_פרויקטים

נעים להכיר: צפרדע עגבניה

מי אמר שצפרדעים חייבות להיות ירוקות? באי מדגסקר תוכלו להיתקל בצפרדעי עגבניה אדומות ומתוקות לא פחות מאלה שמכינים מהן קטשופ. והיי, שאף אחד לא יחשוב להכין מהן משהו כזה!

ענבל סינגר | מקולנד | פורסם 09/01/12 17:15:12
צפרדע עגבניה איזה מותק! | צילום: Photoshopped, Istock

אין ספק שצפרדע עגבניה היא אחת הנדירות. בארץ לא ייצא לכם להיתקל בה, כי היא וחברותיה מסתובבות רק במקום אחד בעולם - באי מדגסקר. מדובר בצפרדע טרופית שמעדיפה טמפרטורה של 27 מעלות צלזיוס (מה שאנחנו לא ממש אוהבים) וכשמה כן היא -  צבעה כשל עגבניה אדומה ויש לה עיניים ירוקות. הנקבות בהירות וגדולות יותר מן הזכרים, אבל בגדול הצבע של הצפרדעים נע מצהוב-כתום לאדום עמוק. תוחלת החיים של צפרדע עגבניה יכולה להיות בין 6 ל-8 שנים.

הצפרדעים האלה אוהבות לאכול כל מיני סוגים של חרקים גדולים ושל זחלים,  גם יבשתיים וגם ימיים. גם חסרי חוליות מתקבלים בברכה. אל תראו אותן כאלה קטנות ותמימות - יש להן תיאבון בריא. הן מתיישבות מתחת לסלע או לצמח מגונן ומחכות בסבלנות עד ש"האוכל" יעבור בסביבה, ואז, או אז, הלך עליו. דרך אגב, הן אוהבות מים רדודים ורגועים, כי הן לא שחייניות מי יודע מה אולימפיות. עוד דבר שכדאי לדעת: הן טיפוסיות ליליות. ביום תמצאו אותן דופקות שינה טובה.

צפרדע עגבניה ניפגש במדגסקר | צילום: istockphoto

כשהן ניצבות בפני נחשים טורפים ותוקפים, העור שלהן מתחיל להפריש חומר לבן וסמיך שנראה כמו דבק מגע. החומר הזה מדביק את השיניים והפה של התוקף. הנחש נאלץ לשחרר את הצפרדע כדי לחלץ את פיו.

ההתרבות של צפרדעי העגבניה מתרחשת בחודשים הקרירים של השנה והנקבה מטילה כמאה ביצים. למרבה הצער, הסביבה הטבעית שלהן סובלת מפגיעה קשה בגלל הסגת גבול של בני האדם שכורתים יערות ומנהלים סחר בצפרדעים עם חנויות בארה"ב, שם הן מוחזקות בתנאים ירודים. כיום הצפרדעים האלה מצויות בסכנה רצינית!

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן