס פנימה עם פנס וזעקות אושר גדולות שבקעו רגע אחרי. מערת הנטיפים, לא הרחק מבית שמש, היא באמת מהמקומות שמציתים את הדמיון ולוקחים למסע בזמן, סביבה קסומה שבה הדקות נמדדות במיליוני שנים. יפה פה, מרגש פה, ולאחרונה אף התווספה למקום מערכת תאורה חכמה וצבעונית שעושה את הדברים הרבה יותר מפתיעים. כבר ביקרתם? הגיוני. עכשיו בואו עם הילדים, הם כנראה יזכרו את החוויה לעוד הרבה מאוד זמן.
איפה: מכביש 3866, לפי השילוט למערת שורק. כניסה: 29 שקל למבוגר, 15 לילד.

המערה הכי טובה - מערת הנטיפים (צילום: אפי אליען GDLF)
מערת הנטיפים | צילום: אפי אליען GDLF

19. הקטיף העצמי הכי טוב: בוסתן בראשית בגולן

מסתבר שקטיף עצמי הוא המצאה ניו זילנדית. אבל כאן, בגולן, שכללו את העניין לכדי אמנות של ממש. קיבוץ עין זיוון יצר גן עדן לקוטפים חובבי זולות, ומציע חבילה כוללת שבה לא רק קטיף אלא גם נופים יפים, הצצה לשכנה הסורית, פינות ליטוף, סדנאות לילדים או סתם רביצה בריאה בערסל נינוח מתחת לעץ תות. מה קוטפים פה? כל עונה והקטע שלה: דובדבנים, פטל, תפוחים, שזיפים – רק תגידו. ממלאים קופסה, אוכלים קצת מהעץ, מרגישים מחוברים לטבע וחוזרים הביתה בתחושה של קוטפים עילאיים מתנשאים.
איפה: קיבוץ עין זיוון, הגעה מכביש 91 או 98 בגולן. המחירים משתנים בהתאם לאופי הפעילות. פתוח מסוף מאי ועד סוף אוגוסט. טלפון 04-6993610.

המקום לקטוף בו פירות ולקחת הביתה - בוסתן הגולן ברמת הגולן  (צילום: ד''ר אבישי טייכר מתוך אתר פיקיוויקי)
בוסתן בראשית | צילום: ד''ר אבישי טייכר מתוך אתר פיקיוויקי

20. הבירה הכי טובה: גולדסטאר מחבית

באמת שרצינו להתחכם פה, לדבר על איזו בירת בוטיק שמבוקבקת רק בלילות של ירח מלא במנזר בגליל, אבל האמת הפשוטה היא אחת: כשזה מגיע לבירה ישראלית – גולדסטאר מהחבית לוקחת. יאיר גת, שכתב יחד עם גל זוהר את מדריך היין הישראלי החדש, מסביר למה: "יש מעניינות ממנה, מרירות ממנה, מרתקות ממנה – אבל עם כל הכבוד לבירות המתובלות, אלו שישבו בחבית עשר שנים – בירה צריכה להיות קלילה, בלי יותר מדי אלכוהול, כזו שאפשר לשתות ממנה הרבה. זו הגולדסטאר: טעימה, מרווה, כזו שהפכה כמו אוויר לנשימה". המקום הכי טוב ליהנות מגולדסטאר? אצל מתי המקלל, בחמארה שאוספת את מיטב בטלני תל אביב החל משמונה בבוקר. כ-14 שקל לחצי ליטר ואתם פותחים את היום בחיוך.
איפה: מתי המקלל, רחוב מטלון 41 פינת זבולון, תל אביב.

הבירה הכי טובה - גולדסטאר מהחבית  (צילום: Koriela ויקיפדיה)
גולדסטאר מחבית | צילום: Koriela ויקיפדיה

21. שמורת הטבע הכי טובה: עין גדי

נחל דוד? נחל ערוגות? למה לא גם וגם? שמורת עין גדי היא אחד המקומות המתויירים ביותר בישראל, ויש לכך סיבה מצוינת. בואו לכאן בשעת בוקר מוקדמת או ביום חול ותמצאו את עצמכם תוהים – אולי בפעם המאה – איך מדבר יכול להיות כל כך רטוב, מפתיע ומרגש. לצד בריכות המים האינטימיות, המפלים החובטים בראש והצמחייה הירוקה, תגלו לאורך המסלול שפני סלע שכבר לא פוחדים מאף אחד, יעלים סקרניים ונופים מרשימים שפשוט מתחננים לכך שתניחו את הסמארטפון בצד ותבהו בהם לדקות ארוכות. כאילו מישהו כיוון למקסימום את כפתור עוצמת הצבע.
איפה: כביש 90, לצד ים המלח, סמוך לכניסה לקיבוץ עין גדי. כניסה: 29 שקל למבוגר, 15 לילד.

טיול בנחל ערוגות שמורת עין גדי (צילום: אסתר ענבר )
שמורת עין גדי | צילום: אסתר ענבר

22. מסעדת החוף הכי טובה: "על המים"

"על המים" היא מסעדת דגים ותיקה וקלאסית בחוף הקשתות בהרצליה, ומדובר באחד הלוקיישנים היפים בארץ. יש פה מפות לבנות וכוסות בדולח, ואווירה של חופשה ורוגע. על המפות מוגשות מנות של דגים ופירות ים (טווח המחירים נע בין 24-69 שקל לראשונות, 105-145 לעיקריות), ויש בתפריט גם מנות סושי מצטיינות ויפהפיות בהשראת יאמה אוימאדה, סושי מאסטר יפני שעבד במיטב המסעדות היפניות בניו יורק. אוימאדה הרכיב למסעדה תפריט סושי מרהיב, עם רולים יפהפיים וקונוסים שהם מעשה אמנות, ויצר חוויה שהיא הדבר הכי רחוק ממסעדות חוף אחרות, המציעות בעיקר שניצלונים וצ'יפס.
איפה: הרצליה, ליד כיכר דה שליט. טל' 09-9501767.

מסעדת החוף הכי טובה - על המים (צילום: duna באדיבות אתר מפה)
מסעדת "על המים" | צילום: duna באדיבות אתר מפה

23. האירוח הקיבוצי הכי טוב: מלון פסטורל

איזו אסוציאציה עושה לכם המושג "אירוח קיבוצי"? ביצה רכה בחדר אוכל רועש? מיטת יחיד חורקת? אז זהו, שאולי יש עוד כאלו, אבל יש גם אחרים. מלון פסטורל בקיבוץ כפר בלום הוא דוגמה לאירוח קיבוצי שיודע להיות גם קיבוץ וגם אקסקלוסיבי ומפנק לעילא. רוצים להגדיל? נסו את אגף הבוטיק, שבו חדרים גדולים ומפוארים עם גינות צמודות. עוד במקום: מרכז ספא, בריכה נהדרת, סופי שבוע מוזיקליים לאניני טעם, סדנאות חווייתיות לילדים ושאר פינוקים. אה, ויש גם קיבוץ.
איפה: קיבוץ כפר בלום בגליל העליון. טלפון: 04-6836611. מ-1,000 שקלים ללילה.

חדר השינה במלון פסטורל בכפר בלום
מלון פסטורל

24. הסנדוויץ' הכי טוב: התוניסאי של אלי

כמה פשוט – ככה טוב. בתוך ים של סנדוויצ'יות גורמה, לחמי כוסמת מפונפנים וממרחי אוממי לאניני טעם – התוניסאי של אלי ברמלה פשוט זורח מעל כולם בתור הדבר האמיתי: "כל סנדוויץ', אפילו הפשוט ביותר, הוא כיף של מאכל בעיני", אומר עמית אהרנסון, "אבל סנדוויץ' תוניסאי זה משהו אחר לגמרי, בעיקר כשחתום עליו אלי לוי. יש פה לחמניית פריקסה מטוגנת שממולאת בהמון טונה, לימון כבוש, ממרח פלפלים חריפים, קוביות תפוחי אדמה, זיתים, צלפים ועוד כמה דברים שאני בטח שוכח". המון קלוריות, למשל.
איפה: שדרות שלמה המלך 3, רמלה, כל תוניסאי עולה 22 שקל.

פריקסה - הטוניסאי של אלי
הטוניסאי של אלי

25. הטיילת הכי טובה: נהריה

מי תיקח? נתניה או נהריה? שתי טיילות משובחות היוצרות אינטראקציה בלתי אמצעית עם הים. ובכל זאת – המתמודדת מהצפון לוקחת, ולו רק בגלל שהיא מסמלת את כל מה שהעיר הזאת יכולה הייתה להיות. הטיילת, שמתחילה בצד המערבי של נחל הגעתון ומסתיימת בפארק משחקים גדול בדרום העיר, מתהדרת בצבע לבן – עמודי תאורה לבנים, ספסלים לבנים, הכל לבן. ואז ירוק (דשא) וכחול (ים), והשילוב הזה פשוט בא טוב לעיניים. בדרך תמצאו קצת בתי קפה, כמה מסעדות קטנות ובעיקר הרבה מאוד רוח ואוויר. מרגישים את זה? קוראים לזה חופש.
איפה: הגעה משדרות הגעתון.

עוד טיילת נהריה (צילום: בני משה)
טיילת נהריה | צילום: בני משה

26. יקב הבוטיק הכי טוב: צרעה

אם תרצו יין שיגרום לכם לא רק להיראות טוב אלא גם באמת ליהנות – בואו לצרעה. היקב, שהוקם ב1992 על ידי רוני ג'יימס, אחד האנשים המשפיעים על ענף היין הישראלי. "צרעה הוא יקב הבוטיק הכי מעניין בישראל והוא עושה את היינות הכי טעימים", מסביר יאיר גת. מה הופך אותו לכזה? "היינות שלו מצליחים להיות גם מעניינים, כאלה שאפשר לדבר עליהם מעבר לחוויית השתייה ויש בהם מימד אינטלקטואלי שניתן לנתח אותו – ומצד שני הם פשוט מאוד מאוד שתיים. אלה יינות נזיריים, חדים, מדויקים ומאוד מחוברים לאזור בו הם נעשים". מילה שלנו: הם גם טעימים לאללה.
איפה: נוסעים בכביש 38 ופונים מערבה מול הכניסה לבית שמש בכביש 3855, טלפון: 02-9908261.

יקב הבוטיק הטוב ביותר - יקב צרעה (צילום: מתוך הפייסבוק של יקב צרעה)
יקב צרעה | צילום: מתוך הפייסבוק של יקב צרעה

27. בית ההארחה הכי טוב: פאוזי עזאר

לא ממש בית הארחה קלאסי, יותר הוסטל – מה שאומר שפע של מפגשים בין תרבותיים מרתקים והרבה שיחות אל תוך הלילה. אבל רגע לפני שאתם מכירים חברים חדשים, קצת רקע: הוסטל פאוזי עזאר בנצרת שוכן במבנה עתיק בעיר העתיקה, גדוש בקמרונות אבן נושנים, חצר פרטית נהדרת והמון פינות זולה. החדרים נעימים, פשוטים ונטולי טלוויזיה – הכל כדי שתצאו ותפגשו מטיילים אחרים, על רקע תפאורה שנראית כלקוחה מסרטים ישנים. בערב תוכלו לבשל בצוותא במטבח משותף, לאכול עוגות על מרפסת נעימה, לשקוע בוויכוח פוליטי עם תייר פטפטן מניו זילנד או פשוט להיסחף לספר טוב. במקום חדרים פרטיים וכן חדרי לינה משותפת, וטווח המחירים נע בין 100 ל-400 שקל.
איפה: רחוב 6108, העיר העתיקה נצרת, 04-6020469. יש להזמין מקום מראש.

פאוזי עזר אין נצרת (צילום: סשה אלכוב,  יחסי ציבור )
פאוזי עזאר | צילום: סשה אלכוב, יחסי ציבור

28. השוקולד הכי טוב: קרדינל

השוקולטייר אלי טראב למד את רוב סודות השוקולד בעצמו, ומה שהיה חסר השלים בהתמחות אצל חברת ולרונה, בעמק הרון שבצרפת. באמצע תל אביב הסואנת הוא מנפיק כיום אינסוף הפתעות שוקולד איכותיות ומתוחכמות, כשעיקר התוצרת שלו מתמקדת בפרלינים המבוססים על זני קקאו נדירים ומשובחים, אותם הוא מכין בטכניקה צרפתית-בלגית משולבת. יש כאן פרלין פירות אדומים וסיגליות, פרלין דבש עם מלח וניל, פרלין פאן דפיס (עוגת דבש מתובלת שאוכלים בכריסטמס), פרלין קרם ברולה והרשימה רק מתחילה. יש גם דפי שוקולד, טופי אנגלי (קרמל חמאה פריך עם שקדים קלויים, מצופה בשוקולד חלב ואבקת קקאו), וגם מרציפן מפרובנס, המצטיין בשקדים ארומטיים במיוחד. נראה אתכם עומדים בפיתוי.
איפה: אבן גבירול 60, תל אביב. טל' 03-6958612 (שישה פרלינים עולים 30 שקל, 15 יעלו 64 שקל ו-30 יעלו 115 שקל).

