מחזור בקבוקים כבר מזמן הפך לתופעה מבורכת שמטרתה להגן על הסביבה, אבל היא עדיין לא מונעת את הצורך בייצור של בקבוקים חדשים, שכן עדיין מדובר בבקבוקים חד פעמיים. הדרך הטובה יותר להשפיע על הסביבה היא להשתמש בבקבוק המיועד לשימוש חוזר, או בשמו – בקבוק חוזר.

בקבוק חוזר הוא בקבוק חצי ליטר לשימוש רב פעמי. לאחר השימוש, הבקבוקים נאספים בחזרה למפעל הייצור, שם הם עוברים ניקוי יסודי עד הבאתם למצב שהם ממש כמו בקבוקים חדשים, ואז הם נשלחים למילוי חוזר. בכך, השימוש בבקבוק החוזר דורש כ-80 אחוז פחות אנרגיה מבקבוק רגיל לשימוש חד פעמי. הוא מייצר עד 70 אחוז פחות פסולת, מקטין את השפעת ההתחממות הגלובלית בכ-60 אחוז ומזהם הרבה פחות מבקבוק זכוכית חד פעמי.

בקבוק בירה (צילום: shutterstockBy HAKINMHAN)
צילום: shutterstockBy HAKINMHAN

 

אילו ערים כבר באמת עשו את המהפך?

על פי נתוני איסוף הבקבוק החוזר של המותג גולדסטאר, מסתמן שפתח-תקווה היא העיר המובילה בכל הנוגע לשימוש בבקבוקים חוזרים ומחזורם. 48 אחוז מתושבי העיר התשמשו בבקבוקים חוזרים במהלך השנה האחרונה ודאגו לעשות טובה יותר לסביבה. לעומת זאת, באילת (24 אחוז) ובחיפה (26 אחוז), השימוש בבקבוקים חוזרים נמוך יותר.

פרט לפתח-תקווה, גם תל אביב (45 אחוז), אשקלון (46 אחוז) ואור יהודה (47 אחוז) מככבות בראש רשימת הערים הירוקות שהתושבים שלהן תורמים לסביבה ומקפידים להשתמש בבקבוק חוזר. ערים נוספים ברשימה הן ירושלים (33 אחוז), נתניה (33 אחוז), באר שבע (38 אחוז) וראשון לציון (30 אחוז), שבוודאי ישמחו להצטרף לצמרת הרשימה בשנים הקרובות.