בעוד פחות משבועיים, כ-300 אלף ישראלים בני 18-25 יצאו מביתם לעבר הקלפיות ויממשו את זכותם להצביע, מתוכם כ-50 אלף מצביעים טריים שהצטרפו מאז סבב א' של הבחירות, שהתקיים רק באפריל האחרון. אך בעוד שרבים מהם עשויים לראות את ה-17 בספטמבר כיום שבתון מושלם לבילוי בים, עלינו לזכור כי לפעולה הקטנה הזאת יש השפעה גדולה ומשמעותית לא רק עבורנו - אלא עבור מדינה שלמה. זקוקים לפוש נוסף? הנה שש סיבות שלא רק יוציאו אתכם מהמיטה, אלא גם יביאו אתכם חדורי מוטיבציה כל הדרך אל הקלפי. אין בעד מה!

1. אולי לא כל קול קובע, אך יחד יש לכם יכולת אמיתית להשפיע על התוצאות

תנו לנו לנחש מה אתם חושבים - "מה זה כבר קול אחד? לא אני זה שישנה את המצב" - ואתם כנראה צודקים. אך נסו לדמיין מה יקרה עם עשרות, אם לא מאות ואלפי מצביעים צעירים, יחשבו ויפעלו כמוכם? קחו לדוגמא את ברק אובמה: הפופולריות שלו בקרב הקהל הצעיר הפכה לאחד מהמרכיבים העיקריים לניצחונו בבחירות 2008, כשהעניקה לו יתרון משמעותי על מתחריו. אז נכון, אין דבר שיבטיח כי הקול שלכם הוא זה שיביא לשינוי, אך אם תוותרו על הזכות מראש - אתם כנראה תאכלו סרטים לנצח על מה שהיה יכול לקרות אחרת.

2. יש לכם הזדמנות להרגיש חלק ממשהו גדול יותר

אתם לא חייבים להתפקד למפלגה או לצאת למחות כדי להרגיש שייכים לקהילה פוליטית כזו או אחרת. מספיק שיצאתם מהבית כדי להצביע ולממש את זכותכם הפוליטית וכבר הרווחתם את מקומכם בין קהל האזרחים האקטיבים שהפגינו מעורבות ועשו מעשה משמעותי לא רק לטובת עצמם - אלא לטובת מדינה שלמה. הבונוס? תזכו להעלות סלפי מהקלפי או להצטלם משלשלים פתק לתיבה, כדי שכל החברים ידעו שאת התרומה שלכם לחברה עשיתם.

מצביעים צעירים (צילום: shutterstock, Nadezda Barkova)
יכולים להוביל לשינוי אמיתי | צילום: shutterstock, Nadezda Barkova

3. עכשיו זה אולי לא נראה מספיק חשוב - אבל בידיכם הכוח להחליט איך יראה העתיד שלכם

זוכרים שכשהייתם קטנים רק פיללתם לרגע בו תוכלו לקבל את המושכות לידיים? לאן ללכת, עם מי לצאת, מה לאכול ומתי ללכת לישון? אז אתם ודאי זוכרים גם כמה התרגשתם כשהגעתם לגיל בו אפשר להתחיל ללמוד נהיגה או לשתות אלכוהול. זכות ההצבעה אולי נשמעת פחות סקסית מהן, אך טמון בה הכוח הגדול מכולם - לקבל החלטות משנות חיים, ליטרלי. כך שגם אם כל מה שמעסיק אתכם כרגע זה לאיזו מסיבה לצאת בחמשוש או מה להזמין באסוס לשנת הלימודים הקרובה, זכרו שההצבעה למפלגה הראויה לדעתכם בבחירות תעצב באופן ישיר את עתידכם - מדיור בר השגה, דרך יוקר המחייה ועד אפשרויות תעסוקה. אתם לא באמת סומכים על הדור המבוגר שידאג לאינטרסים שלכם במקומכם, נכון?

מצביעים בפעם הראשונה? הנה כל מה שחשוב לדעת>>

4. תוכלו להתלונן על המצב במדינה מבלי להרגיש אשמה

מה אנחנו הישראלים אוהבים לעשות יותר מלהתלונן על המצב? לא הרבה, וההצבעה בבחירות מקנה לכם את הזכות לעשות ממש את זה, מבלי להתנצל או לקבל מבטים מזלזלים (אך מוצדקים) ממישהו שגילה הרגע שבכלל לא טרחתם לנסות לשנות את מה שכל כך מרגיז אתכם. מימוש זכות ההצבעה מוכיח שעשית כל שביכולתך כדי להשיג את התוצאה הפוליטית שבאמת רצית, ולוותר עליה? ובכן, זה ממש כמו לוותר על הדמוקרטיה. עצלות היא אינה אופציה ואם אתם זקוקים לזריקת מוטיבציה - גגלו וגלו כמה השפעה הייתה לצעירים על התנועה לזכויות האזרח בשנות ה-60 ומלחמת וויטנאם.

מצביעים צעירים (צילום: shutterstock, Nadezda Barkova)
פעולה אחת קצרה ואחריה - לים | צילום: shutterstock, Nadezda Barkova

5. כל המידע על המפה הפוליטית ומאזני הכוח נמצאים במרחק לחיצה

לא עוד תירוצים ומשפטים כמו "אני לא יודע" או "לא מכיר מספיק לעומק". היום, בעידן המידע, כל מה שצריך כדי לחקור וללמוד על מאזני הכוחות והמפה הפוליטית זה מסך (מחשב או סמארטפון, לבחירתכם), עכבר ומקלדת. שיטוט בין מצעי מפלגות ואתרי חדשות אולי נשמע כמו משימה מתישה למדי, אך אם תחשבו על כך לעומק - אתם בלאו הכי נתקלים בתכנים פוליטיים בתדירות הרבה יותר גבוהה משרציתם בזכות פיד פייסבוק עמוס בחברים דעתניים ופוליטיקאים פעילים. אז If you can't beat them, Join them - קראו מה האג'נדות של המתמודדים שמסקרנים אתכם, לכו לאיבוד בעמודי ויקיפדיה, היכנסו למצפן הבחירות של mako ועקבו אחר החדשות, ותוך זמן קצר תמצאו את עצמכם מנהלים דיונים פוליטיים מעשירים (או מטרילים) עם חברים וקולגות.

6. יש אזרחים בעולם שלא יכולים להצביע

אם עד לפני כמה שנים היו מדינות בהן לנשים לא היה מותר להצביע, כיום ישנן עדיין מדינות בהן אפילו לא מתקיימות בחירות לראשות הממשלה, כמו סעודיה, קטר וכוויית. לאזרחים אין את היכולת להצביע, לשלוט בעתידם או אפילו להתנגד למשטר. אז תגידו תודה, אתם פריבילגיים!