השוקולד הכי טוב - קרדינל (צילום: שירן כרמל)
שוקולד קרדינל | צילום: שירן כרמל

29. הפארק העירוני הכי טוב: פארק הרצליה

כמעט כמו בחירתה של סופי (צעירים? תעשו גוגל), גם לבחור פארק עירוני זו לא משימה פשוטה. אז למה פארק הרצליה לוקח ומנצח גדולים וותיקים ממנו? בעיקר כי הוא מציע גם עיר וגם טבע, וגורם לשניים להתמזג זה בזו באופן מרשים למדי. החלק הדרומי גדוש במתקני שעשועים חדישים ומגניבים לילדים, ובו גם אגם עם הדגים הכי שמנים שפגשתם מימיכם. בחלק הצפוני תגלו טבע פראי הרבה יותר, כולל שרידים משמעותיים של ביצת הרצליה (נכון לתחילת אפריל עדיין יש בה מים), גבעות שכיף לטפס עליהן, נקודות תצפית על ברווזים ואנפות וגם המון פינות פיקניק. לספקנים שביניכם, נספר שקניון שבעת הכוכבים ממש מעבר לפינה, והוא פתוח בשבת. בילוי נעים.
איפה: הגעה מרחוב יוסף נבו. הכניסה חופשית.

אין תמונה
פארק הרצליה

30. המסעדה האסייתית הכי טובה: טאיזו

אנחנו יודעים שכבר פגשתם אסייתית או שתיים בחיים שלכם, אבל מדובר במסעדה אחרת לגמרי: "זו מסעדה ששמה את ישראל בכלל ואת תל אביב על מפת העדכניות של הקולינריה העולמית, עם שורה של מנות פן-אסיייתיות בטאץ' מקומי ממזרי", מסביר אהרנסון. "זו מסעדה שכל ארוחה בה היא כמו רכבת הרים – יודעים איך היא מתחילה, אבל לא יודעים איזה סיבובים ותהפוכות יגיעו בדרך. בכל מקרה, בסוף יוצאים ממנה עם חיוך ענק על הפנים".
איפה: דרך בגין 23, תל אביב. 

מסעדת טאיזו - בר ים וסרטנים (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
טאיזו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

31. פינת הליטוף הכי טובה: "לגעת בחיות"

תשכחו מפינת הליטוף של "ארץ נהדרת". את נבי הממורמר ואביגדור הצב הערס מחליפות במקום הקסום הזה חיות ידידותיות שיעשו לכם ולילדים שלכם שמח בלב. מאיילים נקודים, דרך ננדו, תיש, סוסים, יענים, תוכים וארנבים – כולם כאן. ובאתר "רומפר" מגלים לנו שאפשר ליהנות במקום גם מחליבת עיזים, ממתחם ענק ומגודר בו החיות מסתובבות חופשי לצד הילדים ומתחושה כללית של טבע אמיתי. תוכלו להוסיף נסיעה בטרקטור ועגלה או רכיבה על סוס פוני בשבתות, ואז בכלל כולם יהיו מבסוטים.
איפה: קיבוץ גבעת חיים איחוד בעמק חפר. פתוח באמצע השבוע בין 9:30-16:00, בשישי בין 9:30-14:00 ובשבת בין 9:30-17:00. 35 שקל לילד מגיל שנתיים ו-25 למבוגר.

פינת הליטוף הכי טובה - לגעת בחיות, ספארי לילדים בעמק חפר (צילום: דפי יעקבס)
לגעת בחיות | צילום: דפי יעקבס

32. הקונדיטוריה הכי טובה: נדב קינוחים

לא הייתם מנחשים שבלב אזור התעשייה ברמת ישי מחכים לכם המתוקים הכי מתוחכמים ומיוחדים שפגשתם. "נדב קינוחים" אולי לא מתהדרת בלוקיישן מרכזי, במיתוג מתוחכם או בכניסה מפוארת – אבל הטעם במקרה הזה מראה לכל הקונדיטוריות התל אביביות המתנשאות מאיפה מזליפים את הפטיסייר. הקינוחים כאן פשוט מלאים בשילובים מפתיעים, מלאכת מחשבת של שוקולד וטעמים פרועים: תאנים, פסיפלורה, צ׳ילי, ליצ׳י, בננות וים של רטבים מתערבבים זה עם זה בחגיגה של יצירתיות. אפשר לבחור את אחד הקינוחים האישיים ולשבת בבית הקפה החמוד או פשוט לקחת עוגה גדולה הביתה ולהחביא אותה מהמשפחה.
איפה: אזור התעשייה של רמת ישי, 04-9535414. המחירים נעים בין 20-26 שקל הקינוח. 

הקונדיטוריה הכי טובה- נדב קינוחים בטבעון (צילום: נטע כהן)
נדב קינוחים | צילום: נטע כהן

33. מלון הטיולים הכי טוב: מלון מטיילים במטולה

הקונספט מדליק: מלון שנועד למי שרוצים ללון, לטייל, ואז שוב ללון ושוב לטייל. פשוט, חכם, יעיל. לא צימר מפונפן ויקר שמשכיח מכם את העולם שבחוץ, אלא מקום מתוק עם אנרגיות טובות מכל עבר. הוא נחנך בסך הכל לפני כשלושה חודשים במבנה עתיק במושבה, ומהווה חלק מרשת מתפתחת של מלונות מטיילים בצפון הארץ. יש בו חצר כיפית, 27 חדרים מעוצבים ונעימים וארוחות בוקר מול נוף גלוייתי למדי. והכי חשוב: הרבה מידע למטיילים – בין אם באמצעות מערכת ממוחשבת בלובי ובין אם בשיחה עם אנשי הצוות האדיבים במקום. נראה אם הם יגלו לכם שרק כמה מאות מטרים מפתח המלון ואתם כבר בשמורת נחל עיון, שבה מפלים מרשימים במיוחד.
איפה: רחוב הראשונים 52, מטולה, 04-6883040 . מחיר ללילה: 400-650 שקל.

מלון הטיולים הכי טוב - מלון המטיילים מטולה (צילום: אלברט אדוט)
מלון המטיילים מטולה | צילום: אלברט אדוט

34. בר היין הכי טוב: Rooftop Wine Bar

נכון, אנחנו במידל איסט הרותח, אבל לפעמים גם לנו בא להרגיש פריז – וזה המקום הכי טוב לעשות את זה: בר היין בבניין נוטרדאם, מול השער החדש של העיר העתיקה בירושלים, הוא פיסה של חו"ל באמצע השגרה. נכנסים דרך לובי מקושט, עולים במעלית, מתקבלים על ידי מלצרים דוברי אנגלית ומתיישבים על המרפסת הרחבה בדרך להנאה צרופה. "ביום יפה ובהיר, כשכל העיר העתיקה מונחת לכם על כף יד אחת, כוס יין מעורסלת בכף היד השנייה ועל השולחן מונחת צלחת גבינות משובחת – הגג של בניין הנוטרדאם הוא המקום שכדאי לבוא אליו כדי לחלום על מזרח תיכון חדש", מסביר לנו אהרנסון. עם זאת, שווה לדעת שהמחירים הם בדולרים, והרבה דילים משתלמים לא תמצאו כאן.
איפה: הצנחנים 3, מרכז נוטרדאם, ירושלים.

בר היין הכי טוב - Rooftop Wine Bar  (צילום: מתוך הפייסבוק של רופטופ וויין בר)
Rooftop Wine Bar | צילום: מתוך הפייסבוק של רופטופ וויין בר

35. מסלול הטיול המשפחתי הכי טוב: נחל קדש ומצודת כ"ח

מרחבים ירוקים, פריחה, עופות דורסים ונוף עוצר נשימה – בדרך כלל כדי לזכות בכל התענוגות הללו צריכים ללכת וללכת, אבל המנצח שלנו בקטגוריה נבחר דווקא משום שהוא מציע את הכל במסלול של חצי יום בלבד. אז מה יש לנו כאן? המומחים של אתר "טיולי" מקבוצת "למטייל" מתנדבים להסביר שהטיול הזה, חלק משביל ישראל, כולל הליכה בנחל קסום, קצת מורשת קרב, תצפית עוצרת נשימה והמון שלווה מסביב. הוא מתאים למשפחות שרגילות לטייל (ויוכלו להתמודד עם מדרגות סלע וטיפוס קל) וגם למיטיבי לכת שמחפשים ריגוש. הכי טוב להגיע אליו בסתיו ובאביב, אבל האמת היא שמדובר בנקודת מפלא מושלמת לכל עונה.
איפה: למגיעים מכביש 90 יש לפנות מזרחה בצומת כח ולעלות לכיוון רכס נפתלי בכביש 899. מיד אחרי צומת ישע נפנה צפונה לכביש 886 (כביש יפתח מצוק-רמים). מחנים בקיבוץ יפתח, ואחר כך חוזרים ברגל עד לנקודת הירידה לעבר הנחל בקילומטר ה-62. יש במקום שלט עם כיתוב גדול "נחל קדש" שקשה לפספס. למגיעים מכביש הצפון (899) מכיוון מערב יש לפנות צפונה לכביש 886 לפני צומת ישע (לכיוון קיבוץ יפתח (נקודת ההתחלה היא בירידה מכביש יפתח-מצוק רמים, כקילומטר דרומית לקיבוץ יפתח. 

מסלול הטיול הכי יפה - נחל קדש (צילום: עומר זיו אתר טיולי מקבוצת למטייל)
נחל קדש | צילום: עומר זיו אתר טיולי מקבוצת למטייל

36. בריכת השחייה הכי טובה: בריכת גורדון

חום אימים, אבטיח, ענבים וקרטיב – בריכת שחיה היא ללא ספק התפאורה המושלמת לילדות, אבל מי שחכם מספיק יודע ליהנות ממנו גם כמבוגר. משה גרטל, השחיין והשדר האגדי, מספר לנו שבריכת השחיה הכי טובה בארץ, זו שכיכבה בבת גלים בחיפה, כבר מזמן לא איתנו – אבל בריכת גורדון בתל אביב מהווה תחליף לא רע. אחרי שיפוץ מקיף היא מציעה היום דקים מעוצבים ומיטות שיזוף מפוארות, וזאת לצד המים המפורסמים שהפכו אותה למותג: מי תהום מליחים עשירים במינרליים, בטמפרטורה קבועה של 24 מעלות. "זו בריכה נעימה במיוחד", מכריז גרטל. "האוויר הפתוח, הים, שוברי הגלים, השחפים, תרני האניות והמלונות הנישאים מעל – יש כאן אווירה פסטורלית נהדרת״. אנחנו נוסיף שזה גם מקום מעולה לראות את מיטב סלבריטאי ארצנו בבגד ים. סתם, שתדעו.
איפה: רחוב אליעזר פרי 14, תל אביב. מחירים: 67 שקל למבוגר בימים א-ו׳, 77 שקל למבוגר בשבת וחג.

עוד בריכת גורדון
בריכת גורדון

37. החומוס הכי טוב: חומוס פול עיסא

אנחנו יודעים, אנחנו יודעים – החומוס שאתם אוהבים יותר טוב. ובכל זאת, אנחנו התייעצנו עם מי שטעם כבר הכל, שוקי גלילי, עורך הבלוג "חומוס להמונים" – ואנחנו לא מתביישים להכריז על מנצח (אולי רק חוששים מהטוקבקים). "יש מקומות מעולים לחומוס ביפו, בירושלים ובחיפה – אבל אני הולך על עכו, שם יש ריכוז גדול של חומוסיות טובות על שטח מאוד קטן", אומר המומחה. "החביב עלי בעכו הוא עיסא: זו אחת החוויות הכי נעימות של חומוס בכל האיזור. המקום עצמו, העובדה שהוא לא מלא בתיירים אלא במקומיים, היעדר הגינונים - וגם יופי של חומוס״. גלילי מדבר על חוויה מזוקקת של ניגוב, על העובדה שאף אחד לא מנסה לעשות עליך רושם או למכור לך גימיקים: ״זה פשוט, זה טרי, אתה רואה את האוכל נוצר ויוצא משם בתחושה קלילה. זה הסימן לחומוס טוב: קליל, אוורירי ורענן. חוויה עילאית".
איפה: רחבת סלאח א-דין, בכניסה לשוק העיר העתיקה, עכו. מחיר: 20 שקל למנה. 

38. אולם התיאטרון הכי טוב: אולם רובינא, הבימה

לא משנה כמה טובה ההצגה, אם יושב לפנייך ג'מוס שמסתיר את הבמה ממילא לא תוכל להתרכז בשום דבר חוץ מהקללות שרצות לך בראש. מבקר התיאטרון של הארץ, מיכאל הנדלזלץ, קובע ש"ברגע בו לא עוסקים במה שמתרחש על הבמה אלא באיכות האולם – יש לנו בעיה״, אבל אם חייבים, אז התיאטרון שהכי פחות סביר שיסתירו לכם בו הוא האולם המרכזי של "הבימה". נכון, לא מושלם כאן, אבל אחרי השיפוץ המקיף שעבר התיאטרון נחשב כיום אולם רובינא לאידיאלי מבחינת קווי הראיה האפשריים, האקוסטיקה והאינטימיות – במיוחד בהתחשב בעובדה שמדובר באולם גדול. החיסרון המשמעותי: כמו אולמות תיאטרון אחרים רבים, גם הוא לא נגיש לבעלי מוגבלויות, ואלו נדחקים אל השורה האחרונה באולם.

