O park יביא עמו רוח חדשה לחוויה הקולינרית בעיר, ויקפיץ את החוויה הקולינרית הכללית עם אפשרויות בילוי נוספות ומשלימות לכל המשפחה. "האכלוס של או פארק אור יהודה, ישדרג את סצנת הפודיז של כל האזור", אומר השף עומר מילר ומעניק לנו הצצה ראשונה למה שמתבשל שם

סצנת אוכל היא רק הפתיח שיתחיל לעזור לפתח את כל האזור. אנשים לא אוכלים רק כי הם חייבים, אלא זה כחלק מבילוי, בשביל לרענן את השגרה וכדי לציין אירועים מיוחדים. זה תקף בכל מקום בעולם, כולל כמובן בארץ הקודש, והמסקנה היא שכל מי שמחפש איפה לגור או לפתוח עסק צריך לזכור טיפ אחד חשוב: כדאי ללכת בעקבות האוכל.

מחקרים שנערכו על ידי חברות ניתוח כלכלי, אף מעניקים משנה תוקף לחשיבותה של הסצנה הקולינרית לחברות אשר רוצות להשתקע במקום מסוים. היום כאשר חברה שוקלת לעבור למתחם חדש הדבר הראשון שנבדק על ידה ועל ידי עובדיה זה מה קורה בסצנת האוכל המקומית ומה הן אפשרויות התרבות שיש מסביב למיקום החברה העתידי.

במילים אחרות, אם המסעדות באזור פורחות, כנראה שיש לו המון מה להציע והפוך. אם מקום פורח ומתמלא בחברות חדשות, כנראה שיש הרבה מסעדות טובות. תחשבו למשל על המסעדות המגוונות בתל אביב, או על חומרי הגלם המקומיים שמאפיינים את אזור הצפון. מצד שני, יש בעיה: איך יודעים לזהות מוקדם את הטרנדים וכיצד מצטרפים לפני שהם מגיעים לנקודת רתיחה?

"סביב אור יהודה יש דיבור מאוד חזק בנושא אוכל"

אור יהודה נהנית מתנאי פתיחה חלומיים שמראים בצורה מובהקת את הקשר שבין אוכל, קהילה ופוטנציאל מסחרי. קודם כל, יש לה מיקום מושלם ממש בלב גוש דן ועם חיבור מהיר לכל היישובים מסביב. שנית, היא משלבת בקלאס בין התפתחות מואצת, תשתיות חדשות וכמובן וייב אורבני – עם אוויר נקי ונוף ואיכות חיים גבוהה.

ואיפה רואים את זה הכי טוב? במסעדות כמובן: "אני יודע שאור יהודה היא כבר הרבה שנים עיר שיש סביבה דיבור מאוד חזק בנושא אוכל", מספר השף עומר מילר. "זו עיר שיש בה המון מסעדות, החל מאוכל רחוב וכלה במסעדות שף, מכל הסוגים ולכל הטעמים, ושמעתי שאפילו מתקיימים בה סיורי אוכל לקהל מקומי ובינלאומי".

"לי יש זיכרונות ילדות, כשטיילנו עם המשפחה באזור, תמיד היה כיף לעצור למשהו בפיתה באחת השיפודיות המפורסמות של אור יהודה. עד היום, כשאני באזור, אני מנסה למצוא זמן לאכול באחת המסעדות באור יהודה ואף פעם לא מתאכזב".

מסביב לאור יהודה ובעיר עצמה, אפשר להזכיר מוסדות קולינריים  מובילים כמו "עובד בכפר", "עבדאללה" - מסעדות ים תיכוניות שמציעות חוויה אחרת לאוכל ישראלי פופולארי. כמות הסועדים המטורפת שמגיעה לשם כל יום רק מעידה על האיכות.

בנוסף מסעדות שף אותנטיות מציעות אוכל פולקלוריסטי מגוון עם נגיעות עכשוויות שמזכירות לכל סועדת וסועד את הבית של אמא וסבתא, סבא ואבא. מסעדות כמו "סמרקנד", "התורכי", "לחם בית" ו-"המטבח של אמא".

