טענה 1: "בישראל מתקיים משטר אפרטהייד"

תשובה: בניגוד למשטר האפרטהייד ששלט בדרום אפריקה עד שנת 1994, בישראל מתקיים שוויון זכויות מלא לכל אזרחיה ולראייה: בכנסת ישראל מיצגים את האוכלוסייה הערבית לא פחות מ-15 ח"כים. החוק הישראלי אינו מבדיל בין גזעים והוא שווה לכולם. תיוג ישראל כמדינת אפרטהייד הוא חלק מאסטרטגיה גדולה יותר של מלחמה פוליטית, שמבקשת לשלול את קיומה של ישראל כמדינה עצמאית. מקורו של הסכסוך הערבי-ישראלי בחוסר הסכמות לאומיות וטריטוריאליות, זה אינו עימות שמונע על ידי שנאה גזעית.

יש לכם רעיון הסברה מנצח? יש לנו מיליון שקלים להשקיע בו. לכל הפרטים >>

טענה 2: ישראל מבצעת פשעי מלחמה

תשובה: מלחמה עצמה היא פשע. הפושעים האמתיים הם מי שמסתתרים מאחורי בתי ספר ומסגדים, ויורים טילים מתוך אוכלוסייה אזרחית. בעזה מתבצעים פשעי מלחמה באופן שיטתי לאורך שנים, כולל הוצאות להורג על רקע פוליטי. החמאס פוגע במתכוון בישובים ישראלים שאין בהם נוכחות צבאית. זהו פשע מלחמה והוא נעשה במכוון. ילדי עזה ויו"ש גדלים ומחונכים על פי דוקטרינה המעודדת הרג של יהודים באמצעות מתאבדים שהידים. אונר"א מממנת קייטנות ומחנות בהם הילדים לומדים להילחם ולשנוא, ולהעדיף את מותם על פני חייהם. במקום להילחם בישראל, הקהילה הבינלאומית יכולה לנסות להפסיק את שטיפת המוח והרעלת נפש הילדים שהמוות טוב מהחיים. לישראל יש את הזכות להגן על עצמה בצורה מידתית ואי אפשר לצפות שיפגיזו אותנו מבלי שנוכל להגן על עצמנו. 

טענה 3: ישראל מפרה זכויות אדם

תשובה: ישראל היא מדינה דמוקרטית הפועלת בהתאם לדין הבינלאומי. החלטות הגינוי שהתקבלו על ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם מתעלמות מהטבח השיטתי שאסד מבצע בבני עמו במשך שנים, מההוצאות להורג באיראן, ומהפרות שיטתיות של זכויות אדם כלפי נשים והומוסקסואלים שמבצעות מדינות שחברות במועצה. מדובר בגינוי שהוא תולדה של צביעות ושנאת ישראל. המועצה לזכויות אדם אמצה עד היום יותר החלטות נגד ישראל מאשר סך כל ההחלטות שקיבלה נגד שאר מדינות העולם.

טענה 4: ישראל היא מדינה כוחנית ואימפריאליסטית שנוקטת בשיטות דיכוי כלפי ערבים

תשובה: ישראל היא מדינה דמוקרטית והניסיון לשייך לישראל מדיניות השמדה הוא בזוי ומעיד על חוסר הבנת המצב. ישראל איננה אימפריאליסטית: החזרנו את סיני למצרים, יצאנו משטחי עזה באופן חד צדדי, ואנחנו מקיימים דיאלוג מול הפלסטינאים על שטחי יהודה ושומרון.

 

טענה 5: ישראל אינה מדינה שוחרת שלום

תשובה: כדי לקיים תהליך שלום צריך פרטנר. יש קשיים גדולים במשא ומתן כנגד ההנהגה הפלסטינית המסוכסכת, שגם מעצמות כמו ארצות הברית, אנגליה וגרמניה מנסות ולא מצליחות לפתור. ישראל מקיימת קשרי שלום, דיפלומטיה, מסחר וידידות עם שתיים מאויבותיה הגדולות בעבר: מצרים וירדן.

 

טענה 6: ישראל הורגת ילדים ונשים בעזה

תשובה: החל משנת 2012, עת הושגו הבנות בין ישראל והחמאס, החל ירי רקטות לעבר אוכלוסייה אזרחית בישראל. כך, למשל, במהלך ביקור נשיא ארצות הברית ברק אובמה בחודש מרץ 2013, נורו לעבר ישראל ארבע רקטות. במהלך מבצע צוק איתן נורו על ישובים ישראליים  4,594 רקטות ופצצות מרגמה מהן נהרגו 5 אזרחים. מרבית הרקטות שנורו על ישראל שוגרו מתוך שטחי מגורים, בתי ספר, מסגדים, ששימשו כמגן אנושי. ארגוני הטרור בעזה בוחרים לירות מהאזורים העירוניים בידיעה שצה"ל יימנע מלתקוף מחשש לפגיעה באזרחים. הרג האזרחים בעזה משרת את מטרותיהם של המחבלים שטוענים שישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה. מפקד גדודי חללי אל אקצה הודה כי אנשים עושים שימוש ב-GOOGLE EARTH  על מנת לקבוע מטרות וכי ירי הרקטות מעת לעת מתרחש בשעות הבוקר המוקדמות, בזמנים בהם ילדים הולכים לבתי ספר על מנת לפגוע בכמה שיותר אזרחים. מאז 2001 נהרגו 64 ונפצעו 1,971 ישראלים מירי 10,138 רקטות ו-4,890 פצצות מרגמה, שירו ארגוני הטרור הפלסטינים על ישראל. מרבית ההרוגים מההתקפות הם אזרחים. בכל מלחמה נהרגים ילדים ונשים, אולם השיעורים הנמוכים ביחס לאוכלוסייה בעזה הם ההוכחה כי ההרג אינו נעשה בכוונה תחילה, אלא מעצם הלחימה בשטח בנוי. במלחמת עירק, בקוסובו ובאפגניסטן, בהן נלחמו כוחות נאט"ו, שיעור הפגיעה בילדים ונשים היה גבוה באופן ניכר.

הוצאה להורג בזמן "צוק איתן"
וישראל מפרה זכויות אדם? | צילום:

טענה 7: חייבים להחרים את התוצרת של ההתנחלויות כי מדובר בשטחים כבושים

תשובה: ארגון BDS  ושאר המחרימים ההולכים בעקבותיו פוגעים בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים שכן הטלת חרם הינה אנטיתזה של דיאלוג, שיתוף פעולה ופיתוח קשרים של שלום בין ישראלים ופלסטינים. רבים מהקוראים לחרם למעשה מכחישים את זכותה של מדינת ישראל, עושים שימוש בסמלים אנטישמיים, מענישים את ישראל קולקטיבית ומשתמשים בהשוואות כוזבות לאפרטהייד הדרום אפריקני, בניסיון להפוך סכסוך פוליטי מורכב לשאלה של אפליה על רקע גזעי.

טענה 8: ישראל מנצלת שטח כבוש ליישוב אזרחיה

תשובה: על פי החוק הבינלאומי שטחי יהודה ושומרון הינם שטח שנוי במחלוקת, הם אינם שטחים כבושים היות והנושא עדיין לא הוכרע ואין בין ישראל לפלסטינים הסכם. ישראל היא מדינה דמוקרטית שאינה מעוניינת לשלוט על עם אחר. מדובר במצב של אין ברירה, עד שייחתם הסכם שלום. האזרחות של תושבי יו"ש היא ירדנית לפי החוק הבינלאומי אולם ירדן אינה מכירה בהם כאזרחיה.

>>LOVE ISRAEL: לכל הכתבות