הזיכרונות שלנו מליקוק הקרם על המרית כשאימא או אבא הכינו לנו עוגה בילדות, נשארו איתנו עד היום. בישול ואפייה עם הילדים הוא רגע של חיבור, פיתוח עצמאות והמון פאן. כדי להמשיך במסורת ולצרף את הילדים שלנו לעשייה, כדאי להציע להם משהו קצת שונה, ש"מתחרה" בצפייה במסכים ומעורר אותם לפעולה. המתכונים הבאים יעשו זאת בוודאות. 

מניפות ברוקולי

אנחנו מודים, ברוקלי וילדים לא נשמע כמו החיבור הכי טבעי וחלק מהם אומרים עכשיו את המילה שלא אומרים על אוכל. אבל, כשהופכים את פרחי הברוקולי למניפות טוסט דקות ופריכות, הדעה לגמרי משתנה. המתכון הזה הכי פשוט ובריא שיש ומצריך יחידת ברוקולי, שמן זית, מלח, פפריקה מתוקה וגבינה צהובה/קשה (מומלץ פרמזן).

אופן ההכנה:

  1. את הברוקולי מפרקים לפרחים ומבשלים במים מומלחים עד לדרגת רכות שמאפשר מעיכה.
  2. מסננים את הפרחים ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. נותנים לילדים כוס ומבקשים מהם למעוך את פרחי הברוקולי כך שיהפכו לשטוחים – בצורת מניפה.
  4. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מלח ופפריקה מתוקה.
  5. נותנים לילדים למרוח את השמן המתובל על פרחי הברוקולי בעזרת מברשת – שימו לב לעשות זאת משני הצדדים.
  6. בכף מפזרים גבינה קשה/צהובה מגוררת על פרחי הברוקולי (אם הילדים אוהבים פרמזן – עדיף).
  7.  מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס עד שהגבינה נמסה והברוקלי נעשה פריך.
מתכונים עם הילדים לקיץ (צילום: shutterstock)
לנו זה נראה הכי טעים שיש. מניפת ברוקולי | צילום: shutterstock

"צ'יפס" אבטיח עם מטבל תות

כל הילדים אוהבים צ'יפס ובדרך כלל בתוספת קטשופ, והרבה ממנו. הרעיון הגאוני הבא לוקח את האבטיח והופך אותו ל"צ'יפס" מסולסל שכיף לנשנש עם הידיים. את הקטשופ, במקרה הזה, מחליף מטבל ורדרד של יוגורט, תות ומעט דבש.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בבלנדר חצי כוס יוגורט רגיל עם 3-4 תותים שטופים ללא עוקץ ומוסיפים מעט דבש (לא לילדים מתחת לגיל שנה) או ממתיק מועדף אחר. מכניסים לקירור.
  2. חותכים אבטיח קר לפרוסות ללא קליפה.
  3. מבקשים מהילדים להשתמש בסכין זיגזג וליצור מפרוסות האבטיח חתיכות דקות בגודל וצורת צ'יפס.
  4. מגישים את המטבל בצלוחית קטנה ועמוקה לצד צלחת רחבה עם חתיכות ה"צ'יפס" אבטיח. טובלים, אוכלים ונהנים.   

פסטה ברוטב גזר

פסטה היא מנה קלילה ופופולרית שבליווי הרוטב הנכון יכולה להיות גם די מזינה. את רוטב העגבניות המסורתי אנחנו מציעים לכם לשדרג עם ירק נהדר שילדים לא תמיד אוכלים – גזר. גם אם זה ישמע להם בהתחלה מוזר, הם יעופו על הרוטב הזה - גם בזכות זה שהגזר נותן לרוטב סמיכות ו"בשר" וגם בגלל שלא מרגישים בטעם של גזר אחרי הבישול. את המתכון הבא נידבנו מסבתא רוזה שהנדסה אותו לכדי שלמות. ניתן לשלב את הילדים בכל שלבי הקיצוץ והבישול עם הדרכה נכונה.