 בכלל בקעת אונו יחד מהווה נדבך קולינרי עוצמתי שנראה שאי אפשר לדלג עליו והוא משגשג כלכלית ומקצועית. "לחם יין", "פורטו וינו", מסעדת "אסתר" ואליהם הצטרפו לאחרונה גם "נושי" באור יהודה ו-"קיסו" האסיאתיות אשר לכל אחת מהן עם בר קוקטיילים חדשני.

בקיצור אוכל יש בשפע, וכל המרבה זה הרי זה משובח...

העניין הוא שאולי בכל זאת חסר באזור בקעת אונו משהו נוסף, שיכול לתת לתושבים חווית הסעדה טובה יותר. עבור חלק מהתושבים זה עניין החניה, בעוד אחרים מתלוננים על הזמינות אבל בעיקר מה שחסר זו החוויה המשלימה. מה עושים מעבר לאוכל?  במבט קדימה, כל זה עומד להיפתר כאשר תסתיים הקמתו של o park אור יהודה.

פרויקט O PARK – נקודת המפנה שהתושבים חיכו לה

אף אחד באזור בקעת אונו לא מתכוון לבזבז את הפוטנציאל הקולינרי של האזור. איך אנחנו יודעים? כי נקודת המפנה הייתה הסכם גג משמעותי שנחתם בין עיריית אור יהודה לממשלה, במסגרתו סוכם כי אור יהודה תקדם את הקמתן של שתי שכונות חדשות, ובמקביל תיהנה מהקצאת תקציבי עתק שיושקעו בשדרוג השכונות הוותיקות, מבני ציבור ומוסדות חינוך, בקהילה ובתרבות.

גולת הכותרת בהסכם הוא פרויקט O PARK: למעלה ממיליון מ"ר שטחי תעסוקה ובילויים שיהוו מקפצה עבור אור יהודה ובקעת אונו ומה שעתיד להיות העוגן הכלכלי המשמעותי ביותר של העיר והאזור בעשרות השנים הבאות.

במתחם חוץ מחברות ענק שיגעו להשתקע כאן, אפשר יהיה למצוא פארק מהגדולים בגוש דן, אמפי פתוח להופעות, מתחם סגור להופעות סגורות, היכל תרבות חדש, קולנוע, מרכז כנסים, מוזיאונים, תערוכות רחוב מתחלפות, שבילי אופניים והליכה מיוחדים, תחבורה ירוקה, מתחמי ספורט, נחל לשייט, קאנטרי, מתחמי ספורט שונים, ברים ומה לא...?

לפי מילר, "כעת, כשיקום פארק התעסוקה והבילויים o park, שהושם בו דגש מיוחד על נושא האוכל – זה כמובן מעצים ומתחבר לכל הנושא הקולינרי בבקעת אונו בכלל ובאור יהודה בפרט. ברגע שהוא יאוכלס הוא כבר ייתן מענה רחב לכל סצינת הפודיז. לפי התכנון אין משהו שלא נגעו בו, מסעדות שף, בתי קפה בוטיק, פוד טראקים מתחלפים והכל שזור בתוך המתחמים סביב פיאצה בכל מבנה".

"אמנם באור יהודה יש סצנת אוכל מפותחת וותיקה, אבל הקמת o park תענה על חוסרים כמו מקום מאורגן ומנוהל, עם שפע של מקומות חניה ודרכי גישה, שמעניק אפשרויות הסעדה לכל סוגי האוכלוסייה לאורך כל שעות היממה. יהיו שם מסעדות ומתחמי אוכל שמתאימים לעובדים במקום, אבל גם למשפחות ואז, אל תוך השעות הקטנות של הלילה, בפארק שיהיה פתוח 24/7, יהיו פאבים ומקומות לבילוי והופעות ליליות".

"השפע האדיר של סוגי ומקומות אוכל שהחיבור הזה ייתן, לא ישאירו אף סוג טעם וסוג של מזון ללא מענה. זה ללא ספק ייתן בוסט אדיר למוטיבציה להגיע למקום, אפילו במיוחד, מכל אזור גוש דן, כדי ליהנות מכל ההיצע הקולינרי הזה", מכריז השף.

