הגברים אוהבים תמיד להאשים אותנו, הנשים, בגירעון המטורף שיש לנו בחשבון. הם טוענים שאנחנו מבזבזות ללא היגיון ומחשבה, שאנחנו סאקריות של סיילים ושהמילה שופינג גורמת לנו לעיוורון. קשה להודות, אבל אולי לראשונה בחייהם הם צודקים - בהכללה גמורה, אישה אכן מוציאה יותר מגבר.
הרבה לפני הסקיני, הג'ינס, שמלת היום, שמלת העבודה ושמלת הערב, הרבה מתחת לאיפור ולאקססוריז ועוד מבלי לקחת בחבשבון הלבשה תחתונה מושקעת, עשרות זוגות נעליים, חגורות ולקים – יש כמה דברים בסיסיים שאנחנו באמת לא יכולות בלעדיהם. מגלולות, עבור למרכך שיער ועד ירוד מטה לשטיפה אינטימית: ביקשנו לבדוק כמה אנחנו מוציאות בחודש על פריטי החובה שלנו, וגילינו שלא מעט בכלל.
אין מנוס: אם הגבר שלנו רוצה אותנו היגייניות, מריחות טוב ושלא נעשה לו פנצ'ר ונהפוך אותו לאבא בעל כורחו בגיל 21, כדאי שיידע שזה עולה גם כסף. ולא מעט. החישוב שעשינו מעט סבוך, אבל את חייבת לסמוך עלינו: לקחנו מחיר ממוצע של מוצר (לדוגמה של שמפו או של הסרת שיער בשעווה במכון), בדקנו כמה פעמים אנחנו משתמשות במוצר במשך שנה (לדוגמא מסיימות בקבוק שמפו כל שלושה חודשים או הולכת לעשות שעווה מדי חודש) וחילקנו ל-12, כדי לדעת את הסכום פר חודש. התוצאות לפניכן.
היגיינה אישית
דקה, בינונית או עבה, ליומיום או לתקופה הזאת בחודש: עבור נשים רבות, התחבושת היא אורחת קבועה על התחתונים שלנו. יש כאלה שלא יכולות בלעדיה בכל רגע נתון, יש כאלה ששולפות אותה רק לשבוע אחד ארור ויש את אלה שבכלל בזות לפתרון המיושן ומשתמשות אך ורק בטמפונים.
את אישה של טמפונים או של תחבושות? יש הבדל במחיררחצה
מבלי להיכנס לחדר האמבטיה שלך, אנחנו מניחות שהחלוקה על מדף תמרוקי הרחצה היא כזו: לך יש שמפו לשיער שומני, קונדישינר להענקת ברק, מסיכה לחיזוק השורש, סבון נוזלי לניקוי פנים ושטיפה אינטימית, ולחצי השני שלך יש, במקרה הטוב, בקבוק אחד שהוא גם שמפו, גם קונדישנר, גם דאודורנט וגם השד יודע מה.
רק סבון ושמפו או תחליב רחצה ייעודי לכל אזור גוף?אמצעי מניעה
בגיל 12 לערך אנחנו מקבלות מחזור, ומאותו הרגע אנחנו נכנסות למגננה קבועה שגם עולה לנו לא מעט. אחח, גיל הבלות נשמע פתאום נפלא.
כמה את פעילה מינית? זה עולה לך כסףטיפוח בסיסי
אז אמרנו שלא מדברים על איפור. אבל היי, בחורה צריכה להריח טוב, להישמר מהשמש ולשמור על עור הפנים - במינימום.
בואי נסכים שעל דאודורנט לא מוותרים לא משנה מה, אוקיי?הסרת שיער
אילו רק יכולנו להישאר חלקות כביום היוולדנו, הרי היה זה נפלא; אבל אנחנו לא. מגילוח, דרך מריטה ועד הסרת שיער במכונים - מדהים כמה כסף עולה לנו להיפטר ממשהו שמתעקש לחזור אל חיינו כל פעם מחדש.
משקיעות סכומי ענק להיפטר ממשהו שמתעקש לחזור שוב ושובקשה להגיע לסכום סופי, שכן כל אישה נוהגת אחרת: אחת נוטלת גלולות על בסיס יומי, משתמשת בתחבושות יומיומיות ומסירה שיער בסכין גילוח, והאחרת לא זקוקה לקונדומים, מעצבת גבות לבד ונמנעת משימוש בלחות לשיער.
ערכנו חישוב של המינימום שבמינימום: המצאנו בחורה שחופפת את הראש ארבע פעמים בשבוע, מסירה שיער בסכין גילוח, משתמשת בתחבושות היגייניות, נשמרת באמצעות קונדומים ומחזיקה על המדף רק דאודורנט, ומצאנו שהיא מוציאה (בממוצע, כן?) כ-90 שקלים בחודש. אופציה סבירה יותר, של אישה שגם מורחת קרם הגנה, מסירה שיער בשעווה במכון, משתמשת בטמפונים, נוטלת גלולות ומשתמשת בקרם לחות לשיער כבר הקפיצה את המספר ל-344 שקלים בחודש.
עבור המטופחות והמשקיעניות שמקפידות גם על מניקור-פדיקור קבוע, מבקרות במכון כושר, מתמרחות בקרם ידיים, רגליים, צוואר ועיניים ומעדכנות את הפריזורה פעם בשלושה שבועות – כמובן שמדובר בסיפור יקר במאות שקלים מעל החישובים שלנו, כזה שיכול להסתכם באלפי שקלים בחודש. איך שלא יהיה, להיות אישה זה לא סיפור זול: ובכל זאת, כנראה שלא היינו מחליפות את זה בחיי גבר.
* הנתונים באדיבות סופר פארם
>> חיים הכט ממשיך לחפש אנשי מקצוע צדיקים. יצאת צדיק, שני ב-21:00, ערוץ 2
>> לכל כתבות mako בודק