איפה: אולם רובינא, תיאטרון הבימה, רחוב תרס"ט 2, ת"א.

אולם התיאטרון הכי טוב- אולם רובינא הבימה (צילום: מיכאל יעקובסון)
אולם רובינא, הבימה | צילום: מיכאל יעקובסון

39. הצימר היוקרתי הכי טוב: פנחס וגסטון

אם יש קונצנזוס אחד בישראל, הוא כנראה נמצא במושב לימן בגליל המערבי. כנראה שכשאנחנו מצליחים להיות תמימי דעים בקשר למשהו, זה ראוי להערכה מיוחדת. מסכת הפינוקים ב"פנחס" לא נגמרת: בריכת שחיה פרטית מחוממת לכל צימר, חצר פרטית סגורה עם בוסתן פרי, מכונת אספרסו, טלוויזיה ענקית של 42 אינץ', סטרימר, ספריית וידיאו וטיפולי ספא שמגיעים עד החדר. חוץ מזה יש שמשיות ומיטות שיזוף, מיני בר חופשי, יין ופירות, מיטות שמיובאות מחו"ל, רצפת פרקט מעץ ערמונים בחדרים, ארוחת בוקר מצוינת שמוגשת על שפת הבריכה ותחושה שאם למות מאושר, כנראה שזה המקום.
איפה: מושב לימן. מחירים: בין 1500-2,200 ללילה באמצע השבוע, בין 2,200 ל-3,150 בסופ"ש.

אין תמונה
פנחס וגסטון

40. המקום הכי טוב לסנפלינג: מערת קשת

סנפלינג, בעיקר בפעם הראשונה, הוא דבר מפחיד. להיות תלויים בחבל ולסמוך עליו שיישא אתכם זה לא דבר פשוט, ולכן המלצתנו היא שתמוססו את הדאגות והחששות בעזרת הנוף המדהים הנשקף ממערת קשת בגליל העליון, מטר מלבנון. נכון, לעומת מסלולי סנפלינג אחרים, פה לא תבלו הרבה על הקיר – אבל במקום זה תזכו לשהות לא קצרה בין שמיים וארץ, רק אתם והנוף. "מערת קשת היא מצוק שנוצרה בו קשת אבן בגובה של כ-40 מטרים אשר משקיפה על נחל בצת, ואפשר לצפות ממנה על כל צפון הארץ", מסביר אורי אסידו מ"מדריכי הרים". "צורת הסלע המעניינת והנוף עוצר הנשימה הופכים את המקום הזה לסנפלינג עם הנוף הכי יפה בישראל".
איפה: מערת קשת פארק אדמית, הגעה דרך כביש 889.

המקום הכי טוב לסנפלינג - סנפלינג במערת קשת (צילום: מדריכי הרים)
מערת קשת | צילום: מדריכי הרים

41. המאפיה הכי טובה: ממתקי עבד אלהאדי

אל תבינו אותנו לא נכון, אנחנו חולים על קרואסונים וגם בריושים זה נפלא, אבל אין שום בצק צרפתי שישתווה לשמחה הים תיכונית שתאחוז בכם כשתיכנסו לאחת מחנויות הרשת הזו ותעמדו מול שורות שורות של העוגיות הכי מושלמות שראיתם. פייר? לקרוא ליצירות האמנות הללו עוגיות זה עוול – מדובר בממתקים שניכר שנעשו ביד, בדיוק מושלם, מתוך רצון עז להתעלל במי שגזר על עצמו דיאטה. הכל כאן נגיש וידידותי: מקבלים כפפה וקופסה וממלאים בה את כל מה שהיד משגת – אטריות קדאיף שמערסלות צנוברים מומתקים בדבש, בצק עלים שפוגש פיסטוקים ממותקים, עוומה – סופגניות פצפוניות מלאות במי ורדים, וכמובן כנאפה מושלמת. המבחר מסחרר, הטעם ממכר ותמיד אפשר להישאר ולשתות לימונדה קרה, תה או קפה. להוריד את הכל לפני שיוצאים לסיבוב טעימות נוסף.
איפה: שחאדי שלח 3, חיפה/ סלאח א דין, עכו העתיקה, עכו/דלית אל כרמל.

המאפיה הכי מיוחדת - ממתקי עבד אלהאדי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ממתקי עבד אלהאדי | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

42. הספא הכי טוב: אקאשה, מלון ממילא

טיפולים מפנקים אפשר למצוא היום בכל ספא, אבל הפסיליטיז, העיצוב והאווירה באקאשה עושים את ההבדל ומזניקים אותו היישר למקום הראשון. הספא ממוקם במלון ממילא היוקרתי בירושלים ופתוח גם לאורחים מבחוץ. הוא מאובזר בבר אורגני, בבריכה מפנקת ובעיצוב מדויק המבוסס על ארבעת האלמנטים – אוויר, ים, יבשה ואש. בתפריט הטיפולים תמצאו לצד האופציות הקלאסיות גם טיפולי מים, עטיפה בבוץ טבעי, טיפול בארבעת האלמנטים, טיפול בקונכיות חמות, טיפול בכדים ומה לא? ובכן, זול זה לא.
איפה: רחוב המלך שלמה 11 ירושלים (כניסה גם מאלרוב, שדרות ממילא 17), טל' 02-5482233. המחירים מגוונים: עיסוי שבדי של 45 דקות -320 שקל, טיפול ארבעת האלמנטים (90 דקות): 580 שקל.

אין תמונה
ספא אקאשה ממילא

43. המקום הכי טוב לפק"ל קפה: מסגד סידנא עלי

האספרסו הכי מפונפן לא יצליח להתחרות בקפה שתכינו על הגזייה שלכם במרפסת שצמודה למסגד סידנא עלי. הסיבה היא התבלין הסודי: הנוף עוצר הנשימה, ורעש הרתיחה שמתערבל עם קול ניפוץ הגלים של הים האדיר ממולכם. המומחים של אתר "טיולי" מקבוצת "למטייל" ממליצים לתזמן את הקפה לשעות השקיעה, לשבת בנחת ולראות איך הכל נבצע ורוד. כאן, רבע שעה מתל אביב, גם העירונים הכי סטריליים ירגישו מה זה להכין קפה כמו גברים אמיתיים.
איפה: הרצליה. יוצאים מכביש החוף במחלף רבין (לכיוון כפר שמריהו והרצליה), פונים לרחוב קרן היסוד לכיוון מערב וממשיכים לפי השילוט לגן לאומי אפולוניה. פונים בכיכר השנייה ימינה לרחוב וינגייט, ההופך לרחוב גולדה מאיר. לאחר מכן פונים שמאלה לרחוב יגאל ידין ומכאן הכביש מוביל לרחבת המסגד. ממשיכים עם הכביש עד רחבת החנייה.

44. המלון הכי טוב: וולדורף אסטוריה

קצת קשה לתת את הפרס למלון שפתח את שעריו רק הבוקר (חמישי), אבל אנחנו לוקחים את הסיכון. אחרי הכל, וולדורף אסטוריה הוא מותג יוקרה בינלאומי ששמו הולך לפניו, והצצה למה שמחכה לאורחים במלון החדש כבר מסירה כל ספק. טלוויזיות בחדר השירותים, אייפד לכל חדר, רהיטי עילית ברמות גימור משובחות וגם שירות שגורם לכל מלון אחר להחוויר. כך, בוולדורף אסטוריה זוכה כל אורח לקונסיירז' אישי – איש צוות צמוד שיעזור לו למצוא מסעדה טובה, להשיג כרטיסים להופעות וגם לסדר לבת הזוג מתנה מפתיעה. בדרך לפתיחת המלון עבר המבנה שש שנים מתישות של שיפוצים כדי לשמור על הצורה המקורית של מלון פאלאס ששכן כאן בעבר, והתוצאה לא מאכזבת. תקרות זכוכית, נברשות ענק, חללים מפוארים וכל יתר הדברים שיגרמו לדודה העשירה שלכם מארה"ב להיאנח בנחת. אגב, כנראה שהיא גם היחידה שיכולה להרשות לעצמה להתארח כאן.
איפה: ירושלים. מחיר: חדר קלאסי מ-490 דולר (ללא מע"מ) לאדם, הסוויטה הנשיאותית: כ-5,000 דולר ללילה.

מלון מבחוץ, וולדורף אסטוריה
וולדורף אסטוריה

45. מסעדת הפועלים הכי שווה: הסנדוויץ׳ של צ'וצ'י

אם אתם מחפשים מנות מיקרוסקופיות, דיבורים על עפיצות של יין ושלושה סטים של מזלגות אתם במקום הלא נכון: מסעדות פועלים, כידוע, הן הבחירה למי שרוצה לאכול טוב, הרבה – ובזול. ואם אתם רוצים לאכול ממש טוב, ממש הרבה וממש בזול – בואו לסנדוויץ' של צ'וצ'י. "זו מסעדה כמו של פעם, במרכז מסחרי קטן ומאובק של שכונה מאובקת בקצה ירושלים", מסביר אהרנסון, "אוכלים כאן יחד ילדים אחרי בית ספר, עורכי דין באמצע יום עבודה, רופאים מהדסה וסתם אנשים רעבים שמחפשים ירקות ממולאים, שניצלים יוצאי דופן, סמבוסקים קטנים מטוגנים, אורז עם שעועית או במיה והמון סלטים טעימים תוצרת בית. מקום עם לב ענק שמנוהל על ידי אב ובנו שמחזיקים בהמון כישרון בידיים".
איפה: רח' דהומיי 14, קריית מנחם, ירושלים. מחירים: 18-37 שקל לסנדוויץ', 49 שקל לארוחה עסקית. 

שניצל בצלחת הסנדביץ' של צ'וצ'י (צילום: נטלי עסיס)
הסנדוויץ' של צ'וצ'י | צילום: נטלי עסיס

46. תצפית הפריחה הכי טובה: הר הלל

מרבדים קסומים של צבע ממלאים לכם את העיניים, ניחוח נעים שוטף את הנחיריים ולפתע גואה בכם הרצון לרוץ אל המרחבים כמו בסרטים. אין ספק, פריחה יכולה לעשות טוב בלב, אבל בטבע כמו בטבע, צריך לדעת לאן כדאי לרוץ כדי לראות את כל היופי הזה. דוד וערן גל אור, מחברי סדרת ספרי הטיולים "מסלולים", ובהם "280 מסלולי פריחה צבעוניים", מספרים שלפחות נכון לרגע זה, ולמשך השבועיים הקרובים בלבד, הכי שווה לרוץ ולראות את הפריחה של אדמונית החורש בהר הלל שבגליל. המראה הוא מרהיב: פרחים גדולים בקוטר של עשרה ס"מ, המתקשטים בעלי כותרת ורודים-אדומים והופכים את הסצנה למרשימה במיוחד. ובתרגום לטינאייג'רים שבינינו: אחלה מקום לצלם בו סלפי.
איפה: שביליו של הר הלל, הגליל העליון. כביש 85, מתחילים מבית ג'אן.

הפריחה הכי יפה (צילום: ערן ודוד גל-אור, מסלולים)
פריחה בהר הלל | צילום: ערן ודוד גל-אור, מסלולים

47. הקצבייה הכי טובה: בן דוד אבי (מעדנית איוו)

סטייק, צלי ואפילו קציצות – בסופו של דבר, הבשר הוא הקובע את הטעם. לכל בשלנית ובשלן מתחיל יש את הקצב שלו, זה שהרוויח את אמונם ומנצח על המתכונים מאחורי הקלעים – אבל אם תשאלו אותנו, יש קצב אחד שמתעלה על כולם, ואם רק תנחתו אצלו בממלכה הוא יהפוך לחבר החדש הכי טוב שלכם. ״האטליז הירושלמי הזה הוא הכי קרוב שאפשר להגיע בארץ לאטליז אירופאי אמיתי", אומר אהרנסון על מעדניית איבו והקצב בן דוד אבי. "כזה שמפרק ומיישן את הבשר בעצמו, מכין קופסאות קטנות של ציר בקר ללקוחות שרוצים להכין תבשילים ויודע להמליץ בדיוק מה להכין מכל חלק, וגם לשאול אחר כך איך היה. מדובר בלונה פארק קולינרי שיגרום לפה שלכם להתמלא בריר ולארנק שלכם להתרוקן מתכולתו".
איפה: שמאי 7, ירושלים.

אין תמונה
קצביית איוו

48. המקום הכי טוב לדיג: הכנרת

אם אתם מוכנים לאתגר של דיג עצמאי, לגמרי לבד, עם חכה ופיתיונות וסיכוי טוב להביך את עצמכם – הכנרת היא ללא הספק היעד המושלם. אנדריי מזלין, יו״ר ישראפיש, האגודה לקידום הדיג הספורטיבי בישראל, ממליץ לכם להגיע לימה הלאומית ומבטיח שתצאו משם עם שלל נאה למנגל. "זה האגם היחיד בארץ שיש בו גם מגוון דגים גדול וגם תשתיות נוחות כמו שירותים ומקלחות", הוא אומר. בנוסף, למימיה המתוקים של הכנרת יתרון משמעותי: בעוד שבדיג במים מלוחים יש להצטייד בציוד מיוחד ולשטוף אותו לאחר הציוד – הרי שפה תוכלו להשתמש בציוד רגיל וליהנות ממגוון רחב של דגים: שפמנונים, קרפיונים, חשפים ולבנונים. מבט זועם מחבריכם הטבעוניים כבר כלול בחוויה.
איפה: חוף הכנרת (במיוחד חופי גופרה, דוגית, לבנון, רצועת ברניקי-צינברי-שקמים).

49. המסעדה הפסטורלית הכי טובה: טול בכליל

מתי בפעם האחרונה יצא לכם לשבת במסעדה השוכנת בלב טבע פראי, כשהרגלים נוגעות בעשב רך, העיניים בולעות גבעות מוריקות, פרחים וצמחים, וכל זאת עוד לפני שהוגשה המנה הראשונה? ובכן, לא צריך לטוס עד פרובאנס. לפסטורליה המקומית שלנו קוראים "טול", והיא שוכנת בישוב הציורי כליל שבגליל המערבי. היא קטנה ומעוצבת בפשטות, וכל מאכליה נצלים ונאפים בטאבון למשך שעות ארוכות, כולל חלק מהמנות האחרונות. בין המאכלים המופלאים שמכין השף והבעלים ניר גבעתי (טווח המחירים: 19-44 שקל לראשונות, 90-150 שקל לעיקריות): קישואים ממולאים בטלה וצנובר ברוטב טחינה (יש גם גרסה צמחונית), עגבניות עם גבינת צאן וריחן, חצילים ברוטב ג'ינג'ר, חרב שעליה נתחי בקר, טלה ועופות שהושרו במרינדה שונה וניצלו בטאבון לקבלת ניחוח עישון, חציל ממולא בירקות ברוטב חלב קוקוס, קרמבל פירות (מהטאבון!) ועוד המוני הפתעות. חוץ מהטבע כמובן.
איפה: טול ביישוב כליל. לפרטים והזמנות: 054-4794472.

מסעדת הטבע הכי טובה- טול (צילום: שירן כרמל)
מסעדת טול בכליל | צילום: שירן כרמל

50. התיאטרון האלטרנטיבי הכי טוב: התיאטרון הערבי-עברי

תשכחו מ"כנר על הגג", "קברט" או עוד מחזה ישראלי משמים על משפחתיות: לתיאטרון האלטרנטיבי הולכים כדי להרגיש לא בנוח, וליהנות מכל שנייה. האמת שלא חסרים אצלנו בסביבה תיאטראות אלטרנטיביים משובחים – החל מהקבוצה בשלומי ועד תיאטרון החדר של אמיר אורין – אבל ד"ר נפתלי שם טוב מהמחלקה לספרות, אמנויות ולשון באוניברסיטה הפתוחה, מתעקש שהתיאטרון הערבי-עברי ביפו זורח מעל כולם. הסוד? תכנים מטלטלים, מחדשים, יוצאי דופן באמת. "יש בתיאטרון הזה המון הצגות שעוסקות בחברתי ובפוליטי, שקשה למצוא בזרם המרכזי. יש לו שפה ייחודית ומרתקת עם מחזות מגוונים בהם הקהל הוא לא קיר רביעי. למשל, הצגה בשם 'געגועים' בה הקהל יושב במרכז החלל על כסאות מסתובבים והמחזה מתרחש על בימות קטנות מסביב". בקיצור, פרגנו לעצמכם שעתיים של תיאטרון אמיתי. זה לא קל, אבל סופר משתלם.

התיאטרון האלטרנטיבי הכי טוב - התיאטרון הערבי עברי ביפו (צילום: yiftah-s ויקיפדיה)
התיאטרון הערבי עברי ביפו | צילום: yiftah-s ויקיפדיה

איפה: רחוב מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה.

51. נקודת התצפית הכי טובה: טיילת ארמון הנציב

להסתכל מסביב ולראות נוף מדהים, לתת לשיער להתבדר ברוח, לשאוף אוויר צח עמוק עמוק לריאות – ולעשות את כל זה באמצע עיר הבירה, מבלי צורך להרחיק להר מבודד בצפון. אין ספק, יש הרבה נקודות תצפית מרשימות בארץ – אבל המוצלחת מכולן מסתתרת ממש בטבורה של ירושלים. טיילת ארמון הנציב, כך קובעים המומחים מ"מפה", היא קלאסיקה ישראלית ידועה, ולא בכדי: המבט הפנורמי על העיר העתיקה עוצר נשימה, הריח ריח אורנים והתחושה הכללית היא כאילו צעדנו כמה אלפי שנים לאחור. אם במקרה עדיין לא הייתם שם, זה בדיוק הזמן.
איפה: ירושלים.

נקודת התצפית הטובה ביותר בארץ - ארמון הנציב (צילום: יוחאי כורם, אתר טיולי מקבוצת למטייל)
ארמון הנציב | צילום: יוחאי כורם, אתר טיולי מקבוצת למטייל

52. גינת השעשועים הכי טובה: נמל תל אביב

הדור הבא של גני השעשועים הוא ללא ספק אלה שמגיעים בלי חול. נכון, אין ספק שהיתרונות הסנסוריים והמוטוריים של ארגז החול הולכים פה לאיבוד, אבל – יש יותר טוב מלחזור הביתה בלי חול בנעליים? (ואנחנו לא מדברים רק על הילדים). בנמל תל אביב לקחו את גני השעשועים המשודרגים האלה צעד קדימה, והקימו במקום שלושה מתחמים מאתגרים לילדים, עם מגלשות ענק אה-לה-פארק שעשועים כמעט, נדנדות מכל הסוגים (שגם ההורים נהנים לתפוס בהן מנוחה קלה), מכשירים מיוחדים – כולם מגיעים גם עם דגש עיצובי, ובעיקר הרבה הרבה צל. וכשברקע מתנוסס לו הים, ומסביב אפשר להמשיך את הבילוי באחת ממסעדות הנמל, אין ספק שמדובר באחר הצהריים מושלם.
איפה: נמל תל אביב. 

53. הקינוח הכי טוב: קראק פאי, קפה 48

הקראק פאי של השף יונתן בורוביץ מקפה 48 בתל אביב כבר הספיק לצבור לעצמו קהל מעריצים מושבע – ולגמרי בצדק. מדובר פשוט בקינוח אנטי שפי בעליל, שמפיל חללים אחד אחרי השני. כשתקבלו אותו לצלחת לא תיפלו מהכסא: עוגת שיבולת שועל אמריקאית כעורה למדי, שמוגשת עם קצפת רכה ולא מאוד מתוקה. אלא שטעימה אחת מהשחיתות הזאת, והלסת נשמטת בהתפעלות ומיד מבקשת עוד. זאת כנראה הסיבה שקוראים לו קראק פאי – יש בו משהו ממכר, כמו סם מתוק. הסוד? אפייה ביתית, בסיסית וסופר טעימה. אה, כן, וגם תועפות של חמאה.
איפה: נחלת בנימין 48, תל אביב. טל' 03-5101001. 30 שקלים הפאי.

קראק פאי קפה 48 (צילום: באדיבות קפה 48)
קראק פאי | צילום: באדיבות קפה 48

54. הסוויטה הכי טובה: מצפה הימים

אולי תמצאו מפוארות ויוקרתיות מהן, אבל התפאורה המושלמת שעוטפת את מיני הסוויטות במלון מצפה הימים הופכת אותן למנצחות. בפנים תתענגו על פינוקים קטנים ומפתיעים, וכשתצליחו לגרור את עצמכם החוצה מהמיטה תגלו חוות ירקות, פריחת ההדרים, ערוגות תות שרק מזמינות נשנוש, קונדיטוריה וגבניה שקוראות להיכנס אליהן, בריכה נהדרת, סאונות, חדרי טיפולים והמון אוכל בריא, אורגני ומשובח. אורלי גינוסר, כתבת תיירות ומורת דרך, מסבירה למה הייתה רוצה לארוז את עצמה ולהגיע לכאן ממש עכשיו, למרות המחיר הגבוה: "בסוויטה עצמה חושבים על הכל – יש זר פרחים שגדלו בגינות של החווה, בחדר הרחצה יש סבונים טבעיים שעושים במקום, המגבות, שמגיעות עם מחמם מגבות, עטופות בסרט עם עלי לבנדר ורוזמרין שגדלים שם והכל כל כך יפה. המיני סוויטות שונות זו מזו, כך שאפשר להגיע שנה לאחר שנה ולא להשתעמם".
איפה: מלון מצפה הימים, בין ראש פינה לצפת. לילה באמצע השבוע עולה 1,790 שקל, לילה בסופ"ש 2,350 (מינימום 2 לילות).

הסוויטה הכי שווה - הסוויטה של מצפה הימים (צילום: נטשה חיימוביץ ויוסי סליס)
סוויטה במצפה הימים | צילום: נטשה חיימוביץ ויוסי סליס

55. המקום הכי טוב לטיפוס הרים: עין פרת

כדי להגיע לפסגה צריך לעבוד – ובספורט הזה זה נכון פי כמה. אז אם כבר החלטתם לפתוח בקריירה אתגרית חדשה, לפחות תעשו את זה בעין פרת ליד ירושלים, שם תוכלו למצוא קירות שיתאימו גם למתחילים וגם למתקדמים. "הסלע שבעין פרת מעולה לטיפוס כי הוא איכותי ולא מתפרק", מסביר אורי אסידו מ"מדריכי הרים". "מקיר הטיפוס תראו לא רק נוף מדברי יפהפה, אלא גם נחל שזורם תחתיכם ומנזר שבנוי על הצוק ממש ליד". עם כזה יופי בעיניים, אל תשכחו להתרכז בטיפוס, שיכול להגיע פה גם לגובה של שלושים מטרים. אתם יודעים, שלא יהיו פאדיחות.
איפה: שמורת עין פרת.

המקום הכי טוב לטיפוס הרים - עין פרת (צילום: מדריכי הרים)
טיפוס הרים בעין פרת | צילום: מדריכי הרים

 56. שוק האיכרים הכי טוב: שוק נמל תל אביב

שבעים חקלאים ומגדלים, מרמת הגולן ועד קדש ברנע ליד אילת מגיעים לנמל תל אביב מדי יום שישי, והם לא מגיעים לפה לבד: יחד איתם באים ועולים על הדוכנים זנים מופלאים של פירות וירקות, תפוחים, פירות יער, אפונים, שישה זנים של ארטישוקים, גבינות עיזים ריחניות, שמן זית איכותי וכל פרי וירק שחלמתם עליו – כולם מתקבצים במתחם הנמל בתל אביב. מיכל אנסקי, האישה מאחורי השוק, מספרת לנו שהחקלאים משכימים קום בארבע לפנות בוקר, קוטפים את התוצרת הכי טרייה שאפשר, ומגיעים לכאן כדי למכור לנו אותה ללא פערי תיווך. המחירים אינם מחירי שוק רגילים, שכן בכל זאת מדובר בתוצרת מסוגה עילית, אבל בשביל חומרי הגלם הכי טובים בארץ – שווה מדי פעם להשקיע.
איפה: ימי שישי בנמל תל אביב.

אין תמונה
שוק האיכרים בנמל תל אביב

57. רחוב הקניות הכי טוב: דיזנגוף

בצפון מעוזן של הכלות לעתיד, בדרום הדיזינגוף סנטר על שלל חנויותיו – ובאמצע מכל הבא ליד: יד שניה, נעליים, מעצבות תל אביביות עצמאיות שמוכרות אופנה מקורית וגם רשתות אופנה קטנות ואיכותיות. רחוב דיזנגוף התל אביבי הוא המלך הבלתי מעורער של השופינג, וזאת למרות שבמשך שנים כולם דואגים להספיד אותו. קחו אחר צהריים, צאו לסיבוב – וכנראה שתחזרו עם שקיות מלאות קניות. רק בבקשה: אל תקראו לזה להזדנגף.
איפה: דיזנגוף, תל אביב.

רחוב הקניות הכי טוב - דיזינגוף (צילום: ויקיפדיה)
רחוב דיזנגוף | צילום: ויקיפדיה

58. מלון "הכל כלול" הכי טוב: יו קוראל ביץ׳ קלאב, אילת

יש משהו מרגיע בידיעת מחיר החופשה הסופי מראש: כך מגיעים לנופש בלי החשש להוציא כסף על ארוחות, אטרקציות או פחיות קולה במחיר סמלי של 15 שקל בבריכה. יו קוראל ביץ' באילת לוקח בדיוק את הקונספט הזה, המוכר והאהוב כל כך על הישראלים, ומבטיח לקיים אותו בלי התפשרות על האיכות. מבטיח וגם מקיים. הבריכה, אטרקציות הספורט, המסעדות, הפינוקים וגם האלכוהול להורים – הכל כלול בעסקה, והכל מוקפד ואיכותי באמת. אז נכון שהבניין לא חדש לגמרי, ושאל מול דילים מקבילים בעולם גם די יקר כאן – אבל אם אתם רוצים להרגיש טורקיה בלי לצאת מגבולות הארץ, מדובר בפתרון המושלם.
איפה: חוף אלמוג, אילת. מחירים: בין 1,100 שקל ל-2,200 שקל לזוג, ובין 1,650 שקל ל-3,300 שקל לזוג עם שני ילדים.