ארוחה עם אורחים (צילום: Rawpixel.com, ShutterStock)
ארוחה עם אורחים | צילום: Rawpixel.com, ShutterStock

מהעבודה למסעדה ואז לעבודה שוב? ככה עושים את זה באירופה

מילר בהחלט יודע על מה הוא מדבר. O PARK מציע מודל ייחודי, שכבר מספר שנים מקובל בערי אירופה וארה"ב, ומתגבר על אחת הבעיות האינהרנטיות הכי גדולות באורח החיים הישראלי: ההפרדה המיותרת בין מה שקורה "לפני" ו-"אחרי" העבודה. במקום זה, הוא מציע עירוב שימושים ברמה גבוהה ונגישות מלאה לכל המסעדות, מתחמי הקניות והבילויים הכי שווים בגוש דן.

כך לדוגמה במתחם הענק תוכלו להעביר יום שלם, עם כל הפונקציות, כולל עבודה היברידית מהבית או מהפארק. לאחר מכן תמשיכו לבילוי של אחר צהריים נעים עם הילדים ועם הכלב, במרחבי השטחים הציבוריים המטופחים והעצומים, כדי לנשום ולחוות קצת טבע וליהנות ממתקני שעשועים.

מי שמעדיף פעילות יותר ספורטיבית ינסה את חדרי הכושר, מסלולי הריצה ומסלולי האופניים בשטחים הציבוריים, בעוד כולם ללא יוצא מן הכלל אולי יבחרו להמשיך אחרי העבודה עם החברים לדרינק של happy hour באחד ממתחמי הפאבים והמסעדות הרבים שבפארק.

"בעל מסעדה יכול להיות בטוח שבנוסף לאוכל, הוא נותן חוויה הוליסטית"

"חוויית ההיצע הקולינרי ב-o park, תעוצם על ידי שילוב נדיר עם אפשרויות פנאי, בילוי ותרבות מגוונות במיוחד. בפארק יהיו היכל תרבות, קולנוע, מוזיאונים, מתחמים לתערוכות וירידים, קאונטרי קלאב ופארק טבעי ענק שמתאים לפעילויות ספורט מגוונות. כל זאת רק 5 דקות מתל אביב, עם תחבורה ציבורית מפותחת במיוחד שכוללת את הרכבת הקלה, תכנית "מהיר לעיר" ובעתיד גם המטרו, זאת בנוסף לשפע של מקומות חניה לכל אורך שעות היום. במצב כזה, יש סיבה כלשהי בעולם לא להגיע ופשוט ליהנות מכל הוואו הזה?", שואל מילר.

מנות סושי אהובות - TYO  (צילום: אנטולי מיכאלו)
מגוון מסעדות סושי מטריפות בבקעת אונו | צילום: אנטולי מיכאלו

והוא צודק, כי במתחם O Park תוכלו ככל הנראה למצוא את הכל: החל ממסעדות יוקרה בהובלת השפים הידועים בארצנו (הם כבר מיהרו להבטיח את מקומם), דרך מתחם משאיות אוכל ועד לדוכני אוכל ביתי מנחם. רק תבחרו.

בנוסף, בפאבים שבמתחם, שיארחו הופעות והרצאות, אפשר יהיה לבלות אל תוך השעות הקטנות של הלילה ובהמשך גם מתוכננות במתחם הציבורי הופעות ומופעי תיאטרון ותרבות, תערוכות נודדות, מופעי רחוב והקרנת סרטים תחת כיפת השמים.

"מניסיוני אני יודע שלהיות בעל מסעדה זה תפקיד עם לא מעט אחריות, אבל בסופו של דבר, אחרי שאתה מגיש מנות שאתה מאמין בהן ורואה את חיוכי ההנאה על שפתי הסועדים – זה שווה את הכל", מגלה מילר.

"ב-o park בעל מסעדה יכול להיות בטוח שבנוסף לחוויית האוכל הוא נותן לבאים למסעדה אפשרויות לניצול הזמן שהן כמעט אין סופיות, של פנאי ותרבות, עם נגישות מקסימלית, ועל ידי כך הוא מעניק להם חוויה הוליסטית של מזון לגוף מצד אחד ומזון לנפש מהצד השני".

רעבים? רוצים לבלות? יש למה לחכות...