אין תחושה יותר מלחיצה מלבוא לראיון ולגלות שלפניכם בתור יש כמה עשרות אנשים. אפילו על קורות החיים ששלחתם, עברתם כמה וכמה פעמים כדי שלא תיפול אף טעות, קראתם את כל הטיפים באינטרנט של מה אסור לעשות בראיון עבודה וגיהצתם חולצה מכופתרת וחגיגית. אבל גם כשעברתם את שלב הסינון הראשון, אמרו לכם "אנחנו כבר נתקשר אליך". או במילים אחרות, לא קיבלתם את העבודה, תתקדמו. הניסיון למצוא עבודה טובה הוא כמעט תמיד קשה וסיזיפי, במיוחד אם אתם עולים חדשים או כאלו שחזרו לישראל וגילו שמשרת החלומות כבר תפוסה מזמן. גם אם באתם עם רקורד ואפילו מוניטין, תגלו שצריך רישיון כדי לעסוק במקצוע ואם חשבתם שהלימודים באוניברסיטה בחו"ל עושה רושם על המראיין, תחשבו שוב. כדי לעזור, משרד העלייה הקליטה מפעיל כמה תכניות ומרכז תעסוקה שכדאי להכיר.

משרד העלייה והקליטה מציע אפשרות של הכשרה מקצועית ושל לימודי עברית תעסוקתית, לימודים אלה יכולים להכין אתכם לקראת כניסה לעולם התעסוקה. דרך המשרד ניתן להירשם לסדנאות לחיפוש עבודה, שם יתנו לכם כלים מעשיים וילמדו אתכם איך להציג עצמכם בריאיון עבודה, איך לבנות קורות חיים ופרופיל עסקי, שירות נדרש במיוחד בעידן הדיגיטלי.

>> כנסו לטוויטר של משרד העלייה והקליטה באנגלית 

פנו למרכזי התעסוקה

משרד העלייה והקליטה מפעיל מרכזי תעסוקה שעוזרים לעולים ולתושבים חוזרים למצוא משרה מתאימה. במרכז יש יועצים ומאבחנים, אשר מלווים את העולים בראשית הדרך בתפקיד החדש. העולים והתושבים החוזרים עוברים אבחון של פסיכולוג תעסוקתי ומשם למסלול של השמה למי שמתאים, או הפנייה לסדנאות והשתלמויות מקצועיות. המרכז מטפל רק בעולים שנמצאים עד 10 שנים בישראל ותושבים חוזרים בשנתיים הראשונות בישראל.

רופא כותב מרשם (צילום: ranplett, Istock)
אין סיבה שתפסיקו להיות רופאים | צילום: ranplett, Istock

בקשו רישיון ישראלי למקצוע

עברתם מסלול לימודים ארוך ואפילו עבדתם שנים רבות כרופאים, או אף כרואי חשבון ועורכי דין. אין סיבה שלא תעבדו במקצוע הזה גם כאן בישראל ותתפרנסו בכבוד. מסתבר שיש לא מעט מקצועות שדורשים רישיון בישראל כמו מקצועות הוראה, עריכת דין, ראיית חשבון, מקצועות רפואה ופרא-רפואה. משרד העלייה והקליטה מארגן קורסי הכנה למבחני רישוי במקצועות השונים, וכדי לדעת  אם תוכלו לעסוק במקצוע, אפשר למצוא באתר משרד העלייה והקליטה טופס אונליין שיעזור לכם בבדיקת הזכאות, או פנייה לאחת הלשכות של המשרד.

