השימוש ברובוטים כאלה ואחרים לא זר לנו. במובן מסוים, כל מחשב הוא סוג של רובוט ואפילו מכונת השטיפה של הרכב מתפקדת בצורה מעוררת הערכה ביחס ליכולות האדם הממוצע. עם זאת, אחד המאפיינים המובהקים של העידן המודרני הוא שהכול קורה מהר – אז אין פלא שגם הרובוטים עברו בשנים האחרונות שדרוג משמעותי.

למעשה, התפקוד הנוכחי של הרובוטים מוכיח שהעתיד כבר כאן. החדשות הטובות הן שזה בדיוק מה שרצינו: עולם צבעוני, מהיר ונגיש יותר. החדשות הרעות היחידות הן שקשה לעמוד בקצב.

אז איזה רובוטים משנים בדיוק עכשיו את העולם ואיך משלבים אותם בחיים שלנו? הנה כמה הצעות:

ביטחון ואבטחה: הרובוטים ששומרים עלינו

חברת Boston Dynamics היא הדוגמא הכי טובה לשילוב העתידני של רובוטים בתחום הביטחון והאבטחה. אמנם היא נוסדה לפני כמעט 30 שנה, אבל עברה מאז גלגולים רבים וכיום היא ידועה בזכות הפיתוחים שלה לשוק הצבאי והביטחוני.

גולת הכותרת ברפרטואר של Boston Dynamics הוא ספוט, רובוט דמוי כלב עם יכולות מרשימות של תנועה, מוטוריקה עדינה ומוטוריקה גסה. בין היתר, הוא עוזר למיין חולים, יודע לנהוג בריקשה ואף רועה כבשים בשטח פתוח.

בנוסף, היכולות של ספוט מיועדות לשילוב באתרי בנייה, אסדות גז ונפט, תחנות כוח, מכרות וכמובן בשילוב כוחות הביטחון ולאבטחת הציבור. אם אתם רוצים אחד כזה, תוכלו להשיג אותו במחיר מבצע של 75 אלף דולר.

בית חכם: שואב אבק רובוטי OUT, עוזר רובוטי IN

גם בבית יש רובוטים שונים שמלווים אותנו מדי יום. אחרי שהתרגלנו לשואב אבק רובוטי ולשוטף רצפות שיודע לעבור מדרגות ולמצוא את עמדת הטעינה שלו לגמרי לבד, הדבר הבא שעומד להגיע אלינו הוא עוזר רובוטי מלא-מלא.

"באלי" (Ballie), פיתוח של חברת סמסונג, הוא למשל רובוט קטן ומתגלגל שנראה כמו כדור צהוב אבל מבוסס על אינטליגנציה מלאכותית ברמה הגבוהה ביותר. הוא יכול למשל להתחבר בקלות למערכות בית חכם, לדאוג שהתריסים ייפתחו בשעת ההשכמה שלכם ולהשמיע מוזיקה בשעה שבה אתם בדרך כלל חוזרים מהעבודה.

במקום שתצטרכו לדאוג לכל מערכת בנפרד, באלי ייקח אחריות וישתמש ביכולת AI כדי ללמוד מה ההעדפות שלכם. בעתיד, היצרנית הקוריאנית מקווה שבאלי גם יעזור עם טיפול מותאם-אישית לקשישים או בעלי מוגבלויות. 

שואב אבק איירובוט (צילום: shutterstock by JTaI)
תשכחו מסתם שואב אבק, עכשיו יש רובוט שגם מתחבר בקלות לכל מערכות הבית החכם | צילום: shutterstock by JTaI

תעשייה וחקלאות: אריזה, שינוע ועובדי מחסן

התעשייה היא אחד התחומים שבהם רובוטים משתלבים בצורה הכי אלגנטית ומתבקשת. זה מתחיל עם צבא הרובוטים של אמזון, שפועל במחסני החברה ומייעל את הפעילות הרגילה של עובדי מחסן עם יכולת לסרוק מעל 300 פריטים בשעה. חוץ מזה,

רובוטים משולבים גם בפתרונות אריזה ושינוע והם מאפשרים הפעלת רחפנים כתחליף לוגיסטי נוח לשירות משלוחים. במקביל, אפשר לראות רובוטים בתעשיית החקלאות. כאן הם כבר יודעים לנסוע בטרקטור, לגזום יבול, לנכש עשבים ועוד.

בילוי וחברה: בושם שהוא רובוט – וזו רק ההתחלה

אחרי שבילינו איתם בעבודה ונעזרנו בהם בבית, מה יותר טבעי מלצאת לבילוי במסיבה אינטר-גלקטית שבה רובוטים עוזרים לכל אחד ואחת מאיתנו להיות מי שבא לנו? את זה בדיוק עושה Phantom מבית פאקו רבאן: הבושם האינטראקטיבי הראשון מסוגו בעולם.

שבב NFC אלגנטי אך חזק שמשולב בחלק העליון של הבושם מאפשר למשתמש להתחבר לעולמות תוכן דיגיטליים בטאצ' אחד מהנייד. פשוט סורקים את השבב של ה-NFC באמצעות הטלפון החכם וזהו זה: משתגרים ליקום של פנטום ומקבלים גישה לתכנים בלעדיים ובהם פילטרים, רשימות השמעה בהתאמה אישית, מציאות רבודה, משחקים ועוד. 

בושם Phantom מבית פאקו רבאן (צילום: PUIG)
בקבוק בצורת רובוט, ועדיין לא דיברנו על הריח. Phantom מבית פאקו רבאן | צילום: PUIG

הבקבוק של פנטום שונה בתכלית מכל מה שהכרתם. הוא לא רק נראה כמו רובוט, אלא גם מתכתב עם אלמנטים רטרו-עתידניים ומביא בשורה לכל עולם האופנה. הערכה שלנו: היצירה הזו של פאקו רבאן עומדת להפוך לאייקון מיידי.

אבל כמובן שהבקבוק הוא רק חלק מהחוויה, כי עוד לא דיברנו על הריח. גם פה, ניחוח ארומטי ועשיר באופי מתאים לטכנולוגיה החדשה ומשלים אותה. למעשה, פנטום הוא כנראה בעל הניחוח החזק, המרשים והעמיד ביותר שיוצר על ידי פאקו רבאן אי פעם.

איך פנטום עושה את זה? באמצעות טכנולוגיה חדשה של בינה מלאכותית. התוצאה היא בושם שמרגיש טוב, מגביר את הביטחון והאנרגיה ומשפר את ההשראה האנושית. כמו כל דבר שמזוהה עם פאקו רבאן, העתיד הוא לא פנטזיה. העתיד הוא עכשיו (והוא מריח נהדר!).