אם יצא לכם לחפש ברשת מתכון להכנת "מרק בצל", בטח נתקלתם במרק הבצל של הבראסרי שהפך לאחת המנות הכי מחופשות ומבוקשות בקטגוריה. מתברר שהקלאסיקה המושלמת של המסעדנית רותי ברודו, לא עומדת לבדה.

לקראת ההכנות לחג הפסח, מצאנו את המתכון הייחודי של ברודו למרק עוף עם קניידלך, כדי שתוכלו לאמץ אותו גם בבית. מדובר במנת חובה לליל הסדר, אך גם כזו שמופיעה לפני ואחרי פסח – בדרך כלל על פי דרישת בני המשפחה - הקהל הכי אמין שיש.

מרק עוף עם קניידלך בהכנה ביתית

המרק הכל כך יהודי שזכור לכולנו מהילדות, גם בגרסאות בלי קניידלך ו"רק" כמרק עוף, מחזיר אותנו מיד לטעמים ולריחות של בית חם. את המתכון שהכינו בבית של רותי ברודו מאז שהייתה קטנה ועבר מדור לדור, חובה לאמץ.

אז על מה אנחנו מדברים? המון ירקות שורש טריים שמתקבצים יחד עם חלקי עוף ועשבי תיבול בסיר מהביל ומקבלים את הטאצ' הייחודי של הבשלן או הבשלנית. באירופה הכינו את מרק "הפניצילין היהודי" בשל סגולות המרפא שיוחסו לו, בעיקר כמסייע נגד הצטננויות. 

בגרסת מרק העוף של ברודו, המתכון כולל שוקיים, חלק שאנחנו מעדיפים במיוחד וגרון הודו שנותן את עומק הטעמים למרק. טיפ מאיתנו: כדאי להשתמש בעוף טרי מאוד.

מרק עוף עם קניידלך 2 רותי ברודו (צילום: עידית בן עוליאל)
הקניידלך חייבים להיות אווריריים ורכים | צילום: עידית בן עוליאל

הקניידלך של רותי

השוס של מרק העוף הוא תוספת הקניידלך. לכדורי קמח המצה, יש עשרות מתכונים וגרסאות אבל ההצלחה שלהם תלויה בעיקר בטכניקה ובטעמים שהם סופגים מהמרק.

כלל ראשון בהכנת מרק עוף עם קניידלך, הוא שהקניידלך חייבים להיות אווריריים ורכים. הדבר האחרון שאנחנו רוצים במרק הוא כדורים קשים בגודל פינג פונג שקשה לחצות עם כף.

רותי ברודו ואוהד סולומון (צילום: עידית בן עוליאל)
צילום: עידית בן עוליאל

המתכון ל מרק עוף עם קניידלך של רותי כולל קניידלך מצטיינים שמזכירים עננים קטנים, בין היתר הודות לתכולת הביצים הגבוהה במתכון ובצק שנח חצי שעה לפני הבישול. את הקניידלך יש להכניס למרק כמה שיותר קרוב להגשה. אבל אם כבר בישלתם את המרק עם הקניידלך מראש, תוכלו לחמם את המרק עם הכדורים ולהגיש.

למתכון מרק עוף עם קניידלך המלא של רותי ברודו לחצו כאן.

מרק עוף עם קניידלך רותי ברודו_4 (צילום: עידית בן עוליאל)
צילום: עידית בן עוליאל