שנים ארוכות שעיריית אילת ומשרד החינוך משתפים פעולה בהפעלת תכנית תמריצים לכל מורה שיבחר לעבור ללמד בעיר אילת. אילת הממוקמת בין עשר הרשויות המובילות בהפניית תקציב עירוני לחינוך, היא אחת משלוש הערים היחידות בישראל שזכתה שלוש פעמים בפרס החינוך הארצי של משרד החינוך. לכן אין זה מפתיע, שהעיר משקיעה מאמצים ותקציבים בגיוס מורים מקצועיים ומסורים.

אז מה מחכה למורים שיבחרו להעתיק את מקום מגוריהם לאילת ולהצטרף למערכת החינוך המקומית? המורות והמורים יוכלו ליהנות ממענק שנתי של 60 אלף ש"ח עבור כל שנת לימודים. במידה ומורה יתחייב להישאר בעיר לפחות שנתיים, המענק השנתי יעמוד על 72 אלף ש"ח, ואם יתחייב ל-4 שנים, יזנק המענק ל-85 אלף ₪ לכל שנה. זאת בנוסף להטבת מס הכנסה בגובה 10% לה זכאים תושבי אילת. נתונים אלו, ממקמים את המורים באילת בפסגת רשימת המורים הכי מרוויחים בכל מדינות ה-  OECD. תנאי השכר המצוינים כוללים גם הטבות כמו סיוע בשכר דירה וטיסות למרכז הארץ.

לצד השכר וההטבות, מאפשרת העיר אילת למורות ולמורים ליהנות מאיכות חיים, קצב חיים רגוע ונטול עומס בכבישים, המותיר זמן לפנאי ולחיי חברה ומשפחה. ליתרון הגדול של מפרץ ים סוף הנשקף כמעט מכל חלון, מצטרף גם סיפוק מקצועי והתמקצעות בתחומי הוראה ייחודיים אותם ניתן למצוא בבתי הספר בעיר אילת, ביניהם: ביולוגיה ימית, חקלאות ימית, תיירות, ימאות ספינות ועוד. 

באילת ישנן גם תכניות חינוך ייחודיות לבגרות כמו מגמת 'איראן, בטחון ומודיעין' בה לומדים התלמידים 3 יח"ל בפרסית, יחידה בביטחון ויחידה במודיעין. תשפ"ד תהיה השנה השלישית ובוגריה המצטיינים של המגמה יגויסו לתפקידי מודיעין במשרד רוה"מ או אמ"ן

בית ספר היובל- שלום כיתה א' (צילום: יח"צ)
בית ספר היובל- שלום כיתה א' | צילום: יח"צ

"שמעתי על תכנית ההטבות ובעקבותיה הגעתי לאילת, מספרת שרון, מורה להיסטוריה. "השכר שלי הוכפל, ואני מאוד מתחברת לבית הספר בו אני מלמדת. הצוות קטן ואיכותי, ואני מרגישה שממש רואים ומעריכים את עבודתי. העיר מאוד נוחה למגורים, ואי אפשר להתעלם מהיופי והרוגע שהים והחופים משרים. אני שמחה שעשיתי את הצעד הזה".
לומדים לחשוב כמה צעדים קדימה (צילום: יחצ)
לומדים לחשוב כמה צעדים קדימה | צילום: יחצ

"זה לחלוטין עולם אחר", מחזק את דבריה רן, מורה בתיכון. "אני מצליח לבלות הרבה יותר זמן עם משפחתי, מטיילים הרבה בסביבה, מזג האוויר נהדר והאווירה רגועה הרבה יותר מאשר במרכז הארץ. אנחנו כבר שנתיים באילת וההטבות מאפשרות לנו כמשפחה לחסוך כסף וליהנות מרמת חיים גבוהה יותר. בסוף השנה הרביעית שלנו פה נקבל רק מהמענקים כ 340 אלף שקל, זהו סכום משמעותי שמאוד יסייע לנו בהמשך".

ד"ר דרורי גניאל, ראש מינהל שח"ק בעיריית אילת, לא מופתע מדבריהם הנלהבים של המורים ומספר כי במיוחד עבורם הוקם מערך תמיכה יישובי המהווה מעטפת למורים המגיעים לעיר אילת ומסייע להם בקליטה ובהתאקלמות. "לעיר אילת יש הרבה מה להציע למורים, חיי חברה ובילויים, קהילה קטנה ומחבקת, וטבע עירוני שאין שני לו. לכך נוספה תכנית התמריצים המהווה צעד נוסף וחסר תקדים בהשקעה במורים המגיעים לעיר אילת. מורה שיגיע למספר שנים, יוכל להרוויח רק מהמענקים מאות אלפי שקלים, שיסייעו לו ברכישת דירה למשל, בלי קשר לשכר החודשי הרגיל אותו הוא מקבל. אני מאמין שההצלחה היא נחלת המתמידים, ואנחנו מתמידים."

אז אם אתם עובדי הוראה שרוצים ליהנות מההטבות הכלכליות, ההזדמנויות הייחודיות ואיכות החיים שהעיר אילת מאפשרת, זה הזמן לפנות למטה גיוס המורים ולקבל פרטים נוספים. בנוסף למורים, אנו מחפשים גם גננים/ות, יועצים/ות חינוכיים/ות, פיזיותרפיסטים/ות, קלינאי/ות תקשורת ומרפאים/ות בעיסוק. התכנית מיועדת לעובדי הוראה ומטפלים שאינם מתגוררים כרגע באילת (או שלא התגוררו בה בחמש השנים האחרונות).

לפרטים על תכנית משרד האוצר ומשרד החינוך למשיכת עובדי הוראה לעיר אילת ניתן למצוא באתר העירייה