אין תמונה
מלון יו קוראל ביץ' קלאב

59. אולם הקולנוע הכי טוב: איימקס יס פלאנט, ראשון לציון

גם אם אתם מסוג האנשים שצופים בסרטים באינטרנט ואומרים לעצמם שזה בול אותו דבר, תהיו חייבים להודות שבמציאות - אין כמו סרט בקולנוע: המסך העצום, המזגן, ריח הפופקורן והילדים המעצבנים בשורה ממש מאחוריכם. אולם האיימקס של יס פלאנט בראשל״צ הוא המקום למקסם את ההנאה. למה? בגלל המסך הענק, איכות התמונה שאין לה תחרות, מערכת הסאונד המתוחכמת והכסאות המרווחים, שמונעים תקריות מביכות עם השכנים ומאפשרים לכם לשקוע בסרט בשיא הנוחות. בחוץ זה ראשון לציון, אבל בפנים לגמרי הוליוווד.
איפה: יס פלאנט, המאה ועשרים 4, ראשון לציון מערב, סמוך לסופרלנד.

אין תמונה
איימקס יס פלאנט

60. הקפה הכי טוב: סטפאני, כפר גלעדי

בהרבה בתי קפה תל אביביים שרצנו בחיינו, ברבים מהם הוגש לנו קפה מצוין, אבל אף אחד לא הצליח להגיע לרמתו של הקפה האחד שלגמנו אי שם בשביל הלולים אשר בכפר גלעדי. התעמקות קלה מעלה שסטפני, הקונדיטוריה-קפה שכבשה לנו את הלב, שייכת לבני הזוג יובל וסטפני שרביט מטלון, שניהם בוגרי הקורדון בלו. זה בהחלט מסביר את המתוקים המוקפדים והמושלמים שזכינו לפנק בהם את החך לצד הקפה, שהוא באמת הכי טוב שיש.
איפה: שביל הלולים, כפר גלעדי, 054-9550215.

הקפה הכי טוב - סטפאני  (צילום: באדיבות בית העסק)
קפה סטפאני | צילום: באדיבות בית העסק

61. המוזיאון הכי טוב: מוזיאון ישראל

מוזיאון ארץ ישראל הוא המקום לספוג תרבות גבוהה: אוספים קלאסיים נחשבים, אוסף ארכיאולוגי עולמי, תערוכות מתחלפות מושקעות (האחרונה שבהם, הורדוס, ממש בלתי נשכחת) וגם אמנות ישראלית עכשווית שקשה להישאר אדיש אליה. כולם, יחד עם אגף ילדים ונוער מקסים, היכל הספר המיוחד ודגם מרהיב של ירושלים בימי בית שני – הופכים אותו למוזיאון שכיף להביא אליו תיירים נלהבים וגם סתם למקום שתענוג להעביר בו כמה שעות פנויות. ואם אתם רוצים לבקר בו מהבית, שווה לדעת שמדובר במוזיאון היחיד בארץ שמחובר לגוגל ארט – המקבילה האמנותית של גוגל ארת', בה אפשר לשוטט בכל חדר וחדר באופן וירטואלי.
איפה: שדרות רופין 11, הקריה, ירושלים. מחיר כניסה למבוגר: 50 שקל. בימי שלישי ושבת ילדים עד גיל 17 נכנסים חינם.

המוזיאון הכי טוב - מוזיאון ישראל צילום דר אבישי טייכר (צילום: ד"ר אבישי טייכר. מתוך אתר פיקיוויקי)
מוזיאון ישראל | צילום: ד"ר אבישי טייכר. מתוך אתר פיקיוויקי

62. השוק הכי טוב: מחנה יהודה

סורי התקווה, מצטערים תלפיות ונתניה – בשנים האחרונות עושה רושם שהשוק של הבירה משאיר אבק לשלל השווקים במישור החוף, והופך למעוז קולינריה איכותי וססגוני. יש פה שפע של חנויות אוכל מיוחדות, בסטות עם סחורה איכותית, מסעדות שף לצד דוכני רחוב ותבשילים על פתיליות, והרבה הרבה פולקלור בדוכנים המיתולוגיים: מעוזי אלי והמשקאות המבריאים (כוס אתרוגת בבקשה!), דרך האוכל של רחמו, מעדני צדקיהו וחנויות החלבה המעולות. חוץ מזה יש פה פסיפס ירושלמי אותנטי של חרדים, חילונים, צעירים ומבוגרים, וכולם קונים זה לצד זה בשמחה.
איפה: בין רחוב יפו לאגריפס, ירושלים.

שוק מחנה יהודה - טיול ירושלמי (צילום: Avishai Teicher)
שוק מחנה יהודה | צילום: Avishai Teicher

63. מועדון הרוק הכי טוב: הבארבי

גיטרה שמנסרת לכם את הלב, עשן סיגריות, בגדים שחורים והרבה קשיחות: ברוכים הבאים למועדון הרוק האמיתי היחיד בארץ, כזה שאתם זוכרים אולי משנותיכם כטינאייג'רים, אבל הוא בועט מתמיד גם עכשיו. מנינט טייב ועד פיט דוהרטי, שיכבוש את הבמה בסוף החודש – הבארבי הוא המקום לראות את האמנים האהובים עליכם מקרוב, ולתת לגרופי הפנימי שבכם לפרוץ החוצה באופן הכי משוחרר שיש. אתם תתפרעו, אנחנו נצלם ונעלה ליוטיוב.
איפה: ברבי דרך קיבוץ גלויות ,52 תל אביב.

הבארבי (צילום: שירן שמש אתר בארבי)
מועדון הבארבי | צילום: שירן שמש אתר בארבי

64. בית ספר השדה הכי טוב: בית ספר שדה הר מירון

אנחנו יודעים שיש מי שמעקמים את האף למול המחשבה על בית ספר שדה, אבל האמת היא שמדובר על פתרון לא רע בכלל לאלו שרוצים לקפוץ לסופ"ש מחוץ לבית, אבל ממש מתכוונים לקרוע את הכיס. בית ספר שדה הר מירון הוא אופציה מומלצת במיוחד למי שמוכן לשקול את האופציה. מוראג רובננקו-דיין מ"מפה" מספרת שתמורת סכום צנוע יחסית תקבלו חדרים פשוטים, אבל גם נוף משגע לעצי החורש הים תיכוני, פריחה מרגשת בעיניים, אינסוף מסלולי טיול בקרבת מקום וגם אפשרות לפגוש חזירי בר בכניסה לחדר האוכל. ואם זה לא סופ"ש מרגש, אנחנו כבר לא יודעים מה יטלטל אתכם.
איפה: שמורת הר מירון, 04-6980022.

ביס שדה מירון (צילום: האתר הרשמי)
בית ספר שדה הר מירון | צילום: האתר הרשמי

65. הגלריה הכי טובה: המכון השיתופי, גלריה אלפרד

גלריות הן ההזדמנות המושלמת לפגוש אמנות חדשה וגם לרכוש אותה, אלא שבגלריה אלפרד מציעים גם ערך מוסף: כאן, הרווחים מהמכירה לא יתחלקו בין הגלריה לאמן כמקובל, אלא ילכו במלואן לכיסו של האמן, כדי לתת לצעירים בתחילת דרכם קצת תמריץ להמשיך וליצור. עם בניין חדש ומהמם בנווה צדק, כולל נוף מופלא לתל אביב, העבודות המרשימות גם זוכות לאכסניה ראויה. חוץ מזה מקיימים כאן הרצאות, סדנאות, חדרי צפייה, סטודיואים לאמנים ושלל פעילויות אמנותיות מעשירות ומעוררות השראה. בואו לבקר, כבר תרגישו ארטיסטים יותר.
איפה: סמטת שלוש 5, תל-אביב.

הגלריה הכי טובה - מכון שיתופי אלפרד (צילום: דפנה גזית)
גלריה אלפרד | צילום: דפנה גזית

66. יום הפינוק הכי טוב: ספא אקויה, חמי יואב

המגע המלטף, טפטוף השמן החם, ותשומת הלב – כל תחושת הרוגע של הטיפול עליו שילמתם יכול להימחק ברגע אחד כשאתם יוצאים מהרחם הטיפולי אל העולם הסואן שבחוץ. זו הסיבה שספא אקויה זוכה לקטגוריה משלו: הוא דואג לחוויה רגועה גם לפני ואחרי, בחבילת "הכל כלול" שמאפשרת לכם לעבור טיפול קצר, אבל שחרור ארוך. כתבת התיירות אורלי גנוסר מסבירה: "אפשר להזמין טיפול ולהגיע למתחם ליום שלם, לבוא ולא ללכת עד הערב ואיש לא יגרש אתכם או יעשה פרצוף". ויש הרבה מה לעשות: שירותי הסעדה, מיטות שיזוף, ג'קוזי, נשנושים ופינות להתייחד עם ספר או להתקשקש עם החברות: "במחיר הטיפול מקבלים גם אירוח כיד המלך בזרועות פתוחות". מומלץ בעיקר בחודשי הסתיו, החורף והאביב.
איפה: מתחם חמי יואב, 08-6705607/8 . מחיר טיפול של 45 דקות בחבילת הכל כלול – 430 שקל לאדם.

יום הפינוק הכי טוב - ספא אקויה (צילום: אילן בשור)
ספא אקויה | צילום: אילן בשור

67. חנות היין הכי טובה: דרך היין

כדי לקנות יין טוב לא חייבים לזהות גוף מלא ולדעת לאבחן עפיצות – אפשר פשוט ללכת לחנות טובה, להיוועץ, ולצאת עם בקבוק שירשים את החברים. יאיר גת, מחבר "מדריך היין הישראלי החדש", מסביר לנו שהחנות החדשה והענקית של רשת "דרך היין" בדרך השלום בתל אביב היא גן עדן למי שאלכוהול עושה לו את זה: עצומה, מגוונת , עם צוות מקצועי אדיב וריח משגע באוויר. אם זה לא מספיק, היא גם ממוקמת שתי דקות הליכה מעזריאלי וגם מצוידת בחנייה. מה עוד אפשר לבקש? אולי רק כמה נשנושים ליד הדרינק.
איפה: דרך השלום 9, תל אביב. טלפון: 072-2222002.

חנות היין הכי טובה - דרך היין (צילום: אייל טואג באדיבות אתר מפה)
דרך היין | צילום: אייל טואג באדיבות אתר מפה

68. היכל ההופעות הכי טוב: היכל נוקיה

כשהוא לא משמש בית למשחקי כדורסל, האולם הזה הופך למקום הכי טוב לראות בו הופעה, במיוחד כשמשקיעים ומתייחסים בכבוד לכל מושב ומושב באולם העצום. אלישיה קיז, הפט שופ בויז, אנריקה איגלסיאס, פול אנקה וגם משה פרץ – כל מי שהתברך בכריזמה מחשמלת מגיע לכאן כדי לנסות ולהרעיד את התקרה הגבוהה ואת אלפי הצופים, שבדרך כלל יוצאים עם חיוך גדול על הפנים. קיסריה? נשאיר אותה לשלמה ארצי.
איפה: יגאל אלון 51, תל אביב.

קובי פרץ היכל נוקיה (צילום: שלומי מזרחי,  יחסי ציבור )
היכל נוקיה | צילום: שלומי מזרחי, יחסי ציבור

69. המסעדה היפנית הכי טובה: יאקימונו

אם יש מקום בישראל שהוא מופת של הקפדה על איכות חומרי גלם, התעקשות חסרת פשרות על אסתטיקה, ואדיקות כמעט דתית בענייני היגיינה וניקיון – כנראה שמסעדת הסושי יאקימונו בשדרות רוטשילד בתל אביב, לחלוטין נוחתת במקום הראשון. בעבר הרחוק היא סומנה בתור מקום אליטיסטי ויוקרתי, המיועד לאוליגרכים ושאר בני האלפיון העליון, אבל לפני כשנתיים עברה המסעדה שיפוץ שהפך אותה לצעירה ועדכנית יותר – עם בר חדש, קירות עץ וריהוט מודרני – ולכן גם נגישה יותר. הסושי פה באמת מופתי, מוקפד ויפהפה, בלי שום קיצורי דרך, אלא לפי הספר. וחוץ מסושי יש מנות נפלאות אחרות: סוהימונו, שהוא מרק דגים צלול עם נתח דג, פטריות ואצות, גיוזה בעבודת יד הממולאת במחית עוף, סאקה בטריאקי – סטייק סלמון עם ירקות, ויש גם מסלול של ארוחת טעימות כשרה עבור המקפידים.
איפה: יאקימונו, רוטשילד 19 ת"א, 03-5175171.

סשימי טורו של טונה כחולת סנפיר צילום יאקימונו (צילום: יאקימונו)
יאקימונו | צילום: יאקימונו

70. האאוטלט הכי טוב: פקטורי 54 אאוטלט

"זה? זה של אלכסנדר וואנג. סתם משהו קטן שמצאתי בארון". אם גם אתם רוצים להיות בדיוק מהאנשים האלה, שלובשים את המותגים הכי גדולים ועובדים קשה כדי להראות שהם בכלל לא מתרגשים מהעניין – האאוטלט של פקטורי 54 הוא בדיוק המקום בשבילכם. שני סניפים, אחד ענק בצומת בילו ואחד צנוע בתוך חנות האם שבנתניה, מציעים שלל קולקציות מעצבים מעודכנות במחירים מצומקים במיוחד. רד של ולנטינו, M של מיסוני, ורסוס של ורסאצ'ה ועוד שלל שמות מפוצצים – כטולם מחכים בהנחות ענק, שיגרמו אפילו לבנקאית האישית שלכם להיאנח מנחת
איפה: מרכז מסחרי בילו סנטר, צומת בילו. נתניה – מתחם פולג.