המצרכים הדרושים:

4 כפות שמן צמחי

1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

2 גזרים מגוררים על פומפייה (בחריצים הקטנים) או במעבד מזון

2 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

3 כפות גדושות רסק עגבניות (עדיף רסק בריכוז 28-30 BX)

2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה מרוקאית

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה חריפה (או לפי לטעם)

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את השמן וקוביות הבצל לסיר ומטגנים על אש גדולה למשך דקה-שתיים.
  2. מוסיפים את שיני השום הכתושות והסוכר וממשיכים בטיגון תוך ערבוב, לעוד דקה וחצי.
  3. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ונותנים לו להיחרך מעט תוך המשך ערבוב על מנת להפחית מחמיצותו (שימו לב שמדובר בתהליך מהיר ושאין לשרוף את הרסק!).
  4. מתבלים בפפריקה המתוקה והחריפה, הפלפל השחור והמלח.
  5. מוסיפים לסיר את הגזר ומכסים ב-1.5 כוסות מים רותחים.
  6. לאחר רתיחה, מעבירים את הסיר לאש קטנה לכ-1/2 שעה בישול (לבדוק מדי פעם שלא חסר מים).
  7. כשהשמן צף למעלה, הרוטב מוכן.
  8. מערבבים ומגישים מעל פסטה שבושלה במים ממולחים.
מתכונים עם הילדים לקיץ (צילום: shutterstock)
לא יכולים לחכות. פסטה ברוטב גזר | צילום: shutterstock

שלוקים הום מייד

אין כמו חטיפים קפואים בקיץ שאפשר למצוץ ולכרסם במשך דקות ארוכות. הפינוק המרענן הקנוי מורכב במקרה הטוב מהרבה סוכר ומעט רכז פרי, ובמקרה הרע מסוכר וצבעי מאכל מזיקים. מה עושים? מכינים שלוקים קפואים ומתוקים מפירות העונה – 100 אחוז טבעיים. את שקיות הזיפלוק הארוכות ניתן לרכוש בגרושים באתרים כמו עליאקספרס וכן בחלק מחנויות הסטוק בישראל.

המתכון פתוח לחלוטין: תוכלו לשלב פירות טריים (או קפואים) אהובים שתהפכו בבלנדר למחית פשוטה. משם, בעזרת משפך קטן, מכניסים את המחית לשקיות הזיפלוק, סוגרים ומקפיאים ללילה שלם לפחות.

הפירות שעובדים הכי טוב כקרחונים הם מנגו, תות, קיווי, מלון, אבטיח, אננס ובננה. מומלץ להוסיף מעט מיץ תפוחים לבלנדר כדי לעזור לפירות להתמזג בקלות ולחזק את המתיקות.

אם התערובת עדיין לא מספיק מתוקה, הוסיפו דבש (לא לילדים מתחת לגיל שנה) או סירופ מייפל. קחו בחשבון שרגישות הלשון לסוכר יורדת כאשר אנו אוכלים משהו קפוא. בנוסף, מי שמעדיף מרקם קרמי יכול להוסיף למחית מעט חלב או קרם קוקוס.

הילדים יאהבו לקחת חלק בכל התהליך וכמובן בסיומו, כשהשלוקים שהם הכינו במו ידיהם יהיו מוכנים לנשנוש.

מתכונים עם הילדים לקיץ (צילום: shutterstock)
הלהיט הגדול של הקיץ. שלוקים ביתיים | צילום: shutterstock

רול סושי עם טונה מקופסה

הרבה ילדים אוהבים טונה, בעיקר בגרסה המשומרת. הטונה - בין אם טרייה או מקופסת שימורים - היא מקור טוב לחלבון, ויטמין 12B, אומגה 3, אשלגן ומגנזיום. בסושי, אנחנו בדרך כלל רגילים לטונה בגרסת הדג הנא – משהו שחלק מהילדים לא כ"כ אוהבים וחלק מההורים חוששים להתעסק איתו. את גרסת הסושי הבאה יצרנו עם סלט טונה משומר מעולה וטעמים שילדים אוהבים. תנו להם להיות מעורבים בבחירת הירקות ובניית השכבות. הם ייהנו מהביצוע והתוצאה. 

בסושי שלנו יש כמובן אצה, אורז סושי, סלט טונה עם מיונז וסויה, אבוקדו, מלפפון ובצל ירוק. תוכלו כמובן לשנות, להוריד ולהוסיף מרכיבים לפי הטעמים האהובים עליכם.

