רכבים חשמליים הם כבר לא טרנד, כבר לא אופנה חולפת. מדובר ללא ספק במהפך של ממש, שיותר ויותר מאיתנו ירגישו בשנים הקרובות. כבר היום יש מעל ל-10,000 רכבים חשמליים במדינת ישראל בכל רגע נתון, והמספר הזה רק ילך ויגדל עם כל שנה שתעבור.

הסיבות לכך הן רבות ומובנות מאוד, ובראשן הסיבה האקולוגית – רכב חשמלי מאפשר לנו לקחת חלק פעיל בהפחתת הזיהום וגזי החממה, ולנסוע במהירות, בנוחות וברכב משוכלל, מבלי לזהם את הסביבה. מעבר לכך, לרכבים חשמליים יש גם יתרונות כלכליים, ובל נשכח שמדובר בדגמי רכבים מאוד מתקדמים ומפותחים – רכבי העתיד לכל דבר ועניין.

עם זאת, רכבים חשמליים דורשים מאיתנו להתייחס לאתגרים חדשים מבחינה חוקית ומבחינת הביטוח שלהם. בעוד ביטוח לרכב חשמלי הוא כבר תחום שמתייחסים אליו לא מעט, הרי שביטוח לעמדות טעינת רכב חשמלי הוא נושא פחות מוכר בציבור הרחב.

ביטוח לעמדת טעינה – האם זה נחוץ?

התשובה לשאלה הזאת היא חד משמעית – כן. כמו כל רכוש אחר שלכם, מומלץ מאוד ואפילו נחוץ לבטח את עמדת הטעינה של הרכב החשמלי שלכם. עמדות הטעינה לרכבים חשמליים, שמותקנות בחניות (בטאבו) של הרכבים שלנו, מעבירות מתח גבוה וחיוניות לתפקוד התקין של הרכב, והעלות שלהן ושל התקנתן לא נמוכה כלל וכלל. משום כך, חשוב מאוד לבטח אותן מפני נזקים שעלולים להיגרם להן באופן ישיר, וכן בפני נזקים שיכולים להיגרם לצד ג' בגין עמדת הטעינה (כמו לדוגמה התלקחות שלה או קצר שהיא יוצרת – תקלות נדירות אך חשובות). בכל מצב שכזה, תיקון והחלפה של עמדת הטעינה, כמו גם טיפול בנזקים אחרים שנגרמו בעקבות התקלה, יכולים לעלות לנו הרבה מאוד כסף, והביטוח מספק לנו רשת ביטחון מפני מצב כזה.

איך עושים ביטוח לעמדת הטעינה?

ביטוח לעמדות הטעינה הוא סוגיה מעט מורכבת, אבל יש לה מספר תשובות אפשריות שיכולות להיות רלוונטיות. ראשית, עמדות ההתקנה מותקנות בשטח המשותף של הבניין (החנייה), ולכן חברת הביטוח שמבטחת את הבניין עצמו (החלקים המשותפים שלו), נושאת באחריות ביטוחית גם לעמדות הטעינה. לפיכך, צריך לעדכן את החברה המבטחת בהתקנה של עמדות אלה.

בנוסף, חשוב לציין שהחניה נחשבת מבחינה ביטוחית כחלק מהדירה, וביטוח הדירה מכסה גם את כל מה שמחובר לדירה – קרי, גם את עמדת הטעינה. יש לוודא מול חברת הביטוח של ביטוח הדירה שלכם האם היא מכסה גם עמדות טעינה לאור זאת.

לבסוף, ניתן גם לעשות ביטוח ייעודי לעמדות הטעינה, כולל ביטוח לנזקי צד ג', בעלות של כמה מאות שקלים בשנה ובהשתתפות עצמית מינימלית במצב של תקלה.

אל תשאירו מקום לטעויות – ודאו שהכול מבוטח

אם אתם בעלי רכב חשמלי, אתם משקיעים הרבה מאוד כסף בו ובכל מה שנלווה אליו, לפיכך אסור לכם להשאיר מקום לטעויות שעלולות להוציא אתכם קירחים מכאן ומכאן. השקיעו בביטוח לעמדת הטעינה של הרכב החשמלי שלכם – בין אם כחלק מביטוח קיים ובין אם באופן ייעודי, ותוכלו להיות שקטים מתוך ידיעה שגם במצב של תקלה ונזק, אתם מבוטחים.