אאוטלט המעצבים הכי טוב - פקטורי 54 (צילום: יקיר פולק)
פקטורי 54 | צילום: יקיר פולק

71. חלל האמנות הכי טוב: ביתן הלנה רובינשטיין, מוזיאון תל אביב

קשה לומר שהמילה "מגניב" היא האסוציאציה הראשונה שעולה לראש כשחושבים על מוזיאון, אבל זה המקרה בביתן הלנה רובינשטיין. השלוחה הזאת של מוזיאון תל אביב היא המקום בו יוצגו היצירות הכי עכשוויות של האמנים הכי בועטים, וזאת תערוכות ייחודיות במדיומים מקוריים. תערוכת סאונד, למשל. אז נכון, לא מדובר בגלריה אוונגרדית בפלורנטין שהולכת לגמרי עד הסוף – אבל שלושת המפלסים של הביתן מאפשרים לו להציג מגוון גדול של תערוכות שונות שיוציאו אתכם לגמרי מרוצים. שלוק של תרבות ביום חמסין.
איפה: שד' תרס"ט 6, תל אביב. כניסה: 10 שקלים.

המוזיאון הכי מגניב - ביתן הלנה רובינשטיין (צילום: ליאור גולגר • Lior Golgher. מתוך אתר פיקיוויקי)
ביתן הלנה רובינשטיין | צילום: ליאור גולגר • Lior Golgher. מתוך אתר פיקיוויקי

72. מלון הקונספט הכי טוב: ארט פלוס

הוא לא הכי מפואר, אין בו את החדרים הכי רחבי ידיים – אבל אחרי ביקור בארט פלוס, מלון בוטיק קטן דקה מהים של תל אביב, תצאו עם יצירתיות והשראה שיספיקו לשנה. חמישה אומנים ישראלים מציגים את העבודות שלהם על קירות המלון, והופכים אותו לחוויה מיוחדת באמת. כך למשל וידיאו ארט יקבל את פניכם בלובי ואת ארוחת הבוקר תאכלו בספריה, לצד מגזינים וספרי עיצוב. חגית פלג-רותם מגלובס מסבירה מה כל כך מיוחד: "יש פה אג׳נדה של אמנות, ואורח יכול למצוא פתאום בחדר שלו ציור קיר ענק במקום הטפט המסורתי, עבודת תקרה מעניינת או פסל של אייל שעשוי מסיכות שדכן. יש פה חוויה עמוקה של מפגש באמנות עכשווית".
איפה: בן יהודה 35, תל-אביב, 03-5425555. מחיר: חדר זוגי החל ב-759 שקל ללילה ועד ל-1,074.

אין תמונה
מלון ארט פלוס

73. הסיור המודרך הכי טוב: אמנות בשכונת מוסררה

נראה שהיום כל סיור חייב מוטיב – מסיור בעקבות דמויות העולם התחתון בדרום תל אביב ועד סיור מזמר במרומי צוק מנרה. שניהם אגב מגניבים לגמרי, אבל יש מגניב ויש מגניב-סודי, כזה שרק אתם מכירים: הסיור "אמנות וחומוס במוסררה". הסיור בשכונה הירושלמית הוותיקה, פעם מעוז הפנתרים השחורים והיום אזור סטודנטיאלי מבעבע, נערך על ידי מתנדבי "מוסללה" – עמותה שמאגדת אמנים, פעילים חברתיים ותושבי המקום. הוא עובר בסמטאות, מפגיש עם אמנות סביבתית ומספר על ההיסטוריה של האזור. זהו סיור קטן, צנוע, כזה שבסיומו מנגבים חומוס בעיר העתיקה – ובדיוק בגלל זה שווה להמר עליו.
איפה: כל שבת ב-10:30, הסיור ללא תשלום, באנגלית או בעברית, שווה לברר לפני שמגיעים. פרטים בטלפון 052-4678155.

הסיור המודרך הכי מגניב - שכונת מוסררה
סיור אמנות במוסררה

74. הגלידה הכי טובה: וניליה

שוקולד בלגי עשיר, טירמיסו, פיסטוקים, אלפחורס, פבלובה, טופי, עשרות סוגי סורבה מפירות העונה וכמובן – גבינה פירורים. הטעמים הקבועיםהממתינים לנכנסים ברשת הגלידריות וניליה, וגם המשתנים, לא יותירו אף חובב ליקוקים אדיש. מעבר לזה, מדובר באחת הגלידות הטריות שיש, סמל לחומרים מוקפדים שיוצרים טעמים הכי נאמנים למקור שיש. ניכרת פה גם התחשבות במיעוטי דיאטות, ולכן מציעים גם גלידה טבעונית ללא מוצרים מן החי וגלידה ללא סוכר, וכן טעמים ייחודיים ומאתגרים כמו פאי פרג, רוזטה ושקדים, יוגורט ומי זאהר, מרקחת משמש פופקורן או תה ירוק. הגלידה עצמה קטיפתית ונעימה, הוופל קרצ'י ומדויק, ואל תתחילו לדבר איתנו על הקינוחים.

איפה: 14 סניפים בתל אביב, םתח תקוה, קניון בני דרורים, הוד השרון, רמת השרון, נתניה וירושלים.

הגלידה הכי טובה - וניליה (צילום: תמר מצפי)
גלידה ב"וניליה" | צילום: תמר מצפי

75. הגג הכי טוב: מלון הבוטיק בראון

לא נשקר, הגג של בית מר מרון בירושלים שצופה לעיר העתיקה הוא נפלא, וגם הגג של ההוספיס האוסטרי בבירה הוא מקום שחייבים לבקר בו - אבל על גגות תל אביב, כידוע, משהו קורה הלילה, והגג המשובח מכולם הוא זה של מלון הבוטיק בראון. יאיר זיידנר מ"מפה" מספר שאמנם מדובר בגג נמוך למדי, אלא שמיקומו בלב תל אביב והאפשרות שהוא מעניק לצפות בד בבד גם על הבתים הישנים והנמוכים של השכונות ההיסטוריות וגם על המגדלים האימתניים ההולכים וצומחים – הופך אותו לחד פעמי. תוסיפו לזה בר מפנק הממוקם במרכזו, וגם טיפולי ספא בהזמנה, ותקבלו מתכון מושלם לערב עירוני.
איפה: קלישר 25, תל אביב יפו.

76. חנות הספרים הכי טובה: חנות הספרים של איתמר

אנחנו יודעים שאתם רגילים לקנות ארבע במאה, אבל יש הנאה צרופה בחנויות הספרים האמיתיות, אלו בהן טמונים כרכים נדירים, זיכרונות ואהבות ישנות. יאיר זיידנר מ"מפה" מגלה לנו שחנות הספרים של איתמר לוי בזיכרון יעקב היא בדיוק כזו – לא רק אוצר בלום של ספרים ישנים וחדשים, אלא גם מקום בו תוכלו להגשים, עם קצת סבלנות, כל פנטזיה ספרותית. לוי האדיב מבטיח לאתר עבורכם כמעט כל ספר שתעלו בדעתכם. את ספרי הילדים שהוא עצמו התגעגע אליהם, הוא גם טורח להוציא לפעמים לאור מחדש לגמרי לבד.
איפה: הנדיב 23, זיכרון יעקב.

חנות הספרים הטובה בארץ - חנות הספרים של איתמר לוי  (צילום: צילום eyalsh באדיבות אתר מפה)
חנות הספרים של איתמר | צילום: צילום eyalsh באדיבות אתר מפה

77. מרכז המבקרים הכי טוב: מרכז המבקרים של השפדן

אנחנו יודעים, זה לא בדיוק מה שחשבתם עליו. קיוויתם שנשלח אתכם לסיור מתוק בעלית או סיבוב מבעבע בקוקה קולה, אבל האמת היא שאיגודן, מרכז המבקרים של השפד"ן, מפעל טיהור השפכים ומחזור המים של תושבי גוש דן, הוא פשוט הפתעה נעימה. יאיר זיידנר מ״מפה״ מעיד שאחרי שמתגברים על ההלם הראשוני – בכל זאת, מדובר במרכז מבקרים שמתמקד בביוב - מגלים מקום חוויתי שמוכיח שצעידה בתוך צינורות שופכין יכולה להיות דווקא חוויה מגניבה למדי. בקיצור, אספו 19 חברים וארגנו סיור קבוצתי של שעתיים באחת האטרקציות המפתיעות במדינה. את הבדיחות על הריח תשמרו לעצמכם.
איפה: שדרות מרילנד, ראשון לציון. טלפון: 053-7106211.

מרכז המבקרים הכי טוב - איגודן (צילום: באדיבות אתר מפה)
מרכז המבקרים של השפדן | צילום: באדיבות אתר מפה

78. הצימר הרומנטי הכי טוב: "מוסקט"

כבר הצטיידתם בקונפטי לבבות, חבילה של עלי כותרת ונרות ריחניים? עכשיו חסר רק מקום שבו תוכלו להפעיל את קסמכם על בן או בת הזוג. ובכן – וולקאם! הסוויטות של ״מוסקט״ בשדמות דבורה מוקפות בגנים פרטיים ובריכות מים דקורטיביות, וחוץ מהנוף המשגע מחכים לכם המון פינוקים רומנטיים שיהפכו את החופשה לחוויה שתזכרו עוד שנים, כשתהיו כבר זוג עייף וממורמר. מה למשל? הבת של הבעלים למדה קונדיטוריה בצרפת ומביאה את כל הטוב הזה אליכם למקרר, ארוחת הבוקר האורגנית היא תוצרת בית, ואם תרצו יוכלו לארגן לכם טיול סוסים זוגי ורומנטי בין הכרמים. מומחי וגולשי "מדריך הפסגה" מציינים לטובה גם את השמפניה, הפירות היבשים, מכונת הקפה ומוצרי הטיפוח והחלוקים שמחכים בחדרים. איי דו!
איפה: שדמות דבורה. מחירים: לילה באמצ״ש – 1,200 שקל, לילה בסופ"ש 1,600.

הצימר הרומנטי בישראל - מוסקט (צילום: רונן אקרמן)
צימר מוסקט | צילום: רונן אקרמן

79. אמן הרחוב הכי טוב: DIOZ

כמו לונדון וברלין, גם ערי ישראל הולכות ומתכסות באומנות רחוב בועטת: ציורים פסיכדאליים, עיטורים משעשעים, טקסטים נושכים – הכל כאן, רק צריך לפקוח את העיניים. אלא שגם מחאה ספונטנית צריך לדעת לעשות - ואלישבע זלצר, ציידת של גרפיטי ועיתונאית רחוב וכותבת את הבלוג "המשוטטת" מצביעה על אמן אחד שצריך לשים אליו לב. "כרגע אני אוהבת את הגרפיטי של הענק הצבעוני שמחזיק פירמידה קטנה, זכר לשנות העבדות אצל פרעה, פרי דמיונו הפרוע של אמן הרחוב DIOZ, ואחת מיצירותיו הרבות שמעשירות את קירות תל אביב". DIOZ, שבניגוד לאמני רחוב אחרים בוחר שלא להסתתר, מומחה ביצירות ענק בשילובי צבעים עזים ואפשר לזהות מיד את טביעת ידו ולראות יצירות שלו במקומות רבים בעיר. כרגע מפארות עבודותיו את קירות דרום העיר והוא מתכונן לתערוכת היחיד שלו במאי הקרוב. חפשו אותן עכשיו, רגע לפני שמישהו ידפיס אותן על כוסות ויקרא לזה מזכרות תל אביביות.
איפה: בעיקר ברחוב סלאמה, דרום תל אביב.

אומנות הרחוב הכי מעניינת - דיוז (צילום: אלישבע זלצר)
גרפיטי של דיוז | צילום: אלישבע זלצר

80. השיט הכי טוב: השיט מנמל עין גב

תאמינו לנו, השיט הזה מצליח להפוך את האגם הלאומי השחוק שלנו למשהו אחר לגמרי. לא רק שההפלגה למרכז האגם מאפשרת תצפית הפוכה, מהמים לחוף, אלא גם מספקת חוויה בלתי אמצעית עם עופות המים הנוחתים כאן בעונת הנדידה. יאיר זיידנר מ״מפה״ מספר שאם תביאו לחם מהבית, תפוררו ותשליכו אותו לאוויר, יחטפו אותו השחפים הגדולים כמעט מעל ראשכם, כך שהחוויה הופכת עוד יותר מרגשת. אנחנו נוסיף שאם תצליחו לעשות את כל זה בזמן השקיעה, כבר תרגישו בכלל כאילו העולם סופסוף לטובתכם.
איפה: מזח קיבוץ עין גב, 04-6658036. מחיר: 30 שקל למבוגרים, 25 לילדים מעל גיל 3.

השיט הכי טוב - השיט מנמל עין גב צילום תיירות עין גב (צילום: באדיבות אתר מפה)
שיט בעין גב | צילום: באדיבות אתר מפה

81. אוכל הרחוב הכי טוב: פיתות במזנון

אפשר לצחוק בלי סוף על אייל שני והמניירות המופרכות שלו, אבל על דבר אחד אין מחלוקת: האיש יודע לעשות אוכל טעים. מזנון – גומחת הפיתות שלו באבן גבירול ובקינג ג'ורג' בתל אביב, הוא אמנם מקום רועש וצפוף עם מלל הזוי בתפריט ומחירים לא עממיים בעליל, אבל האוכל, מה לעשות, הוא אוכל הרחוב העדכני והטעים בישראל. פיתה עם "דם שדות", פיתה עם "שווארמה מסרדינים נשואים", פיתה עם "נתחים אינטימיים" וגם סתם פיתה עם גלידת וניל ובננות בקרמל – כולן יעניקו לכם כמה דקות של אושר צרוף, מלווה בהמון טחינה בדרך כלל. אגב, יש גם סניף בפריז – הזדמנות מעולה לבדוק איך אומרים בצרפתית "עגבנייה מאוהבת".
איפה: אבן גבירול 23 תל אביב, טל' 03-7168977, קינג ג'ורג' 30 תל אביב. מחירים: עד 68 שקל לפיתה. 

פיתה במזנון של אייל שני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פיתה במזנון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

82. הגן הציבורי הכי טוב: גן הוורדים

הגן הזה, שצמוד לכנסת ישראל בירושלים, מוכר בעיקר בזכות ערוגות הוורדים שלו, כמובן. יפות ככל שיהיו, יאיר זיידנר מ"מפה" לוחש לנו שהשוס האמיתי במקום מתגלה דווקא כשחוצים את הכביש, עוברים את המחסום הראשון של הכנסת ופונים שמאלה בירידה כמעט נסתרת מהעין. בסופה מתגלה התחנה לחקר ציפורי ירושלים – גן עדן אמיתי לא רק לחובבי ציפורים מושבעים, אלא לכל מי שחפץ בשעה שקטה מחוץ למרוץ היומיומי. שבו במסתור העץ הקטן, בהו בבריכת הזעירה שמולכם ובציפורי השיר המתרחצות, ותשכחו כל מה שידעתם על גנים ציבוריים עלובים, המקושטים בעיקר בבני נוער שיכורים.
איפה: ירושלים, קרית הלאום, מול הכנסת.

הגן הציבורי הכי טוב - גן הוורדים  (צילום: באדיבות אתר מפה)
גן הוורדים | צילום: באדיבות אתר מפה

83. המלון הכי טוב למשפחות: ישרוטל ים סוף, אילת

פייר? הרויאל גארדן באילת היה קוטף את התואר אלמלא מחירו הגובה, ולכן נלך על מלון ים סוף, שמציע עסקה משתלמת למדי. מה תקבלו כאן? ארוחת בוקר שמגשימה את כל המשאלות של ישראלים רעבים, בריכה ענקית, מיטות שיזוף זוגיות וכסאות משודרגים, שתי בריכות ילדים, ספא עם ג׳קוזי וסאונות – והכל נקי נקי ומושקע מושקע. מוראג רובננקו-דיין מ"מפה" מספרת שהמקום הפך בשנים האחרונות לשווה במיוחד עבור משפחות בזכות שפע הפעילויות שהוא מציע לילדים – ממתנפחים ועד קוסמים. הקטנטנים עסוקים מהבוקר עד הערב, ההורים אוכלים להם את שאריות הארטיק. מושלם.
איפה: אילת, חוף אלמוג, זוג עם שני ילדים על בסיס חצי פנסיון ללילה אחד באמצע השבוע -1,240 שקל.

אין תמונה
ישרוטל ים סוף

84. מתחם האמנים הכי טוב: מתחם 21

המתחם החדש הזה בעיר התחתית בחיפה הוא לא עוד אזור תיירות סטרילי ופלסטיקי. למעשה, מדובר בהזדמנות נדירה לאמנים בתחילת דרכם, שזוכים להשכיר כאן חללי עבודה מרשימים במחיר נוח במיוחד. יאיר זיידנר מ"מפה" מספר שלצד עבודות האמנות המרתקות והגלריות הייחודיות תוכלו למצוא במתחם 21 מסעדות גורמה כמו "הנמל 24" ומסעדות עממיות דוגמת החומוסיות של פאדי או אבו שאקר. בנוסף יש כאן בארים קלאסיים, חנויות בגדים ישנות נושנות, תיאטראות מחתרתיים ומה לא. האם זה אומר שבקרוב חיפה תהיה ערה גם אחרי שמונה בערב? ובכן, ימים יגידו.
איפה: העיר התחתית חיפה.

מתחם האומנות הכי טוב  - מתחם 21  (צילום: צבי רוגר עיריית חיפה, באדיבות אתר מפה)
מתחם 21 | צילום: צבי רוגר עיריית חיפה, באדיבות אתר מפה

85. חנות העיצוב הכי טובה: "האסם"

אתם לא חייבים להיות חובבי עיצוב כדאי ליהנות מביקור ב"האסם" – חלל ייחודי ונוטף אסתטיקה השוכן למרגלות הרי ירושלים, שבקריית ענבים. המבנה המשתרע על פני 1,000 מ"ר, עמד שנים רבות נטוש וחלוד ושימש בעבר כיקב היין של הקיבוץ הסמוך. לפני כחצי שנה החליט בעליו, ציון בן שושן, להעתיק את חלל התצוגה שלו למבנה התעשייתי. הוא שיפץ את המקום והפך אותו לבית ראוי לכל העיצובים והפריטים היפים שהוא מייבא ומייצר בעצמו. ב"אסם" תמצאו גם בית מלאכה, לצד מתחם תצוגה מוקפד ועשיר בעיצובים: החל ממטבחים ועד רהיטים, גופי תאורה ועד אביזרי עיצוב משלימים. אוסף אקלקטי של פריטים עדכניים המשלבים שימוש בעץ ומתכת תוך שמירה על צורתם הגולמית. שימוש בחומרים ממוחזרים כמו פח, זכוכית, עצים וברזל, המכניסים לחלל הבית חמימות ומהווים את גולת הכותרת לקולקציית האביב.
איפה: קריית ענבים, טלפון: 02-533-42-56.

חנות העיצוב הכי יפה - האסם בקריית ענבים (צילום: גלעד רדט)
האסם | צילום: גלעד רדט

86 . הצימר המבודד הכי טוב: מדברא

כשאתם יוצאים לחופשה אתם רוצים קצת זמן לבד, אבל המציאות מלמדת שלא פעם החלום הזה מופרע על ידי צרחות של ילדים, צימרים שכנים ואפילו לולי תרנגולות שממוקמים בדיוק על חלון חדר השינה שלכם (סיפור אמיתי). אלא שעם מדברא אתם יכולים להיות לשכוח מתקריות כאלה: תשע בקתות אבן או בוץ מחכות לכם כאן, באמצע המדבר, וכולן שונות ומבודדות זו מזו. למעשה, בשביל להגיע לחלקן צריך אף לחצות גשרון שיבטיח שאתם לגמרי עם עצמכם. מה מחכה בפנים? מטבחון מושקע, פינת ישיבה מפתה, עצי פרי בחלון וגם בריכה פרטית בחלק מהיחידות. נמליץ לכם לשחות בזהירות. בכל זאת, המציל הקרוב במרחק עשרות קילומטרים.
איפה: צוקים, ערבה. מחיר ללילה באמצ״ש: 600-1,200 שקל, בסופ"ש 750-1,500 שקל.

מדברא צילום גלית דויטש (צילום: גלית דויטש)
מדברא | צילום: גלית דויטש

87. חוות הגבינות הכי טובה: חוות קורנמל

רוב הסיכויים שאתם מכירים את הגבינות המשובחות של חוות קורנמל ממעדניות רבות ברחבי הארץ, אבל החוויה של ביקור בחוות הבודדים הזו, דרומית לצומת טללים, מצדיקה נסיעה ארוכה. ענת ודניאל קורנמל, שעלו לקרקע ב-1997, פתחו במקום מסעדה קטנה ונעימה, המורכבת מקרון רכבת משופץ וממרפסת רחבת ידיים ושטופת שמש נעימה. התפריט מבוסס על גבינות עיזים: אפשר לשבת על פלטת גבינות, ואפשר ללכת על מנות מעניינות אחרות, דוגמת הגר בתנור – גבינת קממבר הנאפית על פרוסות של תפוחי אדמה ומוגשת עם רוטב יוגורט ושום. יש גם פיצה עם גבינת עיזים, או מקלות של גבינת עדנה עטופים בבצק פריך בסירופ יין ותפוחים, ובעיקר הרבה מאוד רוח מלטפת. כוס יין, ואתם בתוך קלישאה מושלמת.
איפה: כביש 40, דרומית לצומת טללים, טל' 08-6555140.

חוות הגבינות הכי טובה - חוות קורנמל (צילום: חוות קורנמל באדיבות אתר מפה)
חוות קורנמל | צילום: חוות קורנמל באדיבות אתר מפה

88. הפאב הכי טוב: העוגן, חיפה

אנחנו מדברים על פאב, כן? פאב אמיתי עם היסטוריה מפוארת, ולא באר תל אביבי אופנתי שמחליף שמות כל שבועיים. ובכן, במקרה הזה יש לנו מנצח ברור: העוגן בחיפה, מוסד מפורסם ומיוחד ששורד כבר שנים על בליינים צעירים, מלחים מבוגרים ומה שביניהם (ד"ש לקרקו!). למעשה, המקום הזה יותר זקן מהמדינה: הוא הוקם ב-1942 ונשאר חי ובועט עד היום, כשאת הפיקוד מחלקים ביניהם יוסק'ה פינקוס, שכבר חצה את השמונים אבל עדיין מתייצב במטבח מדי בוקר, ובנו גילי שלוקח פיקוד על העניינים מאחר הצהריים ועד הלילה, אז יוסק׳ה נח. מזכרות ימיות, תמונות ומסמכים מכסים את הקירות, ובתפריט תמצאו פאי רועים, קרפצ׳יו, המבורגר ושרימפס. הו, רב חובל – גרסת ההאנגאובר.
איפה: שער פלמר 3, חיפה.

הבר הכי מיוחד - פאב העוגן  (צילום: באדיבות אתר מפה)
פאב "העוגן" | צילום: באדיבות אתר מפה

89. הבוטיק הכי טוב: ורנר

בלב שדרות רוטשילד, בלב ליבה של תל אביב, נמצא משכנו הזמני של בוטיק verner – כנראה הבוטיק הכי שווה שיש לעיר הזאת להציע. קהל היעד כאן, עושה רושם, שונה למדי מזה של הבוטיקים המפוארים בכיכר המדינה: פחות נשים אמידות עם פן מנופח, יותר איט גירלז אופנתיות שחולמות על מרג'יאלה בלילה. הוא נפתח ב-2009 על ידי שירה דולינגר, ומהווה עד היום אכסניה קולית להחריד עבור פריטים נבחרים של מעצבים כמו אלכסנדר וואנג, קנזו ואקנה. בגדי נשים, בגדי גברים וגם אביזרים – כולם כאן, וכולם עולים ביוקר. אומרים שאי אפשר לקנות סטייל? ובכן, שווה לחשוב על זה שוב.
איפה: רוטשילד 69, תל אביב.

90. המלון הכי טוב לחובבי נוף: בראשית

מלון היוקרה של רשת ישרוטל, על שפת מכתש רמון, הוא המקום שהולכים אליו כדי להרגיש בקצה העולם. ממוקם 800 מטרים מעל פני הים, מציע הפלא התיירותי הזה את הנוף הכי מפעים שאפשר לבקש: מדבר, יעלים, שקיעה ואינסוף מראות שמזכירים יותר מהכל את רגע הבריאה. מי שבכל זאת מתעקש לחיות במאה ה-21, ישמח לגלות כאן חדרים מפנקים בעיצוב מרגיע, ספא מהודר, חדר כושר, סאונה, פינות שיזוף, בריכות פרטיות וגם בריכה מרכזית שנשפכת לאינסוף. לא מדובר בתענוג זול, זה בטוח – אבל בשביל להתעורר בבוקר אל הנוף הזה, שווה בהחלט להתחיל לחסוך.
איפה: דרך בראשית 1, מצפה רמון. מחירים ללינה + ארוחת בוקר בחדר עם נוף מדברי: אמצ״ש 1,240 שקל, סופ"ש 1,940 שקל (מינימום שני לילות).

המלון עם הנוף הכי שווה - בראשית (צילום: אסף פינצ'וק)
מלון בראשית | צילום: אסף פינצ'וק

91. המסעדה האתנית הכי טובה: חנן מרגילן

המסעדה הבוכרית החדשה יחסית, חנן מרגילן שבשכונת שפירא בתל אביב, עושה בית ספר לא רק למתחרות הוותיקות בתחום דוגמת סמרקנד על שני סניפה, אלא גם לכל מסעדה אתנית באשר היא. משפחת חנימוב שעלתה לארץ לפני עשרים שנה מאוזבקיסטן היא המנהלת של המקום, כאשר אם המשפחה על התבשילים והבן על השיפודים. בתפריט? מרק דושפרה עם קרפלעך וחמוציות ששווה לעבור ניתוח מעקפים בשבילו (28 ₪) וגריל פחמים נפלא. שיפוד אנטריקוט למשל יעלה פחות משלושים שקלים, ועם לחם בוכרי בעשרה שקלים בלבד כבר יש לכם ארוחה מפוארת באמת. המלצתנו: בטלו את התוכניות להמשך היום. הרבה תזוזה כבר לא תצליחו לעשות.
איפה: מסילת ישרים 15, תל אביב יפו.

כיסונים ממולאים בבשר (צילום: ארתור חנימוב)
מנה של חנן מרגילן | צילום: ארתור חנימוב

92. המשתלה הכי טובה: סלונר, מושב סתריה

תשכחו מחממה קטנה עם כמה עציצים ושתיל של נענע, במשתלה הזאת עושים דברים בגדול. שישה דונמים יש כאן, שמתפוצצים מרוב זנים של צמחי תבלין, קקטוס, עצי פרי ונוי, פרחים עונתיים ומבחר אינסופי של כל מה שגנן מתחיל מחפש. המשתלה הוקמה על ידי שני אגרונומים שמתמחים בצמחי בית וגן - ואולי זו הסיבה שהיא בנויה בעצמה כמו גן יפהפה. על המדפים ובארגזים תמצאו בצלים ופקעות, כלי שתילה, תאורת גינה, חיפויים ודשנים וגם הרבה עזרה עם חיוך. הגעתם לכאן בלי הרבה אהבה לגינון? ברכותינו, יצאתם עם תחביב חדש.
איפה: בכניסה למושב סתריה, על כביש ביל״ו רמלה. 

המשתלה הכי מפונפנת - משתלת סלונר במושב סתריה (צילום: באדיבות אתר מפה)
משתלת סלונר | צילום: באדיבות אתר מפה

93. השווארמה הכי טובה: בינו גבסו ד"ר שקשוקה

השילוש הקדוש של אוכל הרחוב הישראלי פלאפל/ שווארמה/ חומוס קיבל לפני כמה שנים חיזוק משמעותי בדמותה של השווארמה המופלאה של בינו גבסו, הלא הוא דוקטור שקשוקה המיתולוגי. אז נכון, כבר היו פה כמה שווארמות לא רעות לפניה - מאמיל בחיפה, דרך מוראד כארם בכפר יאסיף ועד שווארמת ההודו ההיא של דרבי בר, השם ייקום דמה -אבל שום דבר לא הכין אותנו לשווארמת הכבש-בקר המושחתת של בינו, וב"מפה" הכריעו שהיא הטובה מכולן. תנו לו לסדר לכם את הפיתה כמו שהוא אוהב, תנו ביס ותנו לקלוריות לעשות בכם כשלהן.
איפה: דוד רזיאל 26, תל אביב יפו. 

בינו גבסו (צילום: סטודיו דרור כץ)
בינו והשווארמה | צילום: סטודיו דרור כץ

94. טיול האופניים הכי טוב: סינגל סובב רוחמה דורות

אין הרבה דברים שמשתווים לתחושת החופש שמביאה איתה רכיבה על אופניים – אבל מסלול מוצלח כבר מקפיץ את החוויה בכמה רמות. רן גנור מ"גנור טיולי אופניים" מסביר לנו שחשוב להתאים את מסלולי האופניים לעונה ומכוון אותנו למסלול האביבי עם השם המפוצץ "סינגל סובב רוחמה דורות", בצפון הנגב. לפני שתפתחו אבן שושן, ה״סינגל״ אומר שמדובר בשביל צר, אבל החדשות הטובות הן שהוא חסר מכשולים, סלעים או אבנים, תודות להכשרה של קק״ל. גנור מבטיח שבתקופה הזו מחכה לכם שם פריחה מדהימה של רתם, קידות שעירות ועיריות – והכל במסלול מעגלי, משולט ונוח שאפילו מציע נקודות תצפית מושלמות לעצירת קפה.
איפה: המסלול מתחיל מההכניסה לקיבוץ רוחמה. 

95. האיצטדיון הכי טוב: טדי בירושלים

האצטדיון הטוב בישראל הוא אצטדיון "סמי עופר" בחיפה – הבעיה היא שהוא עדיין לא נפתח לקהל (זה אמור לקרות עד סוף השנה). אז בינתיים, האצטדיון הכי טוב בישראל הוא אצטדיון טדי בירושלים. מה הופך אותו לכזה? ובכן, מספיק להסתכל עליו – הוא מדהים ביופיו. אם זה לא מספיק, הוא גם האצטדיון השני בגודלו בישראל (34 אלף מושבים), אחרי אצטדיון רמת גן האנרכרוניסטי. בשנה הקודמת, כחלק מההכנה לאליפות אירופה לנבחרות עד גיל 21, סיימו לשפץ את טדי, וכיום הוא עומד בכל התקנות של אצטדיוני הפאר של אירופה – כולל תחנת רכבת שמגיעה ממש עד מחוץ לאצטדיון. עכשיו רק נותר לחכות לכדורגל ראוי, ואנחנו בכלל מסודרים.
איפה:  דרך אגודת הספורט בית"ר 9, ירושלים. 

האיצטדיון הכי טוב - איצטדיון טדי בירושלים (צילום:  Dindia ויקיפדיה)
איצטדיון טדי | צילום: Dindia ויקיפדיה

96. מתחם הבילוי הכי טוב: שרונה, תל אביב

טוב, זה לקח זמן. כבר מספר שנים מספרים לנו ששרונה, מטר מהקריה בתל אביב, הולך להיות המתחם החם הבא - אבל ככל שחלפו השנים הסתבר ששחזור מאסיבי של עשרות מבנים טמפלרים זה לא התהליך הכי מהיר בעולם. אלא שעכשיו הוא איתנו, מתחיל לפתוח את שעריו, ונראה שהציפייה השתלמה: לא רק שיפה כאן באופן יוצא דופן, אלא שגם רשימת החנויות והמסעדות המפתה עושה חשק להקים על הדשא איזה מאהל מחאה קבוע. סניפי דגל של פרד פרי, אדידס, קיפלינג וטומי הילפגר לצד מסעדות לוהטות כמו קלארו של רן שמואלי, ז'אז'ו וינו של עדי לוי ועובד זיתוני ומתחם ליטל איטלי המצופה מאוד – כולם כאן, וכולם יעבדו קשה כדי להרשים אתכם. לא תתנו להם סיכוי?
איפה: הכניסה מרחוב קפלן, תל אביב. שימו לב שלא כל בתי העסק כבר נפתחו. 

חנות iDigital במתחם שרונה (צילום: עמית שמש)
חנות idigital בשרונה | צילום: עמית שמש

97. המועדון הכי טוב: הבלוק

בשנים האחרונות הפך הבלוק למועדון מועדף עבור הדי.ג'ייז הגדולים בעולם. כל שם מוכר שמכבד את עצמו משריין לפחות לילה אחד בשנה בתל אביב על מנת לתקלט במועדון בעל הסאונד המדהים, שנמצא בחלקה האחורי של התחנה המרכזית החדשה. מאחורי המוסד הוותיק עומד ירון טראקס, די.ג'יי ומפיק מסיבות שהפך את האובססיה שלו למוזיקה ולחיי לילה למקצוע. בכל סוף שבוע תמצאו במועדון שלו את מיטב הקלאברים התל אביביים, מניפים ידיים וחוגגים עם חיוכים ענקיים על הפנים עד השעות המוקדמות של הבוקר, כשברקע מתנגנת המוזיקה המתקדמת ביותר שיש לעולם האלקטרוניקה להציע. אם תל אביב היא אכן עיר ללא הפסקה - אין ספק שלבלוק יש מניות רבות בכך.
איפה: דרך שלמה 157, תל אביב.

מועדון בתל אביב (צילום: גוני ריסקין)
מועדון הבלוק | צילום: גוני ריסקין

98. חדר כושר הכי טוב: זאוס ספורט

הכינו את מגיני הזיעה ואת משפטי הפתיחה הצולעים והיכנסו לחדר הכושר הזה, שלוקח את החוויה לקצה: המתחם הענק מאובזר בשני אולמות נעימים בהם מתקיימים אניספור חוגים (מפילאטיס ויוגה, דרך ריקודי בטן ואימוני רכיבה ועד פלדנקרייז ופיטבול), וחוץ מזה, מדווחת קרן סמואל דלח, עורכת ״מפה״,  תמצאו פה בריכה חצי אולימפית, מתחם ספא ענק, חדרי עיסוי, שתי סאונות, חנות בגדי ספורט וגם רחבת שיזוף על גג המגדל הגבוה בישראל. עם קצת מזל תוכלו לעשות שיעור ספינינג עם ג׳ודי ניר מוזס שלום או לקבל את המשקולות אחרי יעקב אילון, שמתאמנים פה בקביעות.
איפה: ז׳בוטינסקי 7, רמת גן.

99. סדנת הבישול הכי טובה: בישול גלילי עם ארז קומרובסקי

קדחת הבישולים לא פוסחת גם עלינו, ולמרות שאנחנו מפורסמים בעיקר באורז השרוף שלנו, לא יכולנו להישאר אדישים לסדנאות הבישול של ארז קומרובסקי - האיש מאחורי ״לחם ארז״ ושם דבר בעולם הקולינרי. קומרובסקי מציע בביתו שבמתת סדנאות בישול חווייתיות שמבוססות על שימוש בירקות אורגנים, עשבים מקומיים, שמן זית ויינות גליליים. יש סדנת גריל וגחלים, סדנת שף עם סיור בשוק בעכו, סדנת דגים ופירות ים, סדנת מאפי שמרים מלוחים ומתוקים, סדנת גיבון גבינות וגם סדנת השף ל׳פודיס׳ - חובבי אוכל אמיתיים. הסדנאות אורכות כארבע שעות ודורשות רישום מראש. בתמורה תקבלו את השילוב המושלם: אוויר צח, אוכל מעולה ותמונה יפה של ירקות לאינסטגרם.
איפה: מתת. 

חלת פרמזן ובזיליקום  (צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר)
מתוך ספר האפייה של ארז קומרובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

100. הפינוק הכי טוב: סלסלת פיקניק עד הבית

ברחבי ישראל לא חסרים מקומות שאפשר לאסוף בהם סלסלות פיקניק מפנקות לבילוי שמשי – כולל הסלסלה האלוהית של קונדיטורית דלאל בנווה צדק. אלא שהבעיה מתחילה בכך שבאמת צריך לגשת ולאסוף את הפלא, וגם להחזיר את הסלסלה בסוף השימוש. הפתרון לעצלנים, וגם לסתם כאלה שאוהבים להתפנק, הוא סלסלות מלאות כל טוב שמגיעות עד הבית – ובמקרה הזה, אין יותר טוב מאלו של ג׳סיקה. בקבוק סנגריה צונן, קישים מושקעים, שיפודי ירקות, ממרחים מפנקים, פבלובה ואפילו טראפלס קטנים – כל אלו ועוד יגיעו ליעד המבוקש, מלווים בכל שדרוש בשביל פיקניק מושלם (כולל גביעי זכוכית, מפת בד ונר בתוך פמוט). ג'סיקה מכינה את הסלסלות כבר 11 שנים, והיא מתאימה אותן לבקשות מיוחדות - ממכורים למכבי שזוכים לסלסלות בצהוב וכחול ועד טבעונים ורגישים ללקטוז. המשלוחים הם לכל ברחבי הארץ, אך קחו בחשבון שככל שמתרחקים מהרצליה - מקום מושבה של ישראלי - המחיר עולה.
איפה: בטלפון 052-2907045 או באתר. הזמנות מתקבלות 24 שעות מראש לפחות. מחירים: בין 199 ל-597 שקל. הכלים והסלסלה נשארים אצלכם. 

השתתפו בהכנת הכתבה: איל שפירא, אסף נבו, שרית סרדס-טרוטינו, קרן שפירא, קרן לוי צדק, דנה בר-אל שוורץ, אתר "טיולי" מקבוצת "למטייל", עמית אהרנסון (32, עיתונאי אוכל ומבקר מסעדות. כותב את הבלוג "מדבר מהבטן" ולומד בימים אלה לתואר מאסטר בגסטרונומיה ותקשורת באוניברסיטה הגסטרונומית של תנועת סלואו-פוד באיטליה) מערכת אתר מפה: חיליק גורפינקל (אוכל), מוראג רובננקו-דיין (צימרים ומלונות), יאיר זיידנר (אטרקציות, טיולים), קרן סמואל דלח (עורכת ראשית). במשך כל השנה מערכת אתר מפה בודקת ומדרגת באופן אנונימי מסעדות ואתרי בילוי ופנאי. מקומות שזוכים לציון גבוה מקבלים את תו האיכות "מומלץ מפה". היכנסו לרשימת כל העסקים המומלצים ולסיפורים שמאחוריהם, דוד וערן גל אור מחברי סדרת "מסלולים" http://www.maslulim-israel.co.il, אתר רומפר, אורלי גינוסר, חגית פלג רותם, שוקי גלילי, מומחי וגולשי מדריך הפסגה לצימרים מובחרים לזוגות, אילן קפרוב, עמית סלונים, אלישבע זלצר, יאיר גת.
>> עדיין רעבים? 60 המנות הכי טובות בישראל
>> הגרושים הכי שווים באלפיון העליון 

>> לכל כתבות המגזין