אופן ההכנה:

  1. התחילו בהכנת שכבה דקה של אורז סושי מוכן בטמפרטורת החדר על אצת נורי.
  2. ערבבו טונה עם מיונז ורוטב סויה, ומירחו את סלט הטונה על חצי משכבת האורז הקרובה אליכם. 
  3. הוסיפו מעל הטונה פרוסות דקות של אבוקדו, רצועות דקות של מלפפון ורצועות של בצל ירוק (הירקות כאמור, ניתנים לשינוי לפי הטעם). 
  4. גלגלו את הסושי בחוזקה כדי ליצור רול יפה ומהודק.
  5. פרסו את הרול לעיגולים שווים או לשתי חתיכות בזווית.
  6. בחרו רוטב אהוב לטבילת הסושי - סויה, טריאקי, צי'לי, ספייסי מיונז וכו'. המנה היפנית שלכם מוכנה לזלילה.

מתכונים עם הילדים לקיץ (צילום: shutterstock)
על זה לא שמענו. סושי עם טונה מקופסה | צילום: shutterstock

סנדוויץ' פיצה

אין יותר קל מהמתכון הבא, באחריות. אחרי הפיצה פיתה והמלאווח פיצה, הגיע הזמן לפיצה סנדוויץ' שמקבלת גבינה נמתחת ורוטב עגבניות כמילוי בין שתי שכבות. המצע שלנו הוא טורטיה, כך שאין צורך להתעסק בבצק. אם תקנו גם את הרוטב, מדובר בארוחה שתוכלו להכין כבר הערב. ילדים שיכולים לעבוד על הכיריים, לבד או בהשגחה, ישלימו את המתכון תוך 5 דקות וימשיכו לחזור אליו. 

אופן ההכנה:

  1. חממו טורטייה על מחבת משומנת קלות.
  2. מירחו רוטב פיצה או רוטב סלסה (את שניהם תוכלו למצוא בגרסה הקנויה) על הטורטיה.
  3. פזרו גבינה מגוררת שאתם אוהבים על כל שטח הטורטייה, מלבד השוליים.
  4. המתינו להתייצבות והזהבה קלה של הטורטייה, הניחו טורטייה נוספת מעל והיפכו את "הסנדוויץ'" שיצרתם לצד השני, לצלייה קלה נוספת.
  5. הוציאו את סנדוויץ' הפיצה מהמחבת לצלחת, חיתכו אותו למשולשים והגישו באהבה.

 

פודינג בבלון

קינוח שמגיע בבלון – שני דברים שילדים ממש אוהבים – הוא כנראה אחלה גימיק טעים. אצלנו בבית כולם בציפייה מטורפת לתערוכת "בלון סטורי" שתגיע בקרוב לנמל תל אביב ותכלול חצי מיליון! בלונים.

לגבי הקינוח שלנו, הרגע בו הילדים פורצים את הבלון בעזרת קיסם ומגלים מתחתיו כדור פודינג חלב מושלם, שווה כל מאמץ. למען האמת, המתכון הזה לא קשה בכלל. אל תיבהלו מאבקת האגר במצרכים, היא בסה"כ תחליף צמחי לג'לטין.

מצרכים לתערובת הפודינג:

1 כוס חלב

3 גרם אגר

2 כפות חלב מרוכז

2 כפיות סוכר

סירופ קרמל - לציפוי הפודינג

אופן ההכנה:

  1. שטפו את הבלונים ביסודיות מבפנים בעזרת בקבוק לחיץ עם פיה צרה: הכניסו מים לתוך הבלונים, שפשפו אותם בין שתי ידיים ורוקנו לחלוטין את המים.
  2. חממו חלב בסיר.
  3. המיסו את אבקת האגר בסיר נפרד עם רבע כוס מים (יש לחמם את התערובת עד שהאגר נמס לנוזל צלול).
  4. לאחר שהחלב מתחיל לרתוח, הוסיפו סוכר וחלב מרוכז וערבבו היטב.
  5. צקו את נוזל האגר לתערובת החלב דרך מסננת וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. בשלו במשך דקה, הסירו מהלהבה ותנו לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.
  7. לאחר שתערובת החלב התקררה מעט, צקו אותה לבקבוק לחיץ עם פיה צרה ומלאו את הבלונים בתערובת החלב. כל בלון עד לגודל מעט יותר קטן מכדור טניס.
  8. קישרו את הבלונים בחוזקה והכניסו למקרר למשך 4 שעות.
  9. לאחר הקירור, דיקרו את הבלונים באמצעות קיסם. הסירו את מעטפת הבלון וטפטפו מעל כדור הפודינג המושלם את סירופ הקרמל. מגישים ונהנים.