קבוצת צעירים מטיילת בחו"ל עם מפה ומצלמה (צילום: Nejron Photo, Shutterstock)
מורים, אולי תהיו מדריכי טיולים? | צילום: Nejron Photo, Shutterstock

עשו הסבה למקצוע מבוקש

לפעמים זה לא אתם אלא המקצוע, ואם לא מצאתם עבודה כדאי לחשוב על הסבה מקצועית ולהתחיל מחדש. למשל: אנשי הוראה יכולים לעבור הסבה למדריכי טיולים, פיזיותרפיסטים יכולים לעבור הסבה לתחום הסיעוד, ומהנדסים יכולים לנסות את מזלם בטכנולוגיות ירוקות או באחד המקצועות המבוקשים בהייטק כגון, סייבר ופיתוח אפליקציות, ומקצועות דומים נוספים. לשם כך נועדה תכנית הוואוצ'רים של משרד העלייה והקליטה. רשימת הקורסים מתעדכנת בהתאם לפי ההיצע והביקוש בשוק העבודה.

>> כנסו לטוויטר של משרד העלייה והקליטה 

אינסטגרם: ministry of aliyah

תמונת אילוסטרציה | למצולמים אין קשר לכתבה (צילום: realsimple.com)
כדאי שתתיידדו עם המחשב | צילום: realsimple.com

קחו קורס בסיסי במחשבים

הילדים של היום מפתחים אפליקציות כבר בגן, רודפים אחרי פוקימונים ביסודי, משתפים סטוריז בסנאפ צ'אט בחטיבה ומתכננים להגיע לירח עוד לפני גיל 21. וזה אומר שחייבים להיות לכם לפחות כישורי מחשב בסיסיים. עבודה עם דואר אלקטרוני, תוכנות משרדיות ואדמיניסטרטיביות, חיפוש באינטרנט ואפילו לייק בפייסבוק הם מאסט בכל משרד וארגון, וכדאי שגם אתם תעלו כיתה למאה ה-21. חשוב לדעת שמשרד העלייה והקליטה מממן עד 80 אחוז מעלות הקורס והוא ניתן לעולים בתנאים מסוימים לפי מספר השנים והגיל בו עלו.

רקדנית הבלט מיסטי קופלנד (צילום: אינסטגרם\mistyonpointe)
לאמנים מגיע מענק | צילום: אינסטגרם\mistyonpointe

פנו למרכז לאמנים עולים

להתפרנס מאמנות, זו אמנות בפני עצמה. ואם יש לכם כישרון אמנותי יוצא דופן, חבל שלא תיצרו גם כאן. תוכלו לקבל מיועצי התעסוקה של משרד העלייה והקליטה הכרה רשמית כאמנים, ומענק כספי כדי לרכוש חומרי יצירה ודברים נוספים (יוצרים של אמנות פלסטית ומחול יכולים לקבל גם סיוע לסטודיו). אם אתם אומנים בתחומי המוסיקה, מחול, תיאטרון, אומנות פלסטית, כדאי לכם לפנות ללשכות משרד העלייה והקליטה כדי להגיש בקשה להופיע בפני ועדה מקצועית, ובהמשך לאחר היכרותכם, לקבל מענק כספי וסיוע נוסף. במשרד העלייה והקליטה קיים מרכז לאמנים עולים שנותן תמיכה כספית לעולים שמוכרים כמצטיינים ושנבחרו בוועדה מקצועית, וכן, לפרויקטים בתחום האמנות.

בוסית בראיון עבודה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
יש לכם סיכוי להתקבל | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

וגם: יריד התעסוקה

ביריד התעסוקה שהתקיים ב- 20.9.16, לקחו חלק עשרות חברות וארגונים, ביניהם רשת מלונות פתאל, דן וישרוטל, משטרת ישראל, רכבת ישראל, צ'ק פוינט ועוד. ארגונים אלה הציעו לקהל העולים והתושבים החוזרים למעלה מ-1,000 הזדמנויות עבודה בתחומי היי-טק וטכנולוגיה, תעשייה, תחבורה, מלונאות, רפואה, שיווק וחינוך.

במהלך היריד התקיימו פעילויות העשרה נוספות: סדנאות לכתיבת קורות חיים, ייעוץ להכשרה מקצועית באמצעות "תכנית הוואוצ'רים" ועוד".

>> בהצלחה לכל תלמידי בית הספר החדשים והחדשים בישראל 

>> וידויה של משפחה על החגים